facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Νέα γενική απεργία και συγκεντρώσεις σε Λέσβο και Χίο

Νέα γενική απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου. Συγκεκριμένα με αποφάσεις της η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει νέα 24ωρη απεργία, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. των Νομών Λέσβου και Χίου την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Νέα γενική απεργία και συγκεντρώσεις σε Λέσβο και Χίο"

Μεταναστευτικό: Χυδαίο βίντεο Μουτζούρη - «Να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός»

«Να κι αν είναι οργισμένος» ο πρωθυπουργός, με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του να δείχνουν τα γεννητικά του όργανα, εμφανίζεται να λέει σε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό και σοκαριστικό για τη χυδαιότητά του βίντεο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο περιφερειάρχης ακούγεται να δηλώνει... πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί της Λέσβου, ως «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν».



Αν και δηλώνει... λογικός άνθρωπος, όπως ακούγεται να λέει, στη συνέχεια ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι». «Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον πρωθυπουργό, γιατί τώρα τον έχει πιάσει...» συστήνει μάλιστα στον κ. Γεραπετρίτη, λέγοντας ότι διαβάζει σε διάφορα sites ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον ίδιο. «Ε, κι εγώ μπορώ να σου πω, να κι αν είναι οργισμένος» προσθέτει, συνοδεύοντας τα λόγοα του με την χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του προς τα γεννητικά του όργανα.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα, βάζοντας «λάδι στη φωτιά» των αντιδράσεων των νησιωτών για τις κλειστές δομές, περιγράφοντας τα ΜΑΤ στη Λέσβο, κάνει λόγο για «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν». Παράλληλα, αφήνει υπονοούμενα ότι μπορεί να μην πάει στην προγραμματισμένη με τον πρωθυπουργό συνάντηση την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Χυδαίο βίντεο Μουτζούρη - «Να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός»"

Σοκάρουν οι εικόνες – Σκύλος δάγκωσε και τραυμάτισε σοβαρά 9χρονη στην Πρέβεζα

Επίθεση από σκύλο μέσα στην αυλή του σπιτιού του δέχθηκε ένα 9χρονο κορίτσι στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι.

Συγκεκριμένα ενώ το κοριτσάκι βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, γιγαντόσωμος σκύλος βάρους μεγαλύτερου των 80 κιλών, ιδιοκτησίας των γειτόνων, πέρασε από την περίφραξη και επιτέθηκε στο ανυποψίαστο παιδί τραυματίζοντάς το βαρύτατα στο πόδι.



Σύμφωνα με την οικογένεια της 9χρονης το σκυλί δεν ήταν δεμένο με αλυσίδα, ούτε βρισκόταν σε κάποιο ασφαλή περιφραγμένο χώρο εντός της αυλής, η δε περίφραξη που είχαν οι ιδιοκτήτες του ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της πρόχειρη από καλάμια.

Είναι πραγματικά θαύμα το ότι το παιδί σώθηκε από τη μανία του σκύλου αφού, κι όπως αναφέρεται στην ιατρική βεβαίωση, αποκαλύφθηκε μέχρι και ο αχίλλειος τένοντας, ενώ οι εικόνες με το τραυματισμένο πόδι της 9χρονης κυριολεκτικά σοκάρουν.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού δεν είναι η πρώτη φορά που το σκυλί επιτέθηκε αλλά παρ’ όλες τις εκκλήσεις τους οι ιδιοκτήτες του αδιαφόρησαν.
Ο τραυματισμός του παιδιού είναι βαρύτατος και οι γιατροί δεν μπορούν να προβλέψουν το εάν και πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στο πόδι του, ενημέρωσαν δε τους γονείς ότι στο μέλλον θα χρειασθούν τουλάχιστον δύο πλαστικές επεμβάσεις. Για ένα πράγμα είναι σίγουροι οι γιατροί, ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.
Το κοριτσάκι το οποίο έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ, διέκοψε τα μαθήματα στο σχολείο του και τις άλλες δραστηριότητές του αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί και οι γονείς του το μεταφέρουν καθημερινά στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση και αλλαγή τραυμάτων.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την επίθεση του σκύλου, καμία υπηρεσία ή αρχή δεν έχει επιληφθεί για την απομάκρυνσή του, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχα περιστατικά σε άλλες περιοχές της χώρας μας, πράγμα που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά.
Οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας και ζητούν την άμεση απομάκρυνση του σκύλου καθώς, όπως αναφέρουν,  κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική ακεραιότητά τους, ούτε φυσικά μπορεί κανείς να αξιώσει από ένα ανήλικο κοριτσάκι να ζει καθημερινά με το φόβο, τον τρόμο και την αγωνία μιας νέας επίθεσης.

mypreveza
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρουν οι εικόνες – Σκύλος δάγκωσε και τραυμάτισε σοβαρά 9χρονη στην Πρέβεζα"

Το ΥΠΕΞ απαντά στην προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει δημιουργηθεί για τους τέσσερις μήνες φυλάκισης σε ψευδο-μουφτή της Ξάνθης, με την Τουρκία να τεντώνει και πάλι στα άκρα το σκοινί επικρίνοντας με σφοδρότητα το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης.

Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον εκλεγμένο από τη μειονότητα της Ξάνθης μουφτή, Αχμέτ Μετέ, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλησης θρησκευτικής τελετής». Ο Αχμέτ Μετέ κρίθηκε ένοχος, ενώ ο συγκατηγορούμενος του Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου αθωώθηκε.

«Σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε. μουφτής που συμμετείχε σε κηδεία τιμωρείται με φυλάκιση! Σε ποια χώρα του κόσμου ιερέας, ραβίνος ή άλλος εκπρόσωπος θρησκείας στερείται αυτό το δικαίωμα άσκησης των θρησκευτικών του καθηκόντων; Ούτε στα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου δεν συναντάται αυτή η πρακτική», έγραψε στο twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβάλλει την τήρηση της νομιμότητας σε όσους αποπειρώνται να την προσβάλλουν» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς σε ερώτηση δημοσιογράφου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΥΠΕΞ απαντά στην προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη"

Πανικός σε δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης που είχαν επαφή με την 38χρονη

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού, καθώς η 38χρονη ασθενής φέρεται πριν να εισαχθεί στο νοσοκομείο, να συναντήθηκε με μέλη της παράταξης του δημάρχουν, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον οποίο ήταν υποψήφια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, που επικαλείται η ιστοσελίδα grtimes.gr, η γυναίκα μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στην Ιταλία την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα, ακόμα και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, χωρίς να αποκλείεται να είχε και ασπασμό με κάποια από αυτά. Στη συνέχεια φέρεται να ανέβασε πυρετό και μετέβη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαγνώστηκε ο ιός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι από τα άτομα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή μαζί της, λήφθηκαν δείγματα και απεστάλησαν για εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν νοσούν από τον κορωναϊό. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει ακόμη και απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη σύσκεψη που πραγματοποιείται για τον κοροναϊό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό τον υπουργό Υγείας, επρόκειτο να συμμετάσχει και ο κ. Ζέρβας, ωστόσο δεν παραβρέθηκε.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός σε δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης που είχαν επαφή με την 38χρονη"

Στ. Πέτσας: Μερική απόσυρση των ΜΑΤ από Λέσβο - Χίο

Την μερική απόσυρση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την ώρα που επικρατεί έκρυθμη κατάσταση στα νησιά, και στα σημερινά επεισόδια στη Λέσβο περισσότεροι από 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι δύο μάλιστα από πυρά κυνηγετικού όπλου.

Για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έκαναν λόγο νωρίτερα αστυνομικές πηγές, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, λίγες ώρες πριν και τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους νησιώτες αυτοδιοικητικούς, στο Μαξίμου.

Νωρίτερα και οι συνδικαλιστές της αστυνομίας είχαν απαιτήσει από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ την απομάκρυνση-προστασία των συναδέλφων τους.

Όσον αφορά την ένταση και τα επεισόδια στα νησιά όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε λάθος σχεδιασμός και πώς σχολιάζει τα ακραία επεισόδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κατ' αρχάς πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις γιατί είχαν μια δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε ήταν κι αυτές πρωτοφανείς. Εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν να κάνουν το σκοπό τους. Να εκτελέσουν την αποστολή τους, η οποία ήταν να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών δηλαδή ενός απ' τους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου. Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη, αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ' αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή».

Τόνισε ότι κάποιες από τις δυνάμεις θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί όπως είπε μ' αυτή την έξαρση στο μεταναστευτικό δεν μπορούν να μείνουν τα νησιά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια αναφορικά με το τι αναμένεται να γίνει στη δεύτερη φάση που ακολουθεί άμεσα, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Γι αυτό το λόγο έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 5 η ώρα το απόγευμα ο περιφερειάρχης μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι όπως ζήτησε και ο πρωθυπουργός και να υπάρξει μία αποκλιμάκωση της έντασης. Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι είδαν αυτές τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Ήταν πραγματικά ακραίες εικόνες. Δεν μπορεί κάποιος πολίτης ο οποίος είναι αγανακτισμένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του και όχι μολότοφ».

Σε ερώτηση για το αν ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς να καθυστερήσουν τα έργα, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός: «Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι θα προχωρήσει το σχέδιο και αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα. Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν αυτές οι εικόνες. Δεν μπορεί να δουλεύουν για τις χωματουργικές εργασίες οι μπουλντόζες και την ίδια στιγμή κάπου αλλού να γίνονται τόσο βίαια επεισόδια. Δεν είναι αυτό που μας ταιριάζει κι επαναλαμβάνουμε ότι το σχέδιο αυτό είναι το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι, δεν έχουμε ακούσει εναλλακτική λύση και είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, αποφασίστηκε να κληθεί αύριο το απόγευμα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν στο ΑΜΠΕ πως δίνουν μεγάλη σημασία στην αυριανή συνάντηση στο Μαξίμου, πρωτοβουλία η οποία θα αναληφθεί «για να πέσουν οι τόνοι» αλλά και «προκειμένου να κληθεί καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στ. Πέτσας: Μερική απόσυρση των ΜΑΤ από Λέσβο - Χίο"

Έρευνα για τον κορονοϊό προκαλεί ανησυχία: Τα 2/3 των μολυσμένων ταξιδιωτών δεν ανιχνεύονται από τους ελέγχους

Μία έρευνα σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στους ταξιδιώτες για τον κορονοϊό, έδειξε ότι τα 2/3 όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν είναι εφικτό να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, η οποία δημοσιεύτηκε στο eLife, δείχνει το «κενό» που υπάρχει στους ελέγχους για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια.

Η συγκεκριμένη έρευνα στηρίζεται σε μία παρόμοια μελέτη του 2015, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν ότι πολλά κρούσματα μπορούν να.... ξεγλιστρήσουν από τον έλεγχο.

Όπως ανέφερε η Κατελίν Γκόστιτς, του πανεπιστημίου του Σικάγο, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «Αν κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι έχει εκτεθεί στον ιό και δεν εμφανίσει τα συμπτώματα, τότε δεν θα μπορέσει να ανιχνευτεί. Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο ξεφύγουν από τους ελέγχους τα 2/3 των μολυσμένων ταξιδιωτών».



Υπουργείο Υγείας: Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας

Ψυχραιμία συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε σήμερα για το ζήτημα του κοροναϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για τον κορονοϊό προκαλεί ανησυχία: Τα 2/3 των μολυσμένων ταξιδιωτών δεν ανιχνεύονται από τους ελέγχους"

Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 17:00 έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είπε επίσης, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα». Υποστήριξε δε, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά, ο κ. Πέτσας είπε, ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση, θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν».

Συνεχάρη μάλιστα τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί όπως υποστήριξε «είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση». Σημείωσε ότι «είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «όλοι όσοι είδαν τις εικόνες, δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης, που θέλει να διαμαρτυρηθεί, να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, ότι η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου"

Λέσβος: Πολίτες οπλισμένοι κατά ΜΑΤ – Δύο τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των αστυνομικών των ΜΑΤ από τα νησιά του Αιγαίου οι οποίες αναφέρουν επιθέσεις από οπλισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία κλειστών δομών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά.
Οι αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνει τον τραυματισμό ενός άντρα των ΜΑΤ από σκάγια. Πρόκειται για έναν από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από όπλα που έφεραν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Στο σύνολό τους οι τραυματίες αστυνομικοί ανέρχονται σε 43.
Τα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων στη Λέσβο δεν έχουν σταματήσει, καθώς το απόγευμα σημειώθηκε νέα εισβολή σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, παρόμοιο με εκείνο στη Χίο, νωρίτερα το πρωί. Συγκεκριμένα στις 18:35 ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.
Νωρίτερα, επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης δέχθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα συναντήθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα στη συγκεκριμένη περιοχή. Η οργή των πολιτών οδήγησε στη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και τελικά οι άνδρες των ΜΑΤ μπόρεσαν να μπουν στο στρατόπεδο της Παγανής όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα. Ακολούθως έγινε το ίδιο και με τις δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

 

ΠΟΑΣΥ: «Οι αστυνομικοί δεν είναι μόνοι»

Στο πλευρό των ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο θα βρίσκεται από ώρα σε ώρα κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο.


«Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, μεταβαίνει εκτάκτως στη Λέσβο και στη Χίο, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων μας που δέχονται απρόκλητες επιθέσεις. Οι Αστυνομικοί δεν είναι μόνοι! Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των κοινωνικών φορέων, κάνοντας έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και την αποτροπή τραγικών καταστάσεων. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά: Οι Αστυνομικοί δεν είναι το πρόβλημα!», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Πολίτες οπλισμένοι κατά ΜΑΤ – Δύο τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια"

Καιρός αύριο: Έρχεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες!

Χαλάει πάλι ο καιρός αύριο, Πέμπτη (27.02.2020) με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία έως το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό 7 έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές έως το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία όπου είναι πιθανό, πρόσκαιρα να χιονίσει στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα έως το απόγευμα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και εξασθένηση αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 8 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες!"

Άνοιξε η πλατφόρμα υπαγωγής στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στην Εφορία.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Στην πάγια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019, αλλά και όσοι έχουν εντάξει τα χρέη τους στη ρύθμιση των 12-24 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

Ειδικότερα:

- Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που δεν είχαν υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση η οποία κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν σε ισχύ. Μετά από επιλογή του οφειλέτη δύνανται να ρυθμιστούν και:

α) οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών και

β) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές που τελούν σε αναστολή πληρωμής.

- Οι τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ φόρος εισοδήματος) μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

- Οι έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα) μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 48 δόσεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

- Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης, ενώ οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

- Η ελάχιστη μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ.

- Η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της με προσαύξηση 15%. Η δόση αυτή με την αναλογούσα προσαύξηση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

- Σε οφειλές που ρυθμίζονται έως και 12 δόσεις, ο τόκος θα υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πλέον 0,25%, ετησίως υπολογιζόμενο.

- Σε οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%.

- Στην περίπτωση που κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις για την εξόφληση του χρέους (τακτικής ή έκτακτης οφειλής), για να μπορέσει να επανενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει διπλή προκαταβολή, θα αφαιρεθούν οι δόσεις που ήταν συνεπής, ενώ το επιτόκιο θα είναι προσαυξημένο κατά 1,5 μονάδες.

- Όσοι οφειλέτες είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της ρύθμισης, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων που έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η πλατφόρμα υπαγωγής στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων"

ΠΟΥ: Μη ξεχνάτε ότι η εποχική γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο 60.000 θανάτους στην Ευρώπη

Την ώρα που ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στην εξάπλωση της επιδημίας Corvar-19 και το ξέσπασμά της στην Ευρώπη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σπεύδει να επιστήσει την προσοχή σε μια πολύ πιο συνηθισμένη επιδημία, αυτή της εποχιακής γρίπης, η οποία μετρά ήδη αρκετά θύματα σε όλη την Ευρώπη.

«Η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη και οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να αντιτίθενται στο εμβόλιο της», υπογράμμισε στη Ρώμη ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη. «Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτεί ένα εμβόλιο», δήλωσε.

«Συνεπώς θα ήθελα να προτρέψω τους πολίτες να εμβολιάζονται», πρόσθεσε επικρίνοντας το «εμβολιοσκεπτικιστικό κίνημα» που εκδηλώθηκε στην Ευρώπη. «Έχουμε πολύ ισχυρά εργαλεία: χρησιμοποιείστε τα ισχυρά αυτά εργαλεία για να προστατέψετε την υγεία σας», επέμεινε.

Σε δηλώσεις του από το ιταλικό υπουργείο Υγείας, μετά μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην επιδημία του κοροναϊού, ο Χανς Κλούγκε σημείωσε ότι τα θύματα που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία ήταν όλα ηλικιωμένα, άνω των 65 ετών, με χαμηλή ανοσία, άνθρωποι που συνεπώς είναι επίσης «ευάλωτοι απέναντι στην εποχική γρίπη».

Ένας 12ος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού καταγράφηκε στην Ιταλία όπου ο απολογισμός στο εξής είναι 374 κρούσματα του Covid-13 και 12 νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Συνολικά στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 13 θάνατοι από τον κοροναϊό, καθώς ένας ακόμα ασθενής απεβίωσε στην Γαλλία. Από την άλλη, μόνο στην Ελλάδα μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι νεκροί από την εποχιακή γρίπη είχαν ξεπεράσει τους 50.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Μη ξεχνάτε ότι η εποχική γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο 60.000 θανάτους στην Ευρώπη"

ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ - Έξι τουλάχιστον οι προσαγωγές

Επεισόδια καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων με πέτρες και διαφορά αντικείμενα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κλοιό των κουκουλοφόρων. Μαζί με τη συμβολή της ομάδας «Δράση» έτρεξαν προς την πλευρά τους όπου και τελικά έκαναν τουλάχιστον έξι προσαγωγές ατόμων.


Μάλιστα όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια δεκάδων οδηγών. Αυτή την ώρα ωστόσο έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Νωρίτερα επικράτησε αναβρασμός στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ΑΣΟΕΕ, με πάνω από 500 ατομα να συμμετέχουν  σε πορεία  με  κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.


Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν φοιτητικές παραταξεις και συλλογικότητες, ενώ τα συνθήματα που πρωτοστατούν στα πανό τάσσονταν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και υπέρ του ασύλου. 

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο 24ωρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον νεοπροσλειφθέντα ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, που σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο απέναντι στο αγριεμένο πλήθος των φοιτητών, οι οποίοι αντελήφθησαν την ιδιότητά του και επιτέθηκαν να τον λιντσάρουν, προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.










DSC_7548
DSC_7567
DSC_7542




asoe




asoee2
Ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος «θερμών» επεισοδίων με φόντο την ΑΣΟΕΕ από τα χθεσινά γεγονότα και το σκηνικό με τον ειδικό φρουρό εκφράζουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ.

Μπορεί τα 70 άτομα που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο να είναι μικρός αριθμός, όμως, ίσως να αποτελέσουν την αρχή ενός καθημερινού ανταρτοπόλεμου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δημιουργώντας εστίες έντασης.

Οι πληροφορίες λένε πως, αν χρειαστεί, οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπουν στην ΑΣΟΕΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθιστώντας σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ανεχτεί άλλες εστίες ανομίας. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι περιπολίες, δόθηκαν εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ θα αξιολογείται καθημερινά η κατασταση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια στην πορεία φοιτητών προς τη ΓΑΔΑ - Έξι τουλάχιστον οι προσαγωγές"

Ποιοι καθοδηγούν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών σε Χίο και Λέσβο; "Επιτεθείτε στα ΜΑΤ..."

Ο αστυνομικός, αναγνώστης του bloko.gr που μας γνωστοποίησε το περιεχόμενο των οδηγιών πολεμικού χαρακτήρα και όπως υποστηρίζει προωθείται και διακινείται μεταξύ των κατοίκων οι οποίοι αυτές τις ώρες προχωρούν σε απανωτές επιθέσεις κατά αστυνομικών σε Χίο και Λέσβο, αναρωτιέται:

"Αυτό δεν είνναι προτροπή; Η κρατική μαζεύει στοιχεία; ή μόνο κάνουμε δικογραφίες σε συναδέλφους για σχόλια στο facebook;".  

Πέραν των επισημάνσεων, παρουσιάζει ενδιαφέρον η ταυτοποίηση των προσώπων και κυρίως ο ρόλος όλων όσοι επιδιώκουν ρόλους τακτικού οργανωτικού υποκινητή στα νησιά.






bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι καθοδηγούν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών σε Χίο και Λέσβο; "Επιτεθείτε στα ΜΑΤ...""

Χολαργός: Αστυνομικός τσακώθηκε με οδηγό που τράκαρε και πυροβόλησε

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από εμπλοκή του σε τροχαίο.

Συγκρκριμένα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας σήμερα το μεσημέρι, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, εξήλθε του αυτοκινήτου του και πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο στο πορτ μπαγκάζ ετέρου αυτοκινήτου, με το οποίο είχε προηγηθεί τροχαίο περιστατικό στην περιοχή Χολαργού.

Την υπόθεση ανέλαβε και χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χολαργός: Αστυνομικός τσακώθηκε με οδηγό που τράκαρε και πυροβόλησε"

Πέτσας: Ενισχύεται η πεποίθηση περί παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος επί διακυβέρνησης Τσίπρα

Την παραδοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι μαζί με τον Νίκο Παππά συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σάμπυ Μιωνή σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (...) ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας. 

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «αδιανόητο» ότι «δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”». Μάλιστα, ο κ. Πέτσας αναφέρει με νόημα ότι αναμένει απάντηση του Νίκου Παππά για τις αποκαλύψεις. 

Αναλυτικά ο κ. Πέτσας δήλωσε: 

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. 

Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για... “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης! 

Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Ενισχύεται η πεποίθηση περί παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος επί διακυβέρνησης Τσίπρα"

Επίθεση και ξυλοδαρμός ανδρών των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο της Χίου - Προσαγωγές

Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Μυτιλήνη και τη Χίο μεταξύ κατοίκων που εναντιώνονται στην δημιουργία κλειστών δομών και αστυνομικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες.
Στη Χίο τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί όταν τους επιτέθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο που διέμεναν, διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Μία σύλληψη, ένας αναζητούμενος και 11 προσαγωγές για την εισβολή στο ξενοδοχείο των ΜΑΤ στη Χίο

Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Αστυνομία στη Χίο, μετά την εισβολή στο ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες/πρόσφυγες.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει τακτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.
Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί. 
Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Αλήθεια οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.
alithia
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση και ξυλοδαρμός ανδρών των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο της Χίου - Προσαγωγές"

Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Βουτσά

Την Παρασκευή 28/2/, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του λαοφιλούς ηθοποιού Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη το πανελλήνιο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αποφάσισε, τιμής ένεκεν, την παραχώρηση τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Σύμφωνα με ανάρτηση – ανακοίνωση της κόρης του, Θεοδώρας Βουτσά, στο Facebook, η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη 27/2,  από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19.30 το απόγευμα.
Επιθυμία της οικογένειας του Κώστα Βουτσά, όπως έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, γιατί ο Κώστας αγαπούσε τη ζωή ή τη Μέριμνα-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το Θάνατο, γιατί αγαπούσε τα παιδιά».
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Βουτσά"

Μεγάλη συγκέντρωση και συγκρούσεις στη Λέσβο για την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και την αποχώρηση των ΜΑΤ

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02) ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη μεγάλη πορεία προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

Δείτε το βίντεο της συγκέντρωσης από την ιστοσελίδα tonisi.gr:


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη συγκέντρωση και συγκρούσεις στη Λέσβο για την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και την αποχώρηση των ΜΑΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news