facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει του τραμπούκους στα πανεπιστήμια, το άσυλο βίας και ανομίας καταργήθηκε

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Χαρίτση για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, εξαπέλυσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Ο κ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

– Γνωρίζουν ότι ο αστυνομικός εναντίον του οποίου στρέφονται, ήταν εκτός του Πανεπιστημίου και σύρθηκε εντός της ΑΣΟΕΕ από ομάδα δεκάδων ατόμων;

– Θα ζητήσουν συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του, για το γεγονός ότι δέχθηκε άνανδρη επίθεση και υπέστη σωματικές βλάβες;

– Γιατί δεν καταδικάζουν τους τραμπούκους που σήμερα, αφού έκλεισαν δρόμους, έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, έτρεξαν να «κρυφτούν» στο χώρο του Πανεπιστημίου;

Επειδή ο κ. Χαρίτσης και το κόμμα του δεν θα βρουν το θάρρος να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, όλοι οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους τραμπούκους, που είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμιά μας σε άντρο βίας και ανομίας. Αντίθετα, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τα δικαιώματα των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων μας. Δικαιώματα των πολλών, που εμείς προασπίζουμε, ενάντια στην αυθαιρεσία των λίγων.

Ας το καταλάβουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ: το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια καταργήθηκε».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει του τραμπούκους στα πανεπιστήμια, το άσυλο βίας και ανομίας καταργήθηκε"

Ο κοροναϊός απειλεί τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο, μπορεί να κινδυνεύσει με ακύρωση λόγω κοροναϊού, σύμφωνα με τον Ντικ Πάουντ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με δήλωσή του στο Associated Press.

Μπορεί τη Δευτέρα ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας να δήλωνε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση περί ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά στη ΔΟΕ έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

«Τον Μάιο οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν: Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία», είπε αρχικά ο Καναδός παράγοντας και συνέχισε.

«Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Πάουντ είπε: «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κοροναϊός απειλεί τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο"

Γαλλία: Το φάρμακο της ελονοσίας ίσως να είναι αποτελεσματικό και για τον κοροναϊό

Ένα συνηθισμένο φάρμακο, η χλωροκίνη, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, παρουσιάζει ενδείξεις αποτελεσματικότητας απέναντι στον Covid-19, δήλωσε σήμερα ο Ντιντιέ Ραούλ, διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, βασιζόμενος στα αποτελέσματα μιας κινεζικής κλινικής μελέτης.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η χλωροκίνη ήταν αποτελεσματική in vitro απέναντι σε αυτόν τον νέο κοροναϊό και η κλινική εκτίμηση που έγινε στην Κίνα το επιβεβαίωσε», εξήγησε ο καθηγητής, που είναι ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες. Ο Ραούλ έκανε τη δήλωση αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο σχολιάζοντας την πρώτη δημοσίευση αυτής της κλινικής μελέτης τριών Κινέζων ερευνητών στην επιστημονική επιθεώρηση BioScience Trends. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 19 Φεβρουαρίου και βασίζεται στα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που έγινε σε περισσότερα από 10 κινεζικά νοσοκομεία, στην Ουχάν, το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Ο στόχος της ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αποτελεσματική η χλωροκίνη για τη θεραπεία πνευμονικών νόσων που συνδέονται με τον Covid-19.

«Τα αποτελέσματα που λάβαμε μέχρι τώρα σε περισσότερους από 100 ασθενείς έδειξαν ότι η φωσφορική χλωροκίνη ήταν πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία που λάμβανε η ομάδα σύγκρισης όσον αφορά την εξέλιξη της πνευμονίας, τη βελτίωση της κατάστασης των πνευμόνων, ώστε ο ασθενής να γίνει αρνητικός στον ιό και για να περιοριστεί η διάρκεια της ασθένειας», ανέφεραν οι Κινέζοι ερευνητές. Στη μελέτη τους πάντως δεν ποσοτικοποιούν τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

«Οι αντιιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της χλωροκίνης ενδέχεται να παίζουν ρόλο στην ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά της για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από πνευμονία, την οποία προκάλεσε ο Covid-19», συνεχίζει το άρθρο που υπέγραψαν οι καθηγητές Τζιαντζούν Γκάο, Ζενχούε Τιάν και Χου Γιανγκ, του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου της πόλης Τσινγκτάο. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι «η χλωροκίνη είναι ένα φτηνό φάρμακο, χωρίς κινδύνους, που χρησιμοποιείται εδώ και 70 χρόνια», πρόσθεσαν. Σύμφωνα πάντα με τους Κινέζους επιστήμονες, για τη θεραπεία αρκεί μια δόση των 500mg χλωροκίνης ημερησίως για δέκα ημέρες.

«Είναι μια εξαιρετική είδηση, αυτή η θεραπεία που δεν κοστίζει τίποτα», επέμεινε ο καθηγητής Ραούλ, χαιρετίζοντας τη δουλειά που έκαναν οι Κινέζοι ερευνητές για να βρουν ένα αποτελεσματικό φάρμακο. Όταν ρωτήθηκε, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, για τη θεραπεία αυτή, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, είπε ότι έχει μιλήσει πολλές φορές με τον Ντιντιέ Ραούλ. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες μελέτες in vitro, όμως οι μελέτες στους ασθενείς θα πρέπει να επαληθευτούν», τόνισε ο υπουργός.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Το φάρμακο της ελονοσίας ίσως να είναι αποτελεσματικό και για τον κοροναϊό"

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»: Πυρά από τον Θάνο Πλεύρη – «Γενική η δήλωσή της» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της προστατευομένης μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», στην προανακριτκή επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η κατάθεση του/της μάρτυρα έγινε στη ΓΑΔΑ.

«Παρόλο που παρασχέθηκε στην προστατευόμενη μάρτυρα το καθεστώς το οποίο ήθελε για να καταθέσει αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, μετά την εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

«Η μάρτυρας επιδεικτικά μας απαντούσε «δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, δεν απαντώ». Ακόμη και στην ερώτηση για ένα προς ένα τα πολιτικά πρόσωπα και τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει, αρνήθηκε να καταθέσει. Δυστυχώς της δόθηκε ακριβώς ό,τι ήθελε αλλά έχουμε άρνηση μαρτυρίας», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη».

«Ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης κατέθεσε με το καθεστώς το οποίο ήθελε. Θα αξιολογήσουμε τα πρακτικά, δεσμευόμαστε από τη μυστικότητα. Η φράση, όμως, που επικράτησε είναι "πιθανολόγηση". Με πιθανολόγηση και με άρνηση απάντησης υπήρξε όλη αυτή η υπόθεση που ερευνούμε», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η Αικατερίνη Κελέση, με μια γενική δήλωσή της επιβεβαίωσε το σύνολο των καταθέσεων της για την υπόθεση Novartis»

«Η Αικατερίνη Κελέση είπε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και πως όσα κατέθεσε για την υπόθεση Νοvartis, τα έχει καταθέσει οικεία βούληση. Ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας με δική της απόφαση και ότι οι καταθέσεις της, δεν αποτελούν, ούτε προϊόν πίεσης, ούτε προϊόν εκβιασμού που να επηρέασε τη βούληση της», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της «Αικατερίνης Κελέση».

Για το γεγονός ότι η «Αικατερίνη Κελέση» δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με το αιτιολογικό ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ούτε και τον ίδιο τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Λάππας επισήμανε ότι «με μια γενική δήλωσή της, επιβεβαίωσε το σύνολο των καταθέσεων της».

«Ήταν μια τοποθέτηση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, που έχει δώσει 13 καταθέσεις, κοιτάει και την προστασία του. Πάντως επιβεβαίωσε τις καταθέσεις της», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον «Μάξιμο Σαράφη», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο μάρτυρας είχε μια τελείως διαφορετική τακτική. «Απάντησε στα πάντα, επί πολλές ώρες. Δεν ανασκεύασε τίποτα. Αλλά σε μια μαρτυρία μπορεί να προκύψουν και νέα πράγματα», είπε ο Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε ότι «επιβεβαίωσε όλες τις καταθέσεις του». Σημείωσε δε, ότι ο Μάξιμος Σαράφης είπε στην επιτροπή, πως με τις καταθέσεις του στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, έχει ταυτόχρονα εγχειρίσει και χιλιάδες έγγραφα που επιβεβαιώνουν όλα όσα έχει καταθέσει.

Βασίλης Κεγκέρογλου: Τα στοιχεία της περιλαμβάνονται σε έγγραφο της Τουλουπάκη

«Εξετάσαμε την κ. Κελέση η οποία στην ερώτησή μου αν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα, αν τα έχει δει από κοντά, αν έχει συναντηθεί με πολιτικά πρόσωπα, αν έχει συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα, είπε ότι δεν έχει συναντηθεί με πολιτικά πρόσωπα και δεν θέλει να έχει σχέση με πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι για εμάς μια ουσιώδης απάντηση που θα αξιολογηθεί στην πορισματική μας θέση», επισήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, μετά την εξέταση - εξπρές της «Αικατερίνης Κελέση».

Ο Β. Κεγκέρογου αναρωτήθηκε σε ποιες καταθέσεις εμμένει η «Αικατερίνη Κελέση» διότι «είναι αντιφατικές μεταξύ τους». «Η πιο κρίσιμη ερώτηση που ούτε αυτή την συγκίνησε ήταν πως ένιωσε όταν είδε στο βήμα της Βουλής δακρυσμένο τον κ. Πικραμμένο να είναι κατηγορούμενος από την ψευδορκία της. Εκείνη δεν απάντησε», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής ανέφερε στην «Αικατερίνη Κελέση»: «Γνωρίζω την ταυτότητά σας αλλά δεν θα την αποκαλύψω. Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Το ονοματεπώνυμο σας περιλαμβάνεται σε τρία έγγραφα, ένα του FBI, ένα εταιρικό έγγραφο και ένα έγγραφο που υπογράφει η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς και αναφέρει ότι γνωρίζατε εσείς, με το ονοματεπώνυμό σας, όλο το σχέδιο δωροδοκιών», είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου και συνέχισε: «Τα θέλετε τα έγγραφα να σας τα δώσω; Αν τα θέλετε ρωτήστε τον νομικό σας σύμβουλο να σας τα δώσουμε».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση»: Πυρά από τον Θάνο Πλεύρη – «Γενική η δήλωσή της» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Πλήθος κλεμμένων αυτοκινήτων και μηχανών σε συνεργείο στον Ασπρόπυργο εντόπισαν άνδρες της ΟΠΚΕ

Σε… χρυσωρυχείο κλεμμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στον Ασπρόπυργο έπεσαν τα ξημερώματα άνδρες της ΟΠΚΕ, όταν κλήθηκαν να μεταβούν σε συγκεκριμένη διεύθυνση όπου εντοπίστηκε κλαπείσα μηχανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που εκλάπη από άλλη περιοχή έφερε σήμα αναζήτησης στίγματος (GPS) και ο ιδιοκτήτης της, όταν το αντιλήφθηκε, ενημέρωσε την αστυνομία για το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν εκεί, όπου εντόπισαν ένα συνεργείο και μέσα σε αυτό βρήκαν πλήθος κλεμμένων και κομμένων πολυτελών αυτοκινήτων, ακριβών μοτοσυκλετών αλλά και καινούριων οχημάτων, καθώς και πολλά ανταλλακτικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του συνεργείου.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήθος κλεμμένων αυτοκινήτων και μηχανών σε συνεργείο στον Ασπρόπυργο εντόπισαν άνδρες της ΟΠΚΕ"

Αποκάλυψη-«βόμβα» για τα ΕΛΤΑ: Ο διευθυντής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος κατηγορείται για κατάχρηση €660.000

Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην Βουλή καταγγέλοντας οτι ο υπάλληλος που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα ΕΛΤΑ καταχράστηκε 660.000 ευρώ και τέθηκε σε αργία.

Μία μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι τα ΕΛΤΑ δεν έχουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία Μαρτίου ο κ. Γεωργαντάς επανήλθε σήμερα στην ίδια επιτροπή και στο πλαίσιο αντιδικίας του με τον Μάριο Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φέρει την ευθύνη κατάρρευσης του οργανισμού ο κ. Γεωργαντάς είπε -όπως προκύπτει από τα πρακτικά-: «Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 €. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Καταχράστηκε 660.000 € το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως. Ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι”.

Λίγη ώρα αργότερα κύκλοι του Υπουργείου σχολίαζαν ότι η υπόθεση αφορά σε σκάνδαλο στην υπηρεσία Πρόληψης και Καταστολής του Ξεπλύματος Χρήματος και ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας καταχράστηκε τουλάχιστον 660,000€ (το ποσό δεν είναι το τελικό - η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η παντελής απουσία διαδικασιών, τα απαρχαιωμένα συστήματα λειτουργίας και ελέγχου επέτρεψαν στον εν λόγω διευθυντή να καταχραστεί 660,000€. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Μάριος Κατσής υποστήριξε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες περνάνε κρίση σε όλη την Ευρώπη και απέδωσε το καθεστώς ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στο καθεστώς μνημονίων και σκληρής επιτροπείας, μέσα από το οποίο δεν γινόταν να προχωρήσει η διοίκηση σε προσλήψεις ή σε συλλογικές συμβάσεις. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Γεωργαντά ρώτησε με νόημα αν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αυξήσει τις αμοιβές στο διοικητικό συμβούλιο, αν έχει προσλάβει golden boys και σε τι τιμές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη-«βόμβα» για τα ΕΛΤΑ: Ο διευθυντής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος κατηγορείται για κατάχρηση €660.000"

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό, στα 322 τα κρούσματα

Τέσσερις νέους νεκρούς από τον κοροναϊό ανακοίνωσαν οι Ιταλικές Αρχές ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα στους 11.

Την ανακοίνωση των τριών εκ των τεσσάρων νέων θυμάτων έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ‘Αντζελο Μπορέλι.

Όπως δήλωσε στον Ιταλικό Τύπο, ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Πάντως, όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό, στα 322 τα κρούσματα"

Βουλή: Άρση ασυλίας των βουλευτών Βλάση και Συρίγου

Δεκτά έγιναν από την ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα των δικαστικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Κ. Βλάση και Αγγ. Συρίγου.

Για τον κ. Βλάση το αίτημα αφορούσε «αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση», ενώ για τον κ. Συρίγο «για το κακούργημα της απιστίας στρεφομένης αμέσως κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου».

Τοποθετούμενος, ο κ. Συρίγος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεσή του. Όπως είπε, η υπόθεση ανάγεται στο 2005 και αφορά στη γνωμοδοτική συμμετοχή του σε υπόθεση διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ, από το υπ. Εξωτερικών, για κατασκευή σχολείων στη Σρι Λάνκα, η οποία επλήγη από φυσική καταστροφή.

«Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα στοιχεία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα 2016; Διότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να βρει σκάνδαλα» είπε ο κ. Συρίγος. Ο κ. Βλάσης δεν τοποθετήθηκε στην ολομέλεια.

Στην ψηφοφορία για τον κ. Βλάση καταγράφηκαν 163 «Ναι» και 3 «Όχι», σε σύνολο 166 παρόντων βουλευτών. Στην ψηφοφορία για τον κ. Συρίγο καταγράφηκαν 148 «Ναι» και 4 «Όχι», επί 152 παρόντων βουλευτών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άρση ασυλίας των βουλευτών Βλάση και Συρίγου"

18 μήνες φυλακή για “φακελάκι” σε υπάλληλο του νοσοκομείου Κιλκίς

Με 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε υπάλληλος του νοσοκομείου Κιλκίς για φακελάκι.

Η υπάλληλους του νοσοκομείου Κιλκίς παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από καταγγελία ότι απαίτησε «φακελάκι» 500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για να τακτοποιηθεί θέμα διοικητικής φύσης για λογαριασμό ασθενούς.

Η ίδια, απολογούμενη ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδόθηκε, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για επιστρεφόμενα δανεικά από προηγούμενη συναλλαγή με αυτόν που την κατήγγειλε.

Δεν έπεισε όμως τους δικαστές που την έκριναν ένοχη. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Η υπόθεση στο Κιλκίς αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις αρχές η κατηγορούμενη υπάλληλος, με διοικητικό πόστο στο νοσοκομείο Κιλκίς, υποσχέθηκε πως είναι σε θέση να μεσολαβήσει στη χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης σε ασθενή, έτσι ώστε να συνεχίσει την νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφερόμενη στο οικονομικό αντάλλαγμα φέρεται να μιλούσε για «πέντε μπύρες».

Κατόπιν της καταγγελίας, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και κατά την παραλαβή τους από την κατηγορούμενη επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που την συνέλαβαν με την κατηγορία της «εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "18 μήνες φυλακή για “φακελάκι” σε υπάλληλο του νοσοκομείου Κιλκίς"

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία

Κάλεσμα για κινητοποίηση όσον αφορά στη λήψη μέτρων απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του κορωνοϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός», προειδοποίησε κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς.

Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ για κορωνοϊό: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και δυνατοί νοτιάδες

Χαλάει αύριο Τετάρτη (26.02.2020) ο καιρός, καθώς περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες.
Συγκεκριμένα ο καιρός αύριο θα περιλαμβάνει τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 5 με 6 και το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (26.02.2020) από την ΕΜΥ
Αττική 
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Tοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Θρακικό 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Tοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα βόρεια και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και δυνατοί νοτιάδες"

Μηχανήματα POS στα διόδια της Ολυμπίας οδού

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση μηχανημάτων πληρωμής με κάρτα (POS) σε όλες τις λωρίδες με αυτόματα μηχανήματα πληρωμής (APM) των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων της Ολυμπίας Οδού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, τοποθετήθηκαν συνολικά 92 POS στους 5 μετωπικούς και 9 πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα υπηρεσία θα κάνει πιο άνετη και εύκολη τη διέλευση από σταθμούς διοδίων, καθώς η διαδικασία είναι απλή και πολύ σύντομη: Περνώντας από τη λωρίδα των αυτόματων μηχανημάτων πληρωμής (με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα) αγγίζουμε τον αναγνώστη ανέπαφων συναλλαγών με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μας, και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για την εκτύπωση της απόδειξης. Εναλλακτικά, τοποθετούμε την κάρτα στην ειδική σχισμή και πληκτρολογούμε το PIN μας.

Στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής, παρέχονταν και θα συνεχίσουν να παρέχονται οι ακόλουθοι τρόποι πληρωμής:

Πληρωμή με κέρματα (εκτός από κέρματα των 0,01€, 0,02€ και 0,05€).

Πληρωμή με χαρτονομίσματα των 5€, 10€ και 20€.

Πληρωμή με μοτο-κάρτα για τους μοτοσυκλετιστές.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηχανήματα POS στα διόδια της Ολυμπίας οδού"

Χίος-Λέσβος: «Κλεφτοπόλεμος» κατοίκων με ΜΑΤ -Μία γυναίκα στο νοσοκομείο (βίντεο)

Έκρρυθμή παραμένει η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται με κατοίκους στα σημεία που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δημιουργηθούν οι κλειστές δομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον «Αστραπάρη» μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχαν διαρκείς αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους στη Χίο.
Το σάιτ κάνει λόγο για πρωτοφανείς διαστάσεις αστυνομικής βίας σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών.
Μάλιστα, σχολιάζει ότι τα ΜΑΤ δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανταποκριτή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, από τα επεισόδια, μια γυναίκα εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το τοπικό alithia.gr, στις… πλαγιές του βουνού απέναντι από την επιταγμένη, για τη δημιουργία δομής, έκταση, μεταφέρθηκε η… μάχη πολιτών και ΜΑΤ.
 Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο Φαφαλίειο, προκειμένου να βρεθούν στην παράκληση που θα τελούσε η Μητρόπολη στον Αγ. Μακάριο.
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν ότι θα ανέβουν στο Φλώρι, καθώς εκεί ήταν προγραμματισμένη να γίνει αρχικά η παράκληση, πιθανά για να μην δημιουργηθούν επεισόδια.
Στο Φλώρι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών που όμως δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν αλλά νιώθοντας, όπως ανέφεραν, ότι η αποστολή των ΜΑΤ εγκλωβίζει την κοινωνία, αποφάσισαν να συγκρουστούν μαζί τους.
Οι μονάδες των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένες στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού, ενώ ο δρόμος μέχρι εκεί ήταν ανοικτός.
Από το συγκεντρωμένο πλήθος αρκετοί, νεαρής κυρίως ηλικίας, ανέβηκαν στις πλαγιές του βουνού πετώντας πέτρες, ενώ ο κόσμος είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα ΜΑΤ, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.
Ακολούθησε ρίψη χημικών προκειμένου να απωθηθεί ο κόσμος ενώ η… μάχη μεταφέρθηκε στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.
Στην περιοχή επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.
Ίδια εικόνα και στη Λέσβο
Όσον αφορά στη Λέσβο, μετά τα πρωινά επεισόδια, όπως αναφέρει το lesvosnews, αστυνομικοί και μηχανήματα καταστρέφουν το δάσος στο Διαβολόρεμα και υπάρχει ήδη καταγγελία προς τη δικαιοσύνη.
Το ίδιο σάιτ, περιγράφει τα επεισόδια ως εξής: «Φωτιές στο δάσος, δακρυγόνα, συγκρούσεις, ματωμένα κεφάλια είναι η σύνοψη του σημερινού πρωινού για όλα όσα έγινα στην περιοχή Διαβολόρεμα από τα ΜΑΤ».
Επίσης, το σάιτ stonisi.gr αναφέρει ότι τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις κατά των κατοίκων που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην έτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές, να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση της ΝΔ στη Λέσβο
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος-Λέσβος: «Κλεφτοπόλεμος» κατοίκων με ΜΑΤ -Μία γυναίκα στο νοσοκομείο (βίντεο)"

Λιβύη: Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν - Θα απέχουν Σάρατζ και Χαφτάρ

Η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) επιβεβαίωσε ότι η έναρξη του ενδολιβυκού πολιτικού διαλόγου στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί την προβλεπόμενη ημερομηνία, την Τετάρτη, παρότι τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν τη συμμετοχή τους.

«Ο πολιτικός διάλογος θα ξεκινήσει αύριο, όπως είχε προβλεφθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν ελ-Αλάμ, εκπρόσωπος της UNSMIL.

Χθες, Δευτέρα, το Κοινοβούλιο που έχει την έδρα του στο ανατολικό τμήμα της χώρας και υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, καθώς και ο αντίπαλός του, το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους (που ισοδυναμεί με τη Γερουσία), που υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη είχαν ανακοινώσει ξεχωριστά ότι «ανέστειλαν» τη συμμετοχή τους στις πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, επικαλούμενα διαφορετικούς λόγους.

Ο πολιτικός διάλογος, που αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, θα περιλαμβάνει 13 εκπροσώπους του Κοινοβουλίου που πρόσκειται στον Χάφταρ, 13 εκπροσώπους του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους και προσωπικότητες που έχει καλέσει ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, Γασάν Σαλάμε.

Από το 2015, δύο αντίπαλες αρχές διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη: η ΚΕΕ που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη, και μια εξουσία την οποία εκπροσωπεί ο Χαλίφα Χάφταρ στην ανατολική Λιβύη ο οποίος εξαπέλυσε τον Απρίλιο του 2019 επίθεση για να καταλάβει την Τρίπολη.

Από τον Απρίλιο του 2019, οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν - Θα απέχουν Σάρατζ και Χαφτάρ"

Επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ: 5 προσαγωγές, άνοιξε η Πατησίων

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τόσο έξω, όσο και στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), σήμερα το απόγευμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα της Πατησίων, ενώ στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από αιφνιδιαστική κίνηση ομάδας αναρχικών οι οποίοι προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο,με τους συγκεντρωμένους να εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί περιόρισαν τους αναρχικούς μέσα στο πανεπιστήμιο, ενώ λίγο μετά μπήκαν και οι ίδιοι στο προαύλιο χώρο, ενώ ακολούθησε επίθεση των κουκουλοφόρων με πέτρες και καδρόνια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» με χημικά.






mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην πρώην ΑΣΟΕΕ: 5 προσαγωγές, άνοιξε η Πατησίων"

Επίθεση σε ταξιτζή στο Σχιστό: Συμμορία Ρομά τον λήστεψε

Τον τρόμο έζησε ένας 56χρονος οδηγός ταξί ο οποίος δέχτηκε, χθες το απόγευμα, άγρια ληστρική επίθεση από συμμορία Ρομά.

Μάλιστα οι δράστες του έστησαν παγίδα και με δόλωμα νεαρή Ρομά που επιβιβάστηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Αττικού νοσοκομείου του ζήτησαν να σταματήσει σε δρόμο του Σχιστού, τον λήστεψαν και, αφού τον πέταξαν έξω από το ταξί, εξαφανίστηκαν.

Το εφιαλτικό συμβάν άρχισε να ξεδιπλώνεται λίγο μετά τις 15:30. Ο 56χρονος βρισκόταν στα εξωτερικά ιατρεία του Αττικού Νοσοκομείου, όταν μια νεαρή Ρομά, περίπου 20 ετών, επιβιβάστηκε στο όχημα και του ζήτησε να την μεταφέρει στο Σχιστό Κορυδαλλού. Στην οδό Φώτη Αγγουλέ του ζήτησε να σταματήσει για να ειδοποιήσει μια φίλη της να πληρώσει, καθώς η ίδια δεν είχε χρήματα.

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε μια γυναίκα Ρομά περίπου 30 χρόνων κρατώντας ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Όμως, αντί να πληρώσει, όρμησε πάνω στον ταξιτζή και του άρπαξε το κινητό. Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν δύο νεαροί Ρομά, μπουκάρουν από την πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού και αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό, του άρπαξαν μια κερματοθήκη που περιείχε 40 ευρώ και το πορτοφόλι με 500 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού διαπίστωσαν ότι το θύμα τους δεν είχε κάτι άλλο για να αρπάξουν, τον πέταξαν έξω από το ταξί και έγιναν καπνός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε ταξιτζή στο Σχιστό: Συμμορία Ρομά τον λήστεψε"

ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα γνωστού αντιπυρετικού

Την ανάκληση των παρτίδων 19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος APOTEL EF.TAB 500MG/TAB, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αναφέρει ότι, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας και δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας, η δε 19-009 δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας.

Η εταιρεία UNI-PHARMA οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΕΟΦ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα γνωστού αντιπυρετικού"

Πέτσας: Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι προβλέπει η ΠΝΠ – «Υγειονομική βόμβα» οι ανοιχτές δομές

Αυστηρά προληπτικά μέτρα σε περίπτωση εισαγωγής κρούσματος του κορονοϊού στη χώρα μας αποφάσισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση πιθανής υγειονομικής κρίσης σε κλειστές δομές φιλοξενίας.
Σε πέντε άρθρα τα οποία περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, περιγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση πιθανής υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:
"Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίησητου κοινού. Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, προχωρούμε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊου".

Ποια είναι τα πέντε βασικά άρθρα της ΠΝΠ

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
- Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
- Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
- Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
- Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.
Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
-Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
-Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα  στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο,κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.
"Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, πτυχές του οποίου θα  αναπτύσσονται, ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Παραμένουμε ψύχραιμοι, υλοποιούμε τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει και είμαστε σε εγρήγορση να κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας", τόνισε ο κ. Πέτσας.

"Υγειονομική βόμβα οι ανοιχτές δομές"

Μιλώντας για τα πλεονακτήματα που παρουσιάζουν οι κλειστές δομέςστην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπερθεμάτισε στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομών "κλειστού τύπου", με ένα επιπλέον επιχείρημα - μεταξύ άλλων:  Αυτό της πιθανής εισβολής και στη χώρα μας του φονικού κορονοϊού.
Ο κ. Πέτσας τόνισε χαρακτηριστικά:
"Η Κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί«υγειονομική βόμβα». Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν".
iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι προβλέπει η ΠΝΠ – «Υγειονομική βόμβα» οι ανοιχτές δομές"

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για τους εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:


  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, σε όλη την εορταστική περίοδο, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών, ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί), και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Συγκρότηση συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Συνεργασία και συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Η ΕΛ.ΑΣ προχωράει και στην απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εξής οδούς και τις εξής ώρες:

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, από 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).

(γ) Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, από 15:00 έως 21:00, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το ρεύμα εισόδου:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).

(γ) Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο - Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:


  1. Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
  2. Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  3. Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
  4. Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
  5. Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
  6. Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
  7. Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
  8. Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
  9. Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
  10. Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.


Οι συμβουλές της Αστυνομίας


  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον ΚΟΚ.
  • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με αναπηρία.
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
  • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος.
  • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας"

Θεσσαλονίκη: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε μαθητή (φωτο)

Μπορεί να πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που σημειώθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών στο 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Θεάτρου Γης, ωστόσο μια νέα επίθεση που σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου σε μαθητή Γυμνασίου, έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα, το οποίο παρά τις ενέργειες καθηγητών και γονέων δεν έχει βρει λύση.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, ένα 15χρονο αγόρι, ο Άγγελος Θεοδοσίου, βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη Πέμπτη με αγέλη αδέσποτων σκυλιών. Αν και οι μαθητές δηλώνουν φιλόζωοι, καθηγητές και γονείς έχουν κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να διώξουν τον φόβο από τα πρόσωπά τους, επιμένοντας με καταγγελίες και παράπονα στο δήμο Θεσσαλονίκης και την αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Οι τελευταίοι τρεις μήνες κύλησαν ήσυχα μετά από μια σειρά επιθέσεων, αλλά το κρούσμα της προηγούμενης εβδομάδος ήταν σίγουρα το πρώτο πιο σοβαρό, αφού ο μαθητής δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά ταυτόχρονα. Το ένα του έσκισε την φόρμα και το άλλο του προκάλεσε τραύμα, που χρειάστηκε νοσοκομειακή φροντίδα και ανάγκασε τους γονείς του αγοριού να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.
11o-gymnasio-thessalonikis-skylia-minysi-1.jpg
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του μαθητή
«Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τσικνοπέμπτης γύρω στις 9.00. Το δάγκωμα ήταν στον αριστερό γλουτό. Το παιδί ήταν πανικόβλητο, αν και έχει δεχθεί ξανά επίθεση από σκύλο της αγέλης στο παρελθόν, χωρίς φυσικά να έχει τέτοιο αποτέλεσμα. Μέσα σε μια ώρα μεταφέραμε το παιδί στον παιδίατρο για να γίνει το εμβόλιο τετάνου και αμέσως μετά το μεταφέραμε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε. Ο παιδοχειρουργός απολύμανε την πληγή και έδωσε αντιβίωση για πέντε ημέρες. Έγινε καταγραφή του συμβάντος και χθες Δευτέρα έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Σήμερα Τρίτη εντός της ημέρας θα καταθέσει και ο Άγγελος, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία» εξηγεί στο Gr Times o πατέρας του μικρού Άγγελου, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί εκ νέου η κατάσταση και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βάζοντας τέρμα στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα.
«Την Παρασκευή πήγα ο ίδιος τον γιο μου στο σχολείο, γιατί φοβόταν. Είναι πλέον πολλά τα συμβάντα. Είχαμε πάει και στο δήμο Θεσσαλονίκης και κάναμε παράπονα, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα» επισημαίνει ο κ.Θεοδοσίου.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου-Λυκείου, κ.Στέργιος Βλαχόπουλος δηλώνει στο Gr Times: «Το σχολείο μας έχει εξαντλήσει τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Η υπόθεση πρέπει επιτέλους να βρει τον δικαστικό δρόμο, τον ουσιαστικό δρόμο».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε μαθητή (φωτο)"

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Το πρωί στα κάγκελα κατά των κλειστών δομών, το βράδυ νοικιάζει σπίτι σε ΜΚΟ για μετανάστες

Το επιχείρημα κάποιων, άγνωστων σχετικά, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ότι η δημιουργία κλειστής δομής στη Χίο για την υποδοχή, την ταυτοποίηση, την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την επιστροφή στην Τουρκία όσων μεταναστών δεν πληρούν τα κριτήρια είναι εθνικά επικίνδυνη χρησιμοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.

«Είναι εθνικά επικίνδυνο να γίνουν αυτές οι δομές, απέναντι στην Τουρκία. Είναι εθνικά επικίνδυνο. Πρέπει να γίνουν στην δεύτερη γραμμή τα κέντρα αυτά» είπε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, λες και προτιμά να παραμείνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί του όπως είναι η κατάσταση σήμερα, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

Ασφαλείς πληροφορίες που έχει το protothema αναφέρουν ότι ο κ. Μπουγδάνος, που τώρα προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις μεταναστευτικές ροές, είναι ιδιοκτήτης ακινήτων στην πόλη της Χίου τα οποία νοικιάζουν ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Στην φωτογραφία φαίνεται η είσοδος κτιρίου της οικογένειας του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου επί των οδών Ομήρου και Ροδοκανάκη, στην πόλη της Χίου. Η συγκεκριμένη οικία ενοικιάζεται από Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο.

porta

Σε όλη την Χίο, όπως και στην πλειονότητα των υπολοίπων νησιών όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Κως και η Λέρος που αποτελούν πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ελλάδα, τα μισθώματα που εισπράττουν όσοι ενοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους σε ΜΚΟ για την φιλοξενία και διαμονή προσφύγων είναι κατά πολύ υψηλότερα από τα έσοδα που εξασφάλιζαν όταν εκμίσθωναν τα σπίτια ή τα διαθέσιμα διαμερίσματά τους σε ντόπιους. Υπ'αυτή την έννοια, μήπως ορισμένοι στα νησιά που έχουν... επιβιβαστεί στο άρμα του λαϊκισμού αρνούμενοι τη δημιουργία επιτηρούμενων κέντρων για την υποδοχή των μεταναστών ανησυχούν μήπως και δεν καταφέρουν να διατηρήσουν τα έσοδα που τους αποδίδει σήμερα η ενοικίαση ιδιοκτησιών τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Ή μήπως κάποιοι ανησυχούν ότι τώρα που η δομή για την φιλοξενία μεταναστών φεύγει από τον αστικό ιστό και μεταφέρεται σε περιοχή μακριά από την πόλη της Χίου οι ΜΚΟ δεν θα χρειάζονται πλέον τα διαμερίσματα και σπίτια που ενοικιάζονται στην πόλη της Χίου;

Ακόμη και τον... κορωνοϊό επικαλέστηκε ο κ. Μπουγδάνος για να επιχειρηματολογήσει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών στα νησιά. «Πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Τα νησιά μας είναι μόνα τους! Τώρα θυμηθήκαμε τον κορονοϊό, που μας λέει ο Κυβ. Εκπρόσωπος; Η Τουρκία είναι «στο κόκκινο» για τον κορονοϊό. Θα ελέγχονται όσοι έρχονται από εκεί στα νησιά μας; Ποια προστασία υπάρχει από αυτούς που μιλούν για υγειονομική βόμβα;» είπε ο κ. Μπουγδάνος το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Το πρωί στα κάγκελα κατά των κλειστών δομών, το βράδυ νοικιάζει σπίτι σε ΜΚΟ για μετανάστες"

Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Πάτρα

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τον 40χρονο ασθενή με ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Πάτρα.

O ασθενής νοσηλευόταν σε καραντίνα στο Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γερμανική υπηκοότητα και λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο 40χρονος είχε βρεθεί αρνητικός και στη γρίπη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Πάτρα"

Φρούριο το Καβούρι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ - Πικραμένος σε συνδικαλιστές: «Μην αφήσετε απροστάτευτη τη νέα γενιά»

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας διεξάγεται στο Καβούρι το 37ο συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο ματαιώθηκε δυο φορές εξαιτίας των συνδικαλιστικού εμφυλίου. Εξω από το ξενοδοχείο όπου εξελίσσεται αυτή την ώρα η νομιμοποίηση των συνέδρων έχουν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν με πούλμαν και κάνουν λόγο για συνέδριο παρωδία «ψεκάστε- σκουπίστε –τελειώσατε» με εισαγγελείς και ΜΑΤ.

Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο παραμένουν αποκλεισμένοι ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην εισέρχονται στο κτίριο άτομα που δεν έχουν ταυτότητα συνέδρου. Στις διαμαρτυρίες δημοσιογράφων για κάμερες που αποκλείστηκαν και εξονυχιστικούς ελέγχους η ΓΣΕΕ επικαλέστηκε τις έκτακτες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το συνέδριο.



Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμένος ο οποίος μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου επισήμανε ότι θα εξεταστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για ένα σύγχρονο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Καταλήγοντας, ο κ. Πικραμένος απευθύνθηκε στους συνδικαλιστές λέγοντας: "Μην αφήσετε απροστάτευτη τη νέα γενιά εργαζομένων στις νέες συνθήκες. Κοιτάξτε το μέλλον με ανοιχτό μυαλό και χωρίς παρωπίδες".

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι τα προβλήματα της ΓΣΕΕ έχουν στοιχίσει ακριβά στους εργαζόμενους οι οποίοι σύμφωνα με τους αμείλικτους αριθμούς πλήττονται από την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις πενιχρές αμοιβές. Η κ. Γεννηματά ζήτησε να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθει η 13η σύνταξη, το ΕΚΑΣ και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αναφερόμενος στο σκηνικό βίας που είχε στηθεί στο παρελθόν τόνισε: "Δεν είμαστε οι άνθρωποι της της βίας και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες έφεραν τα ΜΑΤ εδώ". Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να θεσπιστεί ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, προκειμένου να μην αμφισβητούνται οι εκπρόσωποι των σωματείων. Πρόσθεσε επίσης ότι θα αναγγελθεί η διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου όπου θα συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα του συνδικαλισμού και οι ππροκλήσεις της νέας εποχής.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης από τους 354 συνέδρους θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ.

Πάντως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έχει δηλώσει ότι μετά την αλλαγή θα αποχωρήσει με εσωτερικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι τα 13 χρόνια της θητείας του συνέπεσαν με τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων κατά τη διάρκεια των οποίων το ΔΝΤ είχε στόχο να διαλύσει τα συνδικάτα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρούριο το Καβούρι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ - Πικραμένος σε συνδικαλιστές: «Μην αφήσετε απροστάτευτη τη νέα γενιά»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news