facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορονοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν στο Diamond Princess και επαναπατρίστηκαν σήμερα από την Ιαπωνία. Σημειώνεται ωστόσο ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για δεκατέσσερις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν το Σάββατο από το κρουαζιερόπλοιο.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.


Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess"

Θεσσαλονίκη: Ντελιβεράς μαχαίρωσε το αφεντικό του τέσσερις φορές στο στήθος

Ντελιβεράς εισέβαλε στο ταχυφαγείο που εργαζόταν μαζί με τέσσερις φίλους του και μαχαίρωσε το αφεντικό του στο στήθος. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 19:00, ο 31χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο κατάστημα εστίασης μαζί με τέσσερις φίλους του και επιτέθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον με μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 31χρονο να βγάζει μαχαίρι και να χτυπά τον 45χρονο στο στήθος τέσσερις φορές.
Οι δράστες της επίθεσης άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή. Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και εργαζομένων του ταχυφαγείου. Σε λίγα λεπτά ο χώρος είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ιδιοκτήτη με τραύματα στο στήθος και την κοιλιά και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλεύεται.
Από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι δύο εκ των πέντε δραστών.
Σύμφωνε με πληροφορίες, ο 31χρονος πρωταγωνιστής του επεισοδίου εργαζόταν στο κατάστημα μέχρι πριν από δύο εβδομάδες. Παλιότερα είχε εργαστεί στο ταχυφαγείο και ένας ακόμη από τους δράστες. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά.
Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από το σημείο του συμβάντος:

epi 2.jpg
epi 3.jpg
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ντελιβεράς μαχαίρωσε το αφεντικό του τέσσερις φορές στο στήθος"

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να διαγράψουν οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού για ακίνητα που δεν χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 22) που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στην Βουλή.
Η προθεσμία ισχύει και για διορθωτικές αιτήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα επιφανειών ακινήτων, μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαγράψουν βεβαιωμένες οφειλές από φόρους και τέλη προς τους δήμους, ποσά δηλαδή που αντιστοιχούν στις διαφορές των επιφανειών των ακινήτων.
Δείτε την διάταξη:
Απόσπασμα από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)"

Εμφανίστηκε στην τροχαία ο οδηγός της μαύρης Corvette

Εμφανίστηκε το απόγευμα στο Α΄τμήμα τροχαίας νοτιοανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό, ο ιδιοκτήτης της μαύρης Corvette που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε στην Γλυφάδα τον 25χρονο μοτοσυκλετιστή.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εμφανίστηκε με τη δικηγόρο του, ανέφερε ότι αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητο και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμφανίστηκε στην τροχαία ο οδηγός της μαύρης Corvette"

Κρήτη: Έργα 515.000 ευρώ στον δρόμο για τον Ψηλορείτη! Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 515.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο τη συντήρηση δύο συνδετήριων οδών προς το Ιδαίον ‘Αντρο και το Ορειβατικό Καταφύγιο Ανωγείων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, με απόφαση του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «’Αρση επικινδυνότητας επαρχιακής οδού Ανώγεια – Νίδας με το ορεινό καταφύγιο του χιονοδρομικού», ύψους 350.000 ευρώ, καθώς και του έργου με τίτλο «Βελτίωση οδού διασύνδεσης οροπεδίου Νίδας με το σπήλαιο Ιδαίον Αντρο», ύψους 165.000 ευρώ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει πως:«Η αναβάθμιση της προσβασιμότητας προς το Ιδαίον ‘Αντρο και στο, υπό προγραμματισμό, Ορεινό Καταφύγιο Ανωγείων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και τουριστικής αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη», επισημαίνοντας παράλληλα ότι:

«Η αναβάθμιση της προσβασιμότητας στο σπουδαίας πολιτιστικής σημασίας σπήλαιο του Ιδαίου ‘Αντρου, αλλά και στο υπό προγραμματισμό Ορεινό Καταφύγιο, εισέρχεται, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης. Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος της περιοχής UNESCO».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Έργα 515.000 ευρώ στον δρόμο για τον Ψηλορείτη! Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή"

Εξάρχεια: Τέσσερις συλλήψεις σε κτήριο υπό κατάληψη

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια νέας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια, σήμερα, Σάββατο, σε κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Τοσίτσα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, που εντοπίστηκαν στο κτήριο και έχουν απασχολήσει την αστυνομία για ναρκωτικά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επιχείρηση, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο κτήριο:

(8) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης (147) γραμμαρίων,
(3) συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης,
(6) δισκία «έκσταση»,
ηλεκτρονική και αναλογική ζυγαριά,
χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης,
(2) χειροβομβίδες-καπνογόνα,
πλαστικές ρέπλικες πιστολιού και τυφεκίου,
σπαθί και μαχαίρι,
(9) κινητά τηλέφωνα,
(4) διαβατήρια και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
άδεια οδήγησης και τραπεζική κάρτα,
(3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
(2) κάρτες μνήμης και usb

Επιπλέον, στο υπόγειο του κτηρίου στα Εξάρχεια, βρέθηκε Ι.Χ. δίκυκλο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση το κτήριο σφραγίστηκε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Τέσσερις συλλήψεις σε κτήριο υπό κατάληψη"

Ασφαλιστικό: Υπολογίστε τη δική σας σύνταξη

Νέα ποσοστά αναπλήρωσης φέρνει το νέο ασφαλιστικό, τα οποία οδηγούν σε υψηλότερες συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. 
Το συνολικό ύψος της σύνταξης προκύπτει από το άθροισμα της Εθνικής Σύνταξης, η οποία είναι 384 ευρώ για όσους δικαιούνται πλήρη σύνταξη και της Ανταποδοτικής Σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης, ήτοι το ποσοστό του μισθού που θα δοθεί ως σύνταξη. 
Ο συντάξιμος μισθός που λαμβάνεται ως βάση, είναι ο μέσος όρος των αποδοχών από το έτος 2002 μέχρι τη συνταξιοδότηση. 
Με τις αλλαγές που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τα ποσοστά αναπλήρωσης αυξάνονται για όσους έχουν από 30 έως και 40 έτη ασφάλισης και η αύξηση είναι μεγαλύτερη όσο περισσότερα είναι τα έτη ασφάλισης. 
Όμως μετά τα 40 χρόνια το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται, οπότε μειώνεται και η αύξηση της σύνταξης. Για όσους, μάλιστα, έχουν 45 έτη ασφάλισης και πάνω η νέα σύνταξη είναι ελαφρά μειωμένη. 

Υπολογίστε ακριβώς τη δική σας σύνταξη ΕΔΩ

Έτσι, εάν για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος είχε συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, και 35 χρόνια ασφάλισης, με το παλιό σύστημα έχει σύνταξη 621 ευρώ, ενώ με το νέο θα πάρει σύνταξη 645 ευρώ.

Εάν ο ίδιος ασφαλισμένος έχει 40 χρόνια ασφάλισης, η παλιά σύνταξη είναι 684 ευρώ, ενώ η καινούρια 734 ευρώ.

Εάν τώρα με τα 700 ευρώ συντάξιμων αποδοχών ο ασφαλισμένος έχει 46 χρόνια, με το παλιό σύστημα έχει σύνταξη 768 ευρώ, ενώ με το καινούριο θα πάρει 755, δηλαδή θα έχει μείωση.

Αντίστοιχα, για έναν ασφαλισμένο με συντάξιμες αποδοχές 1.500 ευρώ, και 35 χρόνια η παλιά σύνταξη είναι 891 ευρώ και η καινούρια αυξάνεται στα 944 ευρώ.

Για τον ίδιο ασφαλισμένο, εάν έχει 40 χρόνια η σύνταξη αυξάνεται από τα 1.026 ευρώ στα 1.134.

Όμως εάν έχει 46 χρόνια ασφάλισης, τότε η σύνταξη μειώνεται από τα 1.206 ευρώ, στα 1.197 ευρώ με το νέο σύστημα.

Μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς το ύψος της δικής σας σύνταξης εισάγοντας τα δικά σας δεδομένα στο παρακάτω ηλεκτρονικό «εργαλείο»:
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Υπολογίστε τη δική σας σύνταξη"

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τις αφίσες Τσίπρα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας [pics]

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Πακιστανοί, που προσήχθησαν από περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας, ενώ βρίσκονταν επί της Λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του “Ωνάσειου”, για την παράνομη ανάρτηση αφισών του Αλέξη Τσίπρα.

Εργαζόμενοι και συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής απομάκρυναν αφίσες που είχαν αναρτηθεί στην κεντρική νησίδα κατά μήκος όλης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη Συγγρού από το ύψος της οδού Λαγουμιτζή μέχρι το Ωνάσειο και στα δύο ρεύματα και στην παραλιακή από τη συμβολή της με τη Συγγρού μέχρι το Πάρκο Φλοίσβου, επίσης και στα δύο ρεύματα.



Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: “Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας οι οποίοι αν και Σάββατο, ανταποκρίθηκαν άμεσα και θετικά στην παραίνεση μου να βγουν και να καθαρίσουν κεντρικούς δρόμους της Αττικής, από την παράνομη αφισορύπανση η οποία είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και κρύβει κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών. Οι εργαζόμενοι μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν εννοούν να συμμορφωθούν με τους νόμους και συνεχίζουν να παρανομούν, επιδεικνύοντας απίστευτη ανευθυνότητα.
Τις προηγούμενες μέρες ζήτησα την παρέμβαση των Δήμων, της Τροχαίας και της Εισαγγελίας, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.
Αν και δεν είναι αρμοδιότητά μας, ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αδιαφορεί, εις βάρος της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Υπεράνω των νόμων δεν είναι κανείς”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τις αφίσες Τσίπρα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας [pics]"

Eμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση»

Η προστατευόμενη μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε τελικώς στη ΓΑΔΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει το βράδυ της Δευτέρας (στις 20:30), ενώ νωρίτερα θα έχει καταθέσει και ο έτερος προστατευόμενος μάρτυρας, γνωστός με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που θα βρεθούν στη ΓΑΔΑ για την πολυαναμενόμενη εξέταση θα εξετάσουν το σύννομο της υπαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» στο πρόγραμμα προστασίας και στο καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Από την άλλη, καθώς οι πολυάριθμες επαναλαμβανόμενες καταθέσεις του «Μάξιμου Σαράφη» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, περιελάμβαναν μια «καταιγίδα» περιστατικών δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, προκειμένου η Novartis να εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση, είναι βέβαιο ότι και αυτά τα περιστατικά θα απασχολήσουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την επικείμενη εξέτασή του.

Ενώ όμως η πολυπόθητη εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» προσδιορίστηκε για τη Δευτέρα στις τέσσερις το απόγευμα, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης τελεί σε αναμονή των απαντήσεων του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες. Στο διάβημα που είχε κάνει η προκαταρκτική επιτροπή στον ‘Αρειο Πάγο, αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα, για τα οποία ζητούσε απαντήσεις. Ζητούσε δηλαδή, να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis και σε μια τέτοια περίπτωση αν θα πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Κ. Τσιάρας: Λυδία λίθος η αξιοπιστία των μαρτύρων

Το συγκεκριμένο ζήτημα χαρακτήρισε «λυδία λίθο» ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, το πρωί του Σαββάτου.

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ένας θεσμός ο οποίος πανευρωπαϊκά, δίνει πολύ σοβαρά αποτελέσματα. Παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Αλλά από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και το οποίο νομίζω, ότι θα καθορίσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, και την αξιοπιστία των συγκεκριμένων μαρτύρων αλλά και όλη τη διαδικασία. Το αν και κατά πόσο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είχαν εμπλοκή στην υπόθεση Novartis. Eδώ είναι η λυδία λίθος του συγκεκριμένου ζητήματος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι με τις ερωτήσεις που θα τεθούν και τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πού κινούνται ή πού έχουν κινηθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της προκαταρκτικής επιτροπής πώς θα κινηθεί, προκειμένου, είτε να εμβαθύνει είτε να ζητήσει ενδεχομένως άλλες διευκρινίσεις, είτε από τον ‘Αρειο Πάγο είτε μέσα από τη διαδικασία για το πού μπορεί να οδηγηθεί αυτή η υπόθεση».

Όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε αν πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος μάρτυρες που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος. «Πρέπει να απαντηθούν πολύ κρίσιμα ερωτήματα», είπε και πρόσθεσε: «όσο και αν πιστεύω ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ως θεσμός, συνεισφέρουν ουσιαστικά στη λειτουργία της δικαιοσύνης και στη διερεύνηση υποθέσεων, πρέπει από την άλλη πλευρά, να τηρείται η απόλυτη νομιμότητα, σε σχέση με το ποιος μπορεί να είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Όταν υπάρχει ισορροπία, τότε νομίζω ότι λειτουργούμε για το καλό και η δικαιοσύνη λειτουργεί με τον πραγματικό της ρόλο. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν τηρείται ο ένας ή ο άλλος όρος, αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο προφανώς πρέπει να αναζητηθεί και αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρξουν και άλλου είδους εξελίξεις».

Ο υπουργός επισήμανε πως με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία μπορεί για κάποιον λόγο να τύχουν ασυλίας την επόμενη μέρα, να καταστούν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν αποδειχθεί ότι κακώς οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» μπήκαν στο καθεστώς προστασίας από τους εισαγγελείς, ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι «τότε προφανώς θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες» γιατί «όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορεί προστατευόμενος μάρτυρας να είναι εμπλεκόμενο πρόσωπο και αν αυτό δεν έχει τηρηθεί, τότε το πρόβλημα τεράστιο και βεβαίως δημιουργείται ένα μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα από αυτό που ονομάζεται αναζήτηση ευθυνών για πολιτική παρέμβαση, διότι τότε θα έχει αποδειχθεί αυτό που όλοι απευχόμαστε να ισχύει, δηλαδή ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε, με συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει πολιτική δίωξη στην υπόθεση Novartis».

Το μείζον η εξέταση

Παρά το γεγονός ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» προσέρχεται με τους δικούς τους όρους στην εξέταση στη ΓΑΔΑ, δηλαδή, εξέταση με τεχνικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας και του προσώπου του, το μείζον επετεύχθη. Ο μάρτυρας προσέρχεται τελικά προκειμένου να εισφέρει στη διενεργούμενη έρευνα για το ενδεχόμενο να υπήρξε σκευωρία, σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, με αντιθεσμικές παρεμβάσεις, εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και στήσιμο μαρτύρων. Σε αυτό το πλαίσιο όμως απαντήσεις θα δοθούν και για την υπόθεση Novartis αυτή καθεαυτή.

Το αίτημα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες έγινε δεκτό και τα μέλη της επιτροπής αναμένουν τις απαντήσεις του «Μάξιμου Σαράφη». Η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ για το «βγάλσιμο της κουκούλας» δεν έχει τελειώσει, εκτιμούν όλες οι πλευρές, που αναμένουν να δουν αν ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» πρέπει δουν την «πόρτα εξόδου» από το καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος έστω και αν τελικά διατηρήσουν την έτερη ιδιότητά τους, αυτή του προστατευόμενου μάρτυρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Eμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η «Αικατερίνη Κελέση»"

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τα χάλια του ΟΑΣΘ! “Βιώνουμε μια άθλια κατάσταση” (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες» η οποία είχε «τριπλάσια συμμετοχή από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις» σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου.

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήταν και το σημείο αφετηρίας. Σύμφωνα με την κ. Σαλονικίδου την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες» θα συνεδριάσει εκ νέου στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης για να αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

«Καλούμε τους φορείς και τον κόσμο της πόλης να έρθει στο ΕΚΘ. Η σημερινή πορεία έδειξε ότι οι λαός της πόλης μπορεί να πετύχει πολλά και να φέρουμε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η πολιτική ηγεσία. Αν και οι υποσχέσεις του υπουργού είναι αοριστολογίες. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ», είπε η κ. Σαλονικίδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά την οποία ο υπουργός σημείωσε μεν τη βελτίωση που έχει επιτύχει η διοίκηση του οργανισμού τους τελευταίους μήνες , πρόσθεσε ωστόσο ότι «το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα θέλαμε».

Αναφερόμενος στις ενέργειες που προωθούνται, ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια λεωφορείων με leasing από τον ΟΑΣΘ και καινούργιων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τα χάλια του ΟΑΣΘ! “Βιώνουμε μια άθλια κατάσταση” (Βίντεο)"

Κουμουτσάκος: Δεν προβλέπονται κλειστά κέντρα σε βραχονησίδες

«Δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες» τόνισε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο «κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει» και πρόσθεσε ότι «εν πάσει περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τη Δευτέρα «προχωρά κανονικά η απόφαση της κυβέρνησης» και σημείωσε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει μια επείγουσα κατάσταση αφού έχει συνομιλήσει πολύ με τις τοπικές κοινωνίες». Συμπλήρωσε εξάλλου ότι «θέλουμε να πάμε με τρόπο που διασφαλίζεται η απόλυτη ηρεμία και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αλλά η πολιτική μας θα προχωρήσει».

Τέλος, σχετικά με τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε την τελική διαπραγμάτευση, αλλά αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι σε σχέση με το αρχικώς προταθέν ποσό των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πάμε στα 21 δισεκατομμύρια, τα οποία όμως είναι πολύ περισσότερα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Δεν προβλέπονται κλειστά κέντρα σε βραχονησίδες"

Συνελήφθησαν οι αφισοκολλητές του Τσίπρα- Δήλωση Πατούλη στο e-ota.gr

Λίγες ώρες μετά την επιστολή του περιφερειάρχη Αττικής με την οποία ζήτησε την παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σχετικά με παράνομη αφισοκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, συνελήφθησαν οι αφισοκολλητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr, νωρίτερα στην Λεωφόρο Συγγρού, συνελήφθησαν απο τις Αρχές άτομα που αναρτούσαν αφίσες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Γιώργος Πατούλης: Η ανοχή τελείωσε

Η δημοσιογραφική ομάδα του e-ota.gr, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος δηλώνει στο e-ota.gr για το περιστατικό: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο την παράνομη αφισορύπανση και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Η σημερινή εξέλιξη με τη σύλληψη των αφισοκολλητών αποστέλλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η περίοδος της ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα έχει τελειώσει. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και στην ασφάλεια των οδηγών είναι αδιαπραγμάτευτο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατούλης είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την παράνομη αφισοκόλληση στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου εν όψει της ομιλίας Τσίπρα.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Αττικής με κοινοποίηση της επιστολής του προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του ζητά να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες καθώς «συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης», και όπως σημειώνει «τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ο κ. Πατούλης στην επιστολή επισύναψε και αυτήν που απέστειλε προς όλους τους δημάρχους της Αττικής και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου αναφέρει «το νέο κρούσμα που παρατηρήθηκε» χθες δηλαδή «αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του Τάε Κβον Ντο, στο Π. Φάληρο, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου».

e-ota
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν οι αφισοκολλητές του Τσίπρα- Δήλωση Πατούλη στο e-ota.gr"

Θα πλημμύριζαν τη Δράμα με πλαστά χαρτονομίσματα

Αμετανόητος αποδείχθηκε ένας 56χρονος αλλοδαπός που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αγορές με πλαστά ευρώ, καθώς επιχείρησε ξανά να πλημμυρίσει την αγορά της Δράμας με «μαϊμού» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, χρησιμοποιώντας ως «αιχμή του δόρατος» έναν 31χρονο Έλληνα!

Το... «βαποράκι» της παραχάραξης προσπάθησε να ψωνίσει προϊόντα ευτελούς αξίας από ένα κατάστημα στην πόλη της Δράμας, αλλά ο υπάλληλος αντιλήφθηκε αμέσως ότι του χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με το οποίο τον πλήρωσε ήταν πλαστό και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, δίνοντας την περιγραφή του νεαρού που είχε φύγει στο μεταξύ. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν άμεσα τον 31χρονο μαζί με τον 56χρονο συνεργό του και να τους συλλάβουν.

Στη κατοχή τους βρήκαν 13 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν, αλλά και 120 ευρώ που προέρχονταν από ρέστα για άλλες συναλλαγές που είχαν ήδη κάνει και ερευνάται σε ποια καταστήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πλημμύριζαν τη Δράμα με πλαστά χαρτονομίσματα"

Συναγερμός: Και δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κοροναϊό

Δεύτερος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό πέθανε στην Ιταλία. Την πληροφορίες μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στην ίδια χώρα υπήρξε το πρώτο θύμα, Ευρωπαίος πολίτης, της επιδημίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο Αντριάνο Τρεβιζάν, συνταξιούχος οικοδόμος ηλικίας 78 ετών, απεβίωσε στη Βενετία έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας για ασθένεια άλλη από τον Covid-19, σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Μετά τη νοσηλεία του είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα σε κλίμα πανικού στην Ιταλία, καθώς καταγράφηκαν εκεί δεκαπέντε ασθενείς, ανεβάζοντας σε 20 τον συνολικό αριθμό στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη. Οι αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός: Και δεύτερος νεκρός στην Ιταλία από τον κοροναϊό"

Οι Τούρκοι δημοσίευσαν χάρτη που εμφανίζει ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο δικά τους

Κάθε μέρα και μία πρόκληση! Αυτή τη φορά, με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη συμμετοχή της Τουρκίας (και της Ελλάδας) στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη που εμφανίζει ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο σαν τουρκικό χώρο. Ο χάρτης αυτής αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, η Κύπρος παρουσιάζεται ολόκληρη ενσωματωμένη στην Τουρκία, με κόκκινο χρώμα.

Προβολή εικόνας στο Twitter


«H τουρκική απειλή είναι μόνιμη και διαχρονική για αυτό άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδα Κύπρος προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του έθνους μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Καλύμνου. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του ο ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς επιβεβαίωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε στρατεύματα από Έβρο και Κύπρο και ανέλυσε το γιατί.
Διευκρίνισε ότι έχει αποσύρει δυνάμεις από το μέτωπο του Έβρου, και μάλιστα από το βόρειο Έβρο, που είναι εκεί οι επίλεκτες τουρκικές μονάδες. Έχει, επίσης, αποσύρει δυνάμεις και από την Κύπρο και τις έχει μεταφέρει στην Συρία, προκειμένου να αποκρούσει την προέλαση των συριακών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από την ρωσική αεροπορία. Όπως συμπλήρωσε, η Άγκυρα έχει θέσει και προθεσμία μέχρι τέλος αυτού του μηνός για να αποσυρθεί ο συριακός στρατός από την περιοχή που ανακαταλάβει τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προέβη σε δηλώσεις από Κοπεγχάγη, μετά τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του. Όπως είπε, «η Τουρκία ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι η Κύπρος λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας για “γκριζοποίηση” της κυπριακής ΑΟΖ. Είναι αξιοσημείωτο ότι από σήμερα επισκέπτεται την Άγκυρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Ράνια Σβίγκου και τον Γιάννη Μπουρνούς. Θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απότα Ιωάννινα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο  μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, για το οποίο διαβεβαίωσε πως δεν χωρά καμία διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι δημοσίευσαν χάρτη που εμφανίζει ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο δικά τους"

Μεγάλες αλλαγές στη φορολοταρία: Λιγότεροι νικητές, μεγαλύτερα κέρδη

Μεγάλες αλλαγές έρχονται για την καθιερωμένη φορολοταρία καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ένα νέο «καθεστώς».

Βάσει του σχεδιασμού, αναμένεται να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα.

Το βασικό πλαίσιο ορίζει ότι οι τυχεροί μπορεί μεν να είναι λιγότεροι ωστόσο τα κέρδη θα γίνουν μεγαλύτερα.

Εξηγώντας τους λόγους των αλλαγών, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι αν και σήμερα στη φορολοταρία μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ τον μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιορισμός του αριθμού των τυχερών συνεπάγεται κέρδη που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 100.000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής το κέρδος ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ποσό που είναι ακατάσχετο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες αλλαγές στη φορολοταρία: Λιγότεροι νικητές, μεγαλύτερα κέρδη"

Δεν «τα βρήκαν» οι ηγέτες της ΕΕ για τον προϋπολογισμό - Ραντεβού τον επόμενο μήνα

Ραντεβού τον επόμενο μήνα έδωσαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποτυχία τους να καταλήγουν σε μια συμφωνία για το πρώτο δύσκολο τεστ της μετά Brexit εποχής. Ήτοι τη διαμόρφωση του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου όπως ονομάζεται επισήμως ο επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ.

Μετά από περισσότερες από 28 ώρες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις λεγόμενες χώρες της «σύνεσης και της φειδούς» ήτοι την Αυστρία, τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες και τη Δανία οι οποίες ζητούσαν έναν κοινό προϋπολογισμό στο 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και τις χώρες της «φιλόδοξης Ευρώπης», όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία η Πορτογαλία κ.α το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμβιβασμό.

Εκτός όμως από τις διαφωνίες ανάμεσα στις χώρες που επιθυμούν έναν μικρότερο προϋπολογισμό για τη μετά Brexit εποχή και σε αυτές που ζητούν περισσότερα κεφάλαια για το Ταμείο Συνοχής, έχουν διαμορφωθεί και εσωτερικά στρατόπεδα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο παρελθόν. Ακόμα και ανάμεσα στις χώρες της BENELUX, ήτοι Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, οι διαφωνίες για τη χάραξη του επόμενου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού φαντάζουν αγεφύρωτες.

Ο επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ( Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο) που ξεπερνάει το 1 τρις. ευρώ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε μια πρωτοφανή συμφωνία, σχεδόν άπασες οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ, απορρίπτουν συλλήβδην κάθε ΠΔΠ που θα είναι μικρότερο του 1,3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ενώ η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσεγγίζει το 1,074%. Κάτι που, ενώ ως ποσοστό ακούγεται μικρό, μεταφράζεται σε περίπου 250 δισ. ευρώ.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πρότεινε μια συμβιβαστική λύση, στο 1.069% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να βρει τη χρυσή τομή προτείνοντας στα κράτη- μέλη (σσ. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα ΠΔΠ που θα φθάνει στο 1,05% του ΑΕΠ της ΕΕ, ήτοι κάτι περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο ευρώ. Η πρόταση της Κομισιόν αφορούσε στην περικοπή δαπανών για την ασφάλεια και την άμυνα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τα κράτη – μέλη.

«Δυστυχώς σήμερα δεν κατέστη εφικτή μια συμφωνία Θα χρειαστούμε περισσότεροι χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έχουν καταφέρει να περάσουν τις θέσεις τους αναφορικά με τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σειρά επαφών με ομόλογους του από άλλα κράτη – μέλη, καθώς και με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε στο εστιατόριο του Συμβουλίου της ΕΕ μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπέτελ.

Η πρόταση τη Κομισιόν να υπάρξουν περικοπές στο ΠΔΠ αναφορικά με τις κοινές πολιτικές για τις διεθνείς αποστολές της ΕΕ δεν έγινε δεκτή, πόσω μάλλον μετά τη διαβεβαίωση της προέδρου φον ντερ Λάιεν για μια Κομισιόν με γεωπολιτική στρατηγική.

Η πλήρης διαφωνία ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ και τα θεσμικά της όργανα μπορεί να αποτυπωθεί με τη δήλωση του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος έκανε λόγο τις «δυσκολότερες διαπραγματεύσεις στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν «τα βρήκαν» οι ηγέτες της ΕΕ για τον προϋπολογισμό - Ραντεβού τον επόμενο μήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news