facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Δολοφονία στην Μενάνδρου: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 23χρονου Αφγανού

Σχεδόν απόλυτα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών

Τα στοιχεία των δύο δραστών της δολοφονίας του 23χρονου άνδρα από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου ομοεθνή του στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης ταυτοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, όπως έγινε γνωστό.

Ο πρώτος έχει ταυτοποιηθεί σε ποσοστό 99%. Είναι σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες του δρόμου.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι πολύ κοντά στην πλήρη ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη. Σε αυτή την περίπτωση, τα στοιχεία του δράστη έχουν ταυτοποιηθεί κατά 90% και αυτός είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα.

Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται σε ένα βαθμό, καθώς στο σημείο της δολοφονίας και σε κάποια ευρήματα, όπως ρόπαλα και ένα μαχαίρι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν προκύψει τα αποτυπώματα άλλων τουλάχιστον τριών ατόμων, τα οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν είχαν συμμετοχή στην δολοφονία ή βρέθηκαν εκεί μετά από αυτή για να βοηθήσουν τα θύματα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 23χρονου από το Αφγανιστάν προκύπτει ότι έχει δεχθεί 12 μαχαιριές, εκ των οποίων οι 5 έπληξαν ζωτικά όργανα, ενώ επτά έχει δεχθεί ο σοβαρά τραυματίας.

Από τα βαλλιστικά εργαστήρια προέκυψε ότι οι 13 κάλυκες και οι δύο βολίδες που εντοπίστηκαν στο σημείο της θανατηφόρας συμπλοκής, προέρχονται από δύο όπλα. Ένα πιστόλι των 9 ΜΜ και ένα ακόμη των 7,65ΜΜ με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι κάτοχοι πυροβόλησαν στο αέρα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Οι αναζητήσεις έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Αττική όπως επίσης σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στην Μενάνδρου: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 23χρονου Αφγανού"

Κρεσέντο προκλητικότητας από Ερντογάν: Έχουμε τώρα τρία γεωτρύπανα για την Ανατολική Μεσόγειο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις στο θέμα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ανοίξει και μέτωπο με τη Μόσχα το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το συριακό ζήτημα.

Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η Άγκυρα αγόρασε τρίτο γεωτρύπανο, ενώ τόνισε πως θα εντατικοποιήσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χωρίς να υπολογίζει τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποφυγή δημιουργίας έκρυθμου σκηνικού στην περιοχή, ο Ερντογάν προχωρά ξανά σε επίδειξη ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε την έναρξη γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η Άγκυρα αγόρασε τρίτο γεωτρύπανο.

«Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ενώ είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας. Το σημαντικό όμως είναι πως με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης» ανέφερε χαρακτηριστικά ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον βαθμό της προκλητικής του πολιτικής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεσέντο προκλητικότητας από Ερντογάν: Έχουμε τώρα τρία γεωτρύπανα για την Ανατολική Μεσόγειο"

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν πόρισμα που λέει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τη RENEA (Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις), αλλά αυτοκτόνησε, αυτό αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πως γνωρίζουν το περιεχόμενο του πολυαναμενόμενου πορίσματος.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα οι δυο σφαίρες που βρέθηκαν μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος δείχνουν πως ο Κ. Κατσίφας έθεσε τέλος στη ζωή του και πως οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες και δεν κατάφεραν να τον συνετίσουν, ούτως ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του.

Επίσης οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, μιας και όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Ενώ ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη κάποια ενέργεια πυροβολισμού και πλάι στο άψυχο σώμα του Κ. Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του, καθώς και μερικοί κάλυκες πιθανόν από αυτό το ίδιο το όπλο. Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου, το όποιο και θα δώσει τέλος στο όλο θέμα κλείνοντας έτσι και το φάκελο της υπόθεσης.

Σε συσχέτιση με τα ανωτέρω, αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για μια ακραία – εθνικιστική ενέργεια, με την οποία διερράγησαν οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας και αυτό στην «ευημερούσα» γη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Ναυρίδη και μας ενημέρωσε πως η εισαγγελία Αργυροκάστρου πριν από λίγο διέψευσε τα δημοσιεύματα και αναφέρει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Αλβανοί ετοιμάζουν πόρισμα που λέει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε"

Προσφυγικό: Έπεσαν οι υπογραφές για τα κλειστά κέντρα -Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες χωροθέτησης των νέων κλειστών κέντρων, σε χώρους που έχει επιτάξει η κυβέρνηση, στα πέντε νησιά, καθώς υπεγράφη η κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μετανάστευσης Ασύλου.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται άδεια για την χωροθέτηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και λοιπών διακριτών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης.

Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για τη διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου :

«Χορήγηση αδειών χωροθέτησης, τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών εργασιών στις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές»

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 28/10-02-2020) και της υπ’ αρ. 1311/10-02-2020 απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, χορηγείται, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, άδεια για την χωροθέτηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και λοιπών διακριτών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης.

Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για την διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό: Έπεσαν οι υπογραφές για τα κλειστά κέντρα -Τι προβλέπει η ΚΥΑ"

Ακιντζί: Λάθος η συζήτηση για το Βαρώσι και λόγω συγκυριών

Τα κλειστά Βαρώσια δεν πρέπει να μείνουν αδρανή σίγουρα, ωστόσο θα έχει νόημα να συζητηθεί το θέμα εντός του διεθνούς δικαίου, χωρίς αντιπαράθεση με τα ΗΕ, με έναν τρόπο που θα συμβάλλει στην επίτευξη λύσης, δήλωσε σε ανάρτηση – σχόλιο για την σημερινή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Βαρώσι, στην περίκλειστη πόλη από Τούρκος και Τ/κ πολιτικούς και άλλους, ο Μουσταφά Ακιντζί.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Τ/κ ηγέτης που δεν προσκλήθηκε και δεν παρέστη σε αυτή την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Τουρκίας εντός του Βαρωσίου, ανέφερε ότι εάν η προσέγγιση για το θέμα των Βαρωσίων δεν είναι αυτή που προανέφερε, αυτή η ενέργεια που γίνεται πριν από τις «εκλογές», είτε όσον αφορά τους στόχους που όλοι μπορούν να καταλάβουν με ευκολία, είτε λόγω του εύρους των συμμετεχόντων και της χρονικής συγκυρίας «είναι πολύ λάθος. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα εξυπηρετήσει τον στόχο που επιθυμείται».

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε αρχικά στη σύσκεψη που είχε γίνει στο «προεδρικό» τον Ιούλιο του 2017 όταν είχε αποφασιστεί η πρωτοβουλία – όπως είπε – για τους Μαρωνίτες και είχε συμφωνηθεί τότε να γίνει περεταίρω μελέτη του πολύπλοκου θέματος των Βαρωσίων. Τότε, πρόσθεσε, είχαν προσκληθεί όλα τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, στην παρουσία κα του Τούρκου ΥΠΕΚ. Στην πορεία, εξήγησε, η τότε 4κομματική «κυβέρνηση» δεν προχώρησε με το θέμα της επιστροφής των Μαρωνιτών, ενώ η νυν «κυβέρνηση» ανακοίνωσε χωρίς καμία διαβούλευση με την «προεδρία» την πρωτοβουλία για τα Βαρώσια πέρυσι το καλοκαίρι.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού προβλήματος, ανέφερε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Σίμος Ιωάννου.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακιντζί: Λάθος η συζήτηση για το Βαρώσι και λόγω συγκυριών"

Αυθαίρετα: «Ξεσκονίζονται» 67.000 ακίνητα -Από 4.500 «ράμπο» της Πολεοδομίας

Βαριά πρόστιμα έρχονται για παραβάτες του νόμου αυθαιρέτων, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». Σύμφωνα με την εφημερίδα ξεκινά μπαράζ ελέγχων από «ράμπο» της Πολεοδομίας σε 67.000 ακίνητα με τους παραβάτες να απειλούνται με βαριά πρόστιμα. Οι κυρώσεις για ψευδείς δηλώσεις θα είναι σκληρές ενώ, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έρχονται ακόμη και κατεδαφίσεις.

Στο «στόχαστρο» θα μπουν και μηχανικοί για τους φακέλους που έχουν υπογράψει. Το ποινολόγιο θα είναι τριών ταχυτήτων, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ενεργοποιείται και η πλατφόρμα για τις καταγγελίες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα: «Ξεσκονίζονται» 67.000 ακίνητα -Από 4.500 «ράμπο» της Πολεοδομίας"

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα «Ντένις» (Video)

Η δεύτερη καταιγίδα σε διάστημα μίας εβδομάδας πλήττει σήμερα τη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν συναγερμούς για πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και προβλήματα καταγράφηκαν ήδη στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι από την καταιγίδα Ντένις σαρώνουν τη Βρετανία σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η καταιγίδα Κιάρα διατάραξε τις συγκοινωνίες, πλημμύρισε σπίτια και άφησε χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η αεροπορική εταιρεία EasyJet προειδοποίησε για «σοβαρά προβλήματα» στα δρομολόγιά της με ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, την ώρα που το αεροδρόμιο Λούτον συστήνει στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες προτού πάνε να ταξιδέψουν.
Τριάντα προειδοποιήσεις εκδόθηκαν στην Αγγλία, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται πλημμύρες, και 238 συναγερμοί βάσει των οποίων είναι πιθανό το ενδεχόμενο πλημμυρών, σύμφωνα με την Αρχή Περιβάλλοντος.
Τουλάχιστον 75 στρατιωτικοί συνδράμουν στο χτίσιμο φραγμάτων και στην ενίσχυση των οχυρωματικών έργων στο Γιορκσάιρ, στη βόρεια Αγγλία, που επλήγη από τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας.
«Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να περιορίσει τις επιπτώσεις της καταιγίδας Ντένις» διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.
topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα «Ντένις» (Video)"

Βοιωτία: Έμειναν από… βενζίνη και τους «τσάκωσαν» με τα κλοπιμαία

Όλα τα είχαν φροντίσει οι δυο «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων που λεηλάτησαν ένα ανενεργό εργοστάσιο στην περιοχή του Ελαιώνα Βοιωτίας, εκτός από το να βάλουν… βενζίνη στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο φόρτωσαν τα κλοπιμαία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί!

Οι δυο Έλληνες δράστες ηλικίας 48 και 37 χρόνων αναγκάστηκαν να πάρουν στα… χέρια τους πίνακες, τα καλώδια και το υπόλοιπο ηλεκτρολογικό υλικό.), καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν αρπάξει από το εργοστάσιο και να τα μεταφέρουν πεζή! Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Τα κλεμμένα υλικά αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενοι για κλοπή από κοινού, ενώ στον 37χρονο ασκήθηκε και πρόσθετη δίωξη, επειδή δεν είχε εκδώσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: Έμειναν από… βενζίνη και τους «τσάκωσαν» με τα κλοπιμαία"

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ρόδο: Αδυναμία προσγείωσης, κλειστό το λιμάνι και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής το νησί της Ρόδου

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ταλαιπωρεί ποικιλοτρόπως το νησί και τους κατοίκους του, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Ταλαιπωρία για τους 249 επιβάτες του «Blue Star 2» που περίμεναν ανοιχτά της Ρόδου από τις 10 το πρωί για να δέσει το πλοίο -Τελικά έδεσε 7 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα ένα αεροπορικό δρομολόγιο αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης.

Μάλιστα, το αεροσκάφος έκανε τρεις προσπάθειες για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά χωρίς επιτυχία. Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Παράλληλα, οι δρόμοι της Ρόδου έχουν πλημμυρίσει από τα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τους κατοίκους στις μετακινήσεις τους. Ορισμένοι, μάλιστα, επιστρατεύουν ό,τι μέσα έχουν προκειμένου να μετακινηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας Ροδίτης στην Λάρδο, που απεικονίζεται σε βίντεο να κάνει κουπί, ανεβασμένο στο κανό του.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ρόδο: Αδυναμία προσγείωσης, κλειστό το λιμάνι και πλημμυρισμένοι δρόμοι"

Αλλαγή φύλου... χωρίς νυστέρι: Το Ειρηνοδικείο αναγνώρισε σε 23χρονο το δικαίωμα να δηλώνει κορίτσι

Η αλλαγή του φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην αστυνομική ταυτότητα και σε άλλα δημόσια έγγραφα, δεν προϋποθέτει ιατρικές επεμβάσεις στο σώμα του ενδιαφερομένου ατόμου, αλλά αρκεί η απλή τεκμηρίωση και η με οποιονδήποτε τρόπο απόδειξη της αναγκαιότητας της αλλαγής, αποφάνθηκε το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η προϋπόθεση της στείρωσης, ως προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των διεμφυλικών ανθρώπων, συνιστά βασανιστήριο.

Η δήλωση αλλαγής φύλου μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε Ειρηνοδικείο της Επικράτειας, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση και όχι μόνο σε αυτό που είναι καταχωρημένη η ληξιαρχική πράξη γέννησης (Ληξιαρχείο) του διεμφυλικού ατόμου.

Σε ακριτική περιοχή της Ελλάδος το 1997 γεννήθηκε ένα αγόρι και, σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη γέννησής του, καταχωρήθηκε στο Ληξιαρχείο ως άρρεν τέκνο. Αποδείχθηκε, όμως, ότι, από την παιδική του ηλικία, παρουσίασε συμπτώματα διεμφυλικής διαταραχής (άρρενος προς θήλυ), δηλαδή, «ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο ο ίδιος βιώνει το φύλο του δεν αντιστοιχεί στο φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννηση του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, με συνέπεια να βιώνει "δυσφορία γένους"», σύμφωνα την δικαστική απόφαση.

Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, «ο τρόπος με τον οποίο βίωνε το φύλο του δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του, οι δε επιλογές του ως προς ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων κ.λπ. και η προσωπική αίσθηση του σώματος του προσιδίαζε, κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο, σε θήλυ πρόσωπο, τούτο, δε, είχε καταστεί αντιληπτό στους οικείους και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον». Μάλιστα, τα γεγονότα αυτά τα κατέθεσε η αδελφή ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ήδη από τον Αύγουστο του 2018, υποβάλλεται σε ορμονική αγωγή για την απόκτηση δευτερογενών γυναικείων χαρακτηριστικών, όπως είναι μείωση τριχοφυΐας, αλλαγή τόνου φωνής, ανακατανομή λίπους και μυϊκής μάζας, κάτι που βεβαιώθηκε και από ιατρό ενδοκρινολόγο.

Όπως επισημαίνει η ειρηνοδίκης Χριστίνα-Αριστέα Μαγκλάρα, «η κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου του προσιδιάζει σε θήλυ άτομο, ζει δε, εντασσόμενος στον κοινωνικό του περίγυρο κατά το ρόλο του επιθυμητού θήλεος φύλου, σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση του και χρησιμοποιώντας, στο κοινωνικό του περιβάλλον και στις διαπροσωπικές του σχέσεις, το κύριο όνομά του».

Σήμερα είναι ηλικίας 23 ετών και άγαμος. Όμως, η καταχώρηση στα διάφορα δημόσια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, κ.λπ.), ως «αγόρι», με το αρσενικό όνομα, του προκαλεί «δυσχέρειες ως προς την ταυτοποίησή του και σύγχυση ως προς τα προσωπικά στοιχεία του, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης και κατά συνέπεια, προκαλεί σοβαρή βλάβη των εννόμων συμφερόντων του, με δυσμενείς επιπτώσεις στις εν γένει συναλλαγές του, ενώ θίγει και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».

Στη δικαστική απόφαση υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αλλαγή της νομικής καταχώρησης του φύλου δεν προϋποθέτει ιατρικές επεμβάσεις στο σώμα του ενδιαφερομένου ατόμου, καθώς «πρόκειται για μία διαδικασία ιδιαίτερα επίπονη (σωματικά και ψυχικά), που επιπλέον δεν είναι οικονομικά προσιτή, στο μέτρο που η επέμβαση δεν καλύπτεται από κρατικούς φορείς ασφάλισης».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι ο ακρωτηριασμός έχει ρητά καταδικαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος καλεί τα κράτη-μέλη «να διασφαλίσουν ότι η στείρωση ή άλλες ιατρικές διαδικασίες που οδηγούν σ' αυτήν δεν πρέπει να είναι προαπαιτούμενα για τη νομική αναγνώριση του επιθυμητού φύλου».

Επίσης, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στην από 1ης Φεβρουαρίου 2013 έκθεσή του, επισημαίνει ότι «η προϋπόθεση της στείρωσης, ως προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των διεμφυλικών ανθρώπων, συνιστά βασανιστήριο».

Απλά, για την αλλαγή φύλου, σημειώνεται στην απόφαση, δεν απαιτείται, το ενδιαφερόμενο πρόσωπο να επικαλεστεί και να προσκομίζει οποιοδήποτε έγγραφο ή άλλο αποδεικτικό μέσο για να αποδείξει την ασυμφωνία ανάμεσα στο καταχωρισμένο φύλο και ταυτότητα του φύλου του, γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο προς το γενικό πνεύμα της νομοθεσίας, όσο και στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ιδιωτικού βίου.

Ο 23χρόνος διαμένει πλέον στην Αθήνα και για το λόγο αυτό ζήτησε την διόρθωση (αλλαγή φύλου) του καταχωρισμένου φύλου και ονοματεπωνύμου του στη ληξιαρχική πράξη γέννησης του από το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Το Ειρηνοδικείο αποφάνθηκε ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 782) δεν είναι αποκλειστική η δωσιδικία του Ειρηνοδικείου της περιοχής που εδρεύει το Ληξιαρχείο που είναι η οικογενειακή μερίδα του και δεν αποκλείεται η υποβολή της σχετικής αίτησης να γίνεται και «στο δικαστήριο της κατοικίας του αιτούντος ή στο δικαστήριο που βρίσκονται τα αποδεικτικά μέσα».

Έτσι, το Ειρηνοδικείο Αθηνών προχώρησε στην εκδίκαση της αίτησης ως δικαστήριο του τόπου κατοικίας του 23χρόνου, όπου βρίσκεται και το κέντρο των βιοτικών δραστηριοτήτων του και επέφερε τις ζητούμενες αλλαγές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή φύλου... χωρίς νυστέρι: Το Ειρηνοδικείο αναγνώρισε σε 23χρονο το δικαίωμα να δηλώνει κορίτσι"

Μυτιλήνη: Γέμισε σωσίβια και βάρκες περιοχή που έχει επιταχθεί για πρόσφυγες

Μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες χρόνια τώρα περνάνε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν σήμερα από το Δήμο δυτικής Λέσβου στην υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Στην έκταση δηλαδή των 261 στρεμμάτων όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι πάνω από 13.000 κυβικά μέτρα σωσίβια και βάρκες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της πρώην χωματερής της Μήθυμνας. Με κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου δυτικής Λέσβου, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση. «Να τα πάμε δηλαδή σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή» λέει ο κ. Βέρρος ο οποίος κάνει γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Λέσβο θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.

Δείτε επίσης: Πώς τα παιδιά πέφτουν θύματα παιδόφιλων – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα, ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου από πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου. Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Γέμισε σωσίβια και βάρκες περιοχή που έχει επιταχθεί για πρόσφυγες"

Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Ήρθε η ώρα να ανοίξει η κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου

Ιστορική χαρακτήρισε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος τη σημερινή ημέρα για τα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου), λέγοντας ότι αποτελούν μέρος του εδάφους της «τδβκ» (ψευδοκράτος), και ότι η περίκλειστη πόλη πρέπει επιτέλους να ανοίξει. «Και η υπομονή, και η αναζήτηση (λύσης) και η καλή πρόθεση, έχουν τα όριά τους. Τίποτε δεν είναι χωρίς τέλος», είπε.

Ο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος έφτασε στα κατεχόμενα λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα σήμερα, για να συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια, στο «σπίτι του στρατού» που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Σάντι Μπιτς στην περίκλειστη πόλη, μίλησε στην ανταποκρίτρια του τουρκικού NTV από το Βαρώσι.

Στην συνέντευξη που έδωσε από την περίκλειστη πόλη, ο κ. Οκτάι είπε ότι βρίσκεται σε ένα θέρετρο, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά ολόκληρης της περιοχής, «σε μια περιοχή που στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, είχε κλείσει η Τουρκία λόγω της καλής της πρόθεσης». Εδώ και μισό αιώνα αναζητείται αυτή η ειρήνη, πρόσθεσε, και η πόλη έχει γίνεται πόλη φάντασμα που ζούνε τα ποντίκια. «Εδώ δεν χάνουν μόνο οι Τουρκοκύπριοι, χάνουν και οι Ελληνοκύπριοι. Γιατί είμαστε εδώ; Για να κερδίσουν επιτέλους και οι άνθρωποι. Για να μην είναι μια πόλη φάντασμα, αλλά ένας χώρος έλξης, όπου θα μπορούν πλέον οι άνθρωποι να γλεντούν και να περπατούν. Είμαστε σε μια ιστορική μέρα, μια ιστορική συνάντηση σε μια καταπληκτική περιοχή».

Στην ερώτηση για το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η περιοχή χαρακτηρίστηκε απαγορευμένη αλλά είναι έδαφος της «τδβκ» (ψευδοκράτος). Μίλησε για τρομοκρατία και καταπίεση εναντίον των Τουρκοκυπρίων που διήρκησε για χρόνια μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέμβαση – όπως είπε – της Τουρκίας για να σταματήσει αυτό. «Όπου πάει το τουρκικό έθνος φέρνει την ειρήνη. Μετά το 1974 δεν έπεσε εδώ ούτε σταγόνα αίμα», είπε.

«Εδώ και μισό αιώνα ψάχνουμε λύση και δεν τη βρίσκουμε, σε κάθε συνάντηση πάμε ένα βήμα πίσω», πρόσθεσε. «Το Βαρώσι είναι έδαφος της ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος). Μιλάμε για έδαφος των Τουρκοκυπρίων. Δεν πήραμε άδεια από κανέναν για να έρθουμε εδώ. Όπως είναι η Λευκωσία, είναι και το Βαρώσι. Πρέπει πρώτα να το καταλάβουμε αυτό πολύ καθαρά».

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι κλήθηκε για να παραστεί στην σημερινή εκδήλωση και ανταποκρίθηκε με χαρά, λέγοντας ότι θα γίνει μια συζήτηση για την πολιτική και οικονομική πλευρά του θέματος των Βαρωσίων και αυτό αποτελεί μέρος της εργασίας καταγραφής που γίνεται για την περίκλειστη πόλη.

«Ναι, να το ανοίξουμε και πάλι. Τι υπάρχει όμως εδώ; Υπάρχουν τράπεζες, εργασιακοί χώροι, εκθέσεις αυτοκινήτων, αγορές. Αυτά τα είδαμε. Ο χρόνος σταμάτησε. Υπάρχουν εξαίσια ξενοδοχεία. Εξαίσια ακόμα και μισό αιώνα μετά», είπε.

Ισχυρίστηκε δε ότι πρόκειται για περιουσία των Βακουφίων πριν από το 1878, όταν η Κύπρος πέρασε στη Βρετανική κυριαρχία, λέγοντας ότι την περιουσία αυτή κανείς δεν θα την πουλήσει. Σήμερα είπε, θα δουν ποια είναι η κατάσταση των 8.650 περίπου κτηρίων που βρίσκονται στην περίκλειστη πόλη ενώ για την εργασία που περιλαμβάνει την μελέτη των αρχείων της οθωμανικής αυτοκρατορίας ανέφερε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Όποιος κι αν ζούσε πριν εδώ, συνέχισε, το Βαρώσια θα είναι ένα μέρος όπου όλοι θα κερδίσουν. Είπε ότι πρόκειται για έδαφος του ψευδοκράτους και όχι κάτι άλλο, λέγοντας ότι το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: «Και η υπομονή, και η αναζήτηση (λύσης) και η καλή πρόθεση, έχουν τα όριά τους. Τίποτε δεν είναι χωρίς τέλος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Ήρθε η ώρα να ανοίξει η κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου"

Μακρόν: Αφήνει «παραθυράκι» για την ένταξη Αλβανίας – Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι αν τα αποτελέσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο σχετικά με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία είναι θετικά, θα υποστηρίξει την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις συγκεκριμένες χώρες.

«Αναμένουμε την έκθεση τον Μάρτιο… αν τα αποτελέσματα είναι θετικά και εδραιωθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είμαστε σε θέση να ξαναξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Μακρόν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η πολιτική της περιφρόνησης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια έχει αποτύχει και καθώς κανένας δεν θέλει να αντιμετωπίσει ευθέως την Μόσχα, η μοναδική επιλογή είναι να υπάρξει ένας στενότερος διάλογος για την επίλυση των διαφορών.

«Αφουγκράζομαι την περιφρόνηση όλων των εταίρων μας, δεν είμαι τρελός, αλλά γνωρίζω ότι με το να είμαστε ανυποχώρητοι και αδύναμοι…αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ένα εντελώς αναποτελεσματικό σύστημα», σημείωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένας από τους συμμάχους του να είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

«Υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή, η οποία είναι να απαιτούμε και να ξεκινήσουμε εκ νέου έναν στρατηγικό διάλογο γιατί σήμερα μιλάμε όλο και λιγότερο, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται και δεν είμαστε σε θέση να τις επιλύσουμε».

Η ΕΕ, είπε, θα πρέπει να ξυπνήσει και να αντιστοιχίσει τον προϋπολογισμό της στις φιλοδοξίες της έτσι ώστε να μην μείνει πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα, ειδικά στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

«Γινόμαστε μια ήπειρος που δεν πιστεύει στο μέλλον της. Δεν επενδύουμε στο μέλλον μας επαρκώς…και από πολιτικής πλευράς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συμφιλιωθούμε με τις μεσαίες τάξεις (μας)», κατέληξε ο Μακρόν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Αφήνει «παραθυράκι» για την ένταξη Αλβανίας – Β. Μακεδονίας στην ΕΕ"

Mega: Μετάδοση και μέσω των δύο συνδρομητικών καναλιών

Σε λιγότερο από 48 ώρες, το Mega θα βρίσκεται και πάλι στις οθόνες μας καθώς, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί και εκτός από το συμβατικό σήμα, θα προβάλλεται και μέσω των πλατφόρμων των συνδρομητικών καναλιών.

Έτσι,η μετάδοση θα γίνεται και από την πλατφόρμα της Cosmote TV, καθώς οι εκπρόσωποι του ΟΤΕ ΑΕ και της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ , ήρθαν σε συμφωνία. Ενώ τα προγράμματα του MEGA θα βρίσκονται και στην υπηρεσία Replay TV της Cosmote και θα είναι διαθέσιμα για 7 ημέρες.

Επίσης, οι συνδρομητές της NOVA, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε High Definition, στη θέση 999 του Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγράμματος (EPG), το πρόγραμμα του καναλιού. Το πρόγραμμα του MEGA θα είναι διαθέσιμο και μέσω του Nova GO σε live μετάδοση, αλλά και σε 7 days catch up.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Mega: Μετάδοση και μέσω των δύο συνδρομητικών καναλιών"

Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Είμαι διατεθειμένη να δημοσιοποιήσω τις συνομιλίες

Αιχμηρή απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτηση στα Social Media τόνισε πως θα έπρεπε να τις είχε παραδώσει το 2015 και όχι σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα. Μάλιστα εκφράζει και την απορία της γιατί ο Βαρουφάκης δεν τις υπέβαλε όταν ήταν εκείνη Πρόεδρος της Βουλής.
Τέλος εξέφρασε την πρόθεσή της να τις δημοσιοποιήσει εκείνη “αν θέλεις να το κάνει κάποιος άλλος για εσένα”.
«Πολύ λίγο πολύ αργά, @yanisvaroufakis. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως Πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου σε Βαρουφάκη: Είμαι διατεθειμένη να δημοσιοποιήσω τις συνομιλίες"

Ο Κικίλιας έστειλε παιδίατρο που έλειπε από τη Σίφνο

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου υγείας σε όσα δήλωσε το πρωί στον ΘΕΜΑ 104,6 η δήμαρχος Σίφνου, κυρία Μαρία Ναδάλη, σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρου στο νησί και για περιστατικό με άρρωστο βρέφος στις 6 Φεβρουαρίου.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, βρίσκεται ήδη στη Σίφνο, από την περασμένη εβδομάδα, ένας παιδίατρος με απόσπαση από το Τζάνειο Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών. Στο ιατρείο βρίσκεται επίσης ένας αγροτικός ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός από την άδεια του. Επίσης έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός και έχει προκηρυχθεί θέση παιδιάτρου για το νησί.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ναδάλη μίλησε σήμερα το πρωί στους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς για το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, με αφορμή την πρόσφατη εσπευσμένη μεταφορά βρέφους 40 ημερών από το νησί στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείσα τι συμβαίνει με τις ανάγκες των παιδιών στο νησί που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, η κυρία Ναδάλη απάντησε ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται δύο γιατροί στο νησί μία δύο φορές τον μήνα ανάλογα με τον καιρό και τις άλλες τους υποχρεώσεις. Ωστοσο, όπως επισήμανε, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα όπου εκεί είναι ο παιδίατρος τους για να τα εξετάσει. Στο νησί, τα παιδιά όταν αρρωσταίνουν εξετάζονται από τον αγροτικό γιατρό ή τον επιμελητή Β' που υπηρετούν στο ιατρείο.

«Στο παρελθόν έχουν γίνει προκηρύξεις για γιατρούς και έχουν αποβεί άγονες. «Στις 21/1 στείλαμε επιστολή και στο υπ. Υγείας και στη Β΄ ΥΠΕ και θέσαμε τα θέματα που έχουμε στο ιατρείο», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Ναδάλη.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε το υπουργείο Υγείας έχει ήδη στείλει στο νησί παιδίατρο με απόσπαση, έως ότου πληρωθεί κανονικά η κενή θέση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κικίλιας έστειλε παιδίατρο που έλειπε από τη Σίφνο"

Ρόδος: Tαλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες – Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί αεροπλάνο μετά από τρεις προσπάθειες

Η νέα κακοκαιρία που πλήττει το νησί της Ρόδου, επηρέασε για ακόμη μια φορά το αεροδρόμιο “Διαγόρας”.

Σύμφωνα με το 12vima.gr, ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες, με την πτήση της Αegean OA204 από Αθήνα προς Ρόδο, να φτάνει πάνω από το αεροδρόμιο του νησιού και… να κάνει κύκλους.

Μετά από τρεις προσπάθειες για προσγείωση, το αεροπλάνο πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Tαλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες – Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί αεροπλάνο μετά από τρεις προσπάθειες"

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ετοιμάζει δημοσκόπηση για την παράνομη μετανάστευση

Μετά την έκδοση ψηφίσματος για τη διακοπή κάθε συνεργασίας με την κυβέρνηση και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά την επίταξης εκτάσεων για δημιουργία νέων hotspots η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάνει και δημοσκόπηση για την παράνομη μετανάστευση.

Η ποσοτική έρευνα με θέμα, «Επιπτώσεις των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», έχει ήδη παραγγελθεί στην εταιρεία Kapa Research με στόχο την καταγραφή των απόψεων, των στάσεων και των μεταβολών στην ζωή των πολιτών ως συνέπεια των αυξημένων ροών αλλοδαπών από την Τουρκία.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί βάσει ειδικά σχεδιασμένου ερευνητικού εργαλείου που θα βασίζεται στην προσωπική και συλλογική εμπειρία και εξετάζοντας τις επιπτώσεις των αλλοδαπών στους εξής άξονες:

α)στην καθημερινή ζωή των τοπικών κοινωνιών (σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο)
β)στην εικόνα της Περιφέρειας και των νησιών του Β. Αιγαίου στους τοπικούς κατοίκους, και
γ)στις απόψεις των πολιτών του Β. Αιγαίου για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των αρμόδιων αρχών στην αντιμετώπιση τους προβλήματος

Ειδικότερα, το ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Με ποιον τρόπο και σε ποιον βαθμό έχει επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων η εξέλιξη της παράνομης μετανάστευσης; Και ειδικότερα έχει επηρεάσει:


  • την εργασία τους
  • την ανάπτυξη της επιχείρησής τους
  • τις καθημερινές τους συνήθειες
  • την ανάπτυξη του δήμου/νησιού τους
  • το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή
  • πώς κατά την άποψή τους θα μπορούσαν να βελτιωθεί η κατάσταση

2. Με ποιον τρόπο και σε ποιον βαθμό έχει επηρεάσει η εξέλιξη της παράνομης μετανάστευσης την εικόνα που έχουν για τον τόπο τους οι κάτοικοι της περιοχής; Και ειδικότερα πώς πιστεύουν ότι έχει επηρεαστεί:


  • η εικόνα του δήμου/νησιού τους ως τουριστικός προορισμός
  • η συνολική εικόνα της Περιφέρειας ως τουριστικός προορισμός
  • η ισχύς της Περιφέρειας στα ελληνικά πράγματα
  • τα τοπικά προϊόντα

3. Τι περιμένουν από το κεντρικό κράτος και την περιφερειακή αρχή οι κάτοικοι της περιοχής;


  • τα βασικά αιτήματα
  • ποιες διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ετοιμάζει δημοσκόπηση για την παράνομη μετανάστευση"

Μηταράκης: Σε 24 ημέρες οι αποφάσεις για το άσυλο

Μειώνεται ο χρόνος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά. «Από 1η Ιανουαρίου, τα πρώτα στοιχεία του ασύλου είναι ότι οι αποφάσεις πλέον βγαίνουν στις 24 μέρες για αυτούς που έχουν μπει το 2020 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο - Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι από τις αρχές του έτους έχουν γίνει εννέα αποστολές επιστροφών μεταναστών χωρίς μεγάλο αριθμό ανά επιστροφή «αλλά πλέον έχουμε απόλυτη συστηματικότητα στις επιστροφές». Ο κ. Μηταράκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των κλειστών κέντρων που κατασκευάζονται στα νησιά και καθησύχασε τους νησιώτες που αντιδρούν, ότι τα παλαιά θα σταματήσουν να λειτουργούν.

«Τα κλειστά κέντρα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για την ασφάλεια των πολιτών και για τη λειτουργία του ασύλου και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά να στείλουν το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα για την δυσπιστία των πολιτών των νησιών που ανησυχούν ότι θα λειτουργήσουν τα κλειστά κέντρα αλλά θα παραμείνουν και τα ανοιχτά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε με έμφαση πως σε ελάχιστο χρόνο από τη λειτουργία των νέων κέντρων θα κλείσουν τα παλιά. «Τελειώνει η Μόρια, τελειώνει η ΒΙΑΛ», «θα υπάρχει ένα και μόνο κέντρο, κλειστό και ασφαλές», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

«Η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας»

Πλωτός φράκτης για να ανακοπεί η ροή των μεταναστών, κλειστά κέντρα και επαναπροωθήσεις στα σύνορα: επτά μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί πιο αυστηρή πολιτική στο θέμα του ασύλου, υπό την πίεση των εξοργισμένων κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, τα οποία έχουν φθάσει στο όριο της ασφυξίας, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νότης Μηταράκης. «Η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί» προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης, συνέχισε ο υπουργός.

Αναγκαία προϋπόθεση: οι ελληνικές υπηρεσίες ασύλου θα πρέπει να εκδίδουν γρηγορότερα αποφάσεις. Η νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο και επικρίθηκε έντονα από μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους το επιτρέπει, σημειώνεται στο δημοσίευμα. «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες», εκτίμησε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός προειδοποίησε εξάλλου ότι «κάθε παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού (των μελλοντικών κλειστών κέντρων)...θα επηρεάσει αρνητικά την αίτηση ασύλου και θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Σε 24 ημέρες οι αποφάσεις για το άσυλο"

Τέλος στο «κυνήγι» εγγράφων – Όλα τα στοιχεία των πολιτών σε μια πλατφόρμα

Τέλος η γραφειοκρατία, αλλά και το χάσιμο χρόνου για τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα υποχρεώνονται να προσκομίζουν έγγραφα που τους ζητούνται από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως τα τραπεζικά ιδρύματα, με τους οποίους συναλλάσσονται.

Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει και αναμένεται στους επόμενους μήνες να είναι έτοιμη μια πλατφόρμα (κεντρική βάση δεδομένων), η οποία θα συγκεντρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των πολιτών.

Από την συγκεκριμένη «τράπεζα πληροφοριών» μπορεί να αντλούν στοιχεία δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τράπεζες, όποτε κρίνεται αναγκαίο, όπως για περιπτώσεις επικαιροποίησης, υπό την βασική προϋπόθεση ότι ο ίδιος ο πολίτης, είτε είναι φυσικό, είτε νομικό πρόσωπο θα δίνει την έγκρισή του, γραπτή ή ηλεκτρονική συναίνεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται ούτε η φυσική του παρουσία, ούτε το «κυνήγι» εγγράφων που του έχουν ζητηθεί.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς «ουσιαστικά απλουστεύουμε τη διαδικασία επαλήθευσης-πιστοποίησης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων, δίνοντας τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον φυσικά υπάρχει η εξουσιοδότηση από τον πολίτη, να αντλούν σημαντικά στοιχεία, όπως διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και e-mail αυτόματα, μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, εξοικονομούμε πόρους, καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την ψηφιακή στρατηγική και την προσέλκυση επενδύσεων, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μία καινοτομία που βάζει επιτέλους μία τάξη, μειώνει την γραφειοκρατία και διευκολύνει τους πολίτες.

Από εκεί που δηλώναμε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, του τηλεφώνου ή του e-mail μας, πλέον θα το κάνουμε μόνο στο Μητρώο Επικοινωνίας και όλοι οι δημόσιοι φορείς θα αντλούν από αυτό όποια πληροφορία χρειάζονται, όποτε είναι απαραίτητο».

Για διαλειτουργικότητα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «το σχέδιο νομοθετικής διάταξης -KYC θα αποτελέσει την περισσότερο σημαντική δράση διαλειτουργικότητας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε ό,τι αφορά το πλήθος των εξυπηρετούμενων πολιτών, τα δεδομένα που ανταλλάσσονται και τις ώρες που εξοικονομούνται.

Με πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για τη προστασία δεδομένων, είναι μια εξαιρετικά σημαντική υλοποίηση για την ΓΓΠΣΔ».

Τι προβλέπεται

Δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κεντρική βάση μοναδικής καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πολιτών, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), η ταχυδρομική διεύθυνση, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, μέσω αυτής της κεντρικής βάσης αποκλειστικά θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα δεδομένα των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η καταχώρηση και ενημέρωση των ανωτέρω δεδομένων στην κεντρική βάση πραγματοποιείται μέσω πιστοποιημένης πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή με κωδικούς μοναδικής ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

Τα στοιχεία των πολιτών που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα θα μπορεί να τα αξιοποιεί το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας ΓΓΠΣΔΔ για την ταυτοποίηση των πολιτών στα μητρώα της δημόσιας διοίκησης, ενώ μπορούν και οι τράπεζες να αντλήσουν πληροφορίες σε περιπτώσεις επικαιροποίησης των στοιχείων των πελατών τους.

Αυτό μπορεί να γίνεται όμως μόνο κατόπιν γραπτής ή ηλεκτρονικής ρητής συναίνεσης του πολίτη ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου και ενέργειας για να προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα που του ζητάει η τράπεζά του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο «κυνήγι» εγγράφων – Όλα τα στοιχεία των πολιτών σε μια πλατφόρμα"

Βόρεια Μακεδονία: Εκτός κυβέρνησης η υπουργός που ανάρτησε πινακίδα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

Η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι.

Η εν λόγω υπουργός επανατοποθέτησε στο υπουργείο πινακίδα στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Η συνεδρίαση της Βουλής για την αποπομπή της υπουργού Εργασίας ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής, ανέφερε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της να επαναφέρει την «επίμαχη» πινακίδα, παραβίασε κατάφωρα το Σύνταγμα και έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με γειτονικές χώρες, όπως και την ευρωατλαντική πορεία της χώρας.

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, δεν μπορώ να επιτρέψω οι πολίτες και η χώρα να κρατούνται όμηροι μιας ανεύθυνης συμπεριφοράς, που θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα οφέλη της συμφωνίας αυτής για την ένταξή μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και για την προώθηση των σχέσεών μας με τους γείτονές μας», υπογράμμισε ο Όλιβερ Σπάσοφσκι.

Η Ρασέλα Μιζράχι, η οποία εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, υποστήριξε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και χαρακτήρισε «αστεία» την κατηγορία ότι παραβίασε το Σύνταγμα, ισχυριζόμενη ότι η όλη υπόθεση για την αποπομπή της υποκινήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους και για να καλυφθούν, όπως είπε, παρανομίες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Η Μιζράχι είπε ακόμη ότι στη σύντομη θητεία της ως υπουργού Εργασίας έγινε στόχος αντισημιτικών επιθέσεων λόγω της εβραϊκής καταγωγής της και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Είμαι περήφανη Εβραία από την Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αφότου τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (Φεβρουάριος 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Στο υπουργείο Εργασίας όμως είχε παραμείνει στην αίθουσα Τύπου μία πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας, την οποία η αποπεμφθείσα πλέον υπουργός Εργασίας επέλεγε ως φόντο όταν προέβαινε σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Σε αντίθεση με εκείνη, η προκάτοχός της στο υπουργείο Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας — το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής την 3η Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση, με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να επισημοποιηθεί η διάλυση της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και η προκήρυξη νέων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών τη 12η Απριλίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Εκτός κυβέρνησης η υπουργός που ανάρτησε πινακίδα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”"

Κορωνοϊός: 143 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο, πάνω από 66.000 τα κρούσματα - Ο «χάρτης» της επιδημίας

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους χθες Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 2.420 επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ο κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέουκορωνοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο, συνεχώς μεγαλώνει.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 600 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Κίνα

Πάνω από 66.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός αυξήθηκε αλματωδώς μετά την αλλαγή της μεθόδου εντοπισμού των κρουσμάτων, που οδήγησε σε «διπλές καταχωρίσεις». Ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο) ανερχόταν σε 1.523.

Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κορωνοϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.

* Ένας άνθρωπος πέθανε στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 56 κρούσματα.

* Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

Ασία-Ειρηνικός 

Ανατολική Ασία:

Νότια Κορέα

28 κρούσματα.

Ιαπωνία

32 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Συν τουλάχιστον 218 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμας. Ένας αξιωματικός καραντίνας έχει επίσης μολυνθεί.

Ταϊβάν

33 κρούσματα.

Νοτιοανατολική Ασία:

Καμπότζη

Ένα κρούσμα.

Μαλαισία

19 κρούσματα.

Φιλιππίνες

Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο στη Μανίλα. Επρόκειτο για Κινέζο που καταγόταν από την Ουχάν. Επρόκειτο για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του COVID-19 εκτός Κίνας.

Σιγκαπούρη

67 κρούσματα.

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 34 από τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για μια 35χρονη, μέλος του υγειονομικού προσωπικού, που μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή σε ασθενή, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ελέγχου Λοιμώξεων σε συνέντευξη Τύπου. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. Πάντως μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη δεν έχει καταγράψει θανάτους.

Βιετνάμ

15 κρούσματα. Η Σον Λόι, πόλη 10.000 κατοίκων κοντά στο Ανόι, τέθηκε σε καραντίνα την Πέμπτη, εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Νότια Ασία

Ινδία

Τρία κρούσματα.

Νεπάλ

Ένα κρούσμα.

Σρι Λάνκα

Ένα κρούσμα.

Αυστραλία

15 κρούσματα.

Αμερική

Καναδάς

Επτά κρούσματα.

ΗΠΑ

Δεκαπέντε κρούσματα. Ένας αμερικανός πολίτης υπέκυψε στην Ουχάν.

Ευρώπη

Ευρωπαϊκή Ένωση

Γερμανία

16 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανθρώπων που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν.

Γαλλία

11 κρούσματα.

Ιταλία

Τρία κρούσματα.

Ισπανία

Δύο κρούσματα. Ο ένας ασθενής έλαβε εξιτήριο.

Βέλγιο

Ένα κρούσμα.

Φινλανδία

Ένα κρούσμα.

Σουηδία

Ένα κρούσμα.

Κράτη εκτός ΕΕ

Ηνωμένο Βασίλειο

9 κρούσματα.

Ρωσία

2 κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο.

Μέση Ανατολή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οκτώ κρούσματα.

Αφρική

Αίγυπτος

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη 14η Φεβρουαρίου ότι κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19 στην αφρικανική ήπειρο.

Οι ΗΠΑ θα επαναπατρίσουν Αμερικανούς που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει την κατεπείγουσα απομάκρυνση και τον επαναπατρισμό ορισμένων αμερικανών πολιτών και μελών των οικογενειών τους που επιβαίνουν στο Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στα νερά της Ιαπωνίας και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας, λίγο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Θα προσφερθούν σε περίπου 380 ανθρώπους θέσεις στις πτήσεις για τον επαναπατρισμό Αμερικανών από την Ιαπωνία, ανέφερε η Τζέρναλ [1].

Οι άνθρωποι που θα επαναπατριστούν αναμένεται να φθάσουν στις ΗΠΑ αύριο Κυριακή, διευκρίνισε η εφημερίδα επικαλούμενη τον Χένρι Γουόκ, διευθυντή του τμήματος που αρμόδιο για την προετοιμασία των υγειονομικών αρχών και τις νεοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC).

Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι των CDC, του υπουργείου Εξωτερικών ούτε του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας για να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Το Diamond Princess, κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Carnival Corp, βρίσκεται σε καραντίνα από την 3η Φεβρουαρίου, όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 3.700 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Οι 218 εξ αυτών έχει εξακριβωθεί πως μολύνθηκαν από τον COVID-19.

Το πλοίο αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα διότι επιβάτης που κατέβηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος χαράξει πορεία για την Ιαπωνία διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις πως μολύνθηκαν αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο και διακομίζονται σε νοσοκομεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 143 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο, πάνω από 66.000 τα κρούσματα - Ο «χάρτης» της επιδημίας"

Κέρκυρα: Απίστευτες καταστροφές σε υπό κατάληψη σχολείο! Διέλυσαν μέχρι τους τοίχους (Βίντεο)

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύθηκε στην ομάδα «Τα παράπονα σου στο Δήμαρχο», δείχνει τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ στο Μαντούκι στην Κέρκυρα.
Το Λύκειο διανύει την τρίτη εβδομάδα κατάληψης, εκτός από μια ημέρα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, με κυριότερα αιτήματα την κτιριακή υποδομή και όχι μόνο.
Όπως φαίνεται κάποιοι κατά τη διάρκεια της κατάληψης, μπήκαν στο σχολείο με αποκλειστικό στόχο να καταστρέψουν. Έχουν διαλύσει ακόμα και τους τοίχους, ενώ τα περισσότερα θρανία στο ΕΠΑΛ είναι πλέον σπασμένα. Παρόλα αυτά η κατάληψη συνεχίζεται.
Οι εικόνες ντροπής στο σχολείο προβληματίζουν. “Είδα το βίντεο, τρόμαξα και αναρωτίεμαι, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης μέσα στο σχολείο; Όποιος θέλει μπορεί να κάνει τέτοιες καταστροφές χωρίς συνέπειες; Μέχρι πότε θα συνεχίσουν να μην κάνουν μαθήματα οι υπόλοιποι μαθητές; Τι θα γίνει με την ύλη που χάνουν; Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά & ποιός θα πληρώσει για τις ζημιές; Πότε θα είναι πάλι οι τάξεις κατάλληλες για μάθημα” αναρωτιέται ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στα social media…
corfutvnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Απίστευτες καταστροφές σε υπό κατάληψη σχολείο! Διέλυσαν μέχρι τους τοίχους (Βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news