facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Σκοπιανή υπουργός τοποθέτησε πινακίδα στο υπουργείο της με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σε προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας ("Δημοκρατία της Μακεδονίας").

Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε εχθές στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας “Μακεδονίας”».


Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από την συμφωνία στις Πρέσπες και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας.

«Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το όλο θέμα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για το όλο θέμα που ανέκυψε.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στα Σκόπια θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 12 Απριλίου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανή υπουργός τοποθέτησε πινακίδα στο υπουργείο της με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»"

Ταϊλάνδη: Νέα σφοδρή ανταλλαγή πυρών! Ξέφυγε ο μακελάρης [pics]

Ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός που προκάλεσε σφαγή στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊκάνδης κατάφερε να διαφύγει από τον εμπορικό κέντρο όπου είχε ταμπουρωθεί, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις, μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το Thairath TV.
Ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.
Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν. Πίσω του έχει αφήσει δεκάδες πτώματα και αίμα παντού.
Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο ύποπτος είναι 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

20 νεκροί 31 τραυματίες
Ο 34χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πιστεύουν ότι κρατά ομήρους. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. “Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης”, είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταϊλάνδη: Νέα σφοδρή ανταλλαγή πυρών! Ξέφυγε ο μακελάρης [pics]"

Λαμία: Επεισόδια με οπαδούς της Λάρισας - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - Έγιναν συλλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ

Δυνάμεις της αστυνομίας μπλόκαραν οπαδούς της ΑΕΛ στο ύψος του Σανατορίου και η απάντηση τους ήταν συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια και πέτρες προς τους αστυνομικούς.
Μάλιστα δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας τραυματίστηκαν, Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος έχει χτυπήσει στο χέρι του.
Οι δυο αστυνομικοί, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.
Ακολούθησε επέμβαση της Αστυνομίας και μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ έχουν γίνει και τουλάχιστον 4 συλλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους συλληφθέντες μάλιστα είναι ανήλικοι.
Ο δρόμος Λαμίας - Δομοκού παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο σημείο και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με εκτροπή κυκλοφορίας από Ταράτσα και Δίβρη.
Αυτή την ώρα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.
Δείτε βίντεο:
Δείτε και φωτογραφίες....
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Επεισόδια με οπαδούς της Λάρισας - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - Έγιναν συλλήψεις - ΒΙΝΤΕΟ"

Ταϊλάνδη: Κορυφώνεται το θρίλερ! Άφαντος ο μακελάρης μαζί με τους ομήρους [video]

Όχι απλά δεν παίρνει τέλος, αλλά αντιθέτως κορυφώνεται το θρίλερ στο εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη.
Οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου του εμπορικού κέντρου Terminal 21 και δεν βρήκαν ούτε τον ένοπλο που σκότωσε 20 ανθρώπους ούτε τους ομήρους που κρατούσε, σύμφωνα με τον αγγλόφωνο ιστότοπο της εφημερίδας Khaosot.
Το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου αποτελείται από πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ.


20 νεκροί 31 τραυματίες
Ο 32χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πιστεύουν ότι κρατά ομήρους. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. “Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης”, είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταϊλάνδη: Κορυφώνεται το θρίλερ! Άφαντος ο μακελάρης μαζί με τους ομήρους [video]"

9 Τούρκοι απήχθησαν από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στη Σύρτη

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι απήγαγαν 9 Τούρκους από την πόλη Σύρτη της Λιβύης, στην οποία εργάζονταν.

Στο σύντομο δημοσίευμα παρουσιάζονται τα ονόματα των Τούρκων που απήχθησαν, οι οποίοι εργάζονταν σε εστιατόριο όπως αναφέρεται, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζονται οι λόγοι της απαγωγής ή οτιδήποτε σχετικό.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "9 Τούρκοι απήχθησαν από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στη Σύρτη"

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση «θρίλερ» από τη Μακεδονία στην Κόρινθο - Πυροβολισμοί και σύλληψη 3 Αλβανών κακοποιών

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη τριών αδίστακτων Αλβανών κακοποιών που είχαν διαπράξει ληστείς σε Καλαμάτα, Πάργα κ.α., πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αρχαία Κόρινθο .

Συγκεκριμένα, το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που είχε ακολουθήσει τα ίχνη των σκληρών Αλβανών κακοποιών από τη Μακεδόνία και επιχείρησε να τους συλλάβει στην Αρχαία Κόρινθο.

Όταν αυτοί αντιλήφθηκαν πως είναι μπλοκαρισμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ “απάντησαν” στα πυρά, και τελικά δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και ο άλλος στο Θριάσιο. Ο τρίτος συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μέσα στο αυτοκίνητο τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν ένα καλάζνικοφ και αυτήν την ώρα η επιχείρηση συνεχίζεται προκειμένου να βρεθεί το κρησφύγετό τους όπου εκτιμάται ότι θα υπάρχουν όπλα και χρήματα. 

Στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί και ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ Αττικής οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr αναζητούν έναν ακόμα 30χρονο Αλβανό κακοποιό ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. 

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι Αλβανοί κακοποιοί όπως έγινε γνωστό είναι νοικιασμένο και μεταφέρθηκε ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά από ακόμα μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη 44χρονου φυγόποινου στους Αγίους Θεοδώρους.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

5028145
5028146
5028157
5028158
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Επιχείρηση «θρίλερ» από τη Μακεδονία στην Κόρινθο - Πυροβολισμοί και σύλληψη 3 Αλβανών κακοποιών"

Επίθεση Μπαχτσελί σε Ακιντζί! “Να παραιτηθεί, εξυπηρετεί τους Ελληνοκυπρίους”

Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μάλιστα ο Μπαχτσελί μιλώντας στην βρετανική Guardian τόνισε πως “θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η ‘βόρειος’ Κύπρος στην Τουρκία”.

“Θρασύς ο Ακιντζί”

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο Ακιντζί, ο οποίος έχει εκφράσει “με θρασύτητα την ανάγκη για στήριξη του από την ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου, για να μειώσει την οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία, έχει προ πολλού μπει στην τροχιά της ένωσης (εννοεί ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα)”.

Κατηγόρησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι “έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκυπρίους στα σχέδια των Ελληνοκυπρίων με στόχο να τους υποτάξει”, προσθέτοντας ότι “έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί” και “έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο. Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση”, υποστήριξε.

“Δεν του αξίζει η καρέκλα που κατέλαβε”

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας ότι “δεν αξίζει στον Μουσταφά Ακιντζί η καρέκλα που κατέλαβε. Γι αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο να παραιτηθεί αμέσως από την ‘προεδρία’ και να παραδοθεί στην βούληση των Τουρκοκυπρίων. Υπό κανένα άλλο όρο δεν θα σβηστεί το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας στον Πενταδάκτυλο”, ανέφερε.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ είπε ότι “οι θλιβερές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την ανέμπιστη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του. Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα.

Οι μνήμες των… ηρώων

Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης”, ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ υποστήριξε ότι η αναφορά Ακιντζί ότι ανησυχεί “να μην τους απορροφήσει η Άγκυρα” δεν είναι μόνο ντροπιαστική αλλά αποτελεί και έχθρα εναντίον της Τουρκίας η οποία δεν θεραπεύεται. “Αυτό το άτομο από τότε που έγινε ‘πρόεδρος’ το 2015 μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει προκαλεί τις ευαισθησίες του τουρκικού λαού”, υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προσθέτοντας πως “ο διάλογος που επικαλείται συχνά ο Ακιντζί έχει ανατραπεί και η φόρμουλα λύσης στην οποία αναφέρεται έχει καταρρεύσει και σαπίσει”.

Όπως είπε “η ανέντιμη στάση του σε μια περίοδο προβληματική που γίνεται προσπάθεια να στριμωχθεί η Τουρκία στη Μεσόγειο και μάλιστα να αποκλειστεί και να περιοριστεί η κυριαρχία και τα πεδία ελιγμών της, αποτελεί παράδειγμα υπερβάλλοντος ζήλου και συνεργασίας χωρίς προηγούμενο”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Μπαχτσελί σε Ακιντζί! “Να παραιτηθεί, εξυπηρετεί τους Ελληνοκυπρίους”"

Χρυσοχοΐδης: “Τα σύνορα θα γίνουν απόρθητα”! Έρχονται drones και προσλήψεις (Βίντεο)

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στα Ιωάννινα στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊκής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους αστυνομικούς Διοικητές της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως είπε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός, δόθηκαν κατευθύνσεις όσο αφορά την πολιτική και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες στην Ήπειρο, επισήμανε ο κ. Χρυσοχοίδης. «Η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις , από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς».

Ο υπουργός στην συνέχεια, τόνισε, πως «ασφαλής μεθόριος, σημαίνει ασφαλής Ελλάδα» και παρέθεσε, τα βασικά σημεία της στρατηγικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προς αυτή την κατεύθυνση.
«Προς τον σκοπό αυτό, χορηγούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου νέα 12 οχήματα, που παραδόθηκαν αυτές στις ημέρες ,αλλά 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου και βεβαίως για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των συνόρων έχουμε μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχήν η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό. Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι πολύ σύντομα, τα σύνορα μας, «θα είναι απόρθητα», ενώ μαζί με την περεταίρω βελτίωση των ελέγχων , στις νομοθετημένες εισόδους, στο Μαυρομάτι και την Κακκαβιά, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά για την ασφάλεια της χώρας.
Δεύτερη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως υπογράμμισε ο υπουργός είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια των πόλεων,του αστικού ιστού, σε συνεργασία με τους Δήμους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: “Τα σύνορα θα γίνουν απόρθητα”! Έρχονται drones και προσλήψεις (Βίντεο)"

Εφορία: Έλεγχος των δαπανών σε όλους για τον εντοπισμό φοροδιαφυγής

Στον έμμεσο προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων χιλιάδων φυσικών προσώπων   θα προχωρήσει φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω αυτόματων ηλεκτρονικών ελέγχων στις δαπάνες διαβίωσής τους.
Στόχος του έμμεσου προσδιορισμού των εισοδημάτων είναι ο εντοπισμός περιπτώσεων απόκρυψης εσόδων ή απόκτησης εισοδημάτων από παράνομες δραστηριότητες. Οι αδήλωτες διαφορές εισοδημάτων που θα εντοπίζονται, εφόσον δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν, θα φορολογούνται με συντελεστές φόρου 22%-45%.
Ταυτόχρονα η Α.Α.Δ.Ε. ενεργοποιεί τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών για τον έμμεσο προσδιορισμό των ακαθαρίστων εσόδων και των φορολογητέων καθαρών κερδών χιλιάδων επιχειρήσεων που εντοπίζονται να μην εκπληρώνουν ορθά ή με συνέπεια τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Οι διατάξεις που θα εφαρμοστούν τόσο για τον έλεγχο των φυσικών προσώπων γενικά όσο και για τον έλεγχο των επιχειρήσεων που διαπράττουν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας προβλέπουν τον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες που προέρχονται από τρίτους και με την εφαρμογή εμμέσων τεχνικών ελέγχου.
Στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, το οποίο θα υποβάλουν φέτος την Άνοιξη 9 εκατομμύρια φορολογούμενοι μέσω του συστήματος TAXISnet, θα εμφανίζονται, για πρώτη φορά σε προσυμπληρωμένα νέα πεδία τα ποσά των δαπανών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το 2019 προκειμένου να εξοφλήσουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, νοσήλια, δάνεια και πιστωτικές κάρτες καθώς και τα ποσά των εισοδημάτων που απεκόμισαν πέρυσι από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
 Όλα αυτά τα στοιχεία θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από τους τρίτους που τα έχουν στη διάθεσή τους (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κ.λπ.), θα έχουν διασταυρωθεί πλήρως και θα έχουν επαρκώς ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Στόχος της προσυμπλήρωσης των συγκεκριμένων στοιχείων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις είναι να διευκολυνθούν οι φορολογικές αρχές στον έμμεσο προσδιορισμό των πραγματικών φορολογητέων εισοδημάτων χιλιάδων φορολογουμένων και να επιβάλουν τους φόρους που αναλογούν σ’ αυτά. Συγκεκριμένα, τα ποσά των παραπάνω δαπανών των φορολογουμένων όπως θα αποτυπώνονται αναλυτικά σε προσυμπληρωμένα πεδία του νέου e-E1 θα αθροίζονται αυτόματα με τα επίσης προσυμπληρωμένα ποσά των καταναλωτικών δαπανών τους, τις οποίες εξόφλησαν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Τα αθροίσματα που θα προκύπτουν θα συγκρίνονται, στη συνέχεια, με τα ποσά των πάσης φύσεως εισοδημάτων και εσόδων των φορολογουμένων (με τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, επιχειρηματικές δραστηριότητες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τόκους, υπεραξίες, μερίσματα, επιδόματα, επιδοτήσεις και λοιπές εισοδηματικές ενισχύσεις καθώς και με τα έσοδα από δάνεια, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων), όπως αυτά θα αποτυπώνονται επίσης στο έντυπο Ε1. Εφόσον από την σύγκριση προκύπτει "αρνητικό" ισοζύγιο, εφόσον δηλαδή το άθροισμα των δηλωθέντων εισοδημάτων και εσόδων δεν καλύπτει το άθροισμα των συνολικών δαπανών, οι δηλώσεις των φορολογουμένων θα παραπέμπονται για έλεγχο.
 Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που θα εντοπίζονται με «αρνητικά» ισοζύγια εισοδημάτων-εσόδων και δαπανών θα καλούνται να δικαιολογήσουν τις αρνητικές διαφορές επικαλούμενοι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτές καλύφθηκαν με αποταμιεύσεις παρελθόντων ετών προερχόμενες από νόμιμα κτηθέντα εισοδήματα και έσοδα ή με άλλους τρόπους, όπως δάνεια ή δωρεές. Αν δεν καταφέρουν να δικαιολογήσουν τις διαφορές θα φορολογούνται γι’ αυτές με συντελεστές φόρου εισοδήματος κυμαινόμενους από 22%-45% και επιπλέον θα επιβαρύνονται με πρόστιμα. Εναλλακτικά, οι φορολογούμενοι αυτοί θα παραπέμπονται για έλεγχο με έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος.
 Με στόχο να αξιοποιήσει τα νέα πληροφοριακά στοιχεία που θα υπάρχουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και θα αφορούν στις πραγματοποιηθείσες δαπάνες των φορολογουμένων, να διενεργήσει ελέγχους και να προσδιορίσει με έμμεσο τρόπο τα φορολογητέα εισοδήματα χιλιάδων φορολογουμένων, η Α.Α.Δ.Ε. προχώρησε στην ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο άρθρο 28 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν ότι τα φορολογητέα εισοδήματα των φυσικών και των νομικών προσώπων μπορούν να προσδιορίζονται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με έμμεσους τρόπους, οι οποίοι συνίστανται στη χρήση κάθε διαθέσιμου στοιχείου ή πληροφορίας που προέρχεται από τρίτες πηγές ή και στην εφαρμογή εμμέσων τεχνικών ελέγχου.
 Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, στο άρθρο 28 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, προβλέπεται ότι τα εισοδήματά τους, ανεξαρτήτως του εάν προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, μπορούν να προσδιορίζονται με βάση κάθε διαθέσιμο στοιχείο καθώς και με τρεις εναλλακτικές έμμεσες μεθόδους ελέγχου, τις οποίες προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013) στο άρθρο 27. Οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το ποσό του δηλούμενου εισοδήματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των προσωπικών δαπανών διαβίωσης ή σε κάθε περίπτωση που υπάρχει προσαύξηση περιουσίας η οποία δεν καλύπτεται από το δηλούμενο εισόδημα.
 Οι 3 εναλλακτικές έμμεσες μέθοδοι ελέγχου, οι οποίες προβλέπονται από τον Κ.Φ.Δ. να εφαρμόζονται στις παραπάνω περιπτώσεις είναι, επιγραμματικά, οι εξής:
 α) Η μέθοδος της ανάλυσης ρευστότητας του φορολογούμενου: Η τεχνική αυτή προσδιορίζει το φορολογητέο εισόδημα λαμβάνοντας υπόψη από τη μία πλευρά τα έσοδα (φορολογητέα και μη) και από την άλλη τις αγορές και δαπάνες (επαγγελματικές, ατομικές και οικογενειακές) του ελεγχομένου. Τυχόν αρνητική διαφορά που προκύπτει λόγω του ότι το άθροισμα αγορών και δαπανών είναι μεγαλύτερο του συνόλου των εσόδων θεωρείται «αδήλωτο εισόδημα».
β) Η μέθοδος της καθαρής θέσης του φορολογούμενου: Η τεχνική αυτή προσδιορίζει το φορολογητέο εισόδημα του φορολογουμένου λαμβάνοντας υπόψη :
* όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα διαθέσιμα κεφάλαια (προσωπικά, οικογενειακά και επαγγελματικά)
* όλες τις υποχρεώσεις (προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές)
* όλες τις δαπάνες (ατομικές, οικογενειακές, επαγγελματικές) και τα εισοδήματα από λοιπές πηγές (ατομικά και οικογενειακά).
γ) Η μέθοδος του ύψους των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών σε μετρητά: Η τεχνική αυτή προσδιορίζει φορολογητέο εισόδημα παρακολουθώντας την κίνηση των κεφαλαίων του φορολογουμένου , είτε με την κατάθεση αυτών σε τράπεζες, είτε με την ανάλωσή τους σε διάφορες συναλλαγές με την χρήση μετρητών.
Ειδικότερα αναλύει τις συνολικές καταθέσεις και τα διαθέσιμα σε τράπεζες αλλά και τις αγορές και δαπάνες σε μετρητά (επαγγελματικές, οικογενειακές) κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης χρήσης και τα συγκρίνει με τα συνολικά δηλωθέντα έσοδα.
Κατά την τεχνική αυτή από τις συνολικές καταθέσεις της ελεγχόμενης χρήσης αφαιρούνται τα μη υποκείμενα στη φορολογία έσοδα, όπως εκταμιεύσεις δανείων, μεταφορές κεφαλαίων από τον ένα λογαριασμό στον άλλο και λοιπές πράξεις που δεν αποτελούν καθαρές καταθέσεις. Στο υπόλοιπο των καθαρών τραπεζικών καταθέσεων προστίθενται όλες οι καταβολές σε μετρητά για αγορές, δαπάνες (προσωπικές, επαγγελματικές) και αφαιρούνται τα μη υποκείμενα στη φορολογία έσοδα που δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμούς. Το νέο υπόλοιπο αναμορφώνεται με τις αυξομειώσεις των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων και συγκρίνεται με το συνολικό δηλωθέν εισόδημα. Αν το υπόλοιπο είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος εισοδήματος η επιπλέον διαφορά θεωρείται «αδήλωτο εισόδημα».
Και στις περιπτώσεις εφαρμογής των παραπάνω μεθόδων οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους για τις επιπλέον διαφορές «αδήλωτου εισοδήματος» που θα έχουν προκύψει και δεν θα έχουν καταφέρει να δικαιολογήσουν κατά την διάρκεια των ελέγχων. Οι φόροι θα υπολογίζονται με συντελεστές 22%-45%, ενώ οι ελεγχόμενοι θα επιβαρύνονται επιπλέον και με πρόστιμα.
 Η ενεργοποίηση όλων των παραπάνω διατάξεων έγινε πρόσφατα με εγκύκλιο-βόμβα που υπέγραψε και απέστειλε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλής στις 31 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν Ε2015/31-1-2020 εγκύκλιο, η οποία εστάλη ήδη στα Ελεγκτικά Κέντρα και τις Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας.
money-money
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Έλεγχος των δαπανών σε όλους για τον εντοπισμό φοροδιαφυγής"

Ηράκλειο: 13χρονο παιδί στα δόντια λυκόσκυλου! Στο νοσοκομείο μετά την επίθεση

Σε περιπέτειες μπήκε ένα 13χρονο αγόρι καθώς έπεσε θύμα επίθεσης από ένα σκύλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα (07-02-2020) στο Βενεράτο Ηρακλείου όταν ο ανήλικος μαζί με την παρέα του έκανε βόλτα στο χωριό. Τότε ένα οικόσιτο λυκόσκυλο του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το στα πόδια.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Βαρβάρας με τους γιατρούς να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς ο άτυχος νέος δεν έφερε σοβαρά τραύματα ωστόσο η μητέρα του πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 13χρονο παιδί στα δόντια λυκόσκυλου! Στο νοσοκομείο μετά την επίθεση"

Χάος και τρόμος στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον 17 και κρατά ομήρους

Ταϊλανδός στρατιώτης σκότωσε τουλάχιστον 17 ανθρώπους, στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βόρειοανατολικά της Ταϊλάνδης και αυτή την ώρα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ κρατάει ομήρους 16 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό.

Ο στρατιώτης άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης η οποία βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Μπανγκόνγκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένοπλος στρατιώτης βρίσκονταν κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο και διαφεύγει τη σύλληψη όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με τον στρατιώτη να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο και να πυροβολεί, κάνοντας τους ανθρώπους να τρέχουν.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απέσυρε το προφίλ του ένοπλου στρατιώτη και ότι θα κατεβάσει “οποιοδήποτε ανάρτηση με περιεχόμενο βίας, που σχετίζεται με την επίθεση αυτή.”
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος και τρόμος στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε τουλάχιστον 17 και κρατά ομήρους"

Κινηματογραφική καταδίωξη φυγόποινου στους Αγίους Θεοδώρους – H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην σύλληψη ενός 44χρονου προχώρησε το Σάββατο (08/02) η ΕΛ.ΑΣ. μετά από ώρες αναζητήσεων, ενώ ο ίδιος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν αστυνομικοί της ασφάλειας και κλιμάκιο της ΟΠΚΕ Κορινθίας, εντόπισαν σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους τον άνδρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 7 καταδικαστικές αποφάσεις και 2 εντάλματα σύλληψης για απάτες, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Όταν ο 44χρονος δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του, ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας ενώ μάλιστα κατά την διάρκεια της διαφυγής του οι αστυνομικοί έριξαν πυρά ακινητοποίησης.

Ακολούθησαν ολονύκτιες αναζητήσεις με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν τραυματισμένο το πρωί του Σαββάτου σε σπίτι φίλου του, οποίος συνελήφθη και αυτός για υπόθαλψη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη, σήμερα (8.2.2020) το πρωί, σε οικία στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητούνταν για σωρεία διωκτικών εγγράφων.

Ειδικότερα εκκρεμούσαν σε βάρος του (7) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (64) ετών και δύο (2) μηνών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και (2) εντάλματα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για απατή και πλαστογραφία.

Επιπλέον, συνελήφθη για υπόθαλψη και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της οικίας στην οποία εντοπίσθηκε και είχε βρει καταφύγιο ο 44χρονος φυγόποινος.

Σημειώνεται ότι, χθες το μεσημέρι, σε οίκημα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, είχε εντοπιστεί και πάλι ο παραπάνω 44χρονος αναζητούμενος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιβιβάστηκε σε όχημα και αφού κινήθηκε κατά των αστυνομικών, διέφυγε εμβολίζοντας περιπολικό αυτοκίνητο.

Πραγματοποιήθηκαν πυρά ακινητοποίησης του οχήματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 44χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινηματογραφική καταδίωξη φυγόποινου στους Αγίους Θεοδώρους – H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για συναλλαγές με πλαστά 100ευρα

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 42 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ η αστυνομία αναζητάει και συνεργό του.

Δύο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ως μέλη συμμορίας, διότι πραγματοποιούσαν συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας σε εμπορικά καταστήματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, οι δύο άνδρες έφτασαν χθες στη Θεσσαλονίκη σιδηροδρομικώς από την Αθήνα και επέλεγαν καταστήματα με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν διέθεταν ειδική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.

Στο πλαίσιο της δράσης τους έγιναν αντιληπτοί από υπεύθυνο καταστήματος ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, πραγματοποίησαν πέντε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα ενώ σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν 42 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Από την προανάκριση προέκυψε πως προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα, στην περιοχή της Αθήνας, από συνεργό τους ο οποίος και αναζητείται.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για συναλλαγές με πλαστά 100ευρα"

Β.Κικίλιας: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των νοσοκομείων – Η περίπτωση του Γαστρεντολογικού στα Χανιά

«Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις, όχι για να κάνουμε διαπιστώσεις. Το 2020 είναι η χρονιά των νοσοκομείων και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά και την πραγματικότητα στα νοσηλευτικά μας Ιδρύματα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη δρομολόγηση επίλυσης του προβλήματος με τις πολύμηνες λίστες αναμονής στο Γαστρεντολογικό Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων.

Μετά την διερεύνηση των καταγγελιών για πολύμηνη έως διετή (!) αναμονή των πολιτών για εξετάσεις διαπιστώθηκαν επισήμως τα εξής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας:

•Η πρώτη λίστα αναμονής ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2016 ενώ στην πορεία προστέθηκε και δεύτερη λίστα αναμονής.

•Στις 13 Νοεμβρίου 2017, το Νοσοκομείο Χανίων σταμάτησε να ενημερώνει και να κλείνει ραντεβού ασθενών στην λίστα αναμονής. Την ημέρα εκείνη ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού ήταν 2.373 (!)

•Τον Αύγουστο του 2018 ο αναμενόμενος χρόνος εκκαθάρισης των δυο λιστών ήταν πάνω από 2 χρόνια, όπως αναφέρεται επίσημα σε έγγραφο του αναπληρωτή προϊστάμενου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Κατόπιν αυτών, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, το προσωπικό της γαστρεντερολογικής κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων όπως και το Κέντρο Υγείας Βάμου, πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα:

•Τη μείωση του μέγιστου χρόνου αναμονής για τα ραντεβού, από τους 48 μήνες στους 4 μήνες.

•Όλα τα ραντεβού επαναπρογραμματίστηκαν και οι πολίτες ενημερώθηκαν από το Νοσοκομείο για τη νέα ημερομηνία που τους αφορά.

•Την αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων εξωτερικών ιατρείων

•Την προσθήκη ενός νοσηλευτή στο δυναμικό του γαστρεντερολογικού ιατρείου

•Την τοποθέτηση σε λίγες ημέρες ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο

•Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ιατρός γαστρεντερολόγος θα πραγματοποιεί εθελοντικά ενδοσκοπήσεις στο Νοσοκομείο Χανίων μία ακόμη ημέρα την εβδομάδα

Πέραν αυτών υπογραμμίζεται ότι τα επείγοντα περιστατικά πάσης φύσεως αντιμετωπίζονται πάντα κατά προτεραιότητα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Β.Κικίλιας: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των νοσοκομείων – Η περίπτωση του Γαστρεντολογικού στα Χανιά"

Γέμισαν τη Μακεδονία με αφίσες υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες αφίσες προάσπισης των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού τοποθέτησαν τα ξημερώματα άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας.
Η αφίσα δείχνει ένα έμβρυο στον αμνιακό σάκο, ενώ αναγράφεται η φράση: «τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν από τη σύλληψη».
Φωτογραφίες με τις αφίσες έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες του facebook εκτιμούν ότι πρόκειται για συνέχιση της καμπάνιας που κατέβηκε από τις στάσεις του Μετρό στην Αθήνα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Θεσσαλονίκη η αφίσα έχει αναρτηθεί στον Λαγκαδά, στα Γρεβενά, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς και στη Φλώρινα. 
Δείτε φωτογραφίες με τις αφίσες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης:

afisa 2.jpg

afisa 3.jpg
afisa 4.jpg
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Γέμισαν τη Μακεδονία με αφίσες υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού (ΦΩΤΟ)"

Μητσοτάκης: Σε πέντε χρόνια έτοιμο το Καστέλι, 7.000 θέσεις εργασίας

Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στην τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το αεροδρόμιο αυτό θα είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα. Το πιο σύγχρονο, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση μικρότερη των 4 ωρών από τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Θα μετατρέψει, δηλαδή, την Κρήτη σε τουριστικό προορισμό και κόμβο αεροπορικό ολόκληρο το χρόνο και σε όλες τις εποχές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Ηράκλειο ότι ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης» δεν επαρκεί για τα 8 εκατομμύρια επιβάτες, που διέρχονται από αυτόν, ενώ το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου που θεμελιώνεται σήμερα (ένα έργο που βάλτωνε για χρόνια), σε πέντε χρόνια θα γίνει το κόσμημα του νησιού και θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες του.

«Ένα τέτοιο κορυφαίο έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί παρά μόνο από φορείς που ξέρουν και μπορούν: από τη μία πλευρά, το ελληνικό Δημόσιο με την ισχύ και την εμπειρία του κράτους. Και από την άλλη, ο ιδιωτικός τομέας με την εμπειρία και την ευελιξία του. Όπως αντιλαμβάνεσθε πρόκειται για μία ιδανική σύμπραξη που εγγυάται γρήγορο και καλό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης «σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη ινδική επένδυση στην Ελλάδα της νέας εποχής» και «είναι ένα έργο που έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Fraport που αναβάθμισε 14 αεροδρόμια της ελληνικής περιφέρειας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν σταματάμε εδώ. Σειρά παίρνουν άλλα 23 αεροδρόμια, για τα οποία θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου «θα δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας. Στο ίδιο το αεροδρόμιο, στις αεροπορικές εταιρίες που θα εξυπηρετεί, καθώς και στις επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους εργαζομένους και στους επισκέπτες του».

«Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σημερινή μέρα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας μια πιο προσωπική τοποθέτηση.

Στοιχεία για το νέο αεροδρόμιο

Το νέο αεροδρόμιο θα ενισχύσει δραστικά το τουριστικό προφίλ της Κρήτης, καθώς θα θέσει τέλος στα προβλήματα συμφόρησης που παρατηρούνται στο «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές για πολύ μικρότερο φόρτο επιβατικής κίνησης.

Αποτελεί δε το πρώτο αναπτυξιακό έργο σε μία σκυταλοδρομία νέων μεγάλων επενδύσεων που θα υλοποιούνται στην Κρήτη τα επόμενα χρόνια (Αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ, Αξιοποίηση Αλικαρνασσού). Η συνολική επένδυση στο νέο αεροδρόμιο, με όλες τις αεροπορικές και εμπορικές εγκαταστάσεις και συστήματα, θα αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η μονάδα στο Καστέλι θα μπορεί να διαχειριστεί άνετα τα περίπου 8 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν ετησίως το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Θα επιτρέψει τόσο την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και την ποσοτική τόνωση των τουριστικών εισροών, δεδομένου ότι την περίοδο 2016-2018 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Κρήτη.

Οι δυνατότητες του νέου αεροδρομίου θα αναδείξουν τη σημαντική θέση της Κρήτης, στην «καρδιά» της Μεσογείου, σε μικρή ακτίνα από σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο νέος αερολιμένας θα λειτουργήσει με πράσινα» κριτήρια και θα αποφέρει μεγάλα και ποικίλα οφέλη στην οικονομία και την αγορά εργασίας του νησιού.

Περίπου 7.000 θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, τους αερομεταφορείς που θα χρησιμοποιούν ως κόμβο το Καστέλι, τις επιχειρήσεις που θα προσφέρουν υπηρεσίες ή θα προμηθεύουν το αεροδρόμιο και τις εταιρείες που θα παρέχουν επιμελητειακή υποστήριξη.

Σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος θα λαμβάνει ετησίως το 1% των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του αεροδρομίου. Ακόμα 1% θα διατίθεται για την ενίσχυση της ανάπτυξης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καθώς και σε άλλες κοινωφελείς δράσεις. Το αντισταθμιστικό αντάλλαγμα υπολογίζεται, αθροιστικά, στα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας και όταν ανοίξει τις πύλες του θα διακοπεί η λειτουργία του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Σε πέντε χρόνια έτοιμο το Καστέλι, 7.000 θέσεις εργασίας"

ΕΛΤΑ: “Χαράτσι” 15 ευρώ στις αγορές εκτός Ε.Ε.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που… κλαίνε μετά την απόφαση των ΕΛΤΑ να μπαίνουν τελωνείο όλα τα δέματα που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξαρτήτως του κόστους τους.

Τα τελευταία χρόνια οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν πάρει… τα πάνω τους και όλο και περισσότερος κόσμος παραγγέλνει on line τα προϊόντα που επιθυμεί, που συνήθως προέρχονται από την Κίνα.
Μέχρι πρότινος, τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που χρεώνονταν με τέλη εκτελωνισμού ήταν αυτά, των οποίων το κόστος ξεπερνούσε τα 22 ευρώ. Πλέον, όμως θα χρεώνονται με 15 ευρώ, ακόμα κι αν κοστίζουν μόλις… ένα!
Έτσι, λοιπόν, με τα νέα δεδομένα:
Από 0 έως και 22 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ.
Από 22 έως και 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%.
Πάνω από 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Αναλυτικά τα ΕΛΤΑ αναφέρουν:

“Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις αλλαγές στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές “Ελεύθερα”, δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.

Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα “Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού”. Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΤΑ: “Χαράτσι” 15 ευρώ στις αγορές εκτός Ε.Ε."

Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με 250 αστυνομικούς

Με 250 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς εφαρμόζεται το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης, πεζών και εποχουμένων περιπολιών, καθώς και ειδικών δράσεων, από τις 23 Ιανουαρίου 2020, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Αμεσης Ανταπόκριση «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Οι αστυνομικοί και οι νέοι ειδικοί φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, για την πληρότητα των ελέγχων, πλαισιώνονται με αστυνομικούς από Υπηρεσίες Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα και ποδήλατα, ενώ έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, έγιναν 167 συλλήψεις, μεταξύ άλλων, για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο και λαθραία καπνικά προϊόντα. Σημειώνεται, ότι συνολικά ελέγχθηκαν 6.759 άτομα, ενώ έγιναν 1.828 προσαγωγές.

Επίσης, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού και 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα. 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου.

Τέλος, εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου, ενώ σε τρεις περιπτώσεις απομακρύνθηκαν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας με 250 αστυνομικούς"

Σε ασφυξία τα ΕΛΤΑ: Στα €400 εκατ. το κόστος διάσωσης

Έως και τα 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα φτάσει το κόστος του σχεδίου διάσωσης  των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που η τύχη τους κρέμεται από μια κλωστή, καθώς ο οργανισμός, που μετρά 192 χρόνια ζωής, εμφανίζει μηνιαίο έλλειμμα 6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που σήμερα απασχολούν περίπου 5.800 υπαλλήλους,βρέθηκαν από κέρδη των 15 εκατ. ευρώ το 2014 σε ζημιές άνω των 30 εκατ. ευρώ για το 2019. Η περσινή χρήση έκλεισε με συσσωρευμένες ζημιές που προσεγγίζουν τα 115 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα διασώσει.

«Το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο και συνεννόηση με την ΕΕ. Θα το φτιάξουμε, όμως, και δεν θα περάσουμε την καυτή πατάτα σε άλλους. Εμείς θα τα διασώσουμε», δήλωνε προ ολίγων ημερών ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, προτεραιότητα του σχεδίου διάσωσης θα είναι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους αλλά και η εξασφάλιση ενός κεφαλαίου που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης:

– το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων
– την εθελούσια έξοδο για 2.000 εργαζόμενους, μιας και η διοίκηση θέλει νεότερο και επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.
– τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 520 εποχικών εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση
– την είσπραξη των οφειλών κυρίως από την Καθολική Υπηρεσία. Το 2019 εισπράχθηκαν 105 εκατ. ευρώ
– την άντληση πόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών

Για να καταρτιστεί το σχέδιο διάσωσης, πάντως, απαιτείται το «πράσινο φως» της Κομισιόν.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ασφυξία τα ΕΛΤΑ: Στα €400 εκατ. το κόστος διάσωσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news