facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Για τις υποθέσεις που η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενημερώθηκε η Βουλή

Στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό προσφυγών προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που οδηγούν, όπως είπε σε καταδικαστικές αποφάσεις για τη χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με τις υποθέσεις για τις οποίες η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο ΕΔΔΑ.

Βάσει στατιστικών δεδομένων της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που παρουσίασε ο υφυπουργός στα μέλη της Επιτροπής, καταδεικνύεται ότι:


  • Στο τέλος του 2019 υπήρχαν, συνολικά, 727 εκκρεμείς υποθέσεις για την Ελλάδα -μέσα σε αυτές είναι και οι 344 νέες προσφυγές. Από αυτές οι 302 κρίθηκαν απαράδεκτες. Από τις 24 υποθέσεις που εκδόθηκαν αποφάσεις, στις 23 διαπιστώθηκαν μία ή περισσότερες παραβάσεις της συνθήκης και στη μια υπόθεση δεν διαπιστώθηκε παραβίαση.
  • Αυξημένες είναι οι παραβιάσεις και οι καταδικαστικές αποφάσεις για το έτος 2018, 2017.
  • Συνολικά, τα έτη 2017, 2018 και 2019 εκδόθηκαν 307 από το δικαστήριο, από τις οποίες οι 93 (31%) ήταν καταδικαστικές, 157 πρόσφυγες διεγράφησαν από το πινάκιο λόγω φιλικού διακανονισμού και οι 57 απορρίφθηκαν.

«Όπως καταλαβαίνουμε είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των καταδικών, για παραβιάσεις. Αυτό είναι ένα δεδομένο», τόνισε ο κ. Κράνης και συμπλήρωσε: «Στην ενισχυμένη επιτήρηση, αυτή τη στιγμή, έχουμε συνολικά 72 υποθέσεις και αφορούν τις συνθήκες κράτησης σε σωφρονιστικά καταστήματα, βασανιστήρια και απάνθρωπη εξευτελιστική μεταχείριση από κρατικά όργανα, ή υποθέσεις για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και τις συνθήκες διαβίωσης μεταναστών στα κέντρα υποδοχής».

Ειδικά για τις αποφάσεις που αφορούν το μεταναστευτικό, ο κ. Κράνης τόνισε ότι ίσως, θα έπρεπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να βλέπει το πρόβλημα με μεγαλύτερη κατανόηση λόγω της αύξησης των ροών και να μην καταδικάζεται τόσο εύκολα η χώρα μας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακόμα, ο κ. Κράνης σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις αποφάσεις του, έχει διαφορετική αντίληψη δικαιοδοσίας από ό,τι τα δικά μας δικαστήρια, φέροντας ως παράδειγμα καταδικαστική απόφαση που σχετίζεται με την ελευθερία έκφρασης και αφορούσε απλή εξύβριση, υπόθεση για την οποία η ελληνική Δικαιοσύνη τη χαρακτήρισε απλή αξιολογική κρίση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημείωσε ότι δεν περιποιεί τιμή για την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία των εκκρεμών υποθέσεων και των παραπομπών, μαζί με χώρες που παραβιάζουν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσέθεσε ότι «πρέπει κάτι να κάνουμε για να μην φιγουράρουμε στη μπλακ-λιστ»

Στην επιτροπή, τέθηκε από ορισμένους βουλευτές και το θέμα της σαρίας (ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης), με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης να σημειώνει ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία έχει τροποποιηθεί και το θέμα αυτό, όπως είπε, έχει λυθεί. «Προφανώς μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας δεν συμφωνεί», προσέθεσε.

Η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος της πλήρους κατάργησης της σαρίας και τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ελληνικής νομοθεσίας ώστε να ξεκαθαριστεί ότι μπορούν να προσφεύγουν στα ελληνικά δικαστήρια.

Όπως είπε η κ. Μπακογάννη, ο νόμος δεν είναι σαφής στο αν οι μουσουλμάνοι απευθυνθούν στο δικό μας δικαστήριο ή στο μουφτή. Μάλιστα, έφερε παράδειγμα δύο καταδικαστικές αποφάσεις μουφτήδων για μουσουλμάνες, η μία αφορούσε ένα κοριτσάκι 14 ετών που εξαναγκάστηκε να παντρευτεί και η άλλη μια γυναίκα που έχασε το σύνολο της περιουσίας της γιατί απλώς ήταν γυναίκα.

«Ο νόμος δεν καλύπτει αν θα απευθυνθεί στο μουφτή ή στο δικό μας δικαστήριο. Μια μουσουλμάνα σε ένα μουσουλμανικό χωριό δεν θα τολμήσει να προσφύγει σε ελληνικό δικαστήριο και εξ ορισμού είναι χαμένη.

Οι γυναίκες στη Θράκη είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Σημείωσε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναγνωρίζει το θέμα της ισότητας και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση ώστε να μην καταδικάζεται για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Είναι σκόπιμο να στείλει η ελληνική Πολιτεία ένα μήνυμα ότι ο δικός μας νόμος δίνει το δικαίωμα επιλογής. Και καλό είναι οι Έλληνες δικαστές να τις αναλαμβάνουν τις υποθέσεις και να μην τις παραπέμπουν στο μουφτή για να μην αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη», προσέθεσε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος συμφώνησε με τη κ. Μπακογιάννη για πλήρη κατάργηση της σαρίας, τονίζοντας ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση «έγινε ένα πρώτο καλό βήμα, με την προαιρετική χρήση της, που θα πρέπει να ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση».

«Είναι δυνατόν Έλληνας δικαστής να μην παίρνει απόφαση για τη σαρία και να την στέλνει στο μουφτή;» σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Όλοι οι Έλληνες έχουμε ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που πρέπει να σέβεται η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα», τόνισε η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου.

Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης που επικαλέστηκε την νομική, πολιτική και κοινωνική του θέση.

«Αν πάμε μονομερώς, χωρίς συμφωνία, να καταργήσουμε με νόμο τη σαρία, σκεφτείτε την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Το κληρονομικό δίκαιο σέβεται την θρησκευτική παράδοση. Πολιτικά σπρώχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας όλη την μειονότητα. Νομικά παραβιάζουμε τη θρησκευτική ελευθερία. Υποχρέωση της Δικαιοσύνης είναι να παρακολουθεί τις παραβιάσεις που γίνονται στις αποφάσεις των νόμιμων μουφτήδων. Όταν, για παράδειγμα, ο μουφτής δίνει άδεια να παντρευτεί ένα ανήλικο να παρεμβαίνει. Πρέπει να γίνει συζήτηση σε βάθος για το θέμα της σαρίας και να μην το προσεγγίσουμε επιδερμικά ώστε να πατά και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά θα προστατεύει και τη θρησκευτική ελευθερία. Υπάρχει σύγκρουση και θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κερίδης τόνισε ότι καλό είναι η Επιτροπή να καλέσει και να ακούσει και τους εκπροσώπους της μειονότητας, «αν και τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπαίνουν στη ζυγαριά μειοψηφίας και πλειοψηφίας».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι το θέμα είναι λεπτό και θα πρέπει να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή.

Επεσήμανε ακόμα ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του και ήρθε σε επαφή με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Κομοτηνής, του εκφράστηκαν πολλά παράπονα, όπως για παράδειγμα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν φρόντισε την εκπαίδευση ιεροδιδασκάλων σε ανώτατο επίπεδο.

«Είναι φτωχοί άνθρωποι και δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο. Η πρόταση τους είναι να υπάρχει στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο αντίστοιχο τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Για τις υποθέσεις που η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενημερώθηκε η Βουλή"

Η Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Τραμπ για τις δύο κατηγορίες

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες που του είχε απαγγείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κρίθηκε αθώος συγκεντρώνοντας τη στήριξη όλων, πλην ενός, των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.

Οι 52 από τους 100 γερουσιαστές κήρυξαν τον Αμερικανό πρόεδρο αθώο για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας και 53 γερουσιαστές αθώο για την κατηγορία παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Με την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών, η Γερουσία διέκοψε τη λειτουργία της ως ειδικό δικαστήριο για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Τραμπ για τις δύο κατηγορίες"

Σέρρες: Συναγερμός για κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων!

Κρούσμα Αφρικανικής Πανώληςς των Χοίρων σημειώθηκε σε περιοχή της Π.Ε. στις Σέρρες, με την κινητοποίηση των κτηνιατρικών αρχών να είναι άμεση.

Την ύπαρξη κρούσματος Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε μικρή οικόσιτη χοιροτροφική εκμετάλλευση στην Περιφερειακή Ενότητα στις Σέρρες, επιβεβαίωσε το Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής Αφθώδους Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, της οποίας το εργαστήριο είναι Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη διάγνωση της ΑΠΧ.

Άμεση κινητοποίηση στις Σέρρες!

Σύμφωνα με την υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ιστοί του νεκρού χοίρου απεστάλησαν στο εργαστήριο της Διεύθυνσης και αφού εξετάστηκαν με σύγχρονες μοριακές διαγνωστικές μεθόδους σύμφωνα με τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Επιζωοτιών και επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη νόσος των ζώων η οποία δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία.

Άμεσα συγκλήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού, Μάκη Βορίδη και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή, του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Στρατάκου και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου, κατά την οποία αποφασίστηκε η πλήρης εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου των ζώων.

Άμεσα εφαρμόζονται τα εξής

Η απαγόρευση εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ζώντων χοίρων.
Η απαγόρευση διακίνησης κρέατος, χοιρινών προϊόντων, σπέρματος, ωαρίων και εμβρύων από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Η απαγόρευση εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, χωρίς την άδεια του Τοπικού Κέντρου Ελέγχου Ασθένειας, σφάγιων χοίρου, κρέατος, προϊόντων χοίρου, σπέρματος, ωαρίων ή εμβρύων χοίρου, ζωοτροφών, εργαλείων, άλλων αντικειμένων και απορριμμάτων, που είναι δυνατό να μεταδώσουν την ΑΠΧ.

Για την εφαρμογή των μέτρων αυτών υπεύθυνες ορίστηκαν οι οικείες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές.

Επίσης σε διαρκή συνεδρίαση βρίσκονται τα μέλη τόσο του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου της ασθένειας όσο και του αντίστοιχου Τοπικού.

Στις Σέρρες μεταβαίνει κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο ο οποίος θα συνοδεύεται από τον κτηνίατρο της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Γιώργο Κόμητα και Καθηγητές των Κτηνιατρικών Σχολών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη νόσος των ζώων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο…

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συναγερμός για κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων!"

Λέσβος: Βίντεο-ντοκουμέντο με «τάγμα εφόδου» που ελέγχει ντόπιους και ξένους

Την ύπαρξη και λειτουργία ομάδας νεαρών με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης αποκαλύπτει το «Ν».
Πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που αποδεικνύει την ύπαρξη «τάγματος εφόδου» που τρομοκρατεί ντόπιους και ξένους στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.
Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν. Εδώ ας σημειωθεί ότι με ψευδείς ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και μεταδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα η αντιφασιστική πορεία κατευθύνονταν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ προκειμένου να το πυρπολήσει! 
Και στη Μόρια
Ας σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ. Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και ε4ργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.
Επίσης η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ.
stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Βίντεο-ντοκουμέντο με «τάγμα εφόδου» που ελέγχει ντόπιους και ξένους"

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω καιρού

Συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, όπου κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα.

Επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων «Blue Horizon» για Ηράκλειο, «Φαιστός Παλάς» για Χανιά-Ηράκλειο, «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Χανιά και «Olympus» για Ρέθυμνο, Θήρα, Μήλο, θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις αλλαγές δρομολογίων.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω καιρού"

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί διασώστες και πολίτες από δύο χιονοστιβάδες (φωτογραφίες)

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης, την ώρα που επιχειρούσαν σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, η οποία, μία ημέρα πριν, είχε πληγεί από μια πρώτη χιονοστιβάδα.
Χθες το βράδυ, χιονοστιβάδα σάρωσε το Μπαχτσεσαράι, στην επαρχία Βαν, παρασύροντας ένα μικρό λεωφορείο όπου επέβαιναν 15 άνθρωποι. Ο απολογισμός: πέντε νεκροί, 8 τραυματίες και δύο αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Περίπου 300 διασώστες και κάτοικοι της περιοχής έφθασαν στο σημείο του δυστυχήματος για να βρουν τυχόν επιζώντες.
Η δεύτερη χιονοστιβάδα εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στο μεσημέρι στο ίδιο σημείο, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης.
Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), 33 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί διασώστες, σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν από τη δεύτερη χιονοστιβάδα. Επομένως, ο προσωρινός απολογισμός από τις δύο χιονοστιβάδες ανέρχεται σε 38 νεκρούς και 61 τραυματίες.
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα προειδοποίησε ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο χιόνι δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Κιρικάλε (κεντρική Τουρκία).
Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι δύο χιονοστιβάδες είναι ορεινή και δυσπρόσιτη, με τις καιρικές συνθήκες τον χειμώνα να είναι δυσμενείς.
Στο πλαίσιο αυτό και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εξήγησε ότι το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνει η κακοκαιρία, περιγράφοντας χαρακτηριστικά ότι ένα όχημα διάσωσης είχε θαφτεί κάτω από 4-5 μέτρα χιονιού.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι ένα στρατιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Άγκυρα το απόγευμα με κατεύθυνση το Βαν, μεταφέροντας ειδικά οχήματα και 85 διασώστες και αστυνομικούς για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Δεκάδες νεκροί διασώστες και πολίτες από δύο χιονοστιβάδες (φωτογραφίες)"

Ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ που χτύπησαν τσιγγάνοι με σφυρί στο κεφάλι στα Άνω Λιόσια ήταν εκείνος που έριξε το χαστούκι στο 11χρονο τσιγγανόπουλο

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι τσιγγάνοι, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης στα Άνω Λιόσια, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος που έδωσε χαστούκι στο 11χρονο τσιγγανόπουλο στο Ζεφύρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε τρεις μόλις μέρες πριν την επίμαχη μέρα, όπου ο άνδρας της ΔΙ.ΑΣ μαζί με ένα συνάδελφό του, σταμάτησαν τα δυο παιδιά σε ένα στενό στο Ζεφύρι, καθώς λίγο νωρίτερα υπήρξε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, για δυο ανήλικους τσιγγάνους που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ένα αυτοκίνητο.

Όπως είχε γράψει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή της Λίμνης στα Άνω Λιόσια, όταν εντόπισαν τη γυναίκα να κινείται ύποπτα και τη σταμάτησαν για έλεγχο. Έκπληκτοι ανακάλυψαν κρυμμένα στα ρούχα τους ναρκωτικά και χάπια, τα οποία προορίζονταν για πώληση.

Την ώρα, ωστόσο, που επιχειρούσαν να τη συλλάβουν, δέχθηκαν επίθεση από άλλους τσιγγάνους και μάλιστα ένας από αυτούς χτύπησε με σφυρί τον αστυνομικό στο κεφάλι, ο οποίος ευτυχώς φορούσε το κράνος και δεν τραυματίστηκε.

Οι δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό τράπηκαν σε φυγή και, φυσικά, δε βρέθηκαν ποτέ, διότι στο σημείο δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας να καταγράψει το περιστατικό, που, παρά τρίχα, να στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο την ώρα που έκανε τη δουλειά του.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ που χτύπησαν τσιγγάνοι με σφυρί στο κεφάλι στα Άνω Λιόσια ήταν εκείνος που έριξε το χαστούκι στο 11χρονο τσιγγανόπουλο"

Κωνσταντινούπολη: Αεροσκάφος κόπηκε στα τρία - Τουλάχιστον 120 τραυματίες

Αεροπορικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης, το δεύτερο μεγαλύτερο της πόλης, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus, κατά την προσγείωσή του, βγήκε από τον διάδρομο εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να «κοπεί» σε τρία κομμάτια και να τυλιχτεί στις φλόγες.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα και είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης.
Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Τζαχίτ Τουρχάν, που μίλησε στο CNN Turk, ως εκ θαύματος, από την συντριβή του αεροσκάφους δεν υπάρχουν νεκροί.
Ωστόσο, τουλάχιστον 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» δήλωσε ο Τουρχάν. 
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη και οι κακές καιρικές συνθήκες εκτιμάται αρχικά ότι ευθύνονται για το ατύχημα.
Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης..

Οι πρώτες εικόνες από το περιστατικό μεταδόθηκαν μέσω βίντεο στα social media. Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.
Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντινούπολη: Αεροσκάφος κόπηκε στα τρία - Τουλάχιστον 120 τραυματίες"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Εισήγηση - "βόμβα" για δώρα και επιδόματα συνταξιούχων

Συνταγματική και νόμιμη είναι η από 1-1- 2013 κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα καθώς και του επιδόματος άδειας στους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα σύμφωνα με την εισήγηση του Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιου Νικητάκη, προς τη μείζονα Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.
Η υπόθεση που παραπέμφθηκε από το Γ´ τμήμα λόγω μείζονος σπουδαιότητας και συζητήθηκε σήμερα, αφορά αίτημα συνταξιούχων που ζητούν να αναγνωριστεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλλει αποζημίωση, με τον νόμιμο τόκο του 6%, για αποκατάσταση της ζημίας την οποία υπέστησαν , κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2013 έως 31.12.2018, εξαιτίας της κατάργησης των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4093/2012.
Οι συνταξιούχοι ζητούν επιπλέον να τους επιδικαστεί σε κάθε έναν από τους προσφεύγοντες και το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέστησαν από το αποτέλεσμα των νομοθετικών μνημονιακών ρυθμίσεων.
Να σημειωθεί ότι το τρίτο Τμήμα του Ελεγκτικού από όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση, είχε κρίνει κατά πλειοψηφία, ότι παρανόμως δεν καταβλήθηκαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα τα επιδόματα εορτών και αδείας, δεδομένου ότι «οι διατάξεις της υποπαραγράφου Β.4 της παραγράφου Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, με τις οποίες καταργήθηκαν οι εν λόγω συνταξιοδοτικές παροχές, καθώς και οι διατάξεις του ν. 4387/2016, με τις οποίες διατηρήθηκε σε ισχύ η ως άνω κατάργηση, αντίκεινται στο Σύνταγμα».
Μειοψήφησαν, ο τότε πρόεδρος του Τμήματος, αντιπρόεδρος Ιωάννης Σαρμάς (και σημερινός πρόεδρος του Ε.Σ.) και ο εισηγητής πάρεδρος Θεόδωρος Μαυροβουνιώτης.
Τι υποστηρίζουν
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες περικοπές αντίκειται σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος καθώς και στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. λόγω του ότι:
α) οδηγούν σε σημαντική επιβάρυνση των περιουσιακών δικαιωμάτων των συνταξιούχων, επιβάλλοντάς τους ένα δυσανάλογο βάρος (μείωση κατά 20% περίπου των ετήσιων συντάξιμων αποδοχών του, οι οποίες είχαν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις και με προγενέστερους μνημονιακούς νόμους),
β) το εισόδημά τους συρρικνώθηκε ουσιωδώς με μειώσεις άνω του 35% του μερίσματός τους από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και της επικουρικής σύνταξής του (από 3.727 σε 2.138 ευρώ κατ’ έτος) σε συνδυασμό με τα γενικής φύσεως οικονομικά φορολογικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και
γ) ανήκουν σε ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, ως υπερήλικες, με σοβαρά προβλήματα υγείας και με μοναδικό ατομικό εισόδημα τη σύνταξή τους που δεν μπορεί να αναπληρωθεί με άλλο τρόπο, με αποτέλεσμα να θίγεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.
Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο εισηγητής Α.Νικητάκης επισήμανε ότι δεν είναι αντισυνταγματική ούτε δυσανάλογη ή υπέρμετρη η περικοπή των δώρων στις συντάξεις που επιβλήθηκε με τον νόμο 4093/2012 και πως αυτή έγινε για λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
Ο συνήγορος δε του Ελληνικού Δημοσίου (ΝΣΚ) υποστήριξε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να ταχθεί με την άποψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματική και νόμιμη την κατάργηση των τριών δώρων (13ος και 14ος μισθός) στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.
Από την πλευρά του δικηγόρου των παρεμβαινόντων υπέρ της επαναφοράς των δώρων- επιδόματος, επισημάνθηκε ότι με τις περικοπές επέρχεται κατάργηση περιουσιακού δικαιώματος των απόμαχων της εργασίας και παράλληλα παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Πρόσθεσε επίσης ότι οι συνταξιούχοι όταν εξήλθαν της ενεργού υπηρεσίας τους ξεκίνησαν με 14 συντάξεις και σήμερα μαζί με τις έμμεσες περικοπές που έχουν γίνει, κατά την μνημονιακή περίοδο, λαμβάνουν ουσιαστικά 10, υποβάθμιση που για το 40% των συνταξιούχων του Δημοσίου αγγίζει το κατώτερο όριο της φτώχειας.
Η δημοσίευση της απόφασης επί του θέματος από τη μείζονα Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να δημοσιευθεί μετά το Πάσχα. Κατόπιν αυτού η υπόθεση θα αναπεμφθεί και πάλι στο τρίτο Τμήμα για να επιλυθούν και άλλα νομικά θέματα που έχουν τεθεί.
enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Εισήγηση - "βόμβα" για δώρα και επιδόματα συνταξιούχων"

Νομικό κενό προέκυψε στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες

Μια «νάρκη» στο έργο έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ενδέχεται να κρύβει η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής του αναδόχου του έργου. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι όροι της προκήρυξης του διαγωνισμού βασίζονται σε υπουργική απόφαση η οποία σήμερα δεν ισχύει.

Eιδικότερα, στους γενικούς όρους της διακήρυξης αναφέρεται ότι η διαδικασία διενεργείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 8028/1/34/27-8-2000 ΥΑ του υπ. Δημόσιας Τάξης (ΦΕΚ Β΄/1101/6-9-2000). Η απόφαση αυτή που –κατά σύμπτωση– υπογράφεται από τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ορίζει ότι η διαδικασία προμηθειών και πληρωμής υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιρείται από τις διατάξεις του ν. 2286/1995 και βαρύνει τις πιστώσεις των απορρήτων δαπανών.

Στόχος της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ήταν να «τρέξουν γρήγορα» τα έργα υποδομών ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Την απόφαση αυτή ωστόσο επικαλείται η προκήρυξη του έργου των ταυτοτήτων που κατάρτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο ν. 2286/1995 ωστόσο έχει καταργηθεί με το άρθρο 377 σημείο (53) του ν. 4412/2016, πλην ορισμένων παραγράφων του, οι οποίες όμως δεν αφορούν τις απόρρητες προμήθειες της ΕΛ.ΑΣ. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η κατάργηση του ν. 2286/1995 καταργεί αυτόματα οποιοδήποτε δευτερογενές δίκαιο που απορρέει από τις διατάξεις του, όπως η εν λόγω υπουργική απόφαση που αναφέρεται ότι διέπει τη διακήρυξη του έργου των ταυτοτήτων. Συνεπώς, κάθε κατακύρωση του έργου θα μπορούσε να καταπέσει, είτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον δεν υπήρχε κάποια προσφυγή, είτε στο ΣτΕ εφόσον θα προσέφευγε κάποιος ενδιαφερόμενος κατά της κατακύρωσης του έργου.

Σημειώνεται ότι η νέα νομοθεσία περί προμηθειών Δημοσίου (ν. 4412/2016) προβλέπει ακριβώς τι και πώς εξαιρείται από τις διατάξεις του όταν πρόκειται για απόρρητες συμβάσεις και προμήθειες. Στην περίπτωση αυτή, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, στο θέμα του έργου των ταυτοτήτων, θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διατάξεις του 3978/2011.

Ειδικότερα, ο ν. 4412/2016 (άρθρο 15, παρ. 3) ορίζει ότι «η διαδικασία σύναψης και η εκτέλεση της δημόσιας σύμβασης ή του διαγωνισμού μελέτης κηρύσσεται απόρρητη ή πρέπει να συνοδεύεται από ειδικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας, ιδίως δε τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 3978/2011 (Α΄ 137)...». Μάλιστα, ο ίδιος νόμος επιβάλλει πρώτα να τεκμηριωθεί γιατί η εν λόγω προμήθεια δεν εμπίπτει στον ν. 4412/2016 και στη συνέχεια να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του ν. 3978/2011.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Νομικό κενό προέκυψε στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Να επιστρέψει 50.000 ευρώ στο Δημόσιο καλείται νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο

Να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης κατά της καταλογιστικής πράξης νοσηλεύτριας η οποία είχε προσληφθεί, προσκομίζοντας πλαστό πτυχίο Λυκείου, πρότεινε σήμερα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επίτροπος Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Αντώνιος Νικητάκης.

Με την καταλογιστική πράξη η νοσηλεύτρια με το πλαστό πτυχίο καλείται να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αφορά στις αποδοχές που είχε λάβει.

Αρχικά της καταλογίστηκε, το ποσό των 179.000 ευρώ. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την καθαρίστρια του Βόλου, η οποία προφυλακίστηκε για ανάλογη περίπτωση και τελικά δικαιώθηκε από τη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Δημόσιο μείωσε το ποσό στις 50.000 ευρώ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου θα αποτελέσει πιλότο για εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.

Ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας επισήμανε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός από «14,33» πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.

Η νοσηλεύτρια είναι διωκόμενη, σημείωσε ο δικηγόρος της, καθώς τις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη, ενώ παράλληλα της έγινε και ο υπέρογκος καταλογισμών των αποδοχών 17 ετών, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ασφάλεια δικαίου.

Από την πλευρά του ο κ. Νικητάκης, επισήμανε ότι ορθά ερμηνεύτηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της έγινε ο καταλογισμός των αποδοχών 17 ετών.

Ο συνήγορο του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφερε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της και έτσι σωστά έγινε ο επίμαχος καταλογισμός. Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Να επιστρέψει 50.000 ευρώ στο Δημόσιο καλείται νοσηλεύτρια με πλαστό πτυχίο"

Φρίκη για ιερόδουλες στην Αθήνα: Τις χτυπούσαν, τις βίαζαν και τις λήστευαν – Δύο συλλήψεις

Μία τρομερή ιστορία φρίκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες σε δυο επικίνδυνους και αδίστακτους κακοποιούς, που προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις ιερόδουλες.

Πρόκειται για αλλοδαπούς που αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους την Τρίτη (04/02). Οι δυο τους δεν είναι… άγνωστοι στις Αρχές, αφού στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα για διάφορα αδικήματα.

Οι συγκεκριμένοι, με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από πηγές της ΕΛΑΣ μέσα σε 15 ημέρες, έκλειναν ραντεβού σε ιερόδουλες σε εγκαταλελειμμένα γραφεία και πρώην επαγγελματικούς χώρους, αφού πρώτα τους παραβίαζαν. Στη συνέχεια τις έδερναν άγρια, τις βίαζαν επανειλημμένα και τις έκλεβαν, αφού έπαιρναν τα χρήματα και τις κάρτες τους. Οι δυο κακοποιοί εγκατέλειπαν τις γυναίκες δεμένες και αβοήθητες και ακολούθως ζητούσαν λύτρα από συγγενείς τους…

Χαρακτηριστικό της βαναυσότητας με την οποία χτυπούσαν οι δράστες τα θύματά τους, το γεγονός πως σε μια γυναίκα προκάλεσαν κάταγμα στο κεφάλι και ρήξη τυμπάνου, της έσπασαν το αριστερό χέρι και της "μαύρισαν" όλο το σώμα.

Η φρίκη των θυμάτων έγινε γνωστή με τη σύλληψη των δυο αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο δράστες που συνελήφθησαν εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας, βασανισμού και βιασμού αλλοδαπών γυναικών που εργάζονταν ως ιερόδουλες. Συνελήφθησαν την Τρίτη (04/02) από άνδρες της υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι επιθέσεις σε βάρος των ιερόδουλων γυναικών έγιναν τις τελευταίες 15 μέρες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι δυο κακοποιοί είχαν σκορπίσει τον τρόμο στις πιάτσες της πρωτεύουσας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο δράστες παραβίασαν άδεια γραφεία ή άλλους πρώην επαγγελματικούς χώρους και στη συνέχεια έκλειναν ραντεβού εκεί με τα θύματά τους προσποιούμενοι τους πελάτες. Όταν οι γυναίκες πήγαιναν στο ραντεβού, οι επικίνδυνοι κακοποιοί τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν άγρια με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια, προκαλώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Στη συνέχεια με τα θύματα τους χτυπημένα ανελέητα, οι επικίνδυνοι κακοποιοί βίαζαν αλλεπάλληλα τις γυναίκες και τους έπαιρναν ό,τι χρήματα και προσωπικά αντικείμενα είχαν μαζί τους. Ανάμεσα στα αντικείμενα που τους έκλεβαν ήταν και κάρτες δωματίων από τα ξενοδοχεία όπου έμεναν οι γυναίκες. Με αυτές τις κάρτες έμπαιναν, μάλιστα, και στα δωμάτιά τους, και έτσι είχαν κλέψει χρήματα και κοσμήματα ή ό,τι άλλο έβρισκαν μέσα στους συγκεκριμένους χώρους.

Σημειώνεται ότι από το δωμάτιο μιας γυναίκας έκλεψαν και τις πιστωτικές της κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για να «σηκώσουν» από ΑΤΜ το ποσό των 4.300 ευρώ. Και κατάφεραν να το κάνουν αφού έδειραν ανελέητα την κάτοχό τους για να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Οι δυο κακοποιοί απειλούσαν και συγγενείς των θυμάτων. Επικοινωνούσαν μαζί τους και απαιτούσαν λεφτά για να τις αφήσουν ελεύθερες, και όταν το κατάφερναν αποσπάσουν 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια άφηναν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα.

Πώς έγινε η σύλληψή τους – Γνωστοί στις Αρχές

Η σύλληψη των δυο δραστών αποδείχθηκε επεισοδιακή, με τους δυο αλλοδαπούς να αντιστέκονται σθεναρά στους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τους δεν είναι… άγνωστοι στις Αρχές, αφού στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

kontranews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη για ιερόδουλες στην Αθήνα: Τις χτυπούσαν, τις βίαζαν και τις λήστευαν – Δύο συλλήψεις"

Ερντογάν για Ίμια: «Δεν πήγαν οι Έλληνες και δεν πήγαμε και εμείς»

Συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης στα ελληνοτουρκικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ότι «φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια καθώς δεν συνέβη τίποτα από ελληνικής πλευράς».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του μπροστά σε βουλευτές του AKP σχολίασε ότι: «Δεν υπήρξε κρίση του Kardak καθώς είπαμε στην Ελλάδα: "Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας". Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά».

Ο Ερντογάν μίλησε και για το περιστατικό με τον Ιωάννη Λαγό στην ευρωβουλή: «Ανηθικότητα του συγκεκριμένου προσώπου και όχι ως μια κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του Ερντογάν έχει ως εξής:

«Το χρώμα της σημαίας μας είναι στο χρώμα του αίματος των μαρτύρων μας.

Αυτό (το σχίσιμο της σημαίας) είναι κάτι που δείχνει την αναιμία του (Λαγού). Εμείς δεν σχίζουμε σαν τον πολιτικό τη σημαία ενός κράτους, ενός έθνους. Δεν είμαστε από αυτούς που επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα με μια τέτοια ανηθικότητα, τέτοια αγένεια.

Εμείς απαντούμε πολύ διαφορετικά. Δίνουμε την απάντηση μέσω πολιτικής, μέσω του στρατιωτικού μας αγώνα, της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού. Καταρχάς, για παράδειγμα, φέτος δεν υπήρξε η κρίση του “Kardak”. Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: "Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν θα υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας".

Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά. Αυτό είναι το δέον, αλλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε κάτι πολύ αγενές, ανήθικο. Δεν το βλέπω ως κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας. Το βλέπω μόνο ως ανηθικότητα του συγκεκριμένου προσώπου. Έτσι δεν χρειάζεται να χάνουμε και πολύ χρόνο γι’ αυτό το γεγονός».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν για Ίμια: «Δεν πήγαν οι Έλληνες και δεν πήγαμε και εμείς»"

Θρασύτατη ληστεία στο Πόρτο Ράφτη: Καρέ καρέ τα εφιαλτικά λεπτά που έζησε υπάλληλος μίνι μάρκετ

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος σε μίνι μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη όταν τρεις άντρες εισέβαλαν και αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο άρπαξαν χρήματα και κασετίνες με τσιγάρα. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η θρασύτατη ληστεία έγινε σε κεντρικό δρόμο.

Όπως δείχνει το βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr το ρολόι δείχνει 01:52 όταν ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του τρέχει προς το ταμείο όπου βρίσκεται ο υπάλληλος του καταστήματος. Με βία τον τραβά μακριά από το ταμείο και εκείνη τη στιγμή εισβάλλουν ακόμη δύο άντρες με κουκούλες. Ο άντρας αντιστέκεται, μάταια όμως αφού οι τρεις ληστές το σέρνουν στο έδαφος και τον ακινητοποιούν.

Ο ένας τον πιάνει από τον λαιμό και ο άλλος τον βαράει με δύναμη με ένα λοστό που κρατά στο χέρι. Εκείνη τη στιγμή ο τρίτος πάει στο ταμείο και αρπάζει όλες τις εισπράξεις του καταστήματος αλλά και πακέτα με τσιγάρα που τα βάζει αστραπιαία μέσα σε μία μεγάλη μαύρη σακούλα.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο ένας ληστής βγαίνει με τη σακούλα έξω από το κατάστημα την ώρα που ο άλλος ανοίγει μία δεύτερη για να αρπάξει και τις υπόλοιπες κασετίνες με τσιγάρα. Όση ώρα οι δύο άντρες ξαφρίζουν το μίνι μάρκετ ο υπάλληλος του καταστήματος βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος από τον τρίτο της «παρέας».

Αφού γεμίζουν και δεύτερη μαύρη σακούλα εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρασύτατη ληστεία στο Πόρτο Ράφτη: Καρέ καρέ τα εφιαλτικά λεπτά που έζησε υπάλληλος μίνι μάρκετ"

Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου

Για τις 9 Νοεμβρίου 2020 αναβλήθηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και του συγκατηγορουμένου του για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου, συμβούλου, όσο λειτουργούσε, του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του θύματος ώστε να κλητευθούν να καταθέσουν τέσσερις συγκεκριμένοι επιφανείς δικηγόροι καθώς και αξιωματικός της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι δικαστές αρνήθηκαν, ωστόσο, να ικανοποιήσουν αιτήματα για τη διαβίβαση στοιχείων από την εκκρεμή δικογραφία που αφορά την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», στην δράση της οποίας αποδίδεται εκβίαση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, υπόλογου στην παρούσα δίκη ως εντολέα της επίθεσης σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» είναι ο κ. Αντωνόπουλος.

Σε πρώτο βαθμό, ο επιχειρηματίας, εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, αλλά και για ληστεία, καταδικάστηκαν δύο βαρυποινίτες Αλβανικής υπηκοότητας, ένας εκ των οποίων δολοφονήθηκε στις φυλακές πριν έναν χρόνο. Στον δεύτερο καταδικασθέντα αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην δράση της «μαφίας των φυλακών». Και οι δύο θεωρούνται οργανωτές της δολοφονίας του συνηγόρου του κ. Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

alphatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου η δίκη του επιχειρηματία Άρη Φλώρου"

Καϊλή: «Συμπεριφορά καρτέλ οι φανερές και αφανείς χρεώσεις των τραπεζών στους πολίτες»

Νέα απάντηση στην Εύα Καϊλή έδωσαν η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέιτε Βεστάγκερ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή τις τραπεζικές χρεώσεις.
Ενώ η Λαγκάρντ δείχνει κατευθείαν τις εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές που με τις πρακτικές τους δεν επιτρέπουν τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών αφήνοντας τις τράπεζες να επιβάλουν ό, τι χρεώσεις θέλουν, η Βεστάγκερ παραδέχεται ότι η εικόνα της Επιτροπής για την εφαρμογή των κανονισμών που ορίζουν τις τραπεζικές χρεώσεις (IFR, PSD2, PAD) είναι περιορισμένη. Επιφυλάσσεται να επανέλθει στο Ευρωκοινοβούλιο με σχετική αναφορά εντός του 2020 και δείχνει προς τις Ρυθμιστικές Αρχές των κρατών-μελών για την ευθύνη ελέγχου των τραπεζικών χρεώσεων.

Καθώς το παραδοσιακό μοντέλο κερδοφορίας των τραπεζών γίνεται όλο και πιο αντιπαραγωγικό εξαιτίας των νέων ανταγωνιστικών τεχνολογιών και των επιχειρήσεων Fintech, αλλά και των πολύ χαμηλών επιτοκίων, οι τράπεζες προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή χρεώνοντας παραλόγως υψηλά, φανερά και κεκαλυμμένα κόμιστρα, στους καταναλωτές.

Η ραγδαία αύξηση των φανερών χρεώσεων και ο πολλαπλασιασμός των αφανών, που επιβαρύνει δυσανάλογα τους πολίτες, εξελίσσεται σε κεντρικό ζήτημα που θέτει σε αμφισβήτηση τον ρόλο των τραπεζών στην οικονομία του, όχι και τόσο μακρινού, μέλλοντος. Οι τράπεζες αντί να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ισχυροποιήσουν τη τεχνολογική τους ικανότητα βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών τους, προτιμούν να προσφέρουν όλο και χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε όλο και μεγαλύτερες τιμές, που καθορίζονται με αδιαφανή τρόπο και που εκπλήσσουν δυσάρεστα τους πολίτες.

Στην απάντησή της προς την Εύα Καϊλή, την τέταρτη σχετική τα τελευταία δύο χρόνια, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Vestager υπογραμμίζει ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για την εφαρμογή του κανονισμού για τις διατραπεζικές προμήθειες, για την οποία είχε δεσμευτεί στην Ελληνίδα Ευρωβουλευτή πριν περίπου ένα χρόνο, και υποσχέθηκε ότι θα έρθει με σχετική αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα εντός του έτους, παραδεχόμενη ωστόσο πως «η εμπειρία που έχει αποκτηθεί όσον αφορά την εφαρμογή των εν λόγω οδηγιών είναι μέχρι στιγμής περιορισμένη».

Όπως υποστηρίζει και η Λαγκάρντ σε κάθε περίπτωση οι εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές είναι υπεύθυνες για την ποιότητα εφαρμογής των κανονισμών και τη προστασία του καταναλωτή από πρακτικές καρτέλ που στρεβλώνουν την αγορά και τις τιμές, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ.

Με αφορμή τις απαντήσεις της Προέδρου της ΕΚΤ και της Επιτρόπου, η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Είναι παράλογο σε μία εποχή που οι τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται όλο και φθηνότερες, να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από την Επιτροπή και την ΕΚΤ για το πως εφαρμόζονται οι κανονισμοί, για την διαφάνεια σε σχέση με το ύψος, τον αριθμό και την επιβολή των χρεώσεων από τις τράπεζες. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, πρέπει να γίνουν άμεσα σημαντικές αλλαγές ώστε να αναπτυχθούν εναλλακτικές επιλογές τραπεζικών υπηρεσιών από εταιρίες Fintech, και οι Ρυθμιστικές Αρχές να εξασφαλίσουν ότι οι στόχοι για Ανοιχτή Τραπεζική (open banking) και σύντομα για ανοιχτές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (open finance), θα δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον ανταγωνισμού που θα ωφελήσει την οικονομία και τους καταναλωτές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καϊλή: «Συμπεριφορά καρτέλ οι φανερές και αφανείς χρεώσεις των τραπεζών στους πολίτες»"

Επιστολή Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική: Ζητεί να εξεταστεί ο Αντώνης Σαμαράς

Επιστολή στο προεδρείο της Προανακριτικής απέστειλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται το άρον – άρον κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής πριν αρχειοθετηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς η έρευνα που διεξάγεται και εναντίον του.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προειδοποιεί ότι δεν πρέπει η επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες χωρίς να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που καταφέρονται εναντίον του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την 26-9-2019 υποβλήθηκε η πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. και την 8-10-2019 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων συγκροτήθηκε Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος μου. Σ’ αυτή την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ορισθήκατε Πρόεδρος και η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της την 16-10-2019.

Η συγκρότηση και οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μέχρι σήμερα παραβιάζουν συνεχώς και απροκάλυπτα τις διατάξεις του άρθρου 86 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και του άρθρου 154 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής.
Οι αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτική δίωξη σε βάρος μου.

Το ίδιο αποδεικνύει και η συνεχής παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από μέλη της Επιτροπής και από Κυβερνητικά στελέχη.

Είναι προφανές ότι, επειδή από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου.

Πληροφορούμαι από δημοσιογραφικές πηγές και από διαρροές βουλευτών της Ν.Δ. ότι η Επιτροπή σας σχεδιάζει άρον άρον το κλείσιμο των εργασιών της.

Η έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος μου επιβάλλει την εσπευσμένη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου από τη Βουλή για δήθεν ηθική αυτουργία σε πράξεις αυτουργών που ερευνά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η παραπομπή μου, αλλά και η παραπομπή των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ως συμμέτοχων, στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου.

Θα συντηρηθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν σκευωρίας για αρκετό διάστημα ακόμη χωρίς να υπάρχει δικαστική κρίση που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Άλλο ένα κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου, που δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου αλλά στρέφεται και κατά έντιμων και ευσυνείδητων Εισαγγελέων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών. Αρχειοθέτηση η οποία είναι βέβαιη μετά τις γνωστές πρόσφατες απολύτως σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που απαλλάσσουν από κάθε ποινική και πειθαρχική ευθύνη την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Είναι αδιανόητο η Επιτροπή σας να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:
1. Ο μηνυτής μου κ. Σαμαράς.
2. Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον μου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επειδή διαισθάνονται ή νοιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είμαι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTIS.
3. Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, η κα Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του κ. Αγγελή προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.
4. Τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας.
5. Τους μάρτυρες την εξέταση των οποίων θα προτείνω όταν εμφανισθώ ενώπιον της Επιτροπής σας.

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι επιθυμώ να κληθώ από την Επιτροπή να δώσω εξηγήσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σας γνωρίζω ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεμαι να ενημερώσω επισήμως και αναλυτικά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για όλες τις αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες σε βάρος μου.

Επίσης σας γνωρίζω ότι την παρούσα επιστολή μου θα τη δώσω στη δημοσιότητα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις να μη λάβετε εγκαίρως γνώση της.

Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητά σας και η ευθυκρισία σας δεν θα καμφθούν από πολιτικές σκοπιμότητες και πιέσεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική: Ζητεί να εξεταστεί ο Αντώνης Σαμαράς"

Τηλεφώνημα Ακάρ σε Παναγιωτόπουλο: Στο επίκεντρο η έναρξη συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών έγινε συζήτηση για την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και ενόψει της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020».

Σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι συζητήσεις θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι εξελίξεις με το τουρκικό πλοίο «Oruc Reis» πήγε πιο πίσω τη διαδικασία.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφώνημα Ακάρ σε Παναγιωτόπουλο: Στο επίκεντρο η έναρξη συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης"

ΟΤΕ: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας-Τι προβλέπει

Υπεγράφη σήμερα νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΟΤΕ Α.Ε. και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διάρκειας 19 μηνών, με αναδρομική ισχύ από 1.1.2020 και λήξη στις 31.7.2021.

Η νέα Σύμβαση εξασφαλίζει για τους
 εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε., που προσλήφθηκαν από το 2015 και μετά, αύξηση 5,5%των μισθολογικών κλιμακίων από 1.1.2020 και επιπλέον 3,5%από 1.1.2021. Με τη νέα EΣΣΕ, ο εισαγωγικός μισθός ενός νέου εργαζομένου είναι σημαντικά υψηλότερος, πάνω από 30%, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό που προβλέπεται στη νομοθεσία.

Για τους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε., που προσλήφθηκαν πριν από το 2015, και για τους οποίους, βάσει της προηγούμενης ΕΣΣΕ, ίσχυε μείωση των μισθολογικών κλιμακίων κατά 9,5% με 35ωρο ωράριο εργασίας, η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει:
  • · Αντιστάθμιση της μείωσης κατά 4,5% από 1.1.2020και επιπλέον κατά 3,5% από 31.7.2021.
  • · Διατήρηση του μειωμένου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας των 35 ωρών μέχρι και τις 30.7.2021. Στη λήξη της σύμβασης, στις 31.7.2021, επαναφέρεται το 40ωρο.
  • · Κατάργηση του όρου περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας για οικονομοτεχνικούς λόγους. 
Τα μέρη συμφώνησαν, ακόμη, στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού Μεταθετότητας, καθώς και ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία λάβει αποφάσεις που μπορούν να επιφέρουν ουσιαστικές μεταβολές στην οργάνωσή της, εφαρμόζεται το προεδρικό διάταγμα 240/2006, περί θέσπισης γενικού πλαισίου ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζομένους, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Από την αρχή της διαπραγμάτευσης για μία νέα ΕΣΣΕ, κινηθήκαμε πιστεύοντας ότι είναι προς όφελος όλων, να συζητήσουμε σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι οι πρωτοφανούς διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίστηκαν από ακρότητες, ήταν αχρείαστες. Με την ΕΣΣΕ αυτή επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά όσων προσλήφθηκαν μετά το 2015, παραμένοντας βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε για μία ακόμη φορά. Λειτουργώντας ως σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και με συνοδοιπόρους τους εργαζομένους μας, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους.» 

businessnews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας-Τι προβλέπει"

ΑΑΔΕ: Με QR Code θα ελέγχει o πελάτης τη γνησιότητα των αποδείξεων

Σε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την καθολική ψηφιοποίηση των καταχωρήσεων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και στη λιανική, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι προδιαγραφές για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών που θα διασυνδέονται online με το σύστημα TAXIS, ώστε να διαβιβάζουν στην πλατφόρμα myDATA των αποδείξεων λιανικής αναλυτικά ανά συναλλαγή (1 by 1).


Επίσης, με τις προδιαγραφές αυτές εισάγεται ένα νέο στοιχείο στις αποδείξεις λιανικής. Πρόκειται για το QR Code, με το οποίο θα αποδεικνύεται η εγκυρότητα ή μη μιας απόδειξης. Μέσω αυτού, θα μπορεί μα ελέγχεται αν το παραστατικό, που εξέδωσε η επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό, που θα καταχωρήσει στο myDATA. 

Στο προσεχές διάστημα, η ΑΑΔΕ θα οριστικοποιήσει τις τεχνολογίες ελέγχου των παραστατικών αυτών.

Η αναβάθμιση των προδιαγραφών των ταμειακών μηχανών θεωρείται από την ΑΑΔΕ σαν αναγκαία για την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Με QR Code θα ελέγχει o πελάτης τη γνησιότητα των αποδείξεων"

ΔΕΗ Λάρισας: Ηλικιωμένη δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματα που ανήκαν στον πεθαμένο σύζυγό της

Είναι άλλη μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας που βίωσε μια ηλικιωμένη Λαρισαία στη ΔΕΗ η οποία αφού άλλαξε πάροχο ήθελε να λάβει την επιστροφή των 18,75 ευρώ που ήταν και η εκκαθάριση του λογαριασμού της. Εμπόδιο πρώτο ήταν ότι ο λογαριασμός ανήκε στον νεκρό άντρα της. Εμπόδιο δεύτερο ήταν ότι χρειαζόταν ένα … βουνό δικαιολογητικά και εξουσιοδοτήσεις από τα τρία της παιδιά (το ένα είναι εκτός Λάρισας και το άλλο εκτός Ελλάδος και μόνο το τρίτο μένει στη πόλη) για να λάβει το «αστρονομικό ποσό» πίσω! Αφού δεν έβγαλε άκρη τους τα χάρισε!
Δείτε πως περιγράφει σε ανάρτησή του στα facebook την περιπέτεια της ο γαμπρός της Λαρισαίος συνταξιούχος κ. Μιχάλης Κατσουράκης:
«Δ.Ε.Η: Κανονισμός και παραλογισμός.
Μια ακόμα ιστορία καθημερινής τρέλας βίωσα χτες στη ΔΕΗ αυτή τη φορά. Η πεθερά μου, 76 ετών ,με πολλά προβλήματα υγείας, άλλαξε πάροχο στο ηλεκτρικό ρεύμα, έρχεται λοιπόν πιστωτικός ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ 18,75 ευρώ. Ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του πεθερού μου που μας άφησε πριν 2 χρόνια. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο 11770 και ρωτάω τι χρειάζεται για να εισπράξει τα χρήματα. Μου λένε ότι χρειάζεται να πάει με την ταυτότητα της,το λογαριασμό, ένα πιστοποιητικό θανάτου, ένα πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών και ΙΒΑΝ λογαριασμού για να πιστωθεί το «αστρονομικό ποσόν». Τυχαίνει να τα έχουμε τα πιστοποιητικά αυτά γιατί χρειάζονται και για άλλες υποθέσεις. Παίρνω λοιπόν την γιαγιά και πάμε στη ΔΕΗ. Πάμε εκεί, κόσμος πολύς παίρνουμε νούμερο και καθόμαστε Μετά από μία ώρα έρχεται η σειρά μας πάμε στην υπάλληλο τις δίνουμε τα χαρτιά και αφού τα βλέπει μας λέει :
Δεν μπορώ να σας τα δώσω γιατί χρειάζεται εξουσιοδότηση και από τα τρία παιδιά του θανόντος.
Μα τις λέω το ένα παιδί είναι στη Γερμανία, το άλλο στη Λειβαδιά και μόνο η σύζυγος μου είναι στη Λάρισα.
Α, μου λέει, κύριε ο κανονισμός.
Μα για 18,75 ευρώ θέλετε όλα αυτά; Μα είναι εδώ η χήρα του που αυτή μένει στο σπίτι που αναφέρεται ο λογαριασμός. Τι φοβάστε μήπως σας ζητήσουν ευθύνη για τα 18 ευρώ;
Ταρακουνήθηκε λίγο η υπάλληλος και μας λέει
Μισό λεπτό , να ρωτήσω την προϊσταμένη. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη μόνη μου.
Μετά από λίγο επιστρέφει με την προϊσταμένη, που είχε μια έκφραση μεταξύ ξινισμενης, θυμωμένης και υπεροπτικής προφανώς γιατί την ενοχλησανε από την ησυχία της …
Κύριε μου , δεν γίνεται να σας δώσουμε τα χρήματα. Ο κανονισμός έτσι λέει.
Και πετάει και το παράλογο που με κτύπησε σαν κεραυνός.
Αν χρωστούσατε 10000 ευρώ εμείς θα τα ζητούσαμε από όλους.
Μένω εμβρόντητος και της λέω:
Ναι αλλά αν σας στα πλήρωνε ο ένας θα τα παίρνατε έτσι;
Η πεθερά μου τόση ώρα δεν μιλούσε. Δεν ακούει και καλά και λέει :
Πάμε παιδάκι μου αυτοί θα μας ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω. Πάμε μην πάθω καμία υπογλυκαιμία και τρέχουμε.
Σας τα χαρίζει τα χρήματα η γιαγιά τους λέω. Για να τα επενδύσετε.
Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί θα πω πολλά . Απλά λυπάμαι για την ΔΕΗ. Αν έχει πολλούς τέτοιους προϊσταμένους θα κλείσει σίγουρα.»
Η ανάρτηση που έκανε αγανακτισμένος ο γνωστός Λαρισαίος γιατρός

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ Λάρισας: Ηλικιωμένη δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματα που ανήκαν στον πεθαμένο σύζυγό της"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news