facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πυρπόλησαν περιπολικό με μολότωφ! Τραυματίας αστυνομικός

Μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κάηκε περιπολικό του ΑΤ του ΟΑΚΑ – τραυματίστηκε αστυνομικός.

Επεισόδια με μολότωφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σημειώθηκαν στο ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οπαδοί πυρπόλησαν με βόμβες μολότωφ ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Τα επεισόδια -σύμφωνα με την αστυνομία- σημειώθηκαν έξω από την θύρα 35 του ΟΑΚΑ, όταν ομάδα οπαδών της ΑΕΚ βγήκε αιφνιδιαστικά από το γήπεδο και επιτέθηκε στους αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό του αστυνομικού τμήματος του ΟΑΚΑ.

Τα συγκεκριμένα άτομα πέταξαν βόμβες μολότωφ και πυρπόλησαν το υπηρεσιακό όχημα. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν, αλλά ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά. Το όργανο της τάξεως μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησαν συμπλοκές ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απώθησαν τους χούλιγκαν

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Πυρπόλησαν περιπολικό με μολότωφ! Τραυματίας αστυνομικός"

ΗΠΑ: Πέντε τα κρούσματα του νέου κοροναϊού

Τα πέντε έφθασαν τα κρούσματα του νέου κοροναϊού που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν απόψε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα» είπε η Νάνσι Μεσόνιερ, η υπεύθυνη των CDC για τις αναπνευστικές παθήσεις.

Όπως διευκρίνισε, είναι σε εξέλιξη οι εργαστηριακές εξετάσεις για περίπου 100 άλλους ασθενείς.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Πέντε τα κρούσματα του νέου κοροναϊού"

Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη: Άνοιξαν παρά τις κινητοποιήσεις

Κανονικά lλειτούργησαν τα καταστήματα της Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη όπου από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στελέχη κυρίως του ΠΑΜΕ. Την λειτουργία των καταστημάτων επιβεβαίωσαν στο News 24/7 οι υπεύθυνοι των δύο καταστημάτων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Βακάκης νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε υπεραμυνθεί της λειτουργίας των Jumbo την Κυριακή.

Ο κ. Βακάκης επιγραμματικά είχε αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν κερδοφόρα μέσα από την 7ήμερη λειτουργία τους, κάτι που ήδη κάνουν αρκετά άλλα καταστήματα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενα τον νόμο που είχε περάσει το 2017. Παράλληλα είχε σημειώσει ότι η απόφαση αυτή ήταν υπέρ των ωρομίσθιων και των εποχικών εργαζομένων καθώς πλέον έχουν μία πιο σταθερή απασχόληση.

Η απόφαση των Jumbo να ανοίξει τα συγκεκριμένα καταστήματα είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο αλλά και από κόμματα. Συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας είχε προκυρήξει 24ωρη απεργία για σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου με παράλληλη διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα των Jumbo. Την απεργία στηρίζει και η ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι «μία τέτοια λειτουργία μεγάλης αλυσίδας συνιστά στρέβλωση της αγοράς και παραβιάζει κατάφορα τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Jumbo σε Πρέβεζα και Κατερίνη: Άνοιξαν παρά τις κινητοποιήσεις"

Λάρισα: Πιτ μπουλ δάγκωσε και έπνιξε κανίς!

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας κατέληξε η αντιπαράθεση φιλόζωων και γειτόνων που αλληλομηνύθηκαν μετά από λογομαχία για να συλληφθούν τελικά.

Αφορμή της αντιπαράθεσης που θα λάβει πλέον τη δικαστική οδό – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αποτέλεσε η θανάτωση ενός δεσποζόμενου σκύλου ράτσας, κανίς γκριφόν από τον δεσποζόμενο επίσης σκύλο του γείτονα, ράτσας πίτμπουλ.

Όλα συνέβησαν στις 12.30 προχθές το μεσημέρι στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης όταν – σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. ο 61χρονος ιερέας έβγαλε βόλτα τον σκύλο του, ράτσας κανίς.

Κάτω από συνθήκες που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., το πίτμπουλ της 42χρονης γειτόνισσας του ιερέα, παρότι δεσποζόμενο, άγνωστο πώς, λύθηκε και βρέθηκε στον δρόμο. Κατά άλλους άρχισε τα παιχνίδια με το κανίς κατά τρίτους επιτέθηκε στο κανίς του ιερέα με αποτέλεσμα δαγκώνοντάς το, να το πνίξει.

Για το συμβάν κλήθηκαν αστυνομικοί που με αφορμή και την αυτεπάγγελτη δίωξη για το αδίκημα της θανάτωσης ζώου από το δεσποζόμενο ζώο, προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας τη 42χρονη ιδιοκτήτρια του πιτμπουλ.

Στο Τμήμα κατέφυγαν επίσης ο 67χρονος πατέρας της, ο 61χρονος ιερέας και η 57χρονη σύζυγός του ως ιδιοκτήτες του σκύλου που θανατώθηκε, αλλά και δύο γειτόνισσες, ηλικίας 28 και 35 ετών που φαίνεται πως υπήρξαν μάρτυρες της θανάτωσης του ζώου.

Σε ό,τι αφορά στο ποινικό μέρος, η υπόθεση θα τελείωνε με την άσκηση δίωξης σε βάρος της 42χρονης ιδιοκτήτριας του πίτμπουλ καθώς ευθύνεται για τις συνθήκες φύλαξης του σκύλου που έπνιξε το κανίς.

Ωστόσο προσέλαβε άλλες διαστάσεις όταν κουβέντα στην κουβέντα, ιδιοκτήτες των σκύλων και γείτονες αντιπαρατέθηκαν φραστικά, ο ένας μήνυσε τον άλλο και αφού αλληλομηνύθηκαν, ακολούθησαν συλλήψεις όπως ήταν φυσικό και επόμενο, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και των απειλών.

Μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων, η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ, ο πατέρας της όπως και οι δύο γειτόνισσες, ενώ στο πλαίσιο του Αυτοφώρου αναζητούνταν χθες, ο παπάς και η παπαδιά οι οποίοι μηνύθηκαν από τον γείτονα, ενώ είχαν φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα. Οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι κατά τα προβλεπόμενα μετά από εισαγγελική εντολή, ενώ η αντιπαράθεση των φιλόζωων γειτόνων, ενδεχομένως θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

eleftheria
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Πιτ μπουλ δάγκωσε και έπνιξε κανίς!"

«Στροφή» Ερντογάν: Με διάλογο, όχι με στρατιωτικά μέσα, η επίλυση της κρίσης στη Λιβύη

Δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με «στρατιωτικά μέσα» η κρίση στη Λιβύη επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Αλγερινό ομόλογό του, η χώρα του οποίου θα ήθελε να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή σε αυτή τη σύρραξη.

«Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής και με τους διεθνείς παράγοντες για να εγγυηθούμε την εκεχειρία και να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αλγέρι, πρώτο σταθμό του της περιοδείας του σε χώρες της Αφρικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, είπε ότι «συμφώνησε πλήρως» με τον Ερντογάν ότι θα πρέπει να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν στο Βερολίνο, στη διεθνή διάσκεψη της 19ης Ιανουαρίου για τη Λιβύη. «Εργαζόμαστε μαζί για την ειρήνη, παρακολουθώντας καθημερινά όλες τις εξελίξεις επί του πεδίου» πρόσθεσε.

Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 και σήμερα την εξουσία διεκδικούν η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη και είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, κι ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ. Η Άγκυρα στηρίζει ανοιχτά τη GNA και πρόσφατα ενέκρινε την αποστολή στρατιωτών στη χώρα. Η Αλγερία από την άλλη δηλώνει ότι τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων κι απορρίπτει «κάθε ξένη παρέμβαση» στη γειτονική της χώρα.

Εκτός από το θέμα της Λιβύης, ο Ερντογάν, που συνοδεύεται στο Αλγέρι από πολυμελή αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών, θα έχει συζητήσεις σχετικές με την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Το 2017 η Τουρκία έγινε ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλγερία, ξεπερνώντας τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο APS, περίπου 1.000 τουρκικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Αλγερία. Τους 11 πρώτους μήνες του 2019 οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Αλγερίας και Τουρκίας ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι ο πέμπτος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος της Αλγερίας, μετά την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στροφή» Ερντογάν: Με διάλογο, όχι με στρατιωτικά μέσα, η επίλυση της κρίσης στη Λιβύη"

Μπορέλ: Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας -Να ολοκληρωθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, η συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Λιβύης είναι παράνομη και απαράδεκτη» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας.

Μιλώντας με ανταποκριτές ενός μικρού αριθμού ευρωπαϊκών εφημερίδων, σημείωσε πως «πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά για τις κυρώσεις» που θα επιβληθούν εξαιτίας των τουρκικών δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σε ερώτηση για το αν η Ε.Ε. μπορεί να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή για την άμβλυνση των ελληνοτουρκικών εντάσεων, ο Μπορέλ υπογράμμισε πως «η σχέση της Ε.Ε. με την Τουρκία έχει διαβρωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια», τονίζοντας πως μια τέτοια απόπειρα διαμεσολάβησης θα έπεφτε στο κενό. «Δεν πρόκειται για ζήτημα διαμεσολάβησης, πρόκειται για ζήτημα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» εξήγησε.

Για τη Λιβύη, δήλωσε πως «η ανακωχή κρέμεται από μια κλωστή». Ωστόσο, χαρακτήρισε τη διάσκεψη του Βερολίνου ως μια «διπλωματική επιτυχία», μεταξύ άλλων γιατί «επανέφερε την Ε.Ε. στο προσκήνιο» στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Η υποχώρηση της Ευρώπης «άφησε ένα κενό στη Μεσόγειο» επισήμανε, το οποίο «υπάρχει ο κίνδυνος να το καλύψουν η Ρωσία και Τουρκία».

Σε ερώτηση, τέλος, για τον ρόλο της Μόσχας και της Άγκυρας και το αν θα συμβάλουν πραγματικά στην αποκλιμάκωση, ο Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε: «Πρέπει να πιστέψω τον Πούτιν και τον Ερντογάν όταν υπόσχονται ότι θα σταματήσουν να εξοπλίζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις. Ανέλαβαν κάποιες δεσμεύσεις, δεν μπορεί να είναι απλή ρητορική» είπε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας -Να ολοκληρωθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία"

Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί, προς το τέλος της η επιχείρηση διάσωσης

Μία γυναίκα και το παιδί της ανασύρθηκαν εν ζωή την Κυριακή από τα χαλάσματα ενός κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, την Παρασκευή.

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600, ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και μια 35χρονη με τη μικρή κόρη της, στη συνοικία Μουσταφά Πασά του Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις κραυγές τους, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τις φτάσουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε ακόμη και τους -4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.



«Μ’ ακούτε; Ερχόμαστε. Θα σας σώσουμε» ακούγεται να λέει ένας διασώστης στη μητέρα, στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση. «Παρακαλώ, βγάλτε με, δεν αντέχω άλλο. Πάρτε την κόρη μου. Δεν είμαι τίποτα χωρίς το παιδί μου» απαντά η γυναίκα, ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στον σεισμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της. Οι διασώστες της AFAD συνεχίζουν τις έρευνές τους μόνο σε ένα κτήριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται, ενώ ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.

Η AFAD ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει στείλει περισσότερες από 10.400 σκηνές, 17.000 κρεβάτια, 37.000 κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και τρόφιμα για τους πληγέντες.

ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί, προς το τέλος της η επιχείρηση διάσωσης"

Λε Μερ: Δεν θα αποδεχτούμε καμία απειλή εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου

Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, μιλώντας για τη σημασία του αγωγού EastMed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξή του στην καθημερινή, ο Μπρούνο Λε Μερ τόνισε πως «τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Λε Μερ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία . «Η χώρα ξαναβρήκε την οδό της ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό είναι καλό νέο. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα φορολογικά έσοδα. Άλλωστε η κατάσταση του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται. Η χώρα τα κατάφερε στις προσπάθειες που απαιτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες και τις δημόσιες αρχές», ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει «δημοσιονομική σοβαρότητα».

“Τα οικονομικά της Ελλάδας να γίνουν περισσότερο βιώσιμα”

Σχετικά με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε πως «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις. Με ευχαρίστησή μου είδα ότι η Ελλάδα μπορούσε να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2018 κατόπιν απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πάντως, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σεβαστεί τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι».

Ο κ. Λε Μερ κάλεσε μαζί με το Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ελλάδα και να υποστηρίξουν την εκσυγχρονιστική πολιτική της χώρας που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λε Μερ: Δεν θα αποδεχτούμε καμία απειλή εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου"

Ανοικτές τράπεζες το Σάββατο και τα απογεύματα: Αναλυτική λίστα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ανοικτά παραμένουν το Σάββατο αλλά και τα απογεύματα συγκεκριμένα υποκαταστήματα τραπεζών σε διάφορες πόλεις, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Λάρισα.

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική λίστα των τραπεζών που παραμένουν ανοικτές:

Τράπεζα Πειραιώς – 7 e-branches

-City Link, Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 20:30 Σάββατο:10:00 – 17:00

– McArthurGlen, Κτίριο Ε71, Γυαλού, Σπάτα – Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 20:30 & Σάββατο:10:00 – 17:00

-Aμπελόκηποι: Λεωφ. Αλεξάνδρας 227 & Λεωφ. Κηφισίας, Αθήνα Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 17:00

-Χαλάνδρι: Πλάτωνος 1, Χαλάνδρι Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 17:00 Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 20:00

-Γλυφάδα: Λαζαράκη 6 Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 17:00

-Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 80 Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 – 20:30 Σάββατο:10:00 – 17:00

-Ηράκλειο Κρήτης: 25ης Αυγούστου Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 17:00

Alpha Bank – 4 καταστήματα

Τα ακόλουθα καταστήματα παραμένουν ανοικτά από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 18:00 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 15:00:

-ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

– Πατριάρχου Ιωακείμ 2

-ΨΥΧΙΚΟΥ

– Λεωφόρος Κηφισίας 214

– Το Κατάστημα Αερολιμένος Αθηνών παραμένει ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 18:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες από τις 9:00 έως τις 16:00.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Κατάστημα, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 15:15 έως τις 18:00 καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, εκτελεί μόνο ταμειακές συναλλαγές.

– Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτό παραμένει από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 17:00 το ακόλουθο κατάστημα: ΤΣΙΜΙΣΚΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

– Τσιμισκή 43

Eurobank

Τα καταστήματα που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο είναι τα εξής:

– The Mall Athens στην Αθήνα: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:45 έως τις 17:00 & Σάββατο 10:15 – 16:30 – Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10:00 έως τις 16:15

Εθνική Τράπεζα – 1 κατάστημα και 8 i-bank STORES

-Η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί το κατάστημα που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall τις ακόλουθες ώρες: Καθημερινές: 9.00-19.30

Επιπλέον, λειτουργούν καταστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών i-bank stores, στα οποία μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις για προϊόντα της τράπεζας και να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες i-bank με την υποστήριξη της Ομάδας i-bank store.

Βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές: – i-bank store Σύνταγμα Δευτέρα 09:00 – 16:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 17:00 Βρίσκεται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας 2 και Σταδίου 105 62 Αθήνα.

– i-bank store The Mall Athens Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 17:00 Βρίσκεται στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου

The Mall Athens στο Μαρούσι.

– i-bank store Πλατεία Αριστοτέλους Δευτέρα 09:00 – 16:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 17:00 Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους 6.

– i-bank corner Κηφισιάς Δευτέρα 11:00-18:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00-20:00, Σάββατο 10:00-17:00 Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Κηφισιάς, στην οδό Κασσαβέτη, αριθμός 4

– i-bank store Athens Metro Mall Δευτέρα – Παρασκευή: 9.00 – 20.00, Σάββατο: 10.00 – 17.00 Βρίσκεται στην οδό Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, 173 43, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα

– i-bank corner Mediterranean Cosmos Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 17:00 Βρίσκεται στο 11o χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, στο επίπεδο 1.

– i-bank corner Λάρισα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 09.00-20.00, Τρίτη, Πέμπτη: 09.00-15.00, Σάββατο: 10.00-17.00 Βρίσκεται στην οδό Πατρόκλου 16

– i-bank store Ξάνθη Δευτέρα, Τετάρτη: 09.00 –16.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00 –20.00, Σάββατο: 10.00 –17.00 Βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών7, 67131 Ξάνθη

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτές τράπεζες το Σάββατο και τα απογεύματα: Αναλυτική λίστα"

Κοροναϊός: Ειδικοί τον απομόνωσαν σε δείγματα από την ιχθυαγορά της Ουχάν

Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.

Στα 33 από τα 585 δείγματα που συλλέχθηκαν από την αγορά Χουανάν εντοπίστηκε το νουκλεϊκό οξύ του κοροναϊού αυτού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου και Πρόληψης Ιογενών Νόσων που υπάγεται στο CDC.

Οι ειδικοί συνέλλεξαν τα δείγματα την 1η Ιανουαρίου και στις 12 του μηνός. Τα 31 από τα 33 θετικά δείγματα προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της αγοράς, όπου βρίσκονται οι πάγκοι των πωλητών άγριων ζώων. Αυτό υποδηλώνει ότι η επιδημία είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με το εμπόριο αυτό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Ειδικοί τον απομόνωσαν σε δείγματα από την ιχθυαγορά της Ουχάν"

Εξιτήριο από το Ωνάσειο έλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Εξιτήριο έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το Ωνάσειο, όπου παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα λόγω ίωσης, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και το ετήσιο τσεκ απ του.

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται ήδη στην οικία του και είναι στη φάση της ανάρρωσης, καθώς οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ξεκούραση σήμερα και αύριο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιτήριο από το Ωνάσειο έλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος"

Λιβύη: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Χαφτάρ ότι καταστρέφει την εκεχειρία

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης προειδοποίησε σήμερα ότι οι παραβιάσεις από τους αντιπάλους της καταστρέφουν την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Γκνούνου, έναν εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σφυροκόπησαν σήμερα την Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι επιχειρούν να προωθηθούν στην περιοχή Αμπουγκρέιν, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης Μισράτα, που ελέγχει η GNA.

«Με τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον εχθρό, ο αντίπαλος καθιστά άχρηστη την εκεχειρία» επισήμανε ο Γκνούνου σε μια ανακοίνωση στα αραβικά που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τυχόν θύματα.

Προς το παρόν, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Χαφτάρ ότι καταστρέφει την εκεχειρία"

Κικίλιας για κοροναϊό: Δεν υπάρχει «μαγικός τρόπος» να μη φτάσει στην Ελλάδα

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα «πιστόλια». Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό». Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000.

«Έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας άκουσαν και εμβολιάστηκαν. Και αυτό έχει χτίσει ένα τοίχος ανοσίας για την κοινή γρίπη. Σήμερα υπάρχουν 140.000 εμβόλια στον ΕΟΦ αν χρειαστεί, παρότι έχει περάσει η εμβολιαστική περίοδος, να διατεθούν» τόνισε και αναφέρθηκε και στις 38 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ήδη περάσει στο ΕΚΑΒ που ελέγχει κάθε μέρα τη διάθεση τους.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων ο Β. Κικίλιας είπε ότι κάποιοι μιλούν για 400 φάρμακα τα οποία λείπουν από την αγορά, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ, τα φάρμακα αυτά είναι 27. Όπως ανέφερε, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να καταγράψει με όλους τους Συλλόγους ανά τη χώρα τι ελλείψεις υπάρχουν στα φαρμακεία. Να ελέγξει και τα φαρμακεία, σε συνδυασμό με τα φάρμακα τα οποία είναι στοκαρισμένα ή όχι στις φαρμακαποθήκες και τι κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες.

«Αν κάποιος τεχνητά θέλει να κάνει εξαγωγές παράλληλες ή να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών και των ασθενών στην Ελλάδα, να είναι σίγουρος ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου θα το ελέγξει και θα το πατάξει με την επίβλεψη του υπουργείου Υγείας», είπε εμφατικά. Όσον αφορά στα ογκολογικά φάρμακα, είπε πως έχουν γίνει παράλληλες εισαγωγές φαρμάκων που έχουν καλύψει πολλά κενά στην αγορά σε πάνω από 250 σκευάσματα.

Η πλειονότητα αυτών που έλειπαν, έχει ήδη εισαχθεί από το ΙΦΕΤ με εντολή του ΕΟΦ όπως εξήγησε και συμπλήρωσε ότι για τα πολύ φθηνά αντικαρκινικά φάρμακα στα οποία υπάρχει παγκόσμια έλλειψη, μεριμνά ήδη ο ΕΟΦ, έτσι ώστε να κάνει τα αδύνατα, δυνατά και να έρθουν και αυτά.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι οι ομάδες των ασθενών και οι οργανώσεις τους με πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ μεγάλη υπευθυνότητα τοποθετούνται για το θέμα γιατί οι άνθρωποι ξέρουν. Αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι δεν ξέρουν ή οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τοποθετούνται διαφορετικά. Ως οργανωμένη πολιτεία εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι κανενός ιδιωτικού συμφέροντος και ο ΕΟΦ θα απαντήσει σε αυτό», τόνισε.

Τέλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο Δημόσιας Υγείας, είπε ότι η διαβούλευση ξεκινά σε 10 μέρες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εμβολιασμούς, «θα προβλέπει ότι ο υπουργός Υγείας θα μπορεί να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στην προσχολική ηλικία. Μιλάμε μέχρι τα 4 έτη που εκεί γίνονται τα βασικά εμβόλια, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας, που είναι υπέρτερη όλων των άλλων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας για κοροναϊό: Δεν υπάρχει «μαγικός τρόπος» να μη φτάσει στην Ελλάδα"

Τουρκία -Σεισμός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών -Πάνω από 700 μετασεισμοί

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία αυξήθηκε στους 35.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Μία 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία -Σεισμός: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών -Πάνω από 700 μετασεισμοί"

Γιούνκερ: Κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάλαβε γιατί έγινε δημοψήφισμα το 2015

Για το δημοψήφισμα του 2015 μίλησε μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «κανείς στη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάλαβε γιατί έγινε».

Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αν και είχαν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης δεν τον προειδοποίησε.

«Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν ήμουν εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ το 2015», σχολίασε ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι ήταν κατά του Σχεδίου Β:

«Ήταν καθήκον μου να το έχω στην τσέπη μου, αλλά ποτέ δεν ήμουν οπαδός του Σχεδίου Β. Αν τότε το υποστήριζα αυτό, θα είχε γίνει πραγματικότητα».

Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αρνητικός, επιστρέφοντάς του τον χαρακτηρισμό «παντελώς άχρηστος» που χρησιμοποίησε στο βιβλίο του.

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να πέρασα πάνω από 10 λεπτά μαζί του. Ο χρόνος αυτός ήταν βέβαια αρκετός για να γράψει βιβλία. Δεν συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και στο βιβλίο του- που δεν το διάβασα- λέει ότι είμαι παντελώς άχρηστος. Επιτρέψτε μου να του ανταποδώσω το κομπλιμέντο», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: Κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάλαβε γιατί έγινε δημοψήφισμα το 2015"

Κεραμέως: Το σχολείο θα δίνει κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής

«Για πρώτη φορά μέσα από το σχολειό θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής» ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι «ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας», ιδιαίτερα για ό,τι αφορά τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

«Βασικό μας μέλημα είναι να δώσουμε στη χώρα μας τη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός και επανέλαβε ότι προς το τέλος του Μαρτίου αναμένονται αντιπροσωπείες αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με στόχο να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά.

Όσον αφορά στο άρθρο 50 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου και τα κολέγια, σημείωσε: «Τα κολέγια είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή τη βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη».

Σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στις σκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι, οι επιδόσεις των μαθητών να μην εξαρτώνται μόνο από μία χρονική στιγμή, αλλά να προσμετρώνται οι επιδόσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Τέλος, σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι στα δημοτικά το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Το σχολείο θα δίνει κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής"

Πάνος Καμμένος: Εγκαινιάζει εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων

Στο ισόγειο του κτιρίου όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος εγκαινιάζει εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων.

Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της οικογένειάς του και βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού.

Με την επωνυμία του πατέρα του πρώην υπουργού, «Η. Καμμένος Α.Ε», η νέα εταιρεία έκθεσης αυτοκινήτων στη Λ.Συγγρού αύριο Δευτέρα έχει εγκαίνια.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνος Καμμένος: Εγκαινιάζει εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων"

Επιστρέφονται χρήματα που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής από συνταξιούχους του ΟΓΑ

Στους λογαριασμούς 3.577 συνταξιούχων του ΟΓΑ θα επιστραφούν χρήματα που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής κατά την εκκαθάριση των συντάξεων του μηνός Φεβρουάριου 2020.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου αφορούν υγειονομική περίθαλψη επί του εξωιδρυματικού επιδόματος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται χρήματα που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής από συνταξιούχους του ΟΓΑ"

Κοροναϊός της Κίνας: Αυξάνεται η ταχύτητα μετάδοσής του

Ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People's Daily.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε σήμερα ξημερώματα πως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Οι αρχές της πόλης Σαντόου, στο νότιο τμήμα της Κίνας, αναθεώρησαν σήμερα την απόφαση να αποκλειστεί η πρόσβαση στην περιοχή, αφού νωρίτερα ήταν η πρώτη πόλη στη χώρα που ανακοινώνει μια τέτοια ενέργεια έξω από την περιοχή που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Σε ανακοίνωση, οι αρχές της πόλης των 5,6 εκατ. κατοίκων διευκρίνισαν ότι τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλούν προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση αλλά ότι δεν θα απαγορευθεί η είσοδος οχημάτων και πολιτών στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να εξηγούν για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή αυτή

Η Σαντόου απέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από την Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου ιού και τελεί ουσιαστικά σε καραντίνα από την Πέμπτη.

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν Disneyland και Ocean Park

Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν από σήμερα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν, πρόσθεσε το δίκτυο.

Η κυβέρνηση της Σανγκάης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από χθες Σάββατο ανεστάλη η λειτουργία του θεματικού πάρκου της Disneyland στην πόλη.

Οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν στην Κίνα την Παρασκευή, μια χρονική περίοδος όπου τα θεματικά πάρκα κατακλύζονται με τουρίστες.

Η Κίνα έχει επιβεβαιώσει 1.975 κρούσματα του νέου κοροναϊού έως και το Σάββατο, ενώ 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Ύποπτο κρούσμα και στον Καναδά

Ένα πρώτο «ύποπτο» κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές του Οντάριο.

«Έχουμε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εδώ» στο Τορόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εϊλίν ντε Βίλα, επικεφαλής της υγειονομικής αρχής της μητρόπολης του Οντάριο.

Ο ασθενής, ένας άνδρας στην ηλικία των 50 ετών, διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο νέος ιός τον Δεκέμβριο. Επέστρεψε στον Καναδά στις 22 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ στο Τορόντο την επόμενη μέρα, δήλωσε η Μπάρμαρα Γέϊφ, αξιωματούχος στον τομέα υγείας της επαρχίας του Οντάριο.

Ο άνδρας τέθηκε σε απομόνωση. Δείγματα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο στο Ουίνιπεγκ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον κινεζικό κοροναϊό, ανέφεραν οι αρχές.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός της Κίνας: Αυξάνεται η ταχύτητα μετάδοσής του"

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κόσμος να ρυθμίσει τα δάνεια μέχρι 30 Απριλίου

«Ο κόσμος να ρυθμίσει τα δάνεια μέχρι 30 Απριλίου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το skai.gr, «στον νέο πτωχευτικό κώδικα για τους ανθρώπους που πράγματι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και με την έννοια της πρόνοιας και όχι την έννοια της προστασίας, θα υπάρξουν άρθρα υποβοήθησης αυτών που πράγματι δεν έχουν», ενώ πρόσθεσε πως «η δική μας κυβέρνηση και προσωπικά εγώ δεν θέλω να δω τον κόσμο να χάσει τα σπίτια του άδικα επειδή πράγματι καταστράφηκε και δεν μπορεί. Θα υποχρεώσουμε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν να πληρώσουν γιατί αυτοί κρύβονται εις βάρος όλων των υπολοίπων. Άρα εργαζόμαστε πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Επιπλέον εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα με την Τουρκία. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν δεν θα στείλει πλοία στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κόσμος να ρυθμίσει τα δάνεια μέχρι 30 Απριλίου"

Δεκατριάρι αλλαγών σε άδειες οδήγησης και μεταβιβάσεις ΙΧ

Άδειες οδήγησης, μεταβιβάσεις αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, point system, ακόμη και καταγγελίες είτε προς οδηγούς ταξί ή εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών θα γίνονται γρήγορα, εύκολα και με ένα κλικ.
Ήδη, έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας για την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, δυο ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και από το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζουν τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες εντός του 2020.
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς «η προγραμματική συμφωνία που συνάψαμε με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η οποία σημειωτέον ότι είναι η πρώτη που υπογράφεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, προβλέπει τον ανασχεδιασμό, την απλοποίηση και ακολούθως την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών, όπως αυτών που αφορούν στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, την έκδοση αδειών οδήγησης, τη μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραβάσεων συγκεκριμένων διατάξεων του ΚΟΚ. Θα χρησιμοποιούνται πια ηλεκτρονικά μέσα για την υποβολή διαφόρων δικαιολογητικών και αιτήσεων, καθώς και για την υλοποίηση διαδικασιών όπως την παρακολούθηση παραβάσεων του ΚΟΚ και τη βεβαίωση και είσπραξη προστίμων. Με λίγα λόγια, εισάγουμε τις κρατικές διαδικασίες που αφορούν τις μεταφορές στον 21ο αιώνα. Αυξάνουμε την ταχύτητα, μειώνουμε το διοικητικό κόστος και καθιερώνουμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και καθολικής εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου».
Για «επαναστατικές» διαδικασίες έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλοςπου επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η προγραμματική συμφωνία που υπογράψαμε με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης θα λέγαμε ‘επανάστασης’ που επιχειρούμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία, να απλουστεύσουμε τη ζωή των πολιτών και το έργο των δημοσίων υπαλλήλων».
Στο «στόχαστρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος, μπαίνουν συνολικά 13 διαδικασίες, «ενώ αιχμή του δόρατος αποτελούν οι άδειες οδήγησης, οι μεταβιβάσεις οχημάτων, οι κλήσεις, το point- system και οι διαδικασίες για τον ψηφιακό ταχογράφο, με απώτερο στόχο να έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου εντός του 1ου εξαμήνου του 2020. Ο πολίτης πλέον δε θα χρειάζεται να περιμένει σε ουρές για υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του οχήματός του, θα μπορεί να το κάνει απλά, από την άνεση του σπιτιού του με ένα κλικ από τον υπολογιστή του. Από τον υπολογιστή του, επίσης, θα μπορεί να ενημερώνεται και για τους πόντους ποινής που ενδεχομένως έχει στο “point – system”. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι οδηγοί σήμερα αγνοούν αν έχουν πόντους και δεν ξέρουν καν με ποιον τρόπο να το τσεκάρουν».

Οδήγηση από το επόμενο λεπτό για όποιον περάσει τις εξετάσεις

Η μεγάλη αλλαγή που προωθείται, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστόπουλος αφορά στα διπλώματα οδήγησης. «Μέχρι σήμερα ο κάθε επίδοξος νέος οδηγός, όταν πέρναγε τις εξετάσεις, χρειαζόταν να περιμένει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβει στα χέρια του το πολυπόθητο δίπλωμα, ώστε να μπορέσει να οδηγήσει νόμιμα το όχημα του. Με την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών οι υποψήφιοι οδηγοί θα μπορούν, καταρχάς να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Από εκεί και πέρα, οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα καταχωρούνται ψηφιακά, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγήσουν νόμιμα από το επόμενο κιόλας λεπτό της επιτυχούς εξέτασης».
Εξάλλου, όπως τονίζει ο στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι «να μετασχηματίσουμε την εμπειρία των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων, στις καθημερινές τους συνδιαλλαγές με το Δημόσιο, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Καταργώντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες το κέρδος είναι αμφίδρομο για πολίτες και Δημόσιο, καθώς μπαίνει τελεία στην «ταλαιπωρία της ουράς», εξοικονομούνται πόροι, ‘χαμένες εργατοώρες’, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Αξίζει δε να υπογραμμίσουμε ότι επενδύοντας στην απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, επενδύουμε στην καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας, ενώ η απλοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών, πιστεύω ακράδαντα ότι λειτουργεί ως άλλο κίνητρο πλήρους εντιμότητας».
Ο κατάλογος των 13 διαδικασιών που απλοποιούνται είναι:
1. ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ) – ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Στόχος: απλούστευση της διαδικασίας και ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών (ή/και μέσω ΚΕΠ).
2. ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΧ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στόχος: ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών. Άρση παρακράτησης κυριότητας οχημάτων
3. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΚ
Στόχος: Επανασχεδιασμός και υλοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα των διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης παραβάσεων του ΚΟΚ. Κατανομή ποσών για εθνικές και τοπικές δράσεις οδικής ασφάλειας.
4. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΗΣΠΑΥ)
Στόχος: ηλεκτρονική υποβολή αίτησης και τεχνικού φακέλου για έκδοση ανανέωση/ τροποποίησή/άδειας υδατοδρομίου.
5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΣΕΣΟ) – POINT SYSTEM
Στόχος: ηλεκτρονικές διαδικασίες ελέγχου και παρακολούθησης των παραβάσεων συγκριμένων διατάξεων του ΚΟΚ και της οδικής συμπεριφοράς των καθ’ έξιν παραβατών οδηγών.
6. ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ)
Στόχος: δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των ΣΒΑΚ και ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των στοιχείων (από το στάδιο της υποβολής τους έως την παρακολούθηση της υλοποίησής τους). Πρόσβαση του ΥΠΥΜΕ (διαχειριστής) και κατ’ ελάχιστον των Δήμων / Περιφερειών ως φορείς εκπόνησης ΣΒΑΚ
7. ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ)
Στόχος: Ηλεκτρονική καταγραφή / καταχώρηση επώνυμων καταγγελιών (μέσω κωδικών Taxis) και υποχρέωση feedback από πλευράς διαχειριστή (ενημέρωση πορεία της καταγγελίας, συστάσεις, πειθαρχικές ποινές).
8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Στόχος: Ηλεκτρονικό μητρώο αδειών κυκλοφορίας ιστορικών οχημάτων.
9. ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Στόχος: Επανασχεδιασμός και υλοποίηση με ηλεκτρονικά μέσα όλων των σχετικών διαδικασιών
10. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Στόχος: Το σύστημα IRIS έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Άμυνας και μπορεί να διατεθεί δωρεάν
11. ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ
Στόχος: Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους επαγγελματίες
12. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Στόχος: Αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και διασφάλιση συμμόρφωσης των μεταφορικών επιχειρήσεων και των διαχειριστών τους προς το θεσμικό πλαίσιο μέσω της αξιόπιστης εφαρμογής του συναφούς κοινοτικού μηχανισμού
13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ (e – CMR)
Στόχος: Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την μετάβαση στην ηλεκτρονική φορτωτική.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκατριάρι αλλαγών σε άδειες οδήγησης και μεταβιβάσεις ΙΧ"

Ερντογάν κατά Χαφτάρ: Μην περιμένετε έλεος απ' αυτόν - Δεν θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αναμένει κανείς ότι ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ θα σεβαστεί την εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεών του και των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Σχολιάζοντας τις αναφορές περί παραβίασης της εκεχειρίας, ο Ερντογάν δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να αναμένει κανείς έλεος και κατανόηση από κάποιον σαν αυτόν (τον Χάφταρ) για την εκεχειρία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν κατά Χαφτάρ: Μην περιμένετε έλεος απ' αυτόν - Δεν θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Λιβύη"

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Εξετάζουμε ακόμη και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής

Αντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη δήλωσε «ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής». Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης η εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.

Επεσήμανε ότι «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της «είναι κλιμακούμενες μεθοδικές και γίνονται βάση συστήματος».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής της Τουρκίας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, επεσήμανε την αντινομία από πλευράς της γειτονικής χώρας όπου ενώ δεν έχει αναγνωρίσει το δίκαιο της θάλασσας θα προσφύγει στο δικαστήριο και θα ζητήσει να εκδικαστεί θέμα που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. «Αλλά με βάση πιο δίκαιο θα ζητήσει να κριθεί το αίτημα της», αναρωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «έχουμε μέλλον σε ότι αφορά την προσφυγή στην Χάγη» και ότι τα περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην προκειμένη περίπτωση είναι από τουρκικής πλευράς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Λιβύης απέκλεισε την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν θέλει να εμπλακεί στο πεδίο αντιπαράθεσης της Λιβύης σε ότι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έχει όμως υποστηρίξει πολιτικά τον Χαφτάρ και αυτό προκύπτει από την επίσκεψη του στην Αθήνα».

Υπογράμμισε ότι η υπόθεση όπως εξελίσσεται «μετά το εξωφρενικό σύμφωνο συνεργασίας Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Ελλάδας και ότι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει και η διεθνής κοινότητα. Κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει την δουλειά της και εμείς ως Ελλάδα θα κάνουμε την δική μας δουλειά, θα υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα».

Ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα καταλήξουμε στην νέα δομή των Ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα που θα προκύψει από την πολιτική εθνική άμυνας που είναι υπό αναθεώρηση για πρώτη φορά από το 2011». Ο προσανατολισμός που υπάρχει θα περιλαμβάνει ευέλικτο σχήμα με μαχητική ικανότητα και ευελιξία και περισσότερους επαγγελματίες οπλίτες. Προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών οπλιτών στις Ειδικές δυνάμεις και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.

Ασκησε κριτική στους προκατόχους του για καθυστερήσεις σε ότι αφορά την την προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών Μιράζ, μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις στο θέμα της προμήθειας έξυπνων τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό που θα πρέπει να γίνει στις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ.

Το βραδύ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μίλησε σε εκδήλωση κοπής πίτας της Νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στην Κοζάνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Εξετάζουμε ακόμη και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής"

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Σημαντικές αλλαγές στις εισαγωγές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στα διπλώματα, στις εμπορευματικές μεταφορές, στα Ταξί, στα ΚΤΕΛ αλλά στην ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων φέρνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μάλιστα ειδικά για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως και 50.000 ευρώ τα οποία διπλασιάζονται ενώ αν διαπιστωθούν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα ή ανακολουθία χιλιομέτρων τότε δεν ολοκληρώνεται η έκδοση της Ελληνικής Άδειας Κυκλοφορίας!

Ειδικότερα το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο: «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» και σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίζονται εκ νέου οι διαδικασίες ίδρυσης, λειτουργίας κι εκμετάλλευσης των επί των υδάτινων επιφανειών επιχειρήσεων, ώστε να διευκολυνθεί η αδειοδότηση αυτών και να ευνοηθεί η ανάπτυξή τους.

Στο Κεφάλαιο Β’ του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των εμπορευματικών κι επιβατικών μεταφορών, με σκοπό, όπως αναφέρει το υπουργείο, τόσο την καλύτερη οργάνωση των επιχειρήσεων όσο και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών, των κλάδων που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο.

Ειδικότερα τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 3887/2010 σχετικά με τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) και συγκεκριμένα επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών αλλά και η ανάκλησή τους. Επίσης εισάγονται ρυθμίσεις σχετικά με τα Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) και επανακαθορίζεται το καθεστώς χορήγησης αδειών κυκλοφορίας αυτών (άρθρο 28). Μάλιστα καταργείται η υποχρέωση καταβολής εφάπαξ εισφοράς υπέρ του Δημοσίου για τη θέση σε κυκλοφορία κάθε ρυμουλκούμενου, πέραν του πρώτου σε ρυμουλκά Ιδιωτικής Χρήσης (άρθρο 29).

Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου Οχημάτων των οποίων ο αριθμός μειώνεται κατά ένα άτομο.

Παράλληλα επανακαθορίζονται (αυξομειώνονται κατά περίπτωση) οι διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) που επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου για παραβάσεις της νομοθεσία οδικών μεταφορών.

Επίσης καταργείται η καταβολή των εν λόγω προστίμων μειωμένων κατά 50% στην περίπτωση εξόφλησής αυτών εντός δεκαημέρου.

Θεσπίζεται η διαδικασία ελέγχου παραποίησης ταχογράφων και ορίζεται ότι το κόστος του ελέγχου και της αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου βαρύνει τον κάτοχο του οχήματος (άρθρο 30).

Ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τη μίσθωση ανάριθμων οχημάτων των παραπάνω κατηγοριών τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία ως Δημοσίας Χρήσης στο όνομα του μισθωτή υπό προϋποθέσεις (άρθρο 31, 32).

Παράλληλα ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των δημοσίων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία (ΚΤΕΛ) στο άρθρο 33.

Οι κυρώσεις και ποινές που προβλέπονται για τους οδηγούς οχημάτων ιδιωτικής χρήσης θα ισχύουν και για τους οδηγούς οχημάτων Δημοσίας Χρήσης οι οποίοι διενεργούν με κόμιστρο μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Επίσης ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την κυκλοφορία, την αντικατάσταση, την απόσυρση, κ.λπ. των ειδικών τουριστικών λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης.

Ειδικά για τα τουριστικά λεωφορεία ξεκαθαρίζεται ότι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα λεωφορεία δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τα 5 έτη από το έτος κατασκευής τους, χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται το συγκεκριμένο έτος με στόχο να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

Όσα λεωφορεία έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το όριο ηλικίας τους είναι τα 27 έτη και μετά από αυτό θα αποσύρονται. Σγια τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία το όριο τίθενται στα 15 έτη από το έτος κατασκευής του πλαισίου.


Στο άρθρο 41 ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για όσους εμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία για τους οποίους προβλέπεται επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 2 μήνες!

Στο Κεφάλαιο Γ’ εισάγονται ρυθμίσεις, που έχουν σαν σκοπό την καλύτερη κι άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη (π.χ. καθιέρωση του θεσμού προσωρινής άδειας κυκλοφορίας, ταξινόμηση εισαγομένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κ.α.) και διατάξεις που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της ΥΠΑ και ΑΠΑ.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο αναφέρει ότι επιτρέπεται η χορήγηση προσωρινής άδειας υποψήφιων οδηγών και οδηγών και καθορίζονται οι δικαιούχοι αυτής η οποία θα παρέχει την δυνατότητα οδήγησης συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης προβλέπονται τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης κατάχρησης της προσωρινής άδειας οδήγησης σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.

Επίσης με το σύστημα χορήγησης προσωρινής άδειας οδήγησης διευκολύνεται η οδήγηση κατόχων αδειών οδήγησης Τρίτων Χωρών στην Ελληνική Επικράτεια δεδομένου ότι με το ισχύον καθεστώς οι κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης όπως οι Κινέζοι τουρίστες δεν δύνανται να οδηγούν στην χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ισχύς της προσωρινής άδειας οδήγησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες.

Παράλληλα επέρχονται επιμέρους συστηματικές τροποποιήσεις στο άρθρο 94 του νόμου 2696/1999 (ΚΟΚ) επέκταση των κατηγοριών των προσώπων για τα οποία απαγορεύεται η οδήγηση μοτοποδηλάτων και ελαφρών τετρακύκλων, μοτοσικλετών, κ.λπ.) στα άρθρα 46 – 48.

Όσον αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα επανακαθορίζονται η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και οι Αρμόδιες Υπηρεσίες, σχετικά με την έκδοση της Πρώτης Άδειας Κυκλοφορίας επιβατηγών οχημάτων που έχουν ταξινομηθεί πρώτη φορά σε χώρα του εξωτερικού και εισάγονται στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένα. Μάλιστα καταργούνται συγκεκριμένες βεβαιώσεις για την έκδοση των οποίων απαιτείται η καταβολή σχετικού παραβόλου (άρθρο 46 του νόμου 4530/2018).

Ωστόσο προβλέπεται η επιβολή στον εισαγωγέα του οχήματος προστίμου από 5.000 έως 50.000 ευρώ σε περίπτωση παραβίασης της διαδικασίας έκδοσης των προαναφερόμενων αδειών.

Τέλος σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακολουθία χιλιομέτρων σε κάποιο εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα τότε η έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα δεν ολοκληρώνεται!

Πιέστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε το νομοσχέδιο

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news