facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τη λειτουργία εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας διεκδικούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας

Εκστρατεία ενημέρωσης των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (σε δήμους και περιφέρεια) και των βουλευτών στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους ξεκινούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημα να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ.

powered by Rubicon Project
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμαναν ότι την προσεχή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Βέροια, προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη στο δημαρχείο της περιοχής, με θέμα τα ροδάκινα.

«Ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, μίσθωσε τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, υπό την προϋπόθεση να τα λειτουργήσει, αλλά και να μη σβήσει η τευτλοκαλλιέργεια. Αλλιώς γιατί τα πήρε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας. Δηλώνοντας «είμαστε αναστατωμένοι και οργισμένοι», ο κ. Πίππας σημείωσε ότι «από τη μία έχουμε την ανακοίνωση ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ δεν θα λειτουργήσει στο Πλατύ Ημαθίας, που σημαίνει ότι απαξιώνεται το στολίδι και η περιουσία της περιοχής μας, και από την άλλη ο νέος μισθωτής δεν μας δίνει σπόρους για να σπείρουμε τεύτλα φέτος, εάν δεν αλλάξει η διοίκηση στη βιομηχανία».


Πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Royal Sugar υποτίθεται ότι θα στήριζε τους τευτλοπαραγωγούς με την παραγωγή του 2019, αλλά δεν έγινε τίποτα. «Περίπου 17.500 στρέμματα τεύτλων πετάχτηκαν, με εξαίρεση την παραγωγή από 2.000 στρέμματα στη Λάρισα, που δόθηκε για βιοκαύσιμα στην εξευτελιστική τιμή των 10 λεπτών/κιλό» είπε και συμπλήρωσε δε ότι οι παραγωγοί είναι διατεθειμένοι να φέρουν σπόρο υψηλής ποιότητας από το εξωτερικό. «Ας μας κάνει το τιμολόγιο λοιπόν (ο κ.Καραθανάσης) και ας δώσει το σήμα έναρξης της σποράς» είπε χαρακτηριστικά.

«Περιμέναμε μια πιο υπεύθυνη στάση τόσο από τον νέο μισθωτή, όσο και από την κυβέρνηση» επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσσαλάς, προσθέτοντας: «το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας είναι κόμβος για την Κεντρική Μακεδονία. Παραδοσιακά, όλα τα χρόνια λειτουργίας της βιομηχανίας, με τα όποια προβλήματα, στο εργοστάσιο του Πλατέως γινόταν η παραλαβή των τεύτλων. Ας συνεχιστεί λοιπόν η πρακτική αυτή και ας μεταφέρονται στη συνέχεια στο εργοστάσιο των Σερρών για επεξεργασία».

«Ουσιαστικά κλείνουν το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του επενδυτή και της κυβέρνησης για το αντίθετο» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Τάσος Λιολιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, μισθωτής των μονάδων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, γνωστοποίησε ότι το αργότερο στις αρχές Αυγούστου φέτος, πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες, ύστερα από έξι χρόνια που παρέμενε ανενεργή. Είχε διευκρινίσει επίσης ότι μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατ. ευρώ, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο των Σερρών και είχε γνωστοποιήσει ότι η μονάδα της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, θα χρησιμοποιείται για αποθήκευση και μεταποίηση.

Η απόφασή του για λειτουργία του εργοστασίου των Σερρών, ήρθε ύστερα από τα αποτελέσματα της έκθεσης για τη λειτουργικότητα και βιωσιμότητα των μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που «έτρεξε» εταιρία του εξωτερικού. Το συμπέρασμα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Καραθανάση, ότι «η μονάδα των Σερρών μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά με επενδύσεις συντήρησης ύψους 5 εκατ. ευρώ, έναντι της Ημαθίας, όπου απαιτούνται επενδύσεις τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ». Αναφορικά με τη στελέχωση των εργοστασίων, ο κ. Καραθανάσης είχε σημειώσει ότι στη μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες θα απαιτηθούν 150 εργαζόμενοι και στο Πλατύ Ημαθίας συνολικά 40.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη λειτουργία εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας διεκδικούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας"

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν μαζικά κυβερνητικές ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στις 21:00, το σάιτ του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές σελίδες, μεταξύ των οποίων και αυτή του πρωθυπουργού.

Τελικά τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν μετά από 2 ώρες.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που παρουσίασαν πρόβλημα ήταν της κυβέρνησης, του υπουργείο Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείο Ναυτιλίας .

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες κυβερνητικές σελίδες δέχθηκα την επίθεση Τούρκων χάκερς, με τους υπεύθυνους να αποφασίζουν να τις απενεργοποιήσουν για να προστατευθούν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός λειτουργίας τέθηκαν μαζικά κυβερνητικές ιστοσελίδες"

Υπογράφηκε η τριετής αναστολή καταβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

Δύο αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία αναστολής της επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικων Απόστολος Βεσυρόπουλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της υλοποίησης των προγραμματικών της δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες».

Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία για τη χορήγηση αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000), ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά στη διαδικασία διακανονισμού ήδη εκπεσθέντος φόρου για ακίνητα, που υπάγονται σε καθεστώς αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ.

«Το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και σε συνδυασμό με άλλες, ήδη εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παροχή κινήτρων για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του συνόλου των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας και των κατασκευών» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογράφηκε η τριετής αναστολή καταβολής ΦΠΑ στα ακίνητα"

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 58% η αποδοχή για τη Σακελλαροπούλου

Θετικά αποτιμά το 58% την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει επίσης ότι την υποψηφιότητα της «εγκρίνει» το 73% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος στη βάση του καθώς το ποσοστό αποδοχής στους ψηφοφόρους του κυμαίνεται στο 53%.

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 12,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση ψήφου, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά αυτή ανεβαίνει στις 47 μονάδες. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερωτήσεων για τα ελληνοτουρκικά καθώς το 62% ανησυχεί από τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενώ το 55% θεωρεί ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα το 36% θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί την στάση της Γαλλίας στα ελληνοτουρκικά (αποδοχή 67%) ενώ εκφράζουν ουσιαστικά την απογοήτευσή τους για την στάση της ΕΕ των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής πέφτει στο 49% με το 39% να θεωρεί ότι κινείται σε λάθος πορεία.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Στο 58% η αποδοχή για τη Σακελλαροπούλου"

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ότι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

Απάντηση στον Τούρκο Υπουργό Άμυνα Χουλουσί Ακάρ ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο επειδή δεν αποστρατιωτικοποιεί 16 νησιά του Αιγαίου έδωσε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση δημοσιογράφου, όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει την δήλωση Ακάρ.

Ταυτόχρονα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισήμαναν, ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ότι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται"

Γερμανική Βουλή: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Κόλαφος για τον τούρκο πρόεδρο η γνωμάτευση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Βουλής. Σε εξαντλητική παρουσίαση της προβληματικής αποφαίνεται ότι το μνημόνιο παραβιάζει τη Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.
H νομική προσέγγιση του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη σχετικά με τη δικαιοδοσία των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο από την Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής είναι εξαντλητική και καταγράφεται σε 18 σελίδες. Σε αυτές περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια η προβληματική υπό το πρίσμα και των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, και από την άλλη των νομικών θέσεων της ελληνικής πλευράς. Γίνεται συστηματική καταγραφή και παρουσίαση όλων των επιστολών που οι δύο χώρες απέστειλαν στα ΗΕ μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης στις 27 Νοεμβρίου του 2019 ανάμεσα στον τούρκο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Σαράτζ, η οποία έγινε «χωρίς τη σύμφωνη γνώμη με άλλες μεσογειακές χώρες» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο παραβιάζει το εθιμικό Δίκαιο Θαλάσσης και κατά συνέπεια είναι παράνομο και λειτουργεί σε βάρος τρίτων.
Παραβίαση του εθιμικού δικαίου
Τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατοτολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεογειακών χωρών.
Τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατοτολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεογειακών χωρών".
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα βασικά σημεία, στα οποία καταλήγει η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής βουλής, λόγω της απόρριψης του μνημονίου από το λιβυκό κοινοβούλιο στις 4 Ιανουαρίου του 2020, εγείρονται αμφιβολίες για το κατά πόσο το μνημόνιο μπορεί να τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Από την άλλη πλευρά Ελλάδα και Τουρκία υπό το πρίσμα της διένεξης στο Αιγαίο, υποστηρίζουν διαφορετικές νομικές θέσεις σε ότι αφορά την αναγνώριση, την διεκδίκηση δικαιωμάτων και την οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών, ειδικότερα της ΑΟΖ.  Στο άρθρο 121 παράγραφος 2 της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο Θαλάσσης εμφαίνεται σαφώς ότι οι νήσοι ανεξάρτητα του μεγέθους τους διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Συνεπώς οι θαλάσσιες περιοχές των νήσων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την οριοθέτηση των ΑΟΖ. Εκτός αυτού η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλλει ως νομικά δεσμευτικό τον ισχυρισμό, ότι οι προβλέψεις της Σύμβασης για το Δίκαιο Θαλάσσης, σύμφωνα με το οποίο ακόμη και οι νήσοι διαθέτουν ΑΟΖ, δεν τη δεσμεύουν, αφού η χώρα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση, επειδή (ακόμη και τρίτα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει και επικυρώσει τη σύμβαση) δεσμεύονται μέσω του εθιμικού δικαίου.
Μάλιστα σε ένα άλλο σημείο των συμπερασμάτων επισημαίνεται σαφώς ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει το αναγνωρισμένο εθιμικό δίκαιο των ελληνικών νησιών με το να «αρνείται» την ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης και δημιουργεί (αντιποιείται) μια δική της ενιαία ΑΟΖ μέχρι τις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου. Τέλος, στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι  η θαλάσσια οριοθέτηση των ΑΟΖ των νήσων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύπλοκη. Φαίνεται όμως η οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο, έτσι όπως προβλέπεται από το διμερές μημόνιο, δεν εναρμονίζεται με τις αρχές της ακριβοδίκαιης οριοθέτησης (equitable delimitation, υπό την έννοια του άρθρου 74 της Σύμβασης του Δικαίου Θαλάσσης.
Να θέσει θέμα μνημονίου η Μέρκελ
Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του κόμματος η Αριστερά Σέβιμ Ντάγκντελεν ζητά από τη Μέρκελ να θέσει θέμα μνημονίου στον Ερντογάν
Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του κόμματος η Αριστερά Σέβιμ Ντάγκντελεν ζητά από τη Μέρκελ να θέσει θέμα μνημονίου στον Ερντογάν
Ενδιαφέρουσα και μια ακόμη πτυχή από την παρουσίαση των επιχειρημάτων είναι η θέση που εκφράζουν οι νομικοί της γερμανικής βουλής ότι τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην ανατοτολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων μεογειακών χωρών."
Η βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά», τουρκικής καταγωγής Σεβίμ Ντάγκντελεν, η οποία και ζήτησε από την επιστημονική υπηρεσία τη γνωμάστευση, κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να θέσει θέμα μνημονίου στην συνάντησή της Παρασκευής με τον πρόεδρο Ερντογάν. "Όποιος, όπως ο τούρκος πρόεδρος, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη περιοχή και με επιθετική εξωτερική πολιτική στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία στην περιοχή, δεν μπορεί να είναι εταίρος» τόνισε η κυρία Ντάγκντελεν. Σε ότι αφορά τη γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας, η βουλευτής υποστηρίζει ότι αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο για το ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις πωλήσεις όπλων και τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανική Βουλή: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης"

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα: Έδρασαν στο όνομα της υπεράσπισης των καταλήψεων

Με ένα μακροσκελές κείμενό τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν 20-21 Ιανουαρίου, με (ανυπόγραφη) προκήρυξη τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ανέλαβαν την ευθύνη για τις εξής επιθέσεις:

Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα
ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου
ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία
4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό
Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής «Εράσμιος», Πολύγωνο
Επιπλέον, στις 6 Ιανουαρίου, πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό»

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

«Η στρατηγική της όξυνσης που εφαρμόζουν οι δεξιοί διαχειριστές της εξουσίας αποτελεί πρόκληση για το ταξικό μας στρατόπεδο. Όχι μόνο γιατί στρέφεται εναντίον του, αλλά κυρίως διότι επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε πυρήνα αντίστασης που πάει να γεννηθεί μέσα απ' τον κόσμο του αγώνα. Εν ολίγοις, έχει σκοπό να κατοχυρώσει την επέλαση της αστικής τάξης πάνω στα συντρίμια των επαναστατικών εγχειρημάτων, καθιστώντας την ως τη μόνη νικηφόρα δύναμη αυτού του κόσμου, ως το "τέλος της ιστορίας".

Από την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και το ξέπλυμα των αφεντικών μέσω αντεργατικιών μέτρων, ως τις ρατσιστικές πολιτικές κατά μεταναστριών/-τών στα σύνορα και σ' όλη την επικράτεια της χώρας, από την καταστολή του ανατρεπτικού-φοιτητικού κινήματος που αντιστέκεται στις ιδιωτικοποιήσεις των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του ασύλου, ως το ξεσπίτωμα ανθρώπων που στεγάζονται σε κατειλημμένους χώρους επειδή αρνήθηκαν οι γειτονιές τους να γίνουν τσιφλίκι των airbnb, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ως τις απολύσεις εργαζομένων: Η καταγραφή των όσων βιώνουμε δεν έχει τέλος. Η ύπαρξη του αστικού κράτους θεμελιώνεται σε καθεστώτα εξαίρεσης και δόγματα που επικαλούνται "τον νόμο και την τάξη", για να εγείρονται τα συντηρητικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Γι' αυτό και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, αν δεν πάρουμε σαφή θέση στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στους καταπιεσμένους. Θέση μάχης με όλα τα μέσα και όλες τις μεθόδους. Μέσα από συγκρουσιακές διαδικασίες και κοινωνικούς αγώνες, καταλήψεις κτιρίων και δημόσιες παρεμβάσεις σε όλο τον μητροπολιτικό ιστό, συμμετοχή σε εργατικά σωματεία και δομές ταξικής αλληλεγγύης: Εκεί δίνονται οι απαντήσεις στον πόλεμο που μας ασκούν. Έναν πόλεμο που (προς το παρόν) δε θυμίζει στιγμιότυπα της Μέσης Ανατολής, έχει όμως το δικό του στίγμα, και στο επίκεντρό του βρίσκονται οι υποτελείς τάξεις, οι φτωχοδιάβολοι, οι κολασμένοι αυτής της γης. Καθήκον μας είναι να ανταποδόσουμε τα πυρά που δεχόμαστε, με περισσότερα πυρά ενάντια στους γδάρτες των ονείρων μας.

Εκείνοι σχεδιάζουν να χτίσουν έναν κόσμο βασισμένο στην εκμετάλλευση, την υποταγή, τον φόβο, την απάθεια και τη μεμψιμοιρία. Να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδιά τους, προσηλωμένοι/-ες πάντα στην επαναστατική υπόθεση, για έναν κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εξής εμπρηστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου:

Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα

ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου

ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία

4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό

Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", Πολύγωνο

ΥΓ.1: Επιπλέον, στις 6 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε εμπρηστικά και στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό.

Μπορεί ο πατήρ Μητσοτάκης να κατέληξε στον βιολογικό και ιστορικό σκουπιδοτενεκέ, όμως, για την πολιτική επιβίωση και ανέλιξη της φαμίλιας, κρίθηκε απαραίτητος ένας μηχανισμός ξεπλύματος μιας ιστορίας που ξεκινά με αγαστές σχέσεις με τους ναζί στην κατοχή, περνά από τον αντιλαϊκό, καιροσκοπικό ρόλο του στον κοινωνικό ξεσηκωμό του Ιούλη του '65, καταλήγοντας στην ακραία νεοφιλελεύθερη, αντεργατική και αντικοινωνική διακυβέρνησής του, και όλα αυτά διανθισμένα με άπειρες ιστορίες πολιτικού και ηθικού αμοραλισμού. Το ξέπλυμα περνά μέσα απ' το άνδρο ανομίας που ονομάζεται Ίδρυμα Μητσοτάκη. Καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι (τύπου Παπαχελάς) καλούνται να ξαναγράψουν την ιστορία μέσα από βιβλία-λιβανιστήρια. Ντοκιμαντέρ που δεν τα βλέπει κανείς ("Ορεινή Συμφωνία") παράγονται ως μελλοντική παρακαταθήκη. Λεφτά υπάρχουν.

Πιστός στις οικογενειακές παραδόσεις πορεύεται και ο υιός. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ατζέντα, που πρωταρχικά στοχεύει τις κοινωνικές αντιστάσεις. Σε κάτι που μοιάζει με οικογενεική εμμονή με τις καταλήψεις, μας έρχεται στο νου η επιστράτευση από τον πατέρα Μητσοτάκη των ΟΝΝΕΔίτικων ταγμάτων εφόδου του 1991, για να καταστείλουν τις τότε μαθητικές καταλήψεις. Το "στοιχείο της αναγκαστικότητας" που δολοφόνησε τον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα.

Οι χώροι ελευθερίας μέσα στον μητροπολιτικό ιστό συνεχίζουν να τρομάζουν την εξουσία και τους διαχειριστές της. Δεν ξεχνάμε τις μέρες του Γενάρη του '91. Ο Κούλης τις θυμάται;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΥΓ.2: Αλληλεγγύη στους/στις καταληψίες απ' το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους.»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα: Έδρασαν στο όνομα της υπεράσπισης των καταλήψεων"

Γαλλία: Ομαδική αγωγή από ολλανδική εταιρία κατά της Volkswagen για το σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ

Ομαδική αγωγή κατέθεσε μια ολλανδική οργάνωση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Γαλλία, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας με στόχο την καταβολή αποζημιώσεων στους χιλιάδες Ευρωπαίους οδηγούς που εξαπατήθηκαν με το σκάνδαλο των ντιζελοκινητήρων της εταιρείας.

Το Ίδρυμα Δικαιοσύνης για τις Εκπομπές Αερίων Ντίζελ (DEJF), έχει ήδη καταθέσει ομαδικές αγωγές στην Ολλανδία και το Βέλγιο, στα τέλη του 2019. Μετά τη Γαλλία, σκοπεύει να επεκτείνει τη δράση του και σε άλλες χώρες.

«Η Volkswagen παραδέχτηκε το σφάλμα της. Αυτό θα έπρεπε να την οδηγήσει να αποζημιώσει τους καταναλωτές. Αυτό είναι ήδη δεδομένο στις ΗΠΑ, όπου αναγκάστηκε να καταβάλει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 450.000 οχήματα που πουλήθηκαν», υπενθύμισε η Μαρία Χοσέ Αζάρ-Μποντ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του DEJF), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι.

Την Τετάρτη η VW καταδικάστηκε από καναδικό δικαστήριο να πληρώσει αποζημίωση ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ για το σκάνδαλο αυτό. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διακανονισμό για την καταβολή αποζημιώσεων στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, όχι όμως και στη Γαλλία. «Η υπόθεση αυτή δημιούργησε μια ασύμμετρη δικαιοσύνη. Υπάρχουν 8,5 εκατομμύρια θύματα (σ.σ. της απάτης) στην Ευρώπη, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο στη Γαλλία, όμως δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση για αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε η Αζάρ-Μποντ.

Λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα ελέγχων

Το 2015 η VW παραδέχτηκε ότι είχε εξοπλίσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια οχήματα με ένα λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων, εμφανίζοντας τα αυτοκίνητά της να ρυπαίνουν λιγότερο απ’ όσο στην πραγματικότητα.

Η Αζάρ-Μποντ τόνισε ότι η εταιρεία εξαπάτησε τους καταναλωτές πουλώντας τους ένα προϊόν που δεν ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς. Επίσης, τα οχήματά τους έχασαν την αξία τους και παρουσίασαν διάφορα μηχανικά προβλήματα μετά την ανάκλησή τους προκειμένου να αφαιρεθεί το επίμαχο λογισμικό.

Οι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων μπορούν να συμμετάσχουν στην ομαδική αγωγή αρκεί να εγγραφούν, δωρεάν, σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, από την αποζημίωση που ίσως λάβουν μελλοντικά θα πρέπει να καταβάλουν το 27,5% στην ολλανδική εταιρεία Consumers Justice Network, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το νομικό μέρος της υπόθεσης.

Το ολλανδικό ίδρυμα σκοπεύει αρχικά να στείλει στην VW επιστολή ζητώντας της να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση των πελατών της και, αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί, τότε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ομαδική αγωγή από ολλανδική εταιρία κατά της Volkswagen για το σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ"

Κοροναϊός: Σε καραντίνα πέντε πόλεις στην Κίνα - Ύποπτα κρούσματα σε Βρετανία και Ιταλία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κίνα, κι ενώ αυξήθηκαν σε πέντε οι πόλεις που έχουν μπει σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού, από τον οποίο έχουν προκύψει 18 θάνατοι, οι 17 στην Ουχάν κι ένας στην επαρχία Χεμπέι. Οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει 633 κρούσματα, ενώ 95 ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. 

Την ίδια ώρα, οι εορτασμοί για την Κινεζική Πρωτοχρονιά προβληματίζουν τις αρχές, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα. Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας. 

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, το Μακάου και το Χονγκ Κονγκ. Το Βιετνάμ και η Σιγκαπούρη έχουν επιβεβαιώσει τα πρώτα τους κρούσματα. Παράλληλα, η Βρετανία έχει θέσει σε καραντίνα έξι άτομα, ένα στο  Μπέλφαστ και πέντε στη Σκωτία, καθώς παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης που παραπέμπουν στον ιο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τα άτομα αυτα,  τα τέσσερα είναι Κινέζοι που πέταξαν από την Κίνα στη Σκωτία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ωστόσο, έκρινε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο ιός δεν συνιστά -προς το παρόν- παγκόσμια απειλή και έτσι αποφάσισε να μην κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό.

Τέλος στις συγκοινωνιακές συνδέσεις 

Οι αρχές απαγόρευσαν κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, ακυρώνοντας τα δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων, μετρό, τρένων και αεροσκαφών. Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσαν και κοντινές πόλεις, ενώ ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν και σε μικρότερες πόλεις. Πέραν της Ουχάν και των Χουνγκκανγκ και Εζού, οι αρχές απέκλεισαν και δύο μικρότερες πόλεις, τις Τσιμπί και Τζιζιάνγκ. 

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι, για να βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας από το σημείο που ξεκίνησε.

Προβληματισμός των ειδικών για την απόδοση των μέτρων

Η τοπική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία που ξεκινά από τα μεσάνυχτα και επιβάλλει την απαγόρευση των συγκοινωνιών. Κινηματογράφοι, ίντερνετ καφέ και άλλους χώρους που συγκεντρώνονται μαζικά πολίτες απαγορεύεται να λειτουργούν. Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φεύγουν από την πόλη, παρά μόνον για «εξαιρετικούς λόγους». 

Παράλληλα, οι αρχές διέταξαν τους τουριστικούς πράκτορες να ακυρώσουν τις κρατήσεις και απαγόρευσαν μεγάλης κλίμακας πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Την ίδια ώρα, η πόλη του Πεκίνου ακύρωσε δημοφιλείς εκδηλώσεις για την Κινεζική Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, ο κρατικός φορέας σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες μπορούν να λαμβάνουν τα χρήματά τους πίσω εις το ακέραιο. 

Πάντως, ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για το εάν τα μέτρα θα μπορέσουν να αποδώσουν. «Κατά τη γνώμη μου, το να προσπαθήσεις να περιορίσεις μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι κάτι καινούριο στην επιστήμη» ανέφερε ο Δρ. Γκάοντεν Γκαλέα, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού στην Κίνα, μιλώντας στο Associated Press. 

Στοπ στις μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις 

Μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας της Κίνας που ανέφερε σήμερα ότι οι εκπαιδευτικές διοικήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα πρέπει να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία.

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια πρέπει να λάβουν μέτρα πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, πριν από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, συστήνεται στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο.

Οι φοιτητές επιστρέφουν στα μαθήματά τους, μετά την εξεταστική, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία ξεκινά ελέγχους στους επιβάτες των πτήσεων από την Κίνα

Η Τουρκία θα υποβάλλει σε ελέγχους τους επιβάτες όλων των πτήσεων που καταφθάνουν στη χώρα από την Κίνα, με τη χρήση θερμικών καμερών κατά την άφιξή τους, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ιταλία: Ύποπτο κρούσμα στο Μπάρι

Ένα ύποπτο κρούσμα κοροναϊού κατεγράφη στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για μια τραγουδίστρια της Λυρικής, η οποία μόλις επέστρεψε από τουρνέ στην Κίνα, η οποία περιελάμβανε και την περιοχή της Ουχάν.

Η ασθενής μετέβη στο πρώτων βοηθειών του Μπάρι με πυρετό και βήχα και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Ρώμης.

Την Παρασκευή, πιθανώς, θα υπάρξει οριστική απάντηση για το αν πρόκειται για τον κοροναϊό ή για άλλη ασθένεια.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Σε καραντίνα πέντε πόλεις στην Κίνα - Ύποπτα κρούσματα σε Βρετανία και Ιταλία"

Πέτσας για το προσφυγικό: Θα κλείσουν όλες οι άναρχες δομές, όταν κατασκευαστούν οι νέες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συμφωνήσαμε σήμερα να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης το επόμενο χρονικό διάστημα για τα σημεία που συμφωνούμε, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να μην αντιμετωπίζουν με κακοπιστία την κεντρική κυβέρνηση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», αμέσως μετά τη συνάντηση των υπουργών Επικρατείας και Μετανάστευσης με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών,

Στη συνέχεια ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ«έχουμε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μετακινήσεις από τα νησιά στην ενδοχώρα 9.000 ανθρώπων. Θα προχωρήσουν και οι άλλες 11.000, όπως έχουμε δεσμευθεί, μέσα στο πρώτο χρονικό διάστημα του 2020. Επομένως, συμφωνούμε σε αυτή τη διαδικασία της αποσυμφόρησης και ξεδιπλώνεται το σχέδιό μας».

Σε ό,τι αφορά στις δομές στα νησιά υπογράμμισε ότι υπάρχει μερική συμφωνία και μερική διαφωνία.

«Εμείς λέμε ότι θα κλείσουν όλες οι υπάρχουσες άναρχες δομές. Αλλά, όμως, πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές. Σε αυτές τις κλειστές δομές θα υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και θα υπάρχει και κάτι πάρα πολύ σημαντικό: Η δυνατότητα προσφοράς όλων των υπηρεσιών εκείνων, οι οποίες δημιουργούν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών στα νησιά μας, π.χ. ιατρικές υπηρεσίες» είπε και υπογράμμισε ότι βουλιάζουν τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας στα νησιά από τον πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι κάτοικοι ούτε τελικά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Αναφερόμενος στον έλεγχο των Μ.Κ.Ο., ο κ. Πέτσας είπε ότι ο κ. Μηταράκης, θα καταθέσει αύριο τροπολογία, η οποία συμφωνήθηκε να έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα βοηθούν, ώστε να γίνεται ο καλύτερος δυνατός έλεγχος, αλλά, κυρίως, να μην γίνεται χρήση από κάποιες Μ.Κ.Ο. της πρόσβασης σε πληροφορίες που έχουν αναπτύξει με την άλλη πλευρά.

«Υπάρχουν πάρα πολλές Μ.Κ.Ο. που έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες οι οποίες καταχρώνται αυτής της εμπιστοσύνης και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά την φύλαξη των συνόρων ξεκαθάρισε ότι το βασικό ζήτημα είναι να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από το σύστημα επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας και με την προμήθεια των δέκα σκαφών, αλλά και την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του Λιμενικού.

Μιλώντας για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, δεσμεύτηκε ότι κάθε εβδομάδα θα έχουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι κανονική αναφορά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε σχέση με τις αιτήσεις ασύλου οι οποίες εξετάστηκαν, δηλαδή πόσες απορρίφθηκαν από αυτές και πόσες από αυτές που απορρίφθηκαν μπαίνουν στη διαδικασία των επιστροφών που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι στο σημείο αυτό υπήρξε μικρή διαφωνία με την τοπική κοινωνία, καθώς επιθυμούσαν αμέσως μετά την ταυτοποίηση να υπάρχουν άμεσες επιστροφές. «Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γύρω στον μήνα, προκειμένου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να λέει ότι κάποιος δεν δικαιούται της διεθνούς προστασίας, μετά η ΕΛ.ΑΣ. να συνεννοείται με τον σύνδεσμο της Τουρκίας και μέσω της Frontex να ανοίγει το κανάλι επιστροφής στην Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών είπε ότι θα προχωρήσει η πρώτη εκταμίευση για τη στήριξη άμεσων αναγκών και θα δρομολογηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσαν οι δήμαρχοι από τη στήριξη των δομών, είτε είναι κοινωνικής πρόνοιας, είτε ιατρικές, είτε σχολικές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι κυβέρνηση και τοπικές κοινωνίες θέλουν επιτάχυνση των επιστροφών. «Εμείς κάθε εβδομάδα θα έχουμε αναφορά πόσοι επέστρεψαν. Τα 4,5 προηγούμενα χρόνια είχαμε μόνο 1.806 επιστροφές, εμείς έχουμε δεσμευτεί για 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020. Κάθε εβδομάδα, όμως, θα λέμε πόσοι επέστρεψαν, σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Επίσης, όταν λέμε ότι στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, θα δουν εκταμίευση χρημάτων άμεσα και το σχέδιο με το υπουργείο Τουρισμού, επίσης άμεσα» είπε.

Για την επιστολή Πομπέο είπε ότι δείχνει πόσο στενή είναι η συνεργασία και η σχέση, μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ελλάδας, τη χαρακτήρισε ιστορική και υπογράμμισε ότι δημιουργεί το υπόβαθρο για την αποκλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. «Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και αυτό έχει γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις» είπε.

Τέλος σε ερώτηση για τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει οριστικοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης και θα τεθεί ξανά στις Ενώσεις, αλλά και στα πολιτικά κόμματα, για να υπάρξει μέσα στον Φεβρουάριο το καινούργιο πλαίσιο. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε κάτι το οποίο είναι δίκαιο, ενισχύει τον Τύπο -που πραγματικά έχει υποστεί μια οικονομική καταστροφή σε όρους τζίρου, απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας στην οικονομία- και ταυτόχρονα θα βοηθά την φιλαναγνωσία, αλλά επίσης θα βοηθά να σταθεί στα πόδια του ένας κλάδος που έχει πολλά να προσφέρει για την ίδια τη Δημοκρατία» κατέληξε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας για το προσφυγικό: Θα κλείσουν όλες οι άναρχες δομές, όταν κατασκευαστούν οι νέες"

Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τις φήμες περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους

«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε αντίθεση με τις φήμες που διαδίδονται, δεν προτίθεται να προβεί σε συμφωνία που να σχετίζεται με την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’» δήλωσε σήμερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία πάντα υιοθετούσε θέση αρχών στην διευθέτηση του κυπριακού και τασσόταν υπέρ την εξεύρεσης λύσης, η οποία να βασίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «αυτές (οι αποφάσεις-σ.σ.) προβλέπουν τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και εμείς εμμένουμε στις προσεγγίσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς και προς όφελος της διατήρησης της αποτελεσματικής εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

«Είναι προφανές ότι πίσω από τις φήμες, τα υπονοούμενα, τα κατασκευάσματα (περί αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ»), βρίσκονται δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τίμημα να μπουν ως σφήνα στις σχέσεις μας με την Κύπρο, επειδή παράλληλα γίνονται απόπειρες να τορπιλίσουν τα επιχειρηματικά σχέδια, να απομακρύνουν τους περιφερειακούς εταίρους από την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Γενικά, να βλάψουν ευθέως τους ιστούς των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτεργάτες και διαδίδοντες τέτοιες φήμες «δεν θα επιδιώξουν να υποθάλψουν την διχόνοια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες στο να διασφαλισθεί στην αρκετά εύθραυστη αυτή περιοχή του κόσμου, η ασφάλεια και η σταθερότητα». Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «προκαλεί απορία το γεγονός, ότι οι δημιουργηθείσες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολυάριθμες δομές, οι οποίες καλούνται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, προτιμούν επίμονα να τηρούν σιγή όσον αφορά τα δημοσιεύματα σε μια σειρά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, που διοχέτευσαν την φήμη περί ενδεχόμενης αναγνώρισης από τη Ρωσία της ‘ΤΔΒΚ’».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τις φήμες περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους"

Τσαβούσογλου: Δεν θα συμμορφωθούμε με τις κυρώσεις της ΕΕ

Συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε, πέρα από το θέμα αποστολής στγρατιωτικών συμβούλων στη Λιβύη, στις ενδεχόμενες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της χώρας του λόγω των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι παρά το γεγονός πως η ΕΕ είχε επίσης αποφασίσει για επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πολλά κράτη μέλη δεν συμμορφώνονται με αυτές τις αποφάσεις. Η Τουρκία, είπε, ως χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ, εναντιώθηκε σε τέτοιες κυρώσεις εξ αρχής και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν θα συμμορφωθεί με αυτές τις κυρώσεις». «Η ΕΕ πρέπει πραγματικά να διαδραματίσει έναν ισορροπημένο και ουδέτερο ρόλο», ανέφερε.

Ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με τη Ρωσία στις εξορύξεις στα παράλια της Κύπρου

Από εκεί και πέρα, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Ρωσία στον τομέα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου. «Κατά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνεργασθούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει» όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μόνον τα συμφέροντα της ελληνικής πλευράς καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ».

«Για αυτόν τον λόγο σε σχέση με αυτές τις μονομερείς ενέργειες, είτε αφορούν στην εξόρυξη, είτε στην εκμετάλλευση, είτε στην ερεύνα, νομίζω ότι πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Επίσης, αυτό είναι το θέμα που συζήτησαν οι πρόεδροι Ερντογάν και Πούτιν και, μελλοντικά, νομίζω ότι εδώ υπάρχει θέση και για συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Δεν θα συμμορφωθούμε με τις κυρώσεις της ΕΕ"

Εθνική Τράπεζα: Στα σκαριά αξιολόγηση, κατάργηση επιδομάτων και νέα εθελουσία

Νέο οργανόγραμμα και κανονισμό εργασίας, νέα εθελούσια με μικρότερο bonus αποχώρησης, λύση στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, αξιολόγηση του προσωπικού, αλλαγές στον τρόπο προαγωγής, στα επιδόματα και καταστήματα με λιγότερους υπαλλήλους σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον CEO κ. Παύλο Μυλωνά. Στόχος να ξεφύγει από τη νοοτροπία του «δημοσίου» και να είναι συμβατή με τη νέα ψηφιακή εποχή.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων σήμερα το μεσημέρι ο κ. Μυλωνάς μίλησε εφ΄ όλης της ύλης για όλα τα κρίσιμα θέματα που έχει μπροστά της η Εθνική Τράπεζα και αφορούν το νέο μοντέλο λειτουργίας της μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα της Εθνικής» σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τράπεζας θα αλλάξει τελείως τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος. Οι υπάλληλοι θα είναι περισσότερο τραπεζικοί σύμβουλοι που θα ενημερώνουν τον ιδιώτη, τον επιχειρηματία ώστε να λάβει την καλύτερη απόφαση για την επένδυση του, το δάνειο του κλπ.

Η ΕΤΕ λοιπόν σχεδιάζει νέο πρόγραμμα εθελούσιας μέσα στο έτος με μικρότερα κίνητρα αποχώρησης, «το οποίο θα είναι και το τελευταίο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μυλωνάς. Στόχος και αυτού του προγράμματος είναι να αποχωρήσουν 1.000 εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου «τρέχει» και το πρόγραμμα εθελούσιας του 2019, το οποίο προσφέρει μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 170.000 με στόχο να προστεθούν άλλοι 200 εργαζόμενοι στους 800 που το έχουν λάβει ήδη.

Η ΕΤΕ διαθέτει σήμερα δίκτυο 390 καταστημάτων και στο ερώτημα του mononews.gr αν η νέα εθελούσια θα συνοδευθεί από το κλείσιμο και άλλων καταστημάτων ο κ. Μυλωνάς απάντησε πως «η τράπεζα σχεδιάζει να υιοθετήσει μοντέλο λειτουργίας με μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Σήμερα όπως είπε, σε κάθε κατάστημα απασχολούνται κατά μέσο όροι 10 εργαζόμενοι και ο στόχος είναι ο αριθμός να περιοριστεί στους 8 υπαλλήλους».

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μυλωνάς «πριν από την κρίση η Εθνική είχε 16.000 εργαζόμενους και σήμερα έχει 8.000», και συμπλήρωσε ότι είναι εντός στόχου σε ότι αφορά τον αριθμό καταστημάτων του δικτύου.

Στο μεταξύ ξεκινά η αξιολόγηση όλου του προσωπικού, διαδικασία στην οποία υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των Σωματείων.

Ο νέος κανονισμός εργασίας και οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, είναι θέματα για τα οποία η Διοίκηση της ΕΤΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τα Σωματεία των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση προωθούνται αλλαγές στον τρόπο προαγωγής των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι υπάλληλοι της ΕΤΕ προάγονται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας. Πλέον το ζητούμενο για την Εθνική είναι η οικονομική και βαθμολογική εξέλιξη να συνδέεται με την επίδοση και όχι αποκλειστικά με τα προϋπηρεσία….

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, οι υπάλληλοι της Εθνικής λαμβάνουν μία σειρά από επιδόματα –πέραν αυτών που προβλέπονται από την κλαδική σύμβαση εργασίας της ΟΤΟΕ- όπως είναι για παράδειγμα επίδομα για PC, ξένης γλώσσας, πτυχίου κλπ., επιδόματα δηλαδή «λογικής του δημοσίου».

Αναφορά όμως έκανε και στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ, λέγοντας πως η Εθνική μπορεί να συμμετέχει με 30-35 εκατ ευρώ το χρόνο, όχι όμως με τα 40 εκατ. ευρώ της τροπολογίας Πετρόπουλου. Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: προσδοκία μου είναι το θέμα να έχει διευθετηθεί με τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Τράπεζα: Στα σκαριά αξιολόγηση, κατάργηση επιδομάτων και νέα εθελουσία"

Παυλόπουλος - Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία: Απειλεί ευθέως το Διεθνές Δίκαιο

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος εστιάζοντας στην ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

«H αυθαιρεσία της Τουρκίας έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρεουβέν Ρίβλιν στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Ισραηλινό Πρόεδρο για την συμβολή του Ισραήλ στον κοινό αγώνα ως προς την πιστή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας κατά την συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982 και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας της Τουρκίας.

«Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο εν γένει. Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί, ως προς τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα τόνισε ότι είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον «φίλο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ» Ρεουβέν Ρίβλιν, κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά έμπρακτη και ειλικρινή συμμετοχή του ελληνικού λαού σε αυτές τις εμβληματικές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, αλλά και στον διεθνή αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος - Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία: Απειλεί ευθέως το Διεθνές Δίκαιο"

Κικίλιας: Σε αναμονή των αποφάσεων του ΠΟΥ για τον κοροναϊό

Σε αναμονή των αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδριάζει ξανά σήμερα, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, για τον κοροναϊό (2019-nCoV), όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο υπουργείο με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σε δηλώσεις τους για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την διεθνή κοινότητα, και οι δύο ήταν ψύχραιμοι και παρέπεμψαν στις επιστημονικές απόψεις.

«Τις αποφάσεις και τις οδηγίες τού ΠΟΥ θα ακολουθήσουμε. Με ψυχραιμία, με σύνεση και με ένα σχέδιο τέτοιο το οποίο έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα. Επειδή ακούω και βλέπω ότι μιλούν πολλοί, καλό είναι γι’ αυτά τα θέματα να μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες, αυτοί που έχουν την επιστημονική επάρκεια να συμβουλεύσουν τους Έλληνες. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά για το θέμα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Κυριακίδου: «Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος, περιμένουμε τα αποτελέσματα τής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κι αν χρειαστεί θα ενημερώσουμε», είπε η Ευρωπαία επίτροπος. Ανέφερε, επίσης, πως ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές που έχουν γίνει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του κοροναϊού.

«Είχα χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Υγείας της Γαλλίας και της Ιταλίας και σήμερα τηλεφώνησα στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει αν πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα, και ποια μέτρα. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπηρεσίες τις ΕΕ είναι σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει μια σωστή επικοινωνία» κατέληξε η Επίτροπος.

Ο καρκίνος και άλλα ζητήματα υγείας τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης

«Συζητήσαμε την πολιτική της ΕΕ για το χαρτοφυλάκιο μου, για θέματα που αφορούν στον καρκίνο, την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και πολλά άλλα», συνέχισε η Στέλλα Κυριακίδου. Η ίδια εξήγησε πως «ως ΕΕ θα ενισχύσουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα ώστε να δούμε να αλλάζουν πράγματα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν τον Έλληνα πολίτη και ασθενή». «Για μας η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες είναι αναφαίρετο δικαίωμα και γι αυτό δουλεύουμε», κατέληξε.

«Θα συνεργαστούμε πολύ στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σοβαρά ζητήματα όπως ο καρκίνος. Είμαστε και θα είμαστε σε ανοιχτό γραμμή και θα βοηθήσουμε την Επιτροπή σε αυτό, αλλά και σε άλλα σοβαρά θέματα υγείας που συζητήσαμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Σε αναμονή των αποφάσεων του ΠΟΥ για τον κοροναϊό"

Αυτά είναι τα 21 μέλη σπείρας που λεηλατούσε το κέντρο της Αθήνας

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες είκοσι ένα (21) αλλοδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες καθώς και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και προσωπικά αντικείμενα αξιοσημείωτης χρηματικής αξίας.

Δρούσαν συστηματικά, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές της Ομονοίας, της Ακρόπολης, του Νέου Κόσμου και της Κυψέλης. Παράλληλα η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Άγιο Δημήτριο.

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν (20) κλοπές από οχήματα, (21) κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, (3) κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και ( 2) ληστείες σε πεζούς.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 22-6-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών αδικημάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542, 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους

dimosiopoiisi1001
dimosiopoiisi1002
dimosiopoiisi1003
dimosiopoiisi1004
dimosiopoiisi1005
dimosiopoiisi1006
dimosiopoiisi1007
dimosiopoiisi1008
dimosiopoiisi1009s
dimosiopoiisi1010s
dimosiopoiisi1011s
dimosiopoiisi1012s
dimosiopoiisi1013s
dimosiopoiisi1014s
dimosiopoiisi1015s
dimosiopoiisi1016s
dimosiopoiisi1017s
dimosiopoiisi1018s
dimosiopoiisi1019s
dimosiopoiisi1020s
dimosiopoiisi1021s
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 21 μέλη σπείρας που λεηλατούσε το κέντρο της Αθήνας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news