facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Λιβύη: Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Σάρατζ – Μπήκαν στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου

Διαδηλωτές από την ανατολική Λιβύη μπήκαν σήμερα στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της Ζουεϊτίνα, στα νοτιοδυτικά της Βεγγάζης και ανακοίνωσαν ότι το κλείνουν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν μηχανικό.

Ηγέτες φυλών από την ανατολική και τη νότια Λιβύη ζήτησαν χθες Πέμπτη να κλείσουν οι τερματικοί σταθμοί, διαμαρτυρόμενοι επειδή, όπως λένε, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη χρησιμοποιεί τα έσοδα από το πετρέλαιο για να πληρώνει ξένους μαχητές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Σάρατζ – Μπήκαν στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου"

Αποσύρονται ταμειακές μηχανές –Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοί τους

Αποσύρονται έως την 31η Μαΐου οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης on line με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.

Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TaxisNet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρονται ταμειακές μηχανές –Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοί τους"

Μάτι: Επείγουσα πρόσκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Eπείγουσα πρόσκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Μάτι απευθύνει ο Δήμος Μαραθώνα και ζητεί να προσκομίσουν το συντομότερο δυνατόν οικοδομικές άδειες και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ενόψει της εκπόνησης μελέτης δασικού χάρτη και του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή, η εκπόνηση μελέτης δασικού χάρτη αποτελεί, μεταξύ άλλων, «προϋπόθεση για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου» και ο Δήμος Μαραθώνα «ανέλαβε να συγκεντρώσει και παραδώσει αρμοδίως στοιχεία που θα συμβάλουν στην αναμόρφωση εν συνόλω του υφιστάμενου υπόβαθρου του δασικού χάρτη».

Για το σκοπό αυτό καλεί όλους τους ιδιοκτήτες στο Μάτι και την περιοχή Λόφος Ζούγκλας που περιλαμβάνεται, να προσκομίσουν άμεσα στο Γραφείο Δημάρχου, καθ΄ όλες τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09:00 – 16:00 αντίγραφο του στελέχους της οικοδομικής άδειας και αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της άδειας για τα κτίσματα των ιδιοκτησιών τους.

Οπως εξήγησε στο ethnos.gr o Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, όσοι διαθέτουν τα σχετικά στοιχεία που μπορεί να είναι άδειες οικοδομης η και οι παλιές άδειες λυομένων, θα πρέπει να κινηθούν σύντομα για την υποβολή τους καθώς οι προθεσμίες είναι ιδιαίτερα σφικτές. «Οι άδειες οικοδομής, ειδικά όσες είναι πριν το Σύνταγμα του 1975, θα ληφθούν υπόψη σχετικά με το τι είναι δασικό και τι όχι. Και απ΄ ότι γνωρίζουμε, υπάρχουν αρκετές τέτοιες άδειες στο Μάτι και τον Λόφο Ζούγκλας», λέει ο κ.Τσίρκας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Επείγουσα πρόσκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων"

Σαμαράς: «Όχι» σε προσφυγή στη Χάγη

Κατηγορηματικό «Όχι» στην προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης λέει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Προσφυγή στη Χάγη σημαίνει εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε «συνυποσχετικό» που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώτησε στην εφημερίδα «Φιλελευθερος» αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει ο ενημερωτικός ιστότοπος liberal.gr.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί. Μιλά για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δίνει απαντήσεις για τους «λύκους» και τις «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ και αναλύει τις θέσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Χάγη, αλλά και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά στην αποκλειστική συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» και την Κατερίνα Γαλανού.

«Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου».

Για το... αξίωμα που θα τον «χωρούσε» ως πρώην πρωθυπουργό:

«...Κι επομένως το ''αξίωμα'' που με χωράει είναι να παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου - ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται. Δεν ''κινδυνεύω'' να κατηγορηθώ από κανέναν! Το αντίθετο: έχω ήδη αποδείξει ότι στήριξα την παράταξη στα δύσκολα. Και ότι στήριξα και τον προηγούμενο ηγέτη της και τον επόμενο. Οσο δεν έκανε κανείς, ποτέ, στο παρελθόν».

Ο «κακός λύκος» και οι «Κοκκινοσκουφίτσες» στη ΝΔ

«Δεν υπάρχει κανένας "κακός λύκος". Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις...», «Δεν υπάρχει κανένας, λοιπόν, "κακός λύκος". Απλώς κάποιοι αναζητούν... "Κοκκινοσκουφίτσες", για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Αλλά δεν θα τους περάσει...».

Για τα Ελληνοτουρκικά και τη Χάγη:

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο... Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Όχι να το "νοθεύουμε"...».

«Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ''οικόπεδα'' της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα… «Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!».

Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

«Δεν μασάω το λόγια μου: Προβλήματα υπάρχουν. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν, αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες. Θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες "ροές" αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή... Η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο…».

Στη συνέντευξη στον «Φ» ο πρώην πρωθυπουργός απαντά επίσης για το παρασκήνιο του 2015 και την πτώση της κυβέρνησής του, την επίμαχη εκλογή ΠτΔ και τον ρόλο του Φώτη Κουβέλη, τη σκευωρία της Novartis, τον Αλέξη Τσίπρα, την οικονομία και τις προκλήσεις της.

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: «Όχι» σε προσφυγή στη Χάγη"

Μηταράκης: Ξεκίνησαν οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία με τον νέο νόμο (video)

Την επιστροφή σήμερα από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία έντεκα μεταναστών, που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για μετανάστες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία. Όπως σημειώνει ο υπουργός, «επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα».

Την ανάρτηση συνοδεύει σχετικό βίντεο από την επιχείρηση.


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Ξεκίνησαν οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία με τον νέο νόμο (video)"

Λογαριασμοί ΔΕΗ με σημειώματα σε οφειλέτες -Θα δίνει τα στοιχεία τους (φωτο)

Μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε όσους έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις, η επιχείρηση στέλνει μέσα στο φάκελο και ειδικό ενημερωτικό σημείωμα – ειδοποιητήριο, που μεταξύ άλλων, ενημερώνει ότι δύναται να διαβιβάσει τα στοιχεία των οφειλετών σε «εξωτερικούς συνεργάτες» για να επικοινωνούν στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης – εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς.

Πιο κάτω, στο σημείωμα που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, εξηγεί πώς «καλύπτεται» για αυτή την κίνηση από το νόμο, ακόμη και για τα προσωπικά δεδομένα.



Διαβάστε Περισσότερα » "Λογαριασμοί ΔΕΗ με σημειώματα σε οφειλέτες -Θα δίνει τα στοιχεία τους (φωτο)"

Τρεις προσαγωγές για την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία»

Λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων εισέβαλε στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» όπου πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές.

Η ομάδα των περίπου 15 ατόμων, κατάφερε όχι μόνο να εισβάλει στο χώρο αλλά να ανέβει και μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκονται γραφεία των εφημερίδων.

Λίγες ώρες μετά σε γνωστή ιστοσελίδα αναρτήθηκε βίντεο και σχετικό κείμενο με την ομάδα Ρουβίκωνα να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Οι δράστες ανέβηκαν στον τρίτο όροφο

«Για δεύτερη φορά επίθεση από αναρχικούς. Θρασύτατη επίθεση από κουκουλοφόρους που είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτό και εισέβαλλαν στα γραφεία. Πέταξαν μπογιές, προκάλεσαν φθορές. Είναι σαφές ότι θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τις δημοσιογραφικές φωνές. Η απάντηση των εργαζομένων δημοσιογράφων είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε» ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία», Δημήτρης Ριζούλης στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ 1.

Την επίθεση καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο εφημερίδες συστεγάζονται σε κτίριο στο Παγκράτι ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις προσαγωγές για την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία»"

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» κρατικές ιστοσελίδες

Η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler υποστηρίζει ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ., όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει και η Αθήνα. Κάποια από τα sites επανήλθαν.

Σενάρια λένε ότι οι επιθέσεις συνδέονται με την επίσκεψη Χαφτάρ στη χώρα μας.

Mιλώντας στο Open ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι οι ιστοσελίδες είναι πλήρως θωρακισμένες και δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» κρατικές ιστοσελίδες"

Τουρκικά ΜΜΕ: Αρνητική απάντηση της Μέρκελ στον Μητσοτάκη για τις συμφωνίες Τουρκίας Λιβύης

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και στην απάντηση που του έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τη Λιβύη.

Γράφουν ότι ενώ συνεχίζεται ακόμη η επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα, ήρθε απάντηση από την Μέρκελ, την οποία (οι Έλληνες) δεν περίμεναν.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και ανέφερε ότι οι συμφωνίες μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας είναι παράνομες.

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου που θα γίνει την Κυριακή, για την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης η Ελλάδα κατέβαλε προσπάθεια για να υπάρξει μια τοποθέτηση στις συμφωνίας αυτές, αλλά η Μέρκελ απάντησε αρνητικά.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν θα συζητηθούν οι συμφωνίες Λιβύης – Τουρκίας, παρά μόνο η κατάπαυση του πυρός.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά ΜΜΕ: Αρνητική απάντηση της Μέρκελ στον Μητσοτάκη για τις συμφωνίες Τουρκίας Λιβύης"

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση με καδρόνια σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ - Δύο τραυματίες

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο μηχανές με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από κλήση πολίτη για την παρουσία υπόπτου στην οδό Πατησίων.

Μόλις έφτασαν στο σημείο, άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια στα χέρια βγήκαν από την πρώην ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Επίθεση με καδρόνια σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ - Δύο τραυματίες"

Bloomberg: Η ΕΕ ίσως πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξαιτίας του ζητήματος των υδρογονανθράκων και των θαλάσσιων ζωνών, αναφέρει σε σχόλιό του το Bloomberg.

«Ενώ η ΕΕ στέκεται έντρομη μπροστά στην πιθανότητα ενός νέου μαζικού μεταναστευτικού ρεύματος και ενώ αυτή η τελευταία έχει γίνει βασικό κριτήριο στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες τα ζητήματα της Τουρκίας και της Λιβύης, το μπλοκ των «28» ίσως θα πρέπει να διευρύνει το εύρος των ανησυχιών του», τονίζει το πρακτορείο.

«Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι θα εκδώσει άδειες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει έρευνες, σε ύδατα τα οποία η Ελλάδα θεωρεί δικά της, με βάση το δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών.

Για την Αθήνα, κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τα όρια και ακόμη μια απόφαση σε επίπεδο ΕΕ ή μια διπλωματική νότα μπορεί να μην είναι πλέον αρκετή», συνεχίζει το Bloomberg.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρεθεί χωρίς πολλές επιλογές παρά να αναχαιτίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, αλλιώς θα ρισκάρει μια πολιτική αυτοκτονία.

Και μετά; Όσοι θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996, γνωρίζουν ότι κακά πράγματα μπορούν να συμβούν και κατά λάθος. Χρειάζεται μόνον ένας κακός υπολογισμός σε ένα ζήτημα που έρχεται από το παρελθόν και χρονίζει για να οδηγηθεί μια κατάσταση στην καταστροφή», καταλήγει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Η ΕΕ ίσως πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας"

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας & 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της στις 16/01/2020 αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 21 του Γενάρη, από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου, και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 22 του Γενάρη, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, για 5500 πτυχιούχους ηλικίας 22 – 29 ετών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματά τους για:

Άμεση ανανέωση – παράταση των συμβάσεών τους

Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος

Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 22 του Γενάρη, ώρα 12.00πμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας & 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ"

ΕΕ: Στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη εφόσον υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Την ετοιμότητα στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη, εφόσον υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με σκοπό να επιβλέπει την εφαρμογή της, δηλώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο κ. Μπορέλ δήλωσε ότι στην ειδική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατέστη απολύτως σαφές ότι είναι αναγκαία μια τέτοια κίνηση, ώστε να μπορέσει το μπλοκ να έχει υπό έλεγχο την ομαλή αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης στη Λιβύη.

«Στην ειδική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατέστη πολύ σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το κάνει αυτό», επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, o oποίος ζήτησε επίσης να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής. «Εμείς οι Ευρωπαίοι, έχουμε επιφορτιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη να το εφαρμόσουμε. Στην πραγματικότητα, το εμπάργκο όπλων είναι αναποτελεσματικό, κανείς δεν ελέγχει εκεί οτιδήποτε», όπως είπε.

Ο κ. Ζοζέπ Μπορέλ επέκρινε μεν την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας και της Ρωσίας στη Λιβύη, πρόσθεσε όμως ότι «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν τουλάχιστον να προετοιμάσουν μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εχθρικών μερών στη Λιβύη.

Αυτή είναι μια δυνητικά καλή είδηση για τον λαό της Λιβύης, αλλά δεν είναι απαραίτητα η επιβεβαίωση της μεγάλης επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, είναι σημαντικό η διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη εφόσον υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός"

«Επίθεση» Ερντογάν σε Χαφτάρ: Αναξιόπιστος και άνθρωπος του σκότους - Η απάντηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού

Μάλλον δεν άρεσε και πολύ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη διεθνή διάσκεψη, που θα έχει σαν βασικό θέμα την εκεχειρία στη Λιβύη.

Μετά την προσευχή έξω από το τζαμί της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε, «επιτέθηκε» στον Χαφτάρ, χαρακτηριζόντάς τον «αναξιόπιστο» και άνθρωπο «του σκότους».

«Η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζω το σκότος. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Χθες συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Τρίπολη. Εμείς θα το δούμε αυτό πολύ καθαρά στο Βερολίνο. Θα δούμε και τι θα κάνουν μία δύο μέρες μετά το Βερολίνο» είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού

Ο επίσημος λογαριασμός του Λιβυικού Εθνικού Στρατού «απάντησε» στη δήλωση του Ερντογάν περί του «αναξιόπιστου» Χαφτάρ με έναν άκρως λιτό, αλλά περιγραφικό τρόπο: παρουσίασε τη σχετική δήλωση του Τούρκου προέδρου, συνοδευόμενη από μια φατσούλα, η οποία «έχει σκάσει στα γέλια».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επίθεση» Ερντογάν σε Χαφτάρ: Αναξιόπιστος και άνθρωπος του σκότους - Η απάντηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού"

Εξελίξεις για το περιστατικό με τη σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος μετά την αποκάλυψη της Larissanet για το περιστατικό με την έκθεση γιατρών και νοσηλευτών στο ενδεχόμενο μόλυνσης από σύφιλη στη μαιευτική και τη νεογνολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει από την έρευνα, ωστόσο ακόμα και πριν τη διεξαγωγή της υπάρχουν ζητήματα που αποδεικνύουν ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός».
Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη ιστορία απέδειξε ότι όπως είναι δομημένο το σύστημα υγείας, είναι καθαρά θέμα τύχης αν ένα μεταδιδόμενο νόσημα θα εντοπιστεί, αν θα διαγνωστεί εγκαίρως και αν ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και οι υπόλοιποι ασθενείς θα προστατευτούν.

Φάκελος Ασθενούς: Αγνοείται!

Πρώτο και κύριο, η κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς. Έγινε; Όχι! Ποτέ!
Κατά συνέπεια, ενώ οι θεράποντες ιατροί βλέποντας στο παρελθόν το βιβλιάριο υγείας θα μπορούσαν άμεσα να πληροφορηθούν για την κατάσταση υγείας του ασθενούς, τώρα δεν μπορούν. Υπό κανονικές συνθήκες ο γιατρός θα έπρεπε να μπει στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς και να μάθε τα πάντα. Μόνο που φάκελος, δεν υπάρχει…

Κοινωνικές υπηρεσίες: Αγνοούνται

Δεύτερο: Σ’ ένα δομημένο σύστημα υγείας με αποκεντρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε μεταδιδόμενες νόσους θα ήταν καταγεγραμμένες. Και άρα γνωστές. Ρομά, εκδιδόμενες γυναίκες, ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού θα πρέπει να έχουν ήδη «σκαναριστεί» από τις δομές υγείας, ώστε όταν φτάνουν στη νοσηλεία να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Μόνο που οι κοινωνικές δομές αποκαθηλώνονται μέρα με τη μέρα…

Πρωτόκολλα ασφαλείας: Εφαρμόζονται;

Τρίτο και σημαντικότερο είναι το τι πρωτόκολλα ασφαλείας εφαρμόζουν οι μονάδες υγείας. Όταν ένα περιστατικό μπαίνει από τα επείγονται για παράδειγμα, υπάρχει συγκειμένο πρωτόκολλο για να προστατεύει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό από τυχόν αδιάγνωστα νοσήματα; Κανονικά και με βάση τις οδηγίες υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν εφαρμόζεται. Στην περίπτωση της μαιευτικής και της νεογνολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν εφαρμόστηκαν.

Οδηγίες ελέγχου μόλυνσης: Υπάρχουν;

Σε κάθε περίπτωση, ένα τέτοιο συμβάν ίσως είναι πιθανό να περάσει όλα τα τείχη προστασίας που ορθώνουν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αν λοιπόν συμβεί, τι ακολουθεί; Υπό κανονικές συνθήκες οι αρμόδιες υπηρεσίες των μονάδων υγείας οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν τους μολυνθέντες για τα επόμενα βήματα διάγνωσης και θεραπείας. Κάτι τέτοιο πάντως στην περίπτωση μας δεν έγινε. Τρεις βδομάδες μετά το περιστατικό και οι γιατροί που εκτέθηκαν σε μόλυνση δεν γνωρίζουν ακόμα αν νοσούν, τι αγωγή πρέπει να ακολουθήσουν και πότε πρέπει να επαεξεταστούν. Όσο για γραπτές οδηγίες; Ούτε λόγος…

larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις για το περιστατικό με τη σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας"

Γερμανία: Δεν καλέσαμε την Ελλάδα γιατί δεν παίζει ρόλο στην εκεχειρία στη Λιβύη

Αμετάπειστη η Γερμανία για την παρουσία της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Δεν ήταν ποτέ θέμα η συμμετοχή της Ελλάδας υποστηρίζει το Βερολίνο. Θέμα της διάσκεψης δεν είναι οι συμφωνίες με την Τουρκία αλλά η εκεχειρία δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ! «Η Ελλάδα δεν έχει επιρροή στην εκεχειρία στη Λιβύη» είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, που… κατανοεί τις ανησυχίες της Αθήνας! Διέψευσε το δημοσίευμα της Bild για πίεση Ερντογάν στη Μέρκελ να μην κληθεί η Ελλάδα στο διάσκεψη. Γιατί κλήθηκε το Κονγκό.

Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο; Ποια συμφωνία; Εμείς εδώ θα συζητήσουμε για την εκεχειρία στη Λιβύη… Θα μπορούσε να είναι σε ελεύθερη απόδοση και λίγες λέξεις τα όσα, εξοργιστικά έως και απαξιωτικά για την Ελλάδα, είπε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ σήμερα, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εκφράστηκε και πάλι η δυσαρέσκεια της Αθήνας για την απουσία της από τη διάσκεψη της Κυριακής στο Βερολίνο.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την Διάσκεψη για την Λιβύη δεν ήταν ποτέ θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι αντικείμενο της Διάσκεψης δεν θα είναι οι «συμφωνίες» που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη (για τα θαλάσσια σύνορα που «σβήνουν» από τους χάρτες ελληνικά νησιά), αλλά η προσπάθεια τερματισμού της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Λιβύη, η οποία, όπως είπε, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πόλεμο ξένων δυνάμεων «δι’ αντιπροσώπων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Στέφεν Ζάιμπερτ ο στόχος της διάσκεψης είναι η βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη και η Ελλάδα δεν έχει επιρροή (!) στο θέμα της εκεχειρίας, αλλά η Γερμανία δείχνει… κατανόηση στις ανησυχίες της. Και αυτό ειπώθηκε ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χάφταρ, που συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
«Σε κάθε Διάσκεψη πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για την μορφή της σύνθεσης και η κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών, η Καγκελαρία, προσανατολίστηκαν στο αντικείμενο της Διάσκεψης. Και αυτό είναι ακριβώς που προσπάθησα να περιγράψω – οι άμεσοι διεθνείς παράγοντες με επιρροή στην λιβυκή διένεξη, αυτοί συμμετέχουν σε αυτή την Διάσκεψη και αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργάνωσης», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, που δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Η κυβέρνηση της Γερμανίας, είπε, κατανοεί την ελληνική ανησυχία σχετικά με την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, για την οποία ωστόσο, όπως είπε, το Βερολίνο έχει ήδη λάβει θέση.

«Για αυτό το θέμα έγινε συζήτηση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και υπήρξαν σχετικά Συμπεράσματα, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα το οποίο θα πραγματευτεί η Διάσκεψη της Κυριακής. Μπορώ μόνο να πω ότι βρισκόμαστε σε στενή διμερή ανταλλαγή (απόψεων) με την ελληνική κυβέρνηση», συνέχισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διευκρίνισε επιπλέον ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα ο σχολιασμός της επίσκεψης του στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα.

«Δεν πίεσε ο Ερντογάν τη Μέρκελ»

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε το δημοσίευμα της Bild η οποία διερωτάται αν ο Ταγίπ Ερντογάν άσκησε πίεση στην Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η Ελλάδα στην Διάσκεψη και αν τελικά ήταν εκείνος που υπαγόρευσε την λίστα συμμετεχόντων. «Όχι», απάντησε κατηγορηματικά ο Ζάιμπερτ και εξήγησε ότι «η λίστα συμμετεχόντων καταρτίστηκε από την Γερμανία και τα Ηνωμένα έθνη σε στενή συνεννόηση, βάσει των εντυπώσεων οι οποίες αποκτήθηκαν από τις πολυάριθμες συναντήσεις εργασίας της Διαδικασίας του Βερολίνου».

Κληθείς μάλιστα να εξηγήσει με ποιο κριτήριο προσεκλήθη η Δημοκρατία του Κονγκό, διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Ντένις Σάσου Νγκουέσο, είναι επικεφαλής της Υψηλής Επιτροπής για την Λιβύη στην Αφρικανική Ένωση.

Τι θα πει η Μέρκελ

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν η καγκελάριος θα εκφράσει στο πλαίσιο της Διάσκεψης τη θέση που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη «συμφωνία» της Τουρκίας με την Λιβύη, όπως της ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε: «Σας είπα για το αντικείμενο της Διάσκεψης ό,τι μπορούσα σήμερα να σας πω. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω και δεν θα κάνω είναι να προκαταλάβω τις συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν στο τραπέζι ή κατά τις διμερείς συναντήσεις που μπορεί να γίνουν στο περιθώριο της Διάσκεψης».

Αναφερόμενος στους στόχους της συνάντησης της Κυριακής, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ και του ειδικού απεσταλμένου του για την Λιβύη, «με την Διάσκεψη την οποία αυτή την Κυριακή διοργανώνουμε με μια σειρά από διεθνείς παράγοντες και χώρες με επιρροή σε αυτή την χώρα».

Αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται, έπειτα από προετοιμασία εβδομάδων, μηνών, συνέχισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε: «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει, διότι η κατάσταση στην Λιβύη είναι αυτή που είναι. Διότι η κρατική οντότητα είναι τόσο αδύναμη, διότι υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος η διένεξη στην Λιβύη να επεκταθεί σε “πόλεμο δι’ αντιπροσώπων”. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στο να το εμποδίσουμε και ένα είναι σαφές: ότι τα προβλήματα της Λιβύης δεν μπορούν να λυθούν σε μια μέρα και μία Διάσκεψη, αλλά στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα είναι η έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (…) Αυτή η Διάσκεψη σίγουρα δεν μπορεί να δώσει μια λύση, αλλά μπορεί πιθανώς να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Δεν καλέσαμε την Ελλάδα γιατί δεν παίζει ρόλο στην εκεχειρία στη Λιβύη"

Τουρκία: Στέλνει φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης λίγο πριν την Διάσκεψη στο Βερολίνο

Σε μια ακόμα κίνηση με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της στη Μεσόγειο έκανε η Τουρκία, καθώς στέλνει τέσσερις φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης κοντά στη Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Τρίπολης υπήρχαν δύο τουρκικές φρεγάτες και πλέον ενισχύεται η παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με δύο πολεμικά πλοία και ένα πλοίο υποστήριξης.

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί μια κρίσιμη καμπή, καθώς μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, όλο και περισσότερο αυξάνεται η παρουσία της γειτονικής χώρας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο για την κατάσταση στη Λιβύη, παρουσίας του αναγνωρισμένου πρωθυπουργού της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του αντιπάλου του, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Ελλάδα απαντά σε συνεργασία με το Παρίσι που επιθυμεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελληνική φρεγάτα θα πλεύσει στον γαλλικό ναύσταθμο της Τουλόν και μαζί με άλλα γαλλικά πλοία θα πάρει μέρος στην αρμάδα που θα συνοδεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ στο ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στέλνει φρεγάτες ανοιχτά της Λιβύης λίγο πριν την Διάσκεψη στο Βερολίνο"

Γερμανικό ΥΠΕΞ για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2019, σε ό,τι αφορά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης, παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ράινερ Μπρόιλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λάβει σαφή θέση και βεβαίως η Γερμανία στηρίζει πλήρως αυτήν την απόφαση στο πλευρό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπρόιλ. Τόνισε παράλληλα, ότι ενδεχόμενη αποστολή οπλισμένων στρατευμάτων στην Λιβύη -όπως προβλέπεται από τη «συμφωνία»- θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με το εάν η παροχή στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία προς την Λιβύη, όπως προβλέπεται από τη μεταξύ τους «συμφωνία», θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων, επεσήμανε: «Η θέση μας για το εμπάργκο όπλων είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει κάτι με αυτήν τη συμφωνία. Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή όπλων προς την Λιβύη. Αυτό επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και σε αυτό το εμπάργκο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων. Η αποστολή διεθνών οπλισμένων στρατευμάτων παραβιάζει το εμπάργκο».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό ΥΠΕΞ για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα"

Νέα γεώτρηση του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε ο Ντονμέζ

Για νέα γεώτρηση με την ονομασία «Λευκωσία 1» θα ξεκινήσει το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σήμερα ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως πριν από δύο βδομάδες το γεωτρύπανο Γιαβούζ ολοκλήρωσε την γεώτρησή του στο σημείο Μόρφου και επέστρεψε στην Μερσίνα, προσθέτοντας ότι σήμερα θα κατευθυνθεί προς το νέο σημείο γεώτρησης το οποίο θα αποκαλέσουν Λευκωσία 1.

Ανέφερε για το γεωτρύπανο Φατίχ, ότι ολοκληρώνει την γεώτρησή του στο Αμμόχωστος 1 και μετά που θα επιστρέψει στην Μερσίνα θα του δοθούν νέες συντεταγμένες για τη νέα του γεώτρηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα γεώτρηση του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε ο Ντονμέζ"

Ρουβίκωνας: Απειλές μετά το “ντου” σε Espresso και Δημοκρατία! «Ξέρουμε κωδικούς για πολλά κτίρια»

Οι απειλές που εκτοξεύει ο Ρουβίκωνας έρχονται μέσω ανάρτησης που έκανε ηγετικό του στέλεχος στη σελίδα του στο Facebook, αποκαλύπτοντας αυτό που είχε φανεί και από το video που έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα: πως ήξεραν τον κωδικό για να μπουν στο κτίριο, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, όπου στεγάζονται οι δυο εφημερίδες.
«Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα», έγραψε το στέλεχος του Ρουβίκωνα, προχωρώντας σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, γράφοντάς την μάλιστα με κεφαλαία γράμματα: ο Ρουβίκωνας γνωρίζει «του κωδικούς για πολλά κτίρια στην Αθήνα». Και τους γνωρίζει γιατί «έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες».
Η ανάρτηση καταλήγει με τη συμβουλή… απειλή: «Να προσέχετε τι γράφετε. Να είστε καλά παιδιά ε;».
Δείτε την ανάρτηση
Έτσι μπήκε ο Ρουβίκωνας στα γραφεία και Espresso και Δημοκρατίας
Περίπου 15 κουκουλοφόροι συμμετείχαν στην εισβολή και αφού μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία των δυο εφημερίδων, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Αφού πέταξαν φέιγ βολάν, έφυγαν από το σημείο.

Στο video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας, μαζί με κείμενο για την εισβολή, στο indymedia καταγράφονται καρέ καρέ τα όσα έγιναν.
Φτάνοντας στην είσοδο του κτιρίου, το ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να πληκτρολογεί κωδικό για να ανοίξει η εξώπορτα και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στα γραφεία.

Καθώς αρχίζουν να βάφουν τους τοίχους με μαύρη μπογιά, μια εργαζόμενη ακούγεται έκπληκτη μόλις βλέπει τους κουκουλοφόρους. «Ηρεμία, ηρεμία. Δεν πειράζουμε κανέναν» ακούγεται ένας άνδρας.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέλος του Ρουβίκωνα έχει λεκτικό διαπληκτισμό με έναν εργαζόμενο, τον οποίο φαίνεται να σπρώχνει και να του λέει «κάτσε κάτω». «Κάτσε ήρεμα, δεν θα πάθεις τίποτα» του λέει ο άνδρας που είχε ακουστεί και νωρίτερα να μιλάει.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφυγαν από το κτίριο χωρίς να γίνουν προσαγωγές.
Πέτσας: Θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».
ΕΣΗΕΑ:
Την εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία των δυο εφημερίδων καταδίκασε και η ΕΣΗΕΑ.
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων, που έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», στο Παγκράτι.
Οι άγνωστοι εισβολείς, αφού κατόρθωσαν να εισέλθουν από την κεντρική είσοδο και να ακινητοποιήσουν τον φρουρό, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι δύο εφημερίδες, πέταξαν μαύρες μπογιές σε τοίχους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε γραφεία και μηχανήματα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Νωρίς σήμερα το πρωί η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ανάρτησε βίντεο από την έφοδο των μελών της στα γραφεία των εφημερίδων.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που δέχονται επίθεση οι συγκεκριμένες εφημερίδες και η πολλοστή, που τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται στόχος βανδαλιστών και κουκουλοφόρων.
Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους των εφημερίδων που δέχθηκαν την επίθεση από αυτόκλητους τιμωρούς.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία, την τρομοκράτηση και τις απειλές. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να φιμώσουν τον Τύπο και να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό”.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Απειλές μετά το “ντου” σε Espresso και Δημοκρατία! «Ξέρουμε κωδικούς για πολλά κτίρια»"

Όλες οι αλλαγές που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ: Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την επιλογή νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αποστράτευση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη και του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά.
Στη θέση του διατηρείται ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.
Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επελέγη από το ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.
Νέος αρχηγός ΓΕΝ διορίζεται ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.
Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.
Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.
Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.
Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.
Το 1999, εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).
Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).
Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.
Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).
Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.
Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.
Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».
Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες.
Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.
Ομιλεί την Αγγλική.
Νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης
Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.
Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής ΄Αμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ.
Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ.
Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ/Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ΄Εβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/ΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.
Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Ανέλαβε την διοίκηση της ΧVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016.
Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Την 29 Ιανουαρίου 2019 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».
Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.
Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.
Νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης
Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1985.
Προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε Αρχηγός Στόλου με την υπ’αριθμ. 1/Σ. 2η από 29/01/19 απόφαση ΚΥΣΕΑ.
Προήχθη σε: Υποναύαρχο την 16/01/2017, Αρχιπλοίαρχο την 13/03/2014, Πλοίαρχο την 05/03/2010, Αντιπλοίαρχο την 12/04/2002, Πλωτάρχη τη 30/06/1997, Υποπλοίαρχο την 27/06/1992, Ανθυποπλοίαρχο την 24/06/1988, Σημαιοφόρο την 10/06/1985.
Έχει διατελέσει Κυβερνήτης στα πολεμικά πλοία: Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (2007-2010), ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ (1997-1999), ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΒΑΣ (1995-1997), ενώ έχει επιπλέον υπηρετήσει στα: ΤΠΚ ΜΠΑΤΣΗΣ (1992-1995) ως Ύπαρχος, ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ (1991-1992) ως Αξιωματικός Οπλισμού, ΑΤ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (1990-1991) ως Αξιωματικός Οπλισμού, ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ (1987-1990), ΑΤ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (1985-1987).
Έχει υπηρετήσει στις ακόλουθες επιτελικές και Διοικητικές θέσεις:
Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) (2017-2019) ως Διευθυντής Β’ Κλάδου,
Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) (2014-2017) ως Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού,
ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ (2010-2011) ως Διοικητής,
και επίσης ως Διευθυντής στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) (2001-2004) και στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) (1999-2001).
Διετέλεσε επίσης: Ακόλουθος Άμυνας Καΐρου (2011-2014) και Ναυτικός Ακόλουθος Ρώμης (2004-2007).
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), της Σχολής Πολέμου Ναυτικού (ΝΣΠ), της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας, της Σχολής Επιτελών Άμυνας Ναυτικού (ΣΕΑΝ- ΝΣΠ/Κατωτέρων), του Σχολείου Γ.Ε. Μαχίμων Αξιωματικών του Σχολείου ΝΑΤΟ Air Controller.
Έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα Παράσημα, Μετάλλια, Διαμνημονεύσεις:
Ανώτερο Ταξιάρχη Τάγματος Τιμής,
Ανώτερο Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα,
Στρατιωτικής Αξίας και Τιμής Α’ Τάξης
Σταυρό Αξίας και Τιμής Β’ Τάξης,
Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Γ’ Τάξης,
Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξης,
Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξης,
Διαμνημόμνευση συμμετοχής στην επιχείρηση ATALANTA.
Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ομιλεί την Αγγλική γλώσσα, είναι παντρεμένος με την Νικολέτα Γκαραβέλα και έχει δύο παιδιά.
Παραμένει αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 25 Ιανουαρίου 2019.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλες οι αλλαγές που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ: Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις"

Καραμανλής: Ερχονται πρόστιμα για παραβίαση της Λ.Ε.Α.

Τσουχτερά πρόστιμα για την παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προανήγγειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, η οποία ζήτησε «εξοντωτικά» πρόστιμα για τη συγκεκριμένη παράβαση του ΚΟΚ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την αναπροσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου, που προβλέπει μεν πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες από 20 που ίσχυε παλιά, αλλά όπως επισήμανε στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

«Δεν θα είμαστε απλά αυστηροί για τις ΛΕΑ αλλά θα παρακολουθούμε και την εφαρμογή του νόμου» είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στις σκέψεις του υπουργείου βρίσκεται και το ενδεχόμενο νομοθέτησης υποχρεωτικής χρήσης χιονολάστιχων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά όπως ο πρόσφατος πολύωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού λόγω χιονόπτωσης.

Ο ίδιος επισήμανε τα προβλήματα που διαπιστώνονται από τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την τοποθέτηση των οποίων απαιτείται πολύς χρόνος, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, τονίζοντας ότι η χρήση χιονολάστιχων εφαρμόζεται ήδη σε πολλές βαλκανικές χώρες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εξετάζουμε και διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Όταν θα λέει η Τροχαία ότι ο δρόμος κλείνει και δεν μπορείς να πας χωρίς όλα τα απαραίτητα μέσα σε αυτόν, θα υπάρχει αυστηρό πρόστιμο» είπε ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνοντας την απάντησή του.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Καραμανλής: Ερχονται πρόστιμα για παραβίαση της Λ.Ε.Α."

Μόρια: Πετροπόλεμος Αφγανών-Αφρικανών μετά τη δολοφονία του 20χρονου από την Υεμένη

Ένταση από το πρωί στον χώρο του καταυλισμού, στον ελαιώνα της Μόριας έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης με αφορμή το θάνατο του 20χρονου από την Υεμένη χθες το βράδυ.
Αφρικανοί, κυρίως, αιτούντες άσυλο έχουν καταλάβει το δρόμο μπροστά στο ΚΥΤ διεκδικώντας διαχωρισμό από τους Αφγανούς. Την ίδια ώρα Αφγανοί μέσα από τον ελαιώνα πετάνε πέτρες προς τους Αφρικανούς. Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Σύλληψη Αφγανού για το φόνο
Στο μεταξύ πριν από λίγο (ώρα 1 το μεσημέρι) συνελήφθη 27χρονος Αφγανός για το φόνο χθες το βράδυ του 20χρονου από την Υεμένη. 
Πρόκειται για το δεύτερο νεκρό αυτόν το μήνα στον καταυλισμό της Μόριας, Ο πρώτος εξέπνευσε προχθές χτυπημένος και αυτός με μαχαίρι από άλλον Αφγανό. Οι πληροφορίες λένε πως από την αρχή της χρονιάς είναι περισσότεροι από 10 οι τραυματίες από μαχαίρι στη διάρκεια διαπληκτισμού που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόρια: Πετροπόλεμος Αφγανών-Αφρικανών μετά τη δολοφονία του 20χρονου από την Υεμένη"

Εκτεθειμένη η ΕΛ.ΑΣ. που επέτρεψε να «αλωνίζει» ο Ρουβίκωνας

Βαρύτατα εκτεθειμένη είναι η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων εναντίον των γραφείων του ομίλου ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ.

Μόλις 300 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου, το καλύτερα φρουρούμενο σημείο της Αθήνας, και ακριβώς απέναντι από το σπίτι της αδελφής του πρωθυπουργού, της Ντόρας Μπακογιάννη, οι «μπαχαλάκηδες» έδρασαν ανενόχλητοι χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Μάλιστα μπήκαν με τον κωδικό εισόδου που ήδη γνώριζαν.

Τη χθεσινή νύχτα που υποτίθεται ότι ίσχυαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας λόγω της επίσκεψης του στρατάρχη Χαφτάρ, μια ομάδα 15 κουκουλοφόρων σεργιάνιζε στην περιοχή χωρίς να γίνει αντιληπτή από τις αρχές Ασφαλείας.

Εισέβαλαν στα γραφεία, ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς! Οι εργαζόμενοι δεν προστατεύθηκαν από κανέναν την ώρα που εκτελούσαν το λειτούργημά τους.

Η Αστυνομία εμφανίστηκε στα γραφεία αρκετή ώρα μετά την επίθεση, όταν πλέον ήταν πολύ αργά. Το ίδιο ακριβώς που είχε συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες, όταν είχαν δεχθεί και άλλη επίθεση από «μπαχαλάκηδες», που όμως δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτεθειμένη η ΕΛ.ΑΣ. που επέτρεψε να «αλωνίζει» ο Ρουβίκωνας"

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Μέρκελ για τη Λιβύη και την διάσκεψη του Βερολίνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και την διάσκεψη του Βερολίνου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ALPHA το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Ελλάδα είναι περιφερειακή δύναμη σταθερότητος. Έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Μαζί με την Ιταλία είμαστε οι γειτονικές χώρες της Λιβύης και θα έπρεπε να είμαστε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε για το μέλλον μίας χώρας, η σταθερότητα της οποίας ενδιαφέρει την Ευρώπη, ενδιαφέρει και ιδιαίτερα την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του.

Στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα βάλει βέτο για πολιτική λύση στη Λιβύη, η οποία να μην έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων “μνημονίων΄”, ειδικά του “μνημονίου” διευθέτησης των δήθεν θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild είχε γράψει σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες παρά το γεγονός, όπως σημειώνει και η γερμανική εφημερίδα, «οιΈλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Μέρκελ για τη Λιβύη και την διάσκεψη του Βερολίνου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news