facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

«Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών με πρωτοπόρα διαδικασία στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας»

Ως μία εμβληματική ενέργεια, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την ουσιαστική λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε, με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η υγεία στην Ελλάδα θα είναι δημόσια και δωρεάν», προσθέτοντας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι η κρατική επιχορήγηση, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα ΣΔΙΤ», προκειμένου, όπως επεσήμανε, «οι γιατροί μας και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια και παράλληλα να μην υπάρχει αναμονή και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες».

Αναφερόμενος στην ουσιαστική λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «θα υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα» και μίλησε για τις διαδικασίες που έχουν γίνει, αλλά και όσες έχουν προγραμματιστεί, λέγοντας: «Μετά την εξασφάλιση ενός πολύ σημαντικού κονδυλίου από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρούν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό και καλύφθηκε η θέση του αναπληρωτή καθηγητή, που θα είναι ο επικεφαλής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής. Παράλληλα, σε συντονισμό με την διοίκηση του νοσοκομείου φροντίζουμε ώστε να τρέξουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών».


Όπως εξήγησε και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι προσλήψεις θα γίνουν μία πρωτοπόρα διαδικασία, δηλαδή με ηλεκτρονική πλατφόρμα, έτσι ώστε να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής», προσθέτοντας: «Θυμίζω ότι η διαδικασία αυτή για τους γιατρούς ήταν περίπου 18 μήνες και για το νοσηλευτικό προσωπικό 3,5 χρόνια, ενώ τώρα θα μειωθεί στους πέντε μήνες για όλους».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά «η Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική θα λειτουργήσει, ακόμα και αν πρέπει να φέρουμε πάνω-κάτω». Σε αυτό το σημείο ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, λέγοντας ότι «οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες είναι η καρδιά ενός νοσοκομείου, οπότε θα στηριχτούν αναλόγως».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, η οποία όπως σημείωσε, «μπορεί να γίνει με συγκεκριμένα οικονομικά μοντέλα, όπως είναι η κρατική επιχορήγηση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που σε κάποια κομμάτια δέχεται να χρηματοδοτήσει μέχρι του ποσού του 80% και βέβαια τα ΣΔΙΤ», τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε σε καίριες και δομικές παρεμβάσεις σε όλα τα νοσοκομεία μας».

Όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, «η υγεία στην Ελλάδα θα είναι δημόσια και δωρεάν, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία, προκειμένου και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια, ώστε να μην υπάρχει αναμονή και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, γιατί θέλουμε να έχουμε ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας».

Όσον αφορά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, είπε ότι «προχωράμε ήδη με την περιφέρεια σε ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισής του, το οποίο είχε κολλήσει και θέλω να ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Βασίλης Κικίλιας είπε «θέλουμε να βρούμε τρόπους για να στηρίξουμε την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «έχει έρθει επανειλημμένως εδώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τη βοήθεια και την στήριξη σε αυτούς που δεν έχουν και που δεν μπορούν και αυτοί μετά την κρίση είναι πολλοί».

Όπως πρόσθεσε, «είναι η λεγόμενη μεσαία τάξη που καταβαραθρώθηκε μέσα στην κρίση και όλοι αυτοί στρέφονται στο εθνικό σύστημα υγείας, για αυτό και εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να τους στηρίξουμε και αυτό θα κάνουμε». Άλλωστε, όπως παρατήρησε, «αυτό γίνεται τους τελευταίους έξι μήνες χωρίς μεγάλα λόγια».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι μία αισιόδοξη ημέρα για την λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής και την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Αιτωλοακαρνανία», προθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις που έκανε με την σειρά του ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, αναφέρθηκε και αυτός στην λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής, λέγοντας ότι «μετά την βοήθεια από το πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και την συνεργασία με την περιφέρεια, θα υλοποιήσουμε πολύ σύντομα ένα μοντέλο, με το οποίο θα παρέχουμε στην κοινωνία το μέγιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και την απόλυτη προσβασιμότητα σε αυτό».

Ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής του παρουσίας στην Πάτρα, εκτός από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο επισκέφθηκε και άλλες νοσηλευτικές μονάδες της πόλης, ενώ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Τέλος, στις 18:30 απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ σε κινηματοθέατρο της Πάτρας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών με πρωτοπόρα διαδικασία στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας»"

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Κανονικά θα λειτουργεί το σχολείο κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τους ΕΛΚΕ και τη νέα ΑΔΙΠ, «η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας», διευκρίνισε το υπουργείο.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα αυτό θα αποτυπωθεί κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά η λειτουργία των σχολείων ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών"

«Διπλοθεσίτης» ο Αλέξης Γεωργούλης: Και ευρωβουλευτής και... κριτής στο «Your Face Sounds Familiar»!

Επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες το Your Face Sounds Familiar. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχει και ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης!

Το πρώτο γύρισμα θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και η προβολή του επεισοδίου θα γίνει την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Οι δέκα παίκτες:

Λάμπης Λιβιεράτος
Γιώργος Χρανιώτης
Στέφανος Μουαγκιέ
Νικόλας Ραπτάκης
Ηλίας Μπογδάνος
Ευριδίκη
Μαρία Ανδρούτσου
Δανάη Λουκάκη
Τάνια Μπρεάζου
Κατερίνα Κουκουράκη

Σύμφωνα με το «Πρωινό», οι τέσσερις κριτές του YFSF θα είναι οι: Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Μαζωνάκης, Δημήτρης Σταρόβας και Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Ήδη, το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κριτής στο σόου του ΑΝΤ1, προκαλεί αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος. Χαρακτηριστική, δε, είναι η κριτική της «Εφημερίδας των Συντακτών», σε άρθρο με τίτλο «Να χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Γεωργούλη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διπλοθεσίτης» ο Αλέξης Γεωργούλης: Και ευρωβουλευτής και... κριτής στο «Your Face Sounds Familiar»!"

Κουκάκι: Αναβλήθηκαν οι δίκες των 20 συλληφθέντων – Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι

Αναβλήθηκαν για τα τέλη του μήνα (22,23,24) οι δικές των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αιτία για τις αναβολές ήταν η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα για έναν κατηγορούμενο. Σε μια από τος δικογραφίες, αστυνομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν δια των συνηγόρων τους παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Έξω από το Αυτόφωρο παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.

Παρούσα ήταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του Αυτοφώρου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκάκι: Αναβλήθηκαν οι δίκες των 20 συλληφθέντων – Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι"

Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε

«Πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Για την κριτική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ θα αντιτείνω είπε ο πρωθυπουργός ότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε την τοποθέτησή του





Μήνυμα στην Τουρκία

«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Επίσης υπογράμμισε ότι τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του EastMed Act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν.

«Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ασφάλειας, λέγοντας ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους». Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους. Και έχουμε λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να το κάνει. Και οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Και η κοινωνία έχει αποδεχθεί πως αυτή η πολιτική δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. (…) Αλλά απαιτείται και σεβασμός στους νόμους. Είναι μεγάλη επιτυχία της κοινωνίας η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Δεν είναι οι έλεγχοι που κάνουν τη διαφορά, αλλά ο πολίτης που θα υποδείξει στον καπνιστή ότι δεν μπορεί να καπνίσει σε ένα μαγαζί. Να φέρω το παράδειγμα για τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Συζητάμε ένα νέο πλαίσιο για να αντιμετωπίσουμε τη διατάραξη της ζωής της πόλης από μικρές πορείες. Θα σεβαστούμε πλήρως τα δικαιώματα όσων διαδηλώνουν. Βλέπω πολλά δείγματα ωριμότητας στην ελληνική κοινωνία».

Παρών στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ  ο οποίος συνομίλησε πριν την έναρξη της συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ακόμα μια ανάρτηση για την πετυχημένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Δείτε την ανάρτησή του 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε"

Κινητοποιήσεις υπερ των εργαζομένων έξω από τα «Jumbo» (φωτο)

Με σύνθημα «η Κυριακή αργία είναι των εργατών» μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, και με την υποστήριξη μελών άλλων ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε εξόρμηση στους εργαζόμενους του καταστήματος «Jumbo», αλλά και έξω από το κατάστημα, με αφορμή την απόφαση της εταιρείας να ανοίγει το κατάστημα όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία επικαλείται το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει «με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη» να ρυθμίζει σε συγκεκριμένες περιοχές τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές από αυτές που ήδη ισχύουν για ολόκληρη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας ζητά από τους εργαζόμενους να παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ και για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις υπερ των εργαζομένων έξω από τα «Jumbo» (φωτο)"

ΔΕΗ: Αναστέλλεται η διαδικασία διακοπής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών

Ανεστάλη, ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, η διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών, λόγω υπέρογκων οφειλών του ιδρύματος.

Οι οφειλές αυτές, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, δεν εξυπηρετούνται τα τελευταία 5 χρόνια και για το λόγο αυτό η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε αγωγή το 2018.

Παράλληλα, η ΔΕΗ απευθύνει εκ νέου πρόσκληση προς τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών ώστε «να προχωρήσουν σε έναν νέο, ρεαλιστικό διακανονισμό της οφειλής ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν του τόσο το κοινωνικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα όσο και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μιας εισηγμένης εταιρείας έναντι των μετόχων της και των καταναλωτών».

Τι είχε δηλώσει η Μαίρη Λίντα για τη διακοπή ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών

«Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο; Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας, όμως, τι θα απογίνουν; Όλοι εμείς που ζούμε εδώ, το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μία εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα», είχε αναφέρει νωρίτερα για το θέμα η τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα.

Η Μαίρη Λίντα, φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας. Στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη, Μαργαρίτα Λαμπρινού, ο αδερφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας, καθώς επίσης και άλλοι υπερήλικες καλλιτέχνες.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαίρη Λίντα είχε πει για την διαμονή της στο Γηροκομείο: «Όλα τα παιδιά εδώ είναι εκπληκτικά. Από τους διευθυντές μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο. Είναι ευγενέστατοι. Την ώρα που τους χρειαζόμαστε χτυπάμε τα κουδούνια και έρχονται όλοι να δουν τι συμβαίνει. Εγώ αυτό το νιώθω ασφάλεια».«Στο γηροκομείο η Μαίρη Λίντα; Γιατί η Μαίρη Λίντα τί είναι; Δεν είναι άνθρωπος; Δεν αξίζει να είναι εδώ και να την περιποιηθούν; Για ποιο λόγο να μην έρθω εγώ στο νοσοκομείο;», είχε πει στην κάμερα του Open η γνωστή τραγουδίστρια.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Αναστέλλεται η διαδικασία διακοπής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών"

Ο Κορυδαλλός πάει... Ασπρόπυργο: Υπεγράφη Μνημόνιο για την μετεγκατάσταση των φυλακών

Προχωρά, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το σχέδιο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Οι εξελίξεις φαίνεται πως «τρέχουν», καθώς σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, υπεγράφη «μνημόνιο συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση καταστήματος κράτησης από τον Κορυδαλλό στην περιοχή του "πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας", στον Ασπρόπυργο υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη».

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) Λευτέρη Οικονόμου και τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κορυδαλλός πάει... Ασπρόπυργο: Υπεγράφη Μνημόνιο για την μετεγκατάσταση των φυλακών"

ΟΤΕ: Πρόσκληση για συνέχιση διαλόγου για νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας (γ.γ. Άννα Στρατινάκη, γ. διευθυντής Κώστας Αγραπιδάς), του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχετικά με την κατάργηση του αντικειμένου της φυσικής φύλαξης στον ΟΤΕ και τη λύση των συμβάσεων εργασίας των έξι φυλάκων που δεν αποδέχθηκαν τα σχετικά κίνητρα αποχώρησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, από την εκπρόσωπο του υπουργείου προτάθηκε, σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των έξι φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης.

Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες, η διοίκηση απέστειλε στην ομοσπονδία εργαζομένων πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου, με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως υπενθυμίζει ο ΟΤΕ, τον περασμένο Μάρτιο προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε, «ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και, επιπλέον, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ έξι αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με τη νόμιμη αποζημίωση».

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) επισήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων «ήταν απολύτως αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο ΟΤΕ «υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του υπουργείου προς τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση, είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του, όπως σωστά επισήμανε το υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή θέση του υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς» αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Στη σημερινή τριμερή συνάντηση παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του οποίου είναι οι έξι απολυμένοι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Πρόσκληση για συνέχιση διαλόγου για νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ"

Χίος -προσφυγικό: «Λαοθάλασσα» στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Μαζική παρουσία, αλλά και ένταση και ακρότητες ήταν τα χαρακτηριστικά άλλης μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Η ίδια η συνεδρίαση προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών δημοτών, που βρίσκονταν εκτός του Δημαρχείου, ενώ έξω από την Αίθουσα είχαν τοποθετηθεί καρέκλες, για την παρακολούθηση της.

Η ένταση δημιουργήθηκε στη θέα της προσέλευσης του Υφυπουργού Νότη Μηταράκη, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, όταν μάλιστα μετά την είσοδο του στο Δημαρχείο η Αστυνομία προσπάθησε να ελέγξει την είσοδο, αυτή έσπασε από θερμόαιμους διαδηλωτές.

Η ένταση είχε δημιουργηθεί νωρίτερα με διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων του Βροντάδου και του Χαλκειούς.

Οι αποδοκιμασίες κατά του Βουλευτή συνεχίστηκαν και μέσα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επανέλαβε τις Κυβερνητικές θέσεις και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει επιμονή για το φλώρι αν ο Δήμος Χίου παραχωρήσει δημοτική έκταση μακρύτερα ακόμα από τον οικισμό του Βροντάδου.



alithia
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος -προσφυγικό: «Λαοθάλασσα» στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου"

Η απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το Megxit: Η μεταβατική περίοδος για Χάρι και Μέγκαν

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε την απόφασή της για την υπόθεση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι επέλεξαν να αποχωρήσουν από το παλάτι. Η 93χρονη βασίλισσα έδωσε την ευχή στον εγγονό της και έκανε λόγο για μεταβατική περίοδο.

Το Megxit έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, να έχουν πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στον Καναδά.

Σύμφωνα με το reuters η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε μία μεταβατική περίοδο για την... έξοδο του ζευγαριού από το παλάτι, ενώ έδωσε και την ευχή της στον Χάρι για την απόφαση που έχει λάβει.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσει μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια», δήλωσε η 93χρονη μονάρχης.

Η ανακοίνωση θεωρείται άκρως ασυνήθιστη τόσο λόγω του ανεπίσημου τόνου της όσο και της προσωπικής φύσης της, καθώς απευθύνεται στο ζευγάρι με τα ονόματά τους παρά τους τίτλους τους.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Ο 35χρονος Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν είπαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα επιδιώξουν να υιοθετήσουν ένα χαμηλότερο προφίλ, να οικοδομήσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους και να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής, καθώς «διαμορφώνουν έναν προοδευτικό νέο ρόλο».

Στην ανακοίνωση του παλατιού σήμερα σημειώνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν «ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση στη νέα ζωή τους».

Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές πώς ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα αποσυρθούν εν μέρει από τους βασιλικούς ρόλους τους ή ποιος θα πληρώνει για το διατλαντικό lifestyle τους.

Αυτή τη στιγμή, χρηματοδοτούνται κυρίως από τα χρήματα της περιουσίας του δουκάτου της Κορνουάλης του πρίγκιπα Καρόλου, καθώς τους απαγορεύεται να έχουν προσωπικά εισοδήματα.

«Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προκειμένου να τα επιλύσει η οικογένειά μου και πρέπει να γίνει κάποια δουλειά για αυτά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα.

Η Μέγκαν, η οποία βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο της Άρτσι, αναμένετο να συμμετάσχει στη σημερινή σύσκεψη στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, μέσω τηλεφώνου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ για το Megxit: Η μεταβατική περίοδος για Χάρι και Μέγκαν"

Ψηφιοποιείται πλήρως η μισθοδοσία του Δημοσίου – Ποιες εταιρίες επιλέχθηκαν για το έργο

Στην υλοποίηση του πρώτου ενιαίου και πλήρως ψηφιοποιημένου συστήματος μισθοδοσίας όλων των αμειβόμενων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω ενός νέου πληροφοριακού συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο γρήγορος και ακριβής ο υπολογισμός, η εκκαθάριση, η πληρωμή και απόδοση των μισθών, των ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων, εξοικονομώντας πόρους και βελτιώνοντας τη λειτουργία του κράτους.

«Το πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Μισθοδοσίας αποτελεί άλλη μια χρόνια εκκρεμότητα της χώρας την οποία ερχόμαστε να επιλύσουμε» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και προσέθεσε: «Μειώνουμε δραστικά τη γραφειοκρατία, ώστε το κράτος να λειτουργεί πιο οργανωμένα, με περισσότερη ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι «η ψηφιοποίηση του συστήματος μισθοδοσίας των αμειβόμενων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης μπαίνει στην τελική φάση πλήρους λειτουργίας.

Στόχος του έργου είναι ένα ενιαίο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο κεντρικό σύστημα υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας και των κάθε είδους πρόσθετων αμοιβών ή αποζημιώσεων, στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Η λειτουργία του νέου συστήματος θα συμβάλει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στον περιορισμό πιθανών αστοχιών και στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των πάσης φύσεως αμοιβών με τρόπο διαφανή και ελεγχόμενο, προς ωφέλεια των φορολογούμενων».

Για ενίσχυση της οργάνωσης του κράτους έκανε λόγο ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως τόνισε «η ενιαία και πλήρως ψηφιοποιημένη μισθοδοσία των αμειβόμενων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ενισχύει την οργάνωση του κράτους, αφαιρώντας γραφειοκρατικά γρανάζια από έναν μηχανισμό που εκσυγχρονίζεται. Ενισχύει παράλληλα τη διαφάνεια και δίνει στο υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης και ελέγχου των δημοσίων πόρων».

Με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα καταγραφούν για πρώτη φορά όλα τα επιμέρους συστήματα υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας των φορέων του Δημοσίου και οι ιδιαιτερότητες των φορέων, ακόμη και σε ατομικό επίπεδο μισθοδοτούμενου.

Παράλληλα, το καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο έγκαιρη πληροφόρηση στους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ κλπ) καθώς και στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης γνώση σε πραγματικό χρόνο του ύψους της μισθοδοσίας καθώς και των ενδεχομένων πολλαπλών πηγών μισθοδοσίας του κάθε αμειβόμενου από το κράτος προσώπου. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα καλύπτει, κατά την πλήρη παραγωγική του λειτουργία (η οποία έχει δρομολογηθεί για τον Ιούλιο του 2021), τουλάχιστον 680.000 μισθοδοτούμενους, 3.500 πιστοποιημένους φορείς του Δημοσίου (Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείων, Περιφέρειες, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Ανεξάρτητες Αρχές, Ιερές Μητροπόλεις, σχολικές επιτροπές, λοιπά ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κ.α.) και 2.800 πιστοποιημένους εκκαθαριστές.

Να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Ανάπτυξη Εφαρμογών Υποστήριξης Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) Μισθοδοσίας». Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία φάση οργάνωσης της λειτουργίας της ΕΑΠ που προβλεπόταν ήδη από την ίδρυση της. Το συγκεκριμένο έργο βρισκόταν σε εκκρεμότητα για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τέθηκε και πάλι σε καθεστώς υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ανάδοχος του έργου είναι ο Όμιλος Εταιριών «QUALITY & RELIABILITY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μίλησε για το έργο αναφέροντας ότι «το νέο ενιαίο και πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα μισθοδοσίας των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση. Δίνουμε τη δυνατότητα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής να έχει μια πλήρη και διαφανή διαχείριση ως προς τον υπολογισμό, την εκκαθάριση και την απόδοση μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων όλων των αμειβόμενων από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιοποιείται πλήρως η μισθοδοσία του Δημοσίου – Ποιες εταιρίες επιλέχθηκαν για το έργο"

Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Βούλας -Τι λέει η δημοτική Αρχή

Να τεθεί υπό κατάληψη το 2ο ΓΕΛ Βούλας αποφασίστηκε από μαθητές του σχολείου. Οι λόγοι που προχώρησαν στην απόφαση τους οι μαθητές, όπως αναφέρονται στο στη σχετική ανακοίνωση τους, είναι:
  • Η έλλειψη καθηγητών
  • «Εσφαλμένες σχολικές υποδομές» και συγκεκριμένα η καλή λειτουργία των χώρων υγιεινής, το καλοριφέρ (σύμφωνα με ισχυρισμό τους δεν έχουν θέρμανση), χαλασμένες βρύσες και να επισκευαστούν τα παγκάκια που είναι χαλασμένα.
  • Έλλειψη σχολικού φύλακα
  • «Αντιπαιδαγωγικό Περιβάλλον» – εκφράζονται παράπονα για την συμπεριφορά κάποιων εκπαιδευτικών
  • Λίγες εκδρομές
  • Περισσότερες ώρες γυμναστικής
  • Και τέλος θέμα που αφορά στην τράπεζα θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.
Η ανακοίνωση του Δήμου:
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή και ήδη έχει συναντηθεί με τους μαθητές η Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου κα Μίμα Νικηφοράκη. Η κα Νικηφοράκη εξήγησε στους μαθητές ότι ο Δήμος και η σχολική επιτροπή δεν μπορούν να παρέμβουν στα θέματα που αφορούν τους καθηγητές και εν γένει την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές που τίθενται στην ανακοίνωση, η επισκευή των βρυσών και τα παγκάκια θα επιλυθούν άμεσα μετά τη λήξη της κατάληψης καθώς δεν υπήρχε στις υπηρεσίες του Δήμου νωρίτερα κάποιο σχετικό αίτημα και σε ότι αφορά τη θέρμανση ενημέρωσε τους μαθητές πως το καλοριφέρ το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο λειτουργεί κανονικά και η τακτική προβλεπόμενη συντήρηση του καυστήρα ολοκληρώθηκε πριν από μόλις έναν μήνα. Μάλιστα δεν έχει αναφερθεί από το σχολείο κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της θέρμανσης.
Σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών και τα αίτια της κατάληψης ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:
«Με έκπληξη ενημερώθηκα πως μαθητές του 2ου ΓΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου χωρίς πρώτα να αποστείλουν σε κανένα φορέα τα αιτήματά τους. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα όλα τα θέματα που συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και κάθε χρόνο ικανοποιείται σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων που τίθενται στο Δήμο από τη σχολική κοινότητα δαπανώντας πάρα πολύ μεγάλα ποσά. Σέβομαι και υποστηρίζω θερμά το δικαίωμα των μαθητών στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά θεωρώ λυπηρό να διακόπτεται η μαθησιακή διαδικασία από μερίδα μαθητών με αφορμή σειρά αόριστων ή υπερβολικών αιτημάτων, χωρίς πρώτα να προηγηθεί διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και είναι ακόμα πιο λυπηρό μερίδα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης του Δήμου να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αποκομίσουν πρόσκαιρα, μικροπολιτικά οφέλη. Για το καλό όλων των μαθητών εύχομαι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου να γίνει άμεσα και να ξεκινήσει η διεξαγωγή των μαθημάτων.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Βούλας -Τι λέει η δημοτική Αρχή"

Μεταναστευτικό: Γενική απεργία στις 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

«Λουκέτο» βάζουν στις 22 Ιανουαρίου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως συναποφασίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη. Η γενική απεργία γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κοινωνιών των τριών νησιών για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Λέσβο, σήμερα συνεδριάζει το Επιμελητήριο και αναμένεται η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ώστε να κλείσουν εκείνη τη μέρα και οι επιχειρήσεις. Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Γενική απεργία στις 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου"

Στον αέρα η συμφωνία για τη Λιβύη: Προθεσμία ζήτησε ο Χάφταρ

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου έκαναν γνωστό ότι ο Στρατάρχης Χάφταρ ζήτησε προθεσμία για να υπογράψει ή όχι την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.


Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας, συζήτησαν με τους Λίβυους εκπρόσωπους το κείμενο της συμφωνίας για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φάγιεζ Σάρατζ και ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης στα ανατολικά της χώρας υπέγραψαν τη συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι το πρωί της Τρίτης.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι ο Χαφτάρ ζήτησε περιθώριο μέχρι αύριο το πρωί για να αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη.
Στο προσχέδιο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα εμπλεκόμενα μέρη στη Λιβύη δεσμεύονται να τηρήσουν το καθεστώς της εκεχειρίας, χωρίς προϋποθέσεις. Τονίζεται δε, ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις της αφρικανικού κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κύριοι αντίπαλοι στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός της Τρίπολης Σάρατζ και ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχης Χάφταρ, αρνήθηκαν να συναντήσουν ο ένας τον άλλον!!


Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός με αναρτήσεις του στο Twitter αποδομεί το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Μάλιστα σημειώνει πως νέοι εθελοντές πυκνώνουν τις γραμμές του και κατευθύνονται προς την Τρίπολη.

Μάλιστα την ώρα που ξεκινούσε η συνάντηση της Μόσχας για την εκεχειρία στη Λιβύη, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός αναρτούσε μήνυμα του Στρατάρχη Χάφταρ, που έλεγε: “Οι διαπραγματεύσεις θα έχουν επιτυχία μόνον με τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών και των ένοπλων ομάδων μέσα στην Τρίπολη, την εξόντωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και τον σεβασμό της νομοθετικής εξουσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων (σσ που έχει την έδρα της στο Τομπρούκ και “ελέγχεται” από τους πιστούς στον Χάφταρ βουλευτές)”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα η συμφωνία για τη Λιβύη: Προθεσμία ζήτησε ο Χάφταρ"

Με εντολή Κ. Καραμανλή «κατεβαίνουν» οι αφίσες για τις αμβλώσεις στο μετρό

Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή «κατεβαίνουν» οι αφίσες από τους σταθμούς του μετρό της διαφήμισης με την υπογραφή «Αφήστε με να ζήσω».

Οπως δήλωσαν πηγές της ΣΤΑΣΥ ΑΕ υπήρξε πριν λίγο παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για να σταματήσει η εν λόγω διαφήμιση στο μετρό μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε επιβάτες και όχι μόνο «ανεβάζοντας» στα social media φωτογραφίες της αφίσας και κάνοντας λόγο για «οπισθοδρόμηση» και για φαινόμενα που γυρνούν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Σημειώνεται πως η εν λόγω πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα και ειχε τοποθετηθεί σε 31 πλαίσια σε 17 σταθμούς του μετρό ήταν προγραμματισμένη να παραμείνει στα ειδικά διαφημιστικά πλαίσια για διάστημα 14 ημερών, δηλαδή έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η απάντηση του υπουργείου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

ΣΤΑΣΥ: Το βράδυ θα αποσυρθούν

«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλή και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της.

Η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό».

Βολές από το ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα, την παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών και της διοίκησης της δημόσιας επιχείρησης που διαχειρίζεται το μετρό, είχε ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: «Μας εξέπληξε το περιεχόμενο της σημερινής αφίσας που αναρτήθηκε στους σταθμούς του Μετρό Αττικής, για "το αγέννητο παιδί". Οι γυναίκες όλου του πλανήτη αγωνίστηκαν σκληρά για την κατάκτηση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην κύηση. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά νομιμοποιήθηκε η άμβλωση με το Ν. 1609/1986 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Με εντολή Κ. Καραμανλή «κατεβαίνουν» οι αφίσες για τις αμβλώσεις στο μετρό"

Εκλογικός νόμος: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο – Πότε ψηφίζεται

Στην Βουλή κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον νέο εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για επεξεργασία μεθαύριο Τετάρτη 15/1, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση έχει εκφράσει την αντίρρησή της με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αυτές διαφάνηκαν από τις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κάτι που σημαίνει πως οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και πιθανότατα θα ακολουθηθούν από δεύτερες εκλογές, με το νέο προτεινόμενο σύστημα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογικός νόμος: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο – Πότε ψηφίζεται"

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για την διαφήμιση κατά των αμβλώσεων στο Μετρό

Μια αφίσα που έκανε την εμφάνισή της ως διαφήμιση στους σταθμούς του Μετρό έχει προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση καθώς επί της ουσίας στέλνει μήνυμα κατά των αμβλώσεων.

Για το θέμα απάντησε η ΣΤΑΣΥ. «Πρόκειται για μια διαφήμιση όπως όλες οι άλλες που μπαίνουν σε χώρους του Μετρό», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Εν προκειμένω ζητήθηκε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση να μπει η εν λόγω διαφήμιση, με τον φορέα αυτόν να καταβάλλει κανονικά το προβλεπόμενο ποσό για τη φιλοξενία του πόστερ. Πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους. Στην αφίσα δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στις αμβλώσεις, έτσι κρίθηκε πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Πράγματι, μπορεί κανείς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του προβαλλόμενου μηνύματος αλλά κατά τη γνώμη μας δε στοιχειοθετείται λόγος για να μην υπάρχει η διαφήμιση. Να θυμίσουμε πως προσφάτως φιλοξενήθηκε αφίσα και του vegan κινήματος όπου και είχαμε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε πως οι αντιδράσεις είναι θεμιτές, ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Συνέβη ο,τι γίνεται και με τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούμε», τονίζεται στην απάντηση.

Η αφίσα γράφει: «Αφήστε με να ζήσω». «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Στο κάτω μέρος της αφίσας, γράφει: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».


Εκτός από τους χρήστες των social media αντιδράσεις υπάρχουν και από κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ με τον εκπρόσωπο Τύπου να γράφει σε ανάρτησή του στο facebook: «Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή, όχι επιβολή. Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων. Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές. Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;»

Δείτε την ανάρτηση







newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ για την διαφήμιση κατά των αμβλώσεων στο Μετρό"

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια

Ράγισαν καρδιές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλας Αρμουτίδου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση η γυναίκα μίλησε για την αδικοχαμένη κόρη της. «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου» είπε η κ. Αρμουτίδου και ολοκληρώνοντας την κατάθεση της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε βάρος των συγγενών των κατηγορουμένων βάζοντας τους στο κάδρο των ευθυνών .

«Είναι οι ηθικοί αυτουργοί του δικού μου πόνου», είπε ενώ κινήθηκε σε βάρος των δυο νεαρών που κάθονταν αμίλητοι στο εδώλιο. «Θέλω να δω τις φάτσες τους το δικαιούμαι» ξέσπασε την ώρα που οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν .


«Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ... θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» ούρλιαξε και θρηνώντας μονολογούσε: «Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου».

«Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει»

Η μητέρα ανέβηκε υποβασταζόμενη στο βήμα του μάρτυρα την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω από τους κατηγορούμενους.

Η γυναίκα κάθισε σε μια καρέκλα και άρχισε να μιλά για το φιλότιμο παιδί της με τον καλό ψυχικό κόσμο.

«Είχε αγάπη για όλους και για κάθε αδύναμο. Ήταν παιδί δοτικό, της αγάπης της προσφοράς» ανέφερε προσθέτοντας πως στα χέρια των κατηγορουμένων, τους οποίους χαρακτήρισε ανθρωπόμορφα τέρατα, «έζησε τη θηριωδία».

«Ξεγέλασαν το παιδί μου και το οδήγησαν στο άνδρο της ακολασίας» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η κόρη της στοχοποιήθηκε και στη συνέχεια της έστησαν ενέδρα.

«Αυτά τα κοπρόσκυλα! Τα καρκινώματα... Τι θα απολογηθούν στο Θεό και στην κοινωνία» τόνισε η γυναίκα συμπληρώνοντας «αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει ... Έφαγαν το παιδί μου τα τέρατα , οι δολοφόνοι που κάθονται χωρίς ντροπή ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά. Είναι γεννημένη τέρατα. Αν ήταν στη ζούγκλα η Ελένη θα γλίτωνε... Την πέταξαν σαν μπάζο, σαν σακίδιο».

«Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη»

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννη.

«Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια» είπε ο Ιωάννης Τοπαλούδης ο οποίος μίλησε για την αδικοχαμένη κόρη του, για την εξαφάνιση της, τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να τη βρουν και τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία της στη Ρόδο όπου σπούδαζε .

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες συγκλονιστικές στιγμές» είπε συμπληρώνοντας πως δεν κατάφερε να πάει στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το παιδί του.

«Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας» ανέφερε και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές όταν μετά το έγκλημα πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης όπου βρήκε τα ρούχα της στο πλυντήριο ένα μισό φαγωμένο μήλο και μισή τσίχλα. «Όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε... Εκεί ζούσε και ανέπνεε» είπε.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στην συγκλονιστική στιγμή που επέστρεφε με το αεροπλάνο στο σπίτι της οικογένειας συνοδεύοντας το νεκρό παιδί του στο φέρετρο.

«Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει» είπε κλαίγοντας.

Ο μάρτυρας στράφηκε σε βάρος των γονιών των κατηγορουμένων. «Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους. Έτσι, θα είχαν προστατεύσει την κόρη μας γιατί αν δεν ήταν το δικό μας παιδί θα ήταν ένα άλλο. Μακάρι η Ελένη να ήταν ζωντανή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε οι κατηγορούμενοι» τόνισε και μίλησε για ένα όνειρο στο οποίο είδε την Ελένη να του ζητά να της αγοράσει ρούχα. «Τι να τα κάνεις κορίτσι μου της είπα» ανέφερε κλαίγοντας .

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να στέκονται με ευλάβεια στην μνήμη της κόρης του και εκείνοι με τη σειρά τους δεν του έκαναν καμία ερώτηση εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια τους.

Αναφερόμενος δε στη συγγνώμη που ζήτησε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος Ροδίτης υπογράμμισε : «Η ειλικρίνεια και η αλήθεια δεν υπάρχει σε αυτά τα άτομα. Εγώ δεν είδα δημόσια δήλωση. Οι ίδιοι δεν ζήτησαν συγγνώμη από εμάς... Το συγγνώμη πρέπει να αισθάνεσαι για να το πεις είναι μεγάλη λέξη».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια"

Τέλος το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία και κάβες

Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε καταστήματα εστίασης και λιανικής πώλησης οινοπνευματώδη ποτών (Κάβες).

Οπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης «η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία και κάβες"

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη νότια νησιωτική χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικότερα:  

Την Τετάρτη

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού με χάρτες

Βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της χώρας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020. 

Βροχές, κατά τόπους ισχυρές, σποραδικές καταιγίδες και επικράτηση ενισχυμένων ανατολικών ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του κέντρου του χαμηλού (σημειώνεται με “L”), ο ολικός υετός του προηγούμενου 12ώρου καθώς και το πεδίο των ανέμων για το βράδυ της Τρίτης 14/1 προς Τετάρτη 15/1 και για το μεσημέρι της Τετάρτης 15/1.


xartis_tou_meteo


vroxi_attikis
vroxi_attiki_xartis


vroxi_attikis

Η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου. 

Οι άνεμοι στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα πηδαλιουχούν αυτά τα συστήματα, τα οποία έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα υπόλοιπα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου. 

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης ανατολικά τους, καθώς το θερμό τους μέτωπο κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο. 

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας ιδιαίτερα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την συγκέντρωση σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι της Τετάρτης 14/1.

xartis_me_skoni
Καιρός: Έρχονται βροχές στα μέσα της εβδομάδας - Πότε επηρεάζεται η Αθήνα


Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και πάλι. Yπάρχουν ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις για πιθανή κακοκαιρία από τις 15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού νότια της Ιταλίας, το οποίο δεν αποκλείεται να προκαλέσει κακοκαιρία στην κεντρική και νότια Ελλάδα.



Στον χάρτη φαίνεται πώς επηρεάζεται και η Αθήνα από την Τετάρτη. 

kairos_kakokairia_erxetai

kakokairia_map

Η αναλυτική πρόβλέψη για σήμερα Δευτέρα 


Ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αναμένουμε σήμερα, άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη, περιορισμένη ορατότητα και παγετός τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και παγετός στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι πυκνότερες δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 11, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 11 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, επίσης με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.


monday_kairos_simera

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-01-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελαγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για αύριο Τρίτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα
εκδηλωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο και σταδιακά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με
αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους
βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6
μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news