facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σόου Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΣτΕ: Μομφές σε βάρος δικαστών, αιτήματα εξαίρεσης και βαριές κουβέντες

Οι 31 δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας «τόλμησαν» να απορρίψουν και μάλιστα ομόφωνα το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και… ποιος είδε τη δικηγόρο του mr Bitcoin και δεν φοβήθηκε!

Η στιχομυθία μεταξύ της δικηγόρου και ενός συμβούλου Επικρατείας είναι τουλάχιστον χαρακτηριστική για τις σκηνές απείρου κάλους που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας ενός ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, με πρωταγωνίστρια μία πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Ποιος είστε εσείς που φεύγετε;

Μέλος ΣτΕ: Το θύμα σας !


Και λίγο αργότερα, στο στόχαστρο της κα Κωνσταντοπούλου βρέθηκε η πρόεδρος του ΣτΕ. Εξαπέλυσε βολές σε.βάρος της κα Σακελλαροπούλου με αφορμή δημοσιεύματα για πιθανή επιλογή της για τη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εγώ δεν έχω βλέψεις να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ήταν το σχόλιο όλο υπονοούμενα.

Αποκορύφωμα; Ο χαρακτηρισμός της κας Κωνσταντοπούλου προς το δικαστήριο περί στρατιωτικής επιτροπής!

Η όλη διαδικασία διήρκησε κοντά στις 6 ώρες και ήταν η «νομική» μάχη της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να επιτύχει αναβολή στο αίτημα ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του επονομαζόμενου «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία.

Τελικώς η υπόθεση συζητήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να παρακολουθήσεις τις περισσότερες τοποθετήσεις της κας Κωνσταντοπούλου δεν χρειαζόταν να βρίσκεσαι μέσα στη δικαστική αίθουσα. Η υπερυψωμένη της φωνή ακουγόταν ίσως και στον αποκτώ όροφο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε συνολικά δύο αιτήματα αναβολής, τρία αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, ένα αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για 1 ώρα, ένα αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και ένα αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει νηφαλιότητας στην δικαστική αίθουσα.

Επιπλέον, κάπου αργά το απόγευμα, υποστήριξε ότι έχει παρέλθει το ωράριο του δικαστηρίου που επιτρέπει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στα μέλη του να διεξάγουν δίκες και δεν μπορεί να παραβεί τις αποφάσεις του ΔΣΑ.

Η ένταση άρχισε νωρίς το πρωί.

Η δικηγόρος χρειάστηκε 1,5 ώρα για να αναπτύξει το αίτημα της για αναβολή, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια δεκάδων συναδέλφων της που περίμεναν για την εκδίκαση των δικών τους υποθέσεων.

Το αίτημα της ομόφωνα απορρίφθηκε προκαλώντας την θυελλώδη αντίδραση της κα Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε μέχρι και τα… ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου

Ώρες αργότερα (όταν τελείωσε η συζήτηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε με νέο αίτημα αναβολής ή διακοπής και μετά εξαίρεσης δικαστών, σε μία διαδικασία για γερά…νεύρα.

Η Ολομέλεια απέρριψε και το αίτημα της για εξαίρεση «μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Απέρριψε και το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Δικαστηρίου Αικ. Σακελλαροπούλου επειδή «είναι πιθανό να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας», κατηγορώντας την για προφανή μεροληψία σε βάρος του εντολέας της και θετική συμπεριφορά υπέρ της κυβέρνησης και του Δημοσίου.

Η ένταση μέσα στο δικαστήριο έφθασε στο «κόκκινο», καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου σε έντονο τόνο ανέφερε ότι το δικαστήριο (ΣτΕ) συνιστά «στρατιωτική επιτροπή».

Εντονότατα αντέδρασαν τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος, οι οποίοι ζήτησαν από τη γραμματέα της έδρας να γραφεί η συγκεκριμένη πρόταση στα πρακτικά.

Με τις πρώτες … πολιτικές αιχμές της κα Σακελλαροπούλου, η ίδια η πρόεδρος ζήτησε την αυτοεξαίρεση της.

Κι αφού όλα απορρίφθηκαν, ο εισηγητής άρχισε να αναπτύσσει τα νομικά επιχειρήματα της υπόθεσης. Αλλά η κα Κωνσταντοπούλου υπέβαλε νέο αίτημα να μάθει τα ονόματα δύο μελών της σύνθεσης που υποστήριξε ότι την… στραβοκοίταξαν!

Στη συζήτηση της υπόθεσης, η δικηγόρος άφησε αιχμές για αμερικανικές πιέσεις για να.μην εκδοθεί ο Ρώσος στην πατρίδα του.

Όπως τόνισε ο εντολέας της ακόμα δεν έχει λάβει γνώση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνη καθώς ακόμα δεν έχει μεταφραστεί στα ρωσικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο εντολέας της από 20 Δεκεμβρίου 2019 βρίσκεται σε απεργία πείνας ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνονται 30 μήνες προφυλάκισης του.

Κατά την κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζεται το δικαίωμα στη ζωή του κ. Βίνικ και της απαγόρευσης των βασανιστηρίων, κάνοντας λόγο για τη μεταχείριση που έχουν οι κρατούμενοι στην Αμερική όπου σε κάποιες πολιτείες επιβάλλεται ακόμα και η θανατική ποινή.

Από την πλευρά της, η νομική παραστάτης του ελληνικού δημοσίου τόνισε πως τα ζητήματα έκδοσης ρυθμίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία συρροή αιτημάτων έκδοσης επισήμανε η σύμβουλος του ΝΣΚ, επισημαίνοντας πως η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

Η απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται το προσεχές διάστημα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόου Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΣτΕ: Μομφές σε βάρος δικαστών, αιτήματα εξαίρεσης και βαριές κουβέντες"

Μετράει απώλειες η Τουρκία στη Λιβύη! Τρεις στρατιώτες νεκροί και έξι τραυματίες

Τη ζωή τους έχασαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη όπως αναφέρουν ΜΜΕ που πρόσκεινται στις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ. Ακόμα έξι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Οι σοροί των Τούρκων στρατιωτών έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, με τους τραυματίες να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο στο Ναλούτ.

Οι θάνατοι των Τούρκων στρατιωτών επιβεβαιώνονται και από το Libya Review, λογαριασμό του Twitter που έχει στενές επαφές με τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Χάφταρ έπληξαν την Τετάρτη στόχους στη Μισράτα και επέφεραν βαριές απώλειες στους αντιπάλους του.

Να σημειωθεί πώς η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak γράφει ότι την Πέμπτη ότι Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετράει απώλειες η Τουρκία στη Λιβύη! Τρεις στρατιώτες νεκροί και έξι τραυματίες"

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν κλέβουν και λεηλατούν περιουσίες στη βόρεια Συρία

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν υπό την καθοδήγηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, εξακολουθούν να κλέβουν και να λεηλατούν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής Ρας αλ Άιν στη βορειοδυτική επαρχία Χασάκα.

Συγχρόνως, οι κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν να φέρνουν από την Τουρκία πολεμοφόδια και θωρακισμένα οχήματα για να ενισχύσουν τα σημεία κατοχής τους και να υποστηρίξουν τους τρομοκράτες στην περιοχή.

Πολίτες στη Χασάκα ανέφεραν στον ανταποκριτή του Συριακού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου- SANA, ότι οι τρομοκράτες περιφέρονται στις γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή της Ρας αλ Άιν και με τη δύναμη των όπλων τους, αρπάζουν τα κοπάδια των προβάτων τους για να τα πουλήσουν με το λαθρεμπόριο στην Τουρκία.

Χθες, οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους επιτέθηκαν με όλμους σε κατοικίες στο χωριό Ουμ Χαρμαλάχ στην επαρχία Ρας αλ Άιν, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στα σπίτια του χωριού προκειμένου να αναγκάσουν τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισθοφόροι του Ερντογάν κλέβουν και λεηλατούν περιουσίες στη βόρεια Συρία"

Λιβύη - Σκληρό μήνυμα Τουρκίας σε Χαφτάρ: Δεν θα διστάσουμε να στείλουμε στρατό

Πολεμική ρητορική υιοθετεί η Τουρκία μετά την απόρριψη του αιτήματος, που προκρίθηκε από Ρωσία και Τουρκία, για κατάπαυση του πυρός. Το «όχι» του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ πυροδότησε την οργή της Άγκυρας, η οποία εμφανίζεται και πάλι να εμμένει στα περί στρατιωτικής παρέμβασης.

«Δεν θα διστάσουμε να ενεργοποιήσουμε τον στρατό», το μήνυμα της Άγκυρας, η οποία στηρίζει τις δυνάμεις της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράζ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, τούρκοι αξιωματούχοι διαρρέουν σε ΜΜΕ της χώρας πως εφόσον η επέλαση του Χαφτάρ συνεχιστεί και απειληθεί η κυβέρνηση της Τρίπολης, η Άγκυρα δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει το πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία της στην περιοχή.

Παράλληλα διευκρινίζουν πως η Τουρκία μπορεί να στήσει μια αερογέφυρα για να στηρίξει τον Σαράτζ, ο οποίος δέχεται ασφυκτική πίεση από τα στρατεύματα του Χαφτάρ.

Κρίση στη Λιβύη: Ο Χαφτάρ απέρριψε το αίτημα Ερντογάν - Πούτιν για κατάπαυση πυρός

Είδηση-βόμβα αποτέλεσε το «όχι» που είπε ο στρατάρχης στο κάλεσμα Τουρκίας και Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός.

Η απόρριψη από πλευράς Χαφτάρ σημαίνει ότι συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) η οποία εδρεύει στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι, ο Χάφταρ εκτιμά ότι η σταθερότητα ή η επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς «την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων» και τη διάλυση και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών που, όπως λέει, ελέγχουν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσαν όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη να διακόψουν τις εχθροπραξίες και να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Πούτιν-Ερντογάν: Τι κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλία των δύο ηγετών για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη

Παιχνίδι με το χρόνο και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα έχουν ξεκινήσει οι πρόεδροι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Λιβύη γνωρίζοντας αμφότεροι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει δράση στο Μαγκρέμπ.

Οι δύο «δύσκολοι γείτονες» της ΕΕ όπως έχουν χαρακτηρίσει Ευρωπαίοι διπλωμάτες τόσο από τα κράτη – μέλη της ΕΕ, όσο και από τις Βρυξέλλες, τη Μόσχα και την Άγκυρα, αποφάσισαν από κοινού, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του Turkstream να αποκλιμακώσουν την ένταση στη Λιβύη.

Πούτιν και Ερντογάν, δύο από τους βασικότερους συμμάχους στην προσπάθεια ελέγχου των ενεργειακών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισαν την κατάπαυση του πυρός από την 12η Ιανουαρίου.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη - Σκληρό μήνυμα Τουρκίας σε Χαφτάρ: Δεν θα διστάσουμε να στείλουμε στρατό"

Τουρκία: Προκαλούν οι κεμαλιστές! Ζητούν από τον Ερντογάν να αφήσει τη Λιβύη και να “πιάσει” τα ελληνικά νησιά

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία και αυτή την φορά είναι οι κεμαλιστές, οι οποίοι ζητούν από τον Ταγίπ Ερντογάν να αφήσει τη Λιβύη και να στραφεί στα ελληνικά νησιά.
Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Cumhuriyet με σαφείς αναφορές στον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Haber Global.

Ο Κιλιτσντάρογλου ασκεί σκληρή κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόφασή του να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη και υποστηρίζει πως ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις υπάρχουν και μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που «έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα» και διερωτάται «Ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις δυνάμεις;”
Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία βάζει στο κάδρο τα νησιά του Αιγαίου τα οποία όπως λέει προκλητικά “τελούν υπό ελληνική κατοχή”.
«Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο, σωστά; Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτά τα νησιά πρέπει να “εκκαθαριστούν”από όπλα. Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να διαθέτει ένοπλες δυνάμεις σε αυτά τα νησιά. Υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες στα ελληνικά νησιά; Ναι. Τα νησιά, που μας ανήκουν, είναι υπό κατοχή; Ναι, είναι. Πού είναι ο εθνικός ήρωας; Πού είναι ο παγκόσμιος ηγέτης; Πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Είναι ο μόνος άνθρωπος εξαιτίας του οποίου η Τουρκία θα απολέσει τη “Γαλάζια Πατρίδα”», τόνισε χαρακτηριστικά προκαλώντας επί της ουσίας τον Ταγίπ Ερντογάν να ασχοληθεί με το Αιγαίο.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Προκαλούν οι κεμαλιστές! Ζητούν από τον Ερντογάν να αφήσει τη Λιβύη και να “πιάσει” τα ελληνικά νησιά"

Δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι και στην Αθήνα!

Δυναμικές και όπως ειπώθηκε πολλάκις σκληρές, πλην όμως νόμιμες, κινητοποιήσεις γύρω από τα όσα επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο ζήτημα του προσφυγικό και μεταναστευτικού, αποφασίστηκε να προταθούν στις τοπικές κοινωνίες, στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στη Μυτιλήνη (Εδώ όλη η συνεδρίαση σε βίντεο).
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Τζιμής που εκπροσώπησε τον ασθενή Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, επικεφαλής παρατάξεων τόσο του περιφερειακού όσο και των δημοτικών συμβουλίων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και οικονομικών φορέων από τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά. 
Στη σύσκευψη συμμετείχαν επίσης με τηλεδιάσκεψη Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδήμαρχοι των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου, θέτοντας τις απόψεις τους και επιχειρηματολογώντας άπαντες υπέρ των κινητοποιήσεων.
Αυτό που προτείνεται πλέον προς τις τοπικές κοινωνίες είναι διήμερες κινητοιποιήσεις, την Τετάρτη και Πέμπτη 22-23 Ιανουαρίου. Ο λόγος περνά πλέον στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και στα δημοτικά συμβούλια όλων των νησιών, όπως επίσης και στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστά οι επιμέρους φορείς στο Βόρειο Αιγαίο, ώστε να αποδεχθούν το πλαίσιο των κινητοποίησεων που θα τους προταθεί και επίσημα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου τις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης, ξεχώρισαν οι:
  • Κινητοποιήσεις στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα
  • Συμβολική κατάληψη Υπουργείου Εσωτερικών
  • Κλείσιμο αεροδρομίων και λιμανιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Γενική απεργία όλων των φορέων και κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων
  • Μη πληρωμή ΦΠΑ συμβολικά για 1 μήνα
  • Δέσμευση των Βουλευτών των νησιών για στήριξη των αιτημάτων και των κινητοποιήσεων
  • Πρόκληση συζήτησης στη Βουλή, εκτός ημερησίας διάταξης, για το προσφυγικό με τη συμβολή των νησιωτών Βουλευτών
  • Σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης προς τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των ΜΚΟ, καθώς επίσης και για θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας
  • Ενίσχυση νησιωτικών δήμων με περισσότερο προσωπικό και χρήματα για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών (πχ στην καθαριότητα)
UPDATE
Από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκδόθηκε ανακοίνωση, που αναφέρει:
«ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της Περιφέρειας Β.Α
2) Διεύρυνση δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα
3) Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη
4) Υποβολή με την συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.
Οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες.»
Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη
Οι δηλώσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου
Οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή
Οι δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Β. Αιγαίου Παναγιώτη Χριστόφα
Ολόκληρη η σύσκεψη από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι και στην Αθήνα!"

Καζίνο: Τα πρώτα «αποκαλυπτήρια» της επένδυσης - Προϋπολογισμός 200 εκατ. ευρώ

Ένας πόλος τουρισμού και αναψυχής, με τεράστιους χώρους πρασίνου, πεζοδρόμους και κοινόχρηστους χώρους, που θα αλλάξει θεαματικά την εικόνα, αλλά και τη λειτουργικότητα ολόκληρης της περιοχής ανατολικά του ΟΑΚΑ. Αυτό δείχνουν τα πρώτα «αποκαλυπτήρια», σε επίπεδο μελετών και σχεδίων, της πολυσυζητημένης επένδυσης της «Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ», που θα περιβάλλει τη μετεγκατάσταση του Mont Parnes στο Μαρούσι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, από πλευράς οικονομικών μεγεθών, νέα τουριστική επένδυση στην Αττική (μετά από εκείνη του IRC στο Ελληνικό), καθώς ο προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) της επένδυσης, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ιδιωτική περιφραγμένη έκταση των 55 στρεμμάτων στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Λούη και Κηφισίας, θα μεταμορφωθεί ριζικά.

Αντί, όμως, να ξεφυτρώσει ένα ογκώδες κτίριο γραφείων, όπως προβλέπει το πολεοδομικό της περιοχής, αυτό που σχεδιάζεται είναι ένα συγκρότημα με ξενοδοχείο πολυτελείας και spa, μία υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων-eventsκαι χώρους εστίασης και διασκέδασης. Το οποίο συγκρότημα, δεν έρχεται να καλύψει μόνον σημαντικές ανάγκες σε ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές στην περιοχή, αλλά παράλληλα, θα στεγάσει και το ιστορικό Καζίνο του Mont Parnes, που ύστερα από 50 χρόνια και με τις νέες εξελίξεις στο τοπίο των τυχερών παιχνιδιών (Καζίνο Ελληνικού, διαδικτυακά τυχερά παίγνια, κ.λπ.) ολοκληρώνει πια, για λόγους επιβίωσης, τον «μοναχικό» κύκλο του στην κορυφή της Πάρνηθας.

Οι παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό

Όπως προκύπτει από τη Μελέτη, ο σχεδιασμός της επένδυσης αντιμετωπίζει και οργανώνει ένα απαξιωμένο ρυμοτομικό περιβάλλον, αλλά και την προβληματική κατάσταση της κυκλοφορίας στον κόμβο των Λεωφόρων Σπ. Λούη και Κηφισίας. Κατάσταση που αφέθηκε να επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς, παρά την ανάπτυξη ή την επέκταση διαφόρων δραστηριοτήτων, δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Αν και όπως επισημαίνεται στη ΣΜΠΕ, οι ώρες αιχμής στη λειτουργία του συγκροτήματος και του καζίνο δεν συμπίπτουν με τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στους δύο οδικούς άξονες, εν τούτοις, οι επενδυτές θα κατασκευάσουν ένα πλέγμα έργων -με γέφυρες, διαπλατύνσεις, νέες λωρίδες κ.ά.- παραχωρώντας, μάλιστα, «φιλέτα» από την έκτασή τους, για να μπει μία τάξη στο σημερινό χάος.

Στο συγκρότημα, άλλωστε, θα κατασκευαστεί και υπόγειο παρκινγκ, δύο επιπέδων, με συνολικά 850 θέσεις στάθμευσης (200 πρόσθετες θέσεις στάθμευσης από τις προβλεπόμενες).

Η διαμόρφωση της έκτασης - 25 στρέμματα εισφορά σε γη

Κατ’ αρχάς, από τα συνολικά 55 στρέμματα της έκτασης, η εισφορά σε γη, υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου προς αξιοποίηση για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, θα φθάσει στο 50% ή πάνω από 25 στρέμματα, σημαντικά υψηλότερη από το 42% που προβλέπεται.

Η κάλυψη του συγκροτήματος στην υπόλοιπη έκταση δεν θα ξεπερνά τα δέκα στρέμματα, ενώ η δόμηση θα είναι περίπου 20.000 τ.μ., αρκετά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη.

Το ενιαίο κτίριο θα έχει ύψος 18 μ., δηλαδή όσο ένα τριώροφο σπίτι, θα είναι αισθητά το χαμηλότερο της περιοχής και θα είναι βιοκλιματικό, με φυτεύσεις και πράσινο σε όλα τα επίπεδα.

Τι θ' απογίνει το Mont Parnes;

Όταν έρθει η ώρα της... μετακόμισης, οι εγκαταστάσεις του Mont Parnes και το υπερσύγχρονο τελεφερίκ (μία επένδυση 60 εκατ. ευρώ) θα αποδοθούν στο Δημόσιο.

Ωστόσο, η «ΕΚΠ» θα αναλάβει τις Μελέτες, την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και πρόσθετες δράσεις (αναδασώσεις κ.λπ.) ενώ θα καταβάλλει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και συντήρηση του τελεφερίκ, για πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας στη νέα τοποθεσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με τη μετεγκατάσταση του Καζίνο, πέραν της περιβαλλοντικής αποφόρτισης, απελευθερώνεται μια έκταση 17 στρεμμάτων εντός του Εθνικού Δρυμού, η οποία θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάδειξη του ορεινού όγκου της Πάρνηθας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καζίνο: Τα πρώτα «αποκαλυπτήρια» της επένδυσης - Προϋπολογισμός 200 εκατ. ευρώ"

Συντηρούν το κλίμα έντασης οι ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, με αφορμή τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ αυτήν την εβδομάδα.

«Ανακοινώνουμε επιπρόσθετες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού καθεστώτος», είπε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο στον Λευκό Οίκο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι κυρώσεις αυτές στοχοθετούν οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη του ιρανικού καθεστώτος τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προωθούσαν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Επιβάλλονται επίσης κυρώσεις στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου, χάλυβα, χαλκού και σιδήρου του Ιράν. Όπως εξήγησε ο Μνούτσιν, οι κυρώσεις αφορούν 17 παραγωγούς μετάλλων και εταιρείες εξόρυξης, ένα δίκτυο τριών εταιρειών που εδρεύουν στην Κίνα και τις Σεϋχέλλες και ένα πλοίο που εμπλέκεται στην αγορά, την πώληση και τη μεταφορά ιρανικών μεταλλευμάτων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο επανέλαβε ότι ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών.

Ο Σουλεϊμανί σκόπευε να εξαπολύσει «άμεσα» επιθέσεις εναντίον αμερικανικών υποδομών, δηλαδή «αμερικανικών πρεσβειών, στρατιωτικών βάσεων και άλλων εγκαταστάσεων» σε όλη την περιοχή» της Μέσης Ανατολής, εξήγησε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντηρούν το κλίμα έντασης οι ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν"

Επίδομα θέρμανσης: Ανακοινώθηκε η παράταση στην αγορά πετρελαίου

Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου, η υποχρέωση για την αγορά πετρελαίου σε όσους χορηγήθηκε το επίδομα θέρμανσης.

Η παράταση προβλέπεται με υπουργική απόφαση, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 1404/2019 (ΦΕΚ Β’ 4216/19.11.2019), χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019). Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα θέρμανσης: Ανακοινώθηκε η παράταση στην αγορά πετρελαίου"

Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχτηκε 11χρονος στην Άθυτο Χαλκιδικής

Θύμα επίθεσης από τέσσερα αδέσποτα σκυλιά έπεσε ένα 11χρονο παιδί στην Άθυτο Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κασσάνδρα, όλα συνέβησαν χθες σε κεντρικό σημείο του χωριού, ενώ άμεσα έσπευσαν περιστατικοί για να βοηθήσουν το ανήλικο.

Οι γονείς μετέφεραν το 11χρονο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και από κει με ασθενοφόρο μεταβεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κασσάνδρα, το παιδί σήμερα είναι καλύτερα στην υγεία του αν και τα σημάδια της επίθεσης είναι εμφανή.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα οι κάτοικοι της Αθύτου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχτηκε 11χρονος στην Άθυτο Χαλκιδικής"

Επαφές Κ. Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Τα «όχι» και τα «ίσως» στη ζυγαριά

Διαφωνίες, καρφιά, αλλά και μηνύματα ενότητας περιελάμβανε ο γύρος επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα», ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης απέσπασε συναίνεση με αστερίσκους από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με φουλ επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εισέπραξε «όχι» από το ΜέΡΑ25 και «θα δούμε» από την Ελληνική Λύση.
Ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου και στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα.
Ειδικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα που προωθούν μια κοινή εθνική στρατηγική, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, χωρίς ωστόσο να λείψουν και οι αιχμές. «Αγκάθι» παραμένει ο εκλογικός νόμος, με τον Αλ. Τσίπρα να εκφράζει στον Πρωθυπουργό την κάθετη διαφωνία του «στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου», την Φ. Γεννηματά να τονίζει πως δεν ψηφίζει μπόνους 50 εδρών, τον Γ. Βαρουφάκη να διαφωνεί και τον Κ. Βελόπουλο να αναμένει ξεκάθαρα την σχετική πρόταση.
Ο γύρος των επαφών θα ολοκληρωθεί στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, με τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
PM HANDOUT / SOOC/DIMITRIS PAPAMITSOS
Αλ. Τσίπρας: Να ανασταλεί η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε πρώτο στο γραφείο του στη Βουλή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ρώτησε στη συνέχεια τον πρωθυπουργό πότε επέστρεψε από τις ΗΠΑ και αν πρόλαβε να ξεκουραστεί. «Συνηθισμένο το βουνό» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον προτρέπει ακολούθως «να πίνει πολύ νερό και να κάνει γυμναστική» για να ξεπεράσει το jet lag.
Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρι να εξασφαλιστεί «έμπρακτη στήριξη από τους συμμάχους στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ανησυχία του «για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή και κυρίως για τον κίνδυνο μια νέας εθνικής περιπέτειας τώρα που βγήκαμε από τη 10ετή περιπέτεια της οικονομική κρίσης».
«Υπογράμμισα επίσης τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας -και πιστεύω όλου του ελληνικού λαού- από την εκκωφαντική σιωπή που επικράτησε κατά την επίσκεψη του, όχι μόνο από τον πρόεδρο Τραμπ αλλά από όλη την αμερικανική ηγεσία, απέναντι στην πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων 20 ετών» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Υπενθύμισε παράλληλα πως στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή ο ίδιος είχε τονίσει ότι «κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους» δήλωση, που - όπως σημείωσε - είχε πει ότι προσυπέγραφε ο κ. Μητσοτάκης. «Στην πράξη όμως έκανε το αντίθετο. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος, δηλαδή δεδομένος» ανέφερε.
Κατηγόρησε παράλληλα τον Πρωθυπουργό ότι «έδωσε όσα είχε να δώσει -και με το παραπάνω- πριν καν ζητήσει όσα δικαιούται να πάρει», τακτική που ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εσφαλμένη».
«Το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη σήμερα, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, είναι αν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και θα βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό μας, στο ενδεχόμενο που η Τουρκική πλευρά εντείνει αυτές τις προκλήσεις. Χωρίς ξεκάθαρη διαβεβαίωση σε αυτό το ενδεχόμενο, πιστεύω είναι λάθος να προχωράμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα» ανέφερε, εξηγώνοντας την απόφασή του να ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ.
«Του δήλωσα επίσης ότι θα στηρίξουμε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχουμε αποδείξει. Περιμένουμε ωστόσο μία σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εξέφρασε στον Πρωθυπουργό την κάθετη διαφωνία του «στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου». Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, «σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, ο ίδιος δυστυχώς επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στη κρίση».
Για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση, να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου, να επισπευστεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής».
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα «η επιμονή του κ. Μητσοτάκη σε επιλογές που διχάζουν να μη συνεχιστεί» και «να προβεί σε επιλογές και πρωτοβουλίες που δεν διχάζουν αλλά ενώνουν, στη βάση μιας κοινής εθνικής στρατηγικής, ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα». «Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι, να μην οδηγηθεί η χώρα και σε νέα κρίση, εθνική αυτή τη φορά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Φ. Γεννηματά: Ενότητα και διάλογος δεν σημαίνουν εκπτώσεις 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσήλθε στο «ραντεβού» της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με διάθεση κριτικής.
«Σήμερα σε βλέπω καλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος την κ. Γεννηματά, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να απαντά: «Ξεκουραστήκαμε λίγο».
«Εσύ πάλι από τα βουνά βρέθηκες στα βαθιά» σχολίασε στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για να προσθέσει: «Εγώ είχα προτείνει πριν φύγεις για τις ΗΠΑ να υπάρξει εθνική γραμμή γιατί η χώρα θα μπορούσε να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας, αλλά δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω στο Συμβούλιο Αρχηγών».
«Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, δεν νομίζω ότι θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις» αντέτεινε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Θα έχουμε την ευκαρία να τα πούμε». «Το θέμα είναι να μην μας θεωρούν οι άλλοι δεδομένους. Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή» ανταπάντησε η κ. Γεννηματά.
Μετά το τετ α τετ η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως «είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».
Όπως είπε θα πρέπει «να γνωρίζουν όλοι -και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις, ενώ υπογράμμισε πως «ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».
«Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα», πρόσθεσε
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Κ. Βελόπουλος: Μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα
Λιγότερο από μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.
Με την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και προτού κάνει δηλώσεις στις κάμερες, ο Κυριάκος Βελόπουλος συνομίλησε με δημοσιογράφους και είπε πως μείζονα είναι μόνο τα εθνικά θέματα, ενώ τα ελάσσονα είναι «για να τα συζητάμε εδώ μέσα».
Πρόσθεσε επίσης, πως έκανε εκείνος νύξη στον πρωθυπουργό για τη Χάγη, ενώ για τον εκλογικό νόμο είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.
Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την αίσθησή του κι εκείνος απάντησε ότι αν δεν ξέρει ακριβώς το πρόσωπο δεν τοποθετείται. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία.
Νωρίτερα, ο κ. Βελόπουλος θέλησε να κάνει χιούμορ με αιχμές για τον αντικαπνιστικό νόμο, λέγοντας ότι «η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο» και επισημαίνοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα». Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «οι καταστηματάρχες δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν πως ο νόμος ισχύει για όλους».
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Γ. Βαρουφάκης: Λάθος η συνάντηση με τον Τραμπ τη συγκεκριμένη συγκυρία
Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είπε στις κάμερες πως «θεωρεί λάθος τη συνάντηση με τον Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία».
Όπως είπε «ο κ. Μητσοτάκης έδειξε, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες, μια αμηχανία στην επιθετικότητα του κ. Τραμπ».
«Μας βάζουν σε μια διαδικασία αποανάπτυξης. Γιατί η πραγματική ανάπτυξη δεν θάρθει από τα τρυπάνια ή τις εξορύξεις», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός μου παρέθεσε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο. Διαφωνήσαμε με την ενισχυμένη αναλογική».
Τέλος, σημείωσε πως δεν συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαφές Κ. Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Τα «όχι» και τα «ίσως» στη ζυγαριά"

Καιρός Αρναούτογλου: Προσοχή από την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα χιονίσει

Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα… φέρει αύριο, Σαββάτο 11.01.2020, ο καιρός σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ. Λίγα χιόνια περιμένουμε στα βόρεια ορεινά, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά τοπικά τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Σε κάθε περίπτωση η κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων είναι… παρελθόν.
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, από αύριο Σάββατο, αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα περίοδος με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περίοδος ικανή ώστε την Κυριακή, κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας να δουν έστω και ασθενή φαινόμενα χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρο. Την ίδια στιγμή από την Τρίτη αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα απασχολήσει τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, με πιο αξιόλογα φαινόμενα.
Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα για το Σάββατο
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 3 και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί .
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά από το μεσημέρι αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός στην Αθήνα
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το απόγευμα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός Αρναούτογλου: Προσοχή από την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα χιονίσει"

Χρήστος Καλογρίτσας: Δεκτή η αίτηση πτώχευσης της ΤΟΞΟΤΗΣ – Πώς ήλθε το τέλος για τον επιχειρηματία του ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικό τέλος για την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ AE του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ήταν ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού του Χρήστου Σπίρτζη με τον οποίο ήταν και κουμπάροι.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει η τεχνική εταιρία Ιντερμπετόν (ομιλος ΤΙΤΑΝ) εναντίον της Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα στις 18 Νοεμβρίου – με την οποία ζητούσε να οριστεί μέρα παύσης πληρωμών η Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δυο μέρες πριν τις Εθνικές εκλογές, να διοριστεί εισηγητής δικαστής της πτώχευσης, να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της και όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

H κατάρρευση του κ. Χρίστου Καλογρίτσα, που έφτασε να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια και να υψώνει το ανάστημά του στις κατασκευές επί ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας τέσσερις από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος, είχε διαφανεί από την αδυναμία του να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές και να κρατήσει ζωντανές τις λιγοστές συμβάσεις που είχε αναλάβει.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχε γίνει σήριαλ η αναζήτηση των εγγυητικών, η αδυναμία εξεύρεσης των οποίων τον κήρυξε έκπτωτο από το έργο και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον πολύπαθο όμιλο.

Οι πιέσεις από τους πιστωτές που έφτασαν συχνά σε πλειστηριασμούς ακινήτων, το τεράστιο χρέος στην Τράπεζα Αττικής που υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ και τα προβλήματα ρευστότητας του ομίλου μετέτρεψαν την τεχνική εταιρεία σε προβληματικό όμιλο που μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να σώσει.

Η Τοξότης είχε χάσει από καιρό την επιρροή της στην αγορά αλλά και έναν από τους βασικούς της πελάτες που ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ. Προ διετίας, η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη και από τις εργολαβίες της θυγατρικής της ΔΕΗ, που της πρόσφεραν ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων συνολικής αξίας περίπου 100 εκ. ευρώ.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισε η τεχνική εταιρεία και σε άλλα μικρότερης κλίμακας έργα για τα οποία υπήρξε στο παρελθόν, συμφωνία με άλλους εργολάβους για να ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα η απόφαση του πρωτοδικείου αναφέρει

«Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.
Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.
Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.
Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.
Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.

Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12)»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Καλογρίτσας: Δεκτή η αίτηση πτώχευσης της ΤΟΞΟΤΗΣ – Πώς ήλθε το τέλος για τον επιχειρηματία του ΣΥΡΙΖΑ"

Επίθεση κατά αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ – Αναφορές ότι εκλάπη ασύρματος

Επίθεση με καδρόνια και λοστούς κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν άγνωστοι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς έναν ασύρματο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κατά αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ – Αναφορές ότι εκλάπη ασύρματος"

Ολομέλεια ΣτΕ: Σε κλίμα έντασης συζητήθηκαν οι περικοπές των συντάξεων και του 13ου-14ου μισθού

Τα νομικά πυρά πληθώρας δικηγόρων δέχθηκαν σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δικηγόροι του ΕΦΚΑ και του Ελληνικού Δημοσίου για το φλέγοντα θέματα τόσο των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων των 2,5 εκατομμύριων συνταξιούχων, που έγιναν σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία, όσο και την κατάργηση από 1.1.2013 του 13ου και 14ου μισθού (δώρα-επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας).

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκαν σήμερα σε μια μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα του ΕΦΚΑ, για πρότυπη πιλοτική δίκη (νόμος 3900/2010) για το ζήτημα των περικοπών συντάξεων κ.λπ. με το επιχείρημα ότι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Οι δικηγόροι συνταξουχικών Σωματείων υποστήριξαν ότι οι περικοπές του 2012 συνιστούν παράβαση του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, ενώ παραβιάζεται πληθώρα συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι η αρχή της αναλογικότητας, η αρχή της ισότητας, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, κ.λπ.

Δεν παρέλειψαν οι δικηγόροι των Σωματείων να αποδώσουν σκοπιμότητα στην ενέργεια του ΕΦΚΑ να ζητήσει πιλοτική δίκη για το επίμαχο θέμα, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία ζητεί από το ΣτΕ να κρίνει εκ νέου τόσο το νομοθετικό πλαίσιο για τις περικοπές των συντάξεων, όσο και τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις εν λόγω περικοπές.

«Δεν ισχύει πλέον το δίκαιο της ανάγκης, και πρέπει οι σύμβουλοι Επικρατείας να επιτρέψουν στην κανονικότητα», προσέθεσαν με νόημα οι δικηγόροι.

Τόνισαν ακόμη, ότι δεν μπορεί το ΣτΕ με νέα απόφασή του να ανατρέψει ή να θεραπεύσει παλαιότερες αποφάσεις που έχει εκδώσει και δεν έπρεπε να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ για πιλοτική δίκη.

Ακόμα, οι δικηγόροι αντέκρουσαν το επιχείρημα του ΕΦΚΑ, ότι η επιβάρυνση που θα υποστεί εάν αποδώσει αναδρομικά τα ποσά των περικοπών, ανέρχεται στα 26,5 δισ.. ευρώ, λέγοντας ότι η επιβάρυνση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ.

Αρκετός χρόνος αναλύθηκε για την ύπαρξη ή μη αναλογιστικής μελέτης τα τελευταία χρόνια ως προς το ζήτημα της ικανότητας οικονομικής επιβίωσης του ΕΦΚΑ, κατά τον πρίν και μετά χρόνο έκδοσης από Ολομέλεια του ΣτΕ των αποφάσεων της για το νόμο Κατρούγκαλου και για τις περικοπές των συντάξεων, κ.λπ.

Αναλυτικά, ο ΕΦΚΑ υποστηρίζει ότι τα αναδρομικά σε περίπτωση δικαίωσης των συνταξιούχων θα ανέρχονται:

-Από 1/1/2013 έως 9/8/2015 σε ποσό 11 δισ.. ευρώ,

-Από 10/6/2015 έως 11/5/2016 (το 10μηνο μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου) ποσό 3,9 δισ. ευρώ και

-Από 12/5/2-16 έως 31/12/2018 ποσό 11,5 δισ. Ευρώ.

Τι υποστήριξαν ΕΦΚΑ και Ελληνικό Δημόσιο

Ο ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο υποστήριξαν ότι είχαν δικαίωμα να ζητήσουν πρότυπη-πιλοτική δίκη πλέον του ότι ήταν μονόδρομος, καθώς δεν είχαν άλλη δικονομική δυνατότητα να ανακόψουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων που δίνουν διαφορές συντάξεων, αλλά και επειδή εκκρεμεί ένας απίστευτος αριθμός δικών στην Διοικητική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ υποστήριξαν ότι υπάρχει αναλογιστική μελέτη, με αναδρομική μάλιστα ισχύ και καταλαμβάνει το χρόνο που εκδόθηκαν οι αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου από την Ολομέλεια του ΣτΕ το 2019 και αφορούσαν τις περικοπές του 2016

Ακόμη, ο ΕΦΚΑ και το Δημόσιο υποστήριξε επίσης ότι και εάν ακόμη οι δικαστές του ΣτΕ, δικαιώσουν τους προσφεύγοντες στην Δικαιοσύνη, μόνο για το 10μηνο που μεσολαβεί από 10/6/2015 έως 11/5/2016, δηλαδή μετά τη δημοσίευση των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ και μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, η επιβάρυνση που θα δεχθεί για το 10μηνο αυτό αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Με τις αιτήσεις τους οι συνταξιούχοι ζητούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ, περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχε για τους 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολομέλεια ΣτΕ: Σε κλίμα έντασης συζητήθηκαν οι περικοπές των συντάξεων και του 13ου-14ου μισθού"

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Άνω Λιόσια, Φυλή. Στοίχημα και επένδυση 17 εκ. για τον Χρήστο Παππού η τοποθέτησή τους σε όλο τον Δήμο

Σε τρία σημεία σε Άνω Λιόσια και Φυλή τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων. Όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σταδιακά η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων θα απλωθεί σε όλη την πόλη, μια επένδυση 17 εκατομμυρίων ευρώ και ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνον. Και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να το κερδίσει.

Ήδη οι πρώτοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία της Φυλής, στην πλατεία Μητροπόλεως στα Άνω Λιόσια και στο 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων ενώ αναμένεται να ρευματοδοτηθούν και να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες.

Τα νέα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων αποτελούνται από δύο επίγειους δέκτες απορριμμάτων ένας κυκλικής και ένας παραλληλόγραμμης μορφής προκειμένου να διαχωρίζεται το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε δέκτης.

Όλο το σύστημα βασίζεται σε αυτόματη ρομποτική λειτουργία. Οι δημότες δε θα ανοίγουν πλέον με τα χέρια το καπάκι του κάδου για να αποθέσουν τα απορρίμματά τους αλλά θα τον ενεργοποιούν με το πάτημα ενός επιδαπέδιου εμβόλου και θα τον απενεργοποιούν αφήνοντας το ελεύθερο. Παράλληλα οι νέοι κάδοι διαθέτουν φωνητική και οπτική ενημέρωση για το χρήστη σχετικά με το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε δέκτης.

Στα νέα συστήματα υπάρχει η δυνατότητα λήψης στοιχείων για τις ώρες λειτουργίας, ρίψης απορριμμάτων ανά μήνα, λειτουργία πρέσας ανά μήνα, άδειασμα κάδου. Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων ανέρχεται στα 1.100 λίτρα αλλά με τη διαδικασία της συμπίεσης έχει τη δυνατότητα ανάλογα με το ειδικό βάρος και το είδος των απορριμμάτων να αυξάνεται η χωρητικότητα στον μεν κάδο με τα οργανικά-σύμμεικτα μέχρι και 10.000lt, στον δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα μέχρι και 30.000lt.

Σε πρώτη φάση τα νέα βυθιζόμενα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων τοποθετούνται σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, σε σημεία κυρίως όπου υπάρχουν κάδοι που δέχονται μεγάλο όγκο απορριμμάτων και υπερχειλίζουν τακτικά, δημιουργώντας οπτική ρύπανση και προβλήματα δυσάρεστων οσμών, με συνέπεια την υποβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας και τη μείωση της επισκεψιμότητας των δημοτών σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής, με τους νέους υπερσύχρονους, υπόγειους κάδους απορριμμάτων θα αλλάξει πλήρως το σύστημα αποκομιδής. “Εκσυγχρονίζουμε και κάνουμε πιο φιλικές για το περιβάλλον τις υποδομές μας και βελτιώνουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους δημότες” ανέφερε, μεταξύ άλλων.


Πλατεία Μητροπόλεως, Άνω Λιόσια


1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων


Κεντρική πλατεία, Φυλή


Κατά τις εργασίες για την τοποθέτηση των κάδων

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε Άνω Λιόσια, Φυλή. Στοίχημα και επένδυση 17 εκ. για τον Χρήστο Παππού η τοποθέτησή τους σε όλο τον Δήμο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news