facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Πενταμερής για Λιβύη: Ομόφωνη καταδίκη της συμφωνίας με την Τουρκία

Την ομόφωνη απόφαση των κρατών που συμμετείχαν στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας στο Κάιρο, ότι οι συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Σάρατζ για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας είναι άκυρες και χωρίς ισχύ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου, Ιταλίας και Γαλλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Τουρκίας να αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η «εισαγωγή» στρατευμάτων ή όπλων στη Λιβύη συνιστά σοβαρή παραβίαση του σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη λιβυκή σύγκρουση. Επιπλέον, σημείωσε, «οι δύο λεγόμενες συμφωνίες αποτελούν απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και τροφοδοτούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Γαλλίας στη σημερινή συνάντηση της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, χαρακτηρίζοντας επίσης σημαντική την παρουσία της Ιταλίας στις διαβουλεύσεις. «Η σημερινή μας συνάντηση μας πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία να διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένες συζητήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη» σημείωσε αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις. Περαιτέρω ο κ. Δένδιας είπε πως αυτή είναι μια περιοχή «όπου έχουμε παρατηρήσει μια απότομη αύξηση της αστάθειας και μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως το περιφερειακό αυτό σχήμα συνεργασίας είναι ανοιχτό σε ενδιαφερόμενα κράτη, συμπεριλαμβανομένου της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τις αρχές του διεθνούς δικαίου, καθώς και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, και διαμήνυσε: «Είναι ώρα για διάλογο, διπλωματία και αποκλιμάκωση και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες προς το σκοπό αυτό».

Μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης ερωτηθείς αν μετά από αυτή την τετραμερή, και με τη συμμετοχή της Ιταλίας ως παρατηρητή, πιστεύει ότι ορθώνεται πραγματικά ένα ανάχωμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει το status quo στην περιοχή, ο κ. Δένδιας είπε πως αυτό που συμβαίνει είναι ότι δημιουργείται μία κατανόηση χωρών που είναι διατεθειμένες απολύτως να συζητήσουν επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, της σταθερότητας στην περιοχή και της ειρήνης και προσέθεσε: «Δεν αποκλείουμε κανέναν και δεν δημιουργούμε μέτωπο εναντίον οιουδήποτε. Όμως είναι αυτονόητο ότι οι χώρες οι οποίες καταλαβαίνουν ότι το Διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κώδικας της συμπεριφοράς συζητούν μεταξύ τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Αυτό είναι που συνέβη σήμερα εδώ. Και θα μου επιτρέψετε να πω, αυτό που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, και είμαι ευγνώμων για αυτό, είναι η παρουσία της Γαλλίας. Η παρουσία του κ. Le Drian εδώ σήμερα και η ξεκάθαρη θέση του, τόσο μέσα στη συνάντηση, όσο και αργότερα κατά τα ανακοινωθέντα, αποτελεί για εμάς πηγή μεγάλης αισιοδοξίας και χαράς».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Η σημερινή μας συνάντηση μας πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία να διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένες συζητήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη.

Αυτός είναι ένας τομέας όπου παρατηρήσαμε μια απότομη αύξηση της αστάθειας και μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευγνώμων που η Γαλλία προσχώρησε στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο στη συνάντησή μας εδώ σήμερα. Ήταν επίσης σημαντικό ότι η Ιταλία ήταν παρούσα στις διαβουλεύσεις μας.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη -περιλαμβανομένης και της Τουρκίας- υπό την προϋπόθεση ότι τηρούν τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη Λιβύη, δυστυχώς παρατηρούμε το ίδιο πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς που υιοθετήθηκε από την Τουρκία στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Στην πραγματικότητα, στη Λιβύη, συμφωνούμε ομόφωνα ότι οι συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας που υπογράφηκε μεταξύ του κ. Sarraj και της Τουρκίας είναι άκυρες. Εκτός από την παράνομη απόφαση της τελευταίας να παρατάξει στρατεύματα στη Λιβύη. Η "εισαγωγή" στρατευμάτων ή όπλων, συνιστά σοβαρή παραβίαση του σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Λιβύη. Επιπλέον, οι δύο λεγόμενες συμφωνίες αποτελούν απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και συμβάλλουν στην επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες που αναλαμβάνει ο Ειδικός Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salamé, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου. Ήρθε η ώρα για διάλογο, διπλωματία και αποκλιμάκωση και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες προς το σκοπό αυτό».
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Συρία και τη Λιβύη, το μόνο που προκαλούν στην περιοχή είναι η αποσταθεροποίηση ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετά την πενταμερή συνάντηση στο Κάιρο για το θέμα της Λιβύης και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο .

«Θεωρώ σημαντική τη σημερινή συνάντηση γιατί μέσα από τη συζήτηση που είχαμε με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων κρατών που συμμετείχαν είναι ξεκάθαρο ότι κύριος στόχος είναι το πώς δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση μίας θετικής προσέγγισης και χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Είναι ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που υπάρχει και η ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις τουρκικές παραβιάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού τέτοιου είδους ενέργειες, είτε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στη Συρία είτε με αυτό που συμβαίνει με τη Λιβύη, το μόνο που προκαλούν στην περιοχή είναι η αποσταθεροποίηση. Μία αποσταθεροποίηση που δε λειτουργεί στο τέλος της ημέρας προς όφελος κανενός από τα κράτη της περιοχής», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης, αμέσως μετά το πέρας της πενταμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας.

To Κοινό Ανακοινωθέν

Στο κοινό ανακοινωθέν, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι δύο «συμφωνίες» μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης υπονομεύουν περαιτέρω την περιφερειακή σταθερότητα και θεωρούνται αμφότερα άκυρα και κενά περιεχομένου.

Ειδικότερα ως προς την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, οι τέσσερις υπουργοί εξωτερικών (η Ιταλία συμμετείχε ως παρατηρητής) τόνισαν ότι δεν είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, δεν παράγει έννομες συνέπειες, ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψαν να καταδικάσουν τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφορικά με την Λιβύη επανέλαβαν την προσήλωση τους σε μία συνολική πολιτική λύση και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του ειδικού εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ καθώς και στην διαδικασία του Βερολίνου.

Παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Η τρίτη παράγραφος του κοινού ανακοινωθέντος αναφέρει πως «οι υπουργοί έκριναν ότι η υπογραφή των μνημονίων συμφωνίας τον Νοέμβριο μεταξύ της Τουρκίας και του κ. Φαγέζ αλ – Σαράζ, του Προέδρου του Συμβουλίου Προεδρίας της Λιβύης, συνιστά παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Οι Υπουργοί τόνισαν ότι αυτά τα μνημόνια υπονόμευσαν περαιτέρω την περιφερειακή σταθερότητα και ότι αμφότερα θεωρούνται άκυρα».

Στην επόμενη, υπογραμμίζουν: «Επιπλέον, το μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης που υπονοεί την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες. Επιπλέον, οι Υπουργοί επανέλαβαν την ανάγκη πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους στη Μεσόγειο. Από αυτή την άποψη, οι Υπουργοί καταδίκασαν σθεναρά τις συνεχιζόμενες τουρκικές ενέργειες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και των χωρικών υδάτων της. Οι Υπουργοί καλούν την Τουρκία να παύσει αμέσως όλες τις παράνομες δραστηριότητες έρευνας».

Τέλος οι υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν να διαβουλεύονται στο πλαίσιο αυτού του σχήματος και αποφάσισαν όπως η επόμενη συνάντηση τους πραγματοποιηθεί στην Κρήτη σε χρόνο που θα συμφωνηθεί.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πενταμερής για Λιβύη: Ομόφωνη καταδίκη της συμφωνίας με την Τουρκία"

Αίτηση πτώχευσης για την εταιρία «Τοξότης» του Καλογρίτσα

Σε κατάσταση πτώχευσης και επίσημα πλέον η εταιρία «Τοξότης Α.Ε.» μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.

Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.

Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.

Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.

Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.

Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12).

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση πτώχευσης στο ΓΕΜΗ

Το χρονικό της πτώχευσης

Να υπενθυμίσουμε πως όμιλος Καλογρίτσα και οι εταιρείες του, «Τοξότης» και «Ομάδα Κατασκευών», «φυτοζωούσαν» τους τελευταίους μήνες έχοντας απολέσει συμβάσεις 100 εκατ. ευρώ (οι οποίες εκτελούνται πλέον από την «Ακτωρ»), ενώ και ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε έκπτωση του συγκεκριμένου εργολάβου από σειρά συμβάσεων τις οποίες είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια και δεν εκτελούσε. Ειδικά, ο διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ έχει πολλάκις κληθεί να χειριστεί προβλήματα που απορρέουν από τις δεκάδες εργολαβίες που έχει αναλάβει από το 2015 μέχρι σήμερα ο όμιλος Καλογρίτσα και παραμένουν μέχρι και σήμερα ημιτελείς ή η κατασκευή τους έχει ήδη αναληφθεί από άλλες εταιρείες. Η επιτροπή του διαγωνισμού για ανάθεση των φετινών εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε, εξετάζοντας σχετική ένσταση της «Τοξότης», ότι «τα προβλήματα στις 10 εν εξελίξει εργολαβίες οξύνθηκαν, με αποκορύφωμα την ολοκληρωτική παύση εργασιών».

Ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε αντιμέτωπος με σειρά πλειστηριασμών της κινητής και ακίνητης περιουσίας της «Τοξότης», με επισπεύδοντες διάφορους προμηθευτές, για οφειλές ποσών της τάξεως των 600.000 ευρώ.

Η εταιρία Καλογρίτσα βρέθηκε στο στόχαστρο όταν εξασφάλισε εγγυητικές επιστολές από την Τράπεζα Αττικής για τη διεκδίκηση εργολαβιών. Ωστόσο, ο τεράστιος δανεισμός της εταιρίας, ώθησε την τράπεζα να έχει αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ απείλησε να τον θέσει και σε καθεστώς εποπτείας. Η τράπεζα μάλιστα είχε διαμηνύσει, τότε, στην οικογένεια Καλογρίτσα πως δεν προτίθετο να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές. Ωστόσο, η συγγενική σχέση της οικογένειας Καλογρίτσα με τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, θεωρήθηκε από πολλούς ως ο βασικός λόγος για την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρίας την στιγμή μάλιστα που δυσβάσταχτα χρεή και απλήρωτοι εργαζόμενοι, ολοκλήρωναν την εικόνα της επιχείρησης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση πτώχευσης για την εταιρία «Τοξότης» του Καλογρίτσα"

Παραπομπή σε δίκη για το ζεύγος Παπαντωνίου προτείνει ο εισαγγελέας

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου θα καθορίσει οριστικά, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, εάν θα οδηγηθεί στο εδώλιο ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, για μίζα τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος προτείνει την παραπομπή του ζεύγους Παπαντωνίου σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το αδίκημα αφορά το «δώρο» τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται να πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου από την Γαλλική εταιρεία THALES NEDERLAND B.V., προκειμένου να της ανατεθεί το έτος 2003 ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την δικαστική έρευνα το επίμαχο ποσό αποτελεί τμήμα ενός συνολικού χρηματικού ποσού που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου , το οποίο ξεπερνά τα 4,5 εκ. Ελβετικά φράγκα.

Πάντως, ο πρώην υπουργός επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη και ότι η επίμαχη σύμβαση ήταν επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου από τον Οκτώβριο του 2018 κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου είχε αρχικά προφυλακιστεί μετά την απολογία της στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, αλλά τον Μάρτιο του 2019 αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα ο Γιάννος Παπαντωνίου διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του Ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα, ενώ φέρεται, ότι ενήργησε από κοινού με τη σύζυγο του.

Ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της επίμαχης «μίζας» σε Ελβετικά τραπεζικά ιδρύματα φαίνεται να είχε επιχειρηματίας, φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος απολογούμενος παραδέχθηκε ότι κατά τα έτη 2002 και 2003, έβγαλε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του πρώην υπουργού στην Ελβετία.

Παράλληλα είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την παράνομη προέλευσή τους αλλά αντίθετα πίστευε ότι ήταν νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού.

Πάντως, το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει το τελικό λόγο για την τύχη του ζεύγους το Δικαστικό Συμβούλιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή σε δίκη για το ζεύγος Παπαντωνίου προτείνει ο εισαγγελέας"

Αποχή έως τις 26/1 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων αλλά και από τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η αποχή αποφασιστηκε να διαρκέσει ως την σύγκλιση της τακτικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν πανελλαδικά εξαιτίας των ρυθμίσεων που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Προς τούτο έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοςίου.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή έως τις 26/1 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι"

«Χαστούκι» στον Σάρατζ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Παραβιάζετε κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών

Το θέμα του πρόσφατου μνημονίου μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο, εκφράζοντας τη θέση της ΕΕ, έθιξε στον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο της ΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΕ διαμήνυσε στον Σάρατζ ότι το μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και δεν είναι σύμφωνο με το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και ότι δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη.

Κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Μισέλ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την «ανησυχητική στρατιωτική κλιμάκωση» στη Λιβύη και τόνισε πως η ΕΕ θα εντείνει τις προσπάθειες για μια ειρηνική και πολιτική λύση. Υπογράμμισε περαιτέρω ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση της Λιβύης και ότι μόνο μια πολιτική διαδικασία μπορεί να φέρει πιο κοντά την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Καταληκτικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνει πως στηρίζει πλήρως τη Διαδικασία του Βερολίνου και όλες τις πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την εξεύρεση συνολικής πολιτικής λύσης στην κρίση στη Λιβύη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ επανέλαβε τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών ενόψει των μελλοντικών βημάτων, όπως συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνόδου που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαστούκι» στον Σάρατζ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Παραβιάζετε κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών"

ΑΔΕΔΥ: Απεργία για την ανανέωση του προγράμματος απασχόλησης νέων πτυχιούχων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) - για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22–29 ετών.

Επίσης κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Απεργία για την ανανέωση του προγράμματος απασχόλησης νέων πτυχιούχων"

Ιράν: Δεκάδες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους

Στην απαγόρευση που εξέδωσε η FAA περιλαμβάνεται επίσης ο Κόλπος του Ομάν και τα ύδατα ανάμεσα στο Ιράν και την Σαουδική Αραβία.
Αν και η απαγόρευση της FAA δεν τις δεσμεύει, πολλές μη αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και οι εθνικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας λαμβάνουν σοβαρά υπ΄όψιν τις οδηγίες της αμερικανικής υπηρεσίας.
Μεγάλες εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις

Η αεροπορική εταιρεία Air France διακόπτει μέχρι νεοτέρας «τις πτήσεις στον ιρακινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο», λίγες ώρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις.
«Για προληπτικούς λόγους και μετά την ανακοίνωση των εν εξελίξει αεροπορικών πληγμάτων, η Air France αποφάσισε να διακόψει μέχρι νεοτέρας κάθε πτήση στους εναέριους χώρους του Ιράκ και του Ιράν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει «μέχρι νεοτέρας» τις πτήσεις επάνω από το Ιράν και το Ιράκ. Η εταιρεία ματαίωσε σημερινή πτήση Φρανκφούρτη-Τεχεράνη.
Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia συμβούλεψε τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τις πτήσεις στους εναέριους χώρους του Ιράν, Ιράκ, του Κόλπου, και του Κόλπου του Ομάν, εξαιτίας «των πληροφοριών για την ύπαρξη κινδύνων για τις πτήσεις της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας».
Η Air Canada τροποποίησε τις διαδρομές των αεροσκαφών της, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο, η Malaysia Airlines, το αεροσκάφος της οποία κατερρίφθη από πύραυλο επάνω από την ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ιράκ και πλέον θα αποφύγει και τον ιρανικό εναέριο χώρο, ενώ και η αυστραλιανή Qantas Airways ανακοίνωσε ότι αναπρογραμματίζει τις διαδρομές της για να αποφύγει τις πτήσεις επάνω από τις δύο χώρες.
Οι Korean Air Lines και Thai Airways ανακοίνωσαν ότι απέφευγαν τους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ιράκ πριν από την κρίση.
Διεθνής αεροπορική επιτροπή ενεργοποιήθηκε για τον συντονισμό και την επικοινωνία μετά αεροπορικών εταιρειών και χωρών, ανακοίνωσε χθες η IATA.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Δεκάδες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους"

Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν: Δεν δίνει τα μαύρα κουτιά η Τεχεράνη!

Μυστήριο εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης το Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» καθώς σε ανακοίνωση της η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν δεν έκανε καμία αναφορά στην μηχανική βλάβη ως πιθανή αιτία παρά τα όσα μετέδιδαν νωρίτερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας για τη συντριβή του Boeing με τους 167 επιβάτες και το 9μελές πλήρωμα κανείς εκ των οποίων δεν επέζησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στις υποθέσεις που έχουν κυκλοφορήσει πριν την ανακοίνωση της επιτροπής που διερευνά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι δεν θα παραδόσει το «μαύρο κουτί» του κατεστραμμένου Boeing στην κατασκευάστρια εταιρεία όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Ο Αλί Αμπεντζαντέχ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, σε ποια χώρα θα σταλεί το «μαύρο κουτί».

Γερμανοί ειδικοί τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Bild θεωρούν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε εξηγώντας ότι η συντριβή του Boeing είχε πολλές ομοιότητες με άλλα περιστατικά του παρελθόντος.

Περίεργο θεωρεί ο πρώην επικεφαλής των αερογραμμών «Air Berlin» Γιοαχίμ Χούνολντ το γεγονός ότι οι ιρανικές αρχές έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι το ουκρανικό Boieng 737 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο της Τεχεράνης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

«Αυτό είναι ένα πολύ ασφαλές αεροσκάφος. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιρανικές αρχές ανέφεραν εξαρχής ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα. Για να μιλάμε για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αξιολογηθούν περισσότερες πληροφορίες, κι αυτό με προβληματίζει», δήλωσε ο Χούνολντ στην Bild.

Από την πλευρά της , η ιορδανική εφημερίδα «Al-Hadath» εικάζει ότι το Boeing 737-800 καταρρίφθηκε κατά λάθος από την ιρανική αεράμυνα.Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της στο Twitter, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο RTL.

Νωρίτερα η ουκρανική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε ελεγχθεί δύο ημέρες πριν το δυστύχημα τονίζοντας ότι ήταν «καινούργιο» αεροπλάνο που είχε παραδοθεί πριν από τρία χρόνια από την κατασκευάστρια εταιρεία.


Το αεροσκάφος που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν ότι, μόλις έφτασε στα 7.900 πόδια, κάτι συνέβη και κατέπεσε.

Σύμφωνα με την Ukrainian International Airlines οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία.

Οι νεκροί είναι:

- 82 Ιρανοί

- 63 Καναδοί

- 11 Ουκρανοί - ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα

- 10 Σουηδοί

- 4 Αφγανοί

- 3 Γερμανοί και

- 3 Βρετανοί



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν: Δεν δίνει τα μαύρα κουτιά η Τεχεράνη!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news