facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Η ιρακινή Χεζμπολάχ προαναγγέλλει επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, σιιτική πολιτοφυλακή Κατάιμπ Χεζμπολάχ του Ιράκ, προειδοποίησε το Σάββατο τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να μην πλησιάζουν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Μαγιαντίν.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να μείνουν μακριά από τις αμερικανικές βάσεις, σε απόσταση τουλάχιστον χιλίων μέτρων, ξεκινώντας από το βράδυ της Κυριακής» φέρεται να ανακοίνωσε η οργάνωση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ιρακινή Χεζμπολάχ προαναγγέλλει επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις"

Κουκάκι: Αποτυπώματα 4 σεσημασμένων βρέθηκαν στην κατάληψη – Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τους γιους του Ινδαρέ

Τέσσερα άτομα «γνωστά» στις Αστυνομικές Αρχές δείχνουν τα μέχρις στιγμής αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σχετικά με την κατάληψη στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι δύο πρώτοι σεσημασμένοι ίχνη των οποίων βρέθηκαν στη κατάληψη είναι ένας 37χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής – ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι -της οδού Ματρόζου, της Παναιτωλίου και της Αρβάλη – και μια 25χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε συλληφθεί για επίθεση σε ομάδα της ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ομόνοιας, το 2018.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν επίσης μία 17χρονη, που συνελήφθη στην κατάληψη της Παναιτωλίου, αλλά και έναν 40χρονο, σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Αντίθετα, οι Αρχές, δεν έχουν εντοπίσει αποτυπώματα των δύο γιων του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ -του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου και του μικρότερου αδελφού του, φοιτητή της Πάτρας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου DNA της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, καθώς υπάρχει ένα άτομο που πετούσε αντικείμενα κατά των αστυνομικών στη διάρκεια της επιχείρησης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αν και το άτομο αυτό φορούσε γάντια, οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εντοπίσουν DNA, που μπορεί και να αντιστοιχεί ή να ταυτοποιείται με τουλάχιστον ενός εκ των δύο αδελφών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκάκι: Αποτυπώματα 4 σεσημασμένων βρέθηκαν στην κατάληψη – Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τους γιους του Ινδαρέ"

Βαγδάτη: Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης, καθώς σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις από ρουκέτες σε κοντινή απόσταση από το κτήριο.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη, έδρα πολλών κυβερνητικών γραφείων και ξένων πρεσβειών, και οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία.




Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη




​Εν τω μεταξύ, το Reuters αρχικά ανέφερε πληροφορίες για έκρηξη στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά ότι δεν ήταν σαφές τι την προκάλεσε.




Νεώτερες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις από επιθέσεις με ρουκέτες. Οι δύο σημειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και άλλη μία είχε ως στόχο την αεροπορική βάση Μπαλάντ, 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου στρατοπεδεύουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Στο σημείο έπεσαν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία φαίνεται να μην υπάρχουν τραυματίες ή θύματα μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας, ωστόσο πέντε Ιρακινοί πολίτες έχουν τραυματιστεί στη συνοικία Τζαντρίγια.

Σύμφωνα με τις ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις, «πολλές ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας, καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες». Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη, καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον δύο ρουκέτες στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Αμερικανικά ελικόπτερα έγιναν ορατά στον ουρανό πάνω από τη Βαγδάτη αμέσως μετά το άκουσμα των εκρήξεων.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαγδάτη: Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ"

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης σε έκτακτη συνεδρίαση διακόπτει τις σχέσεις με την Τουρκία

Η Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων (εκλεγμένο κοινοβούλιο), που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη, ψήφισε ομόφωνα το Σάββατο 4 Ιανουαρίου τη διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία.

Αυτό αναφέρθηκε από το Al Arabiya, που μετέδωσε την έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου.
Οι βουλευτές ψήφισαν επίσης την ακύρωση της Συμφωνίας για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ που εδρεύει στην Τρίπολη, με την Τουρκία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας απαίτησε να κατηγορηθεί ο Σάρατζ για προδοσία.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, σε διάγγελμά του ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση και αντιπαράθεση στην τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σπρώχνει το στρατό του στο θάνατο, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Κοινοβούλιο της Λιβύης σε έκτακτη συνεδρίαση διακόπτει τις σχέσεις με την Τουρκία"

Κικίλιας: Σε τμήμα επειγόντων περιστατικών μετατρέπεται το ισόγειο του Ευαγγελισμού

Μετά από πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξήγγειλε την χωροταξική αλλαγή του ισογείου, το οποίο μετατρέπεται στο σύνολό του σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα προσθέσει θετικά στη λειτουργία των εφημεριών και στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

Επίσης ο υπουργός Υγείας έκανε επιτόπιο έλεγχο μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διευθυντή ΜΕΘ & Ιατρικής Υπηρεσίας Σπύρο Ζάκυνθο στις ΜΕΘ-ΜΑΦ του νοσοκομείου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Σε τμήμα επειγόντων περιστατικών μετατρέπεται το ισόγειο του Ευαγγελισμού"

Μετανάστες λεηλάτησαν και έκαψαν αρχοντικό στη Μόρια

Με την λεηλασία και τον εμπρησμό ενός εγκαταλελειμμένου παλιού αρχοντικού κλιμακώθηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής μεταξύ μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου και προκάλεσαν κινητοποίηση της αστυνομικής δύναμης και της Πυροσβεστικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν Σομαλοί μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον Αφγανών που διαβιούν στον καταυλισμό, για τα επεισόδια που προκαλούν καθημερινά τις νύχτες σε βάρος Αφρικανών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στο χώρο διαμονής τους.

Ωστόσο, νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο παλιό αρχοντικό, που κατέρρευσε παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τα ευρήματα και τις καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Μόλις μια μέρα νωρίτερα, σε συζήτηση που είχαν οι κάτοικοι της Μόριας σχολίαζαν ότι το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, όπως και άλλα ακατοίκητα σπίτια του οικισμού παραβιάζονται και λεηλατούνται.

Μάλιστα, οι αλλοδαποί αρπάζουν από τα σπίτια μεγάλα πήλινα κιούπια, με τα οποία χτίζουν υπόγειους φούρνους, για την λειτουργία των οποίων χρησιμοποιούν ξύλα κόβοντας τα δέντρα του χωριού, με αποτέλεσμα να έχουν καταστρέψει εκατοντάδες ελαιόδεντρα!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες λεηλάτησαν και έκαψαν αρχοντικό στη Μόρια"

Αυστραλία: Βιβλική καταστροφή από τις φωτιές! 23 νεκροί, μισό δισεκ. ζώα καμμένα

Τραγική είναι η κατάσταση στη Αυστραλία με τις φωτιές να σκορπούν τον όλεθρο και να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Συνολικά 23 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ και μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν απανθρακωθεί.

Σύμφωνα με το CNN οι φωτιές στην Αυστραλία έχουν κάψει επιφάνεια ίση με το Μανχάταν,. Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, πολλές εκτός ελέγχου. Στη Βικτόρια οι αρχές διέταξαν εκκένωση περιοχών λόγω των επικίνδυνων διαστάσεων που έχουν πάρει έξι πυρκαγιές και εξέδωσαν έκτακτα δελτία για 11 άλλες, ενώ δεκάδες ακόμη μαίνονται.
«Οι συνθήκες επιδεινώνονται γρήγορα στις εστίες της Νέας Νότιας Ουαλίας», επισήμανε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας μέσω Twitter. «Η ζέστη και ο άνεμος ενισχύουν την πύρινη λαίλαπα», προσθέτει με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες.
Ο καύσωνας συνεχίζεται με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους το έργο των πυροσβεστών γίνεται πολύ δύσκολο. Από την άλλη υπάρχει και ο φόβος για αναζωπύρωση εκατοντάδων εστιών.
Η καταστροφή που έχει υποστεί η η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480 εκατομμύρια ζώα να έχουν απανθρακωθεί, όπως αναφέρουν οι οικολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνει.

so far the fires have burnt 14.5 acres of land, killed half a BILLION animals/wildlife, 18 people have died and many people have lost their homes 💔the fires have been burning for 3 months already and will continue to burn if we don’t do something (continued)

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
air quality is hazardous in so many areas, and the smoke has been causing breathing problems as far as in NEW ZEALAND (which is 2000km away). In New South Wales (a state in Australia, containing Sydney etc) the fire front is so long that it would stretch from (continued)

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Θηλαστικά, πουλιά και ερπετά έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Βιβλική καταστροφή από τις φωτιές! 23 νεκροί, μισό δισεκ. ζώα καμμένα"

Ανδρέας Μικρούτσικος: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάστασή του - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο Ανδρέας Μικρούτσικος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Ειδικότερα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

"Ο κ. Ανδρέας Μικρούτσικος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σήμερα 4/1/2020 περί τις 06.30 στο ΤΕΠ του Ν. «Ιπποκράτειο» Αθήνας με εικόνα υπερτασικής αιχμής, οξέος πνευμονικού οιδήματος και συνοδό καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια για την οποία απαιτήθηκε διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, διασωληνωμένος υπό καταστολή, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την πάροδο του 24ώρου".

Σημειώνεται ότι η ψυχολογική του κατάσταση είναι βεβαρημένη μετά τον θάνατο του αδερφού του, Θάνου Μικρούτσικου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρέας Μικρούτσικος: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάστασή του - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν"

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδό και Κρήτη

Η Κοινοπραξία Νέα Οδός, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με Απόφαση της Τροχαίας από αύριο Κυριακή 5 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 έως τη Δευτερά 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00, τίθεται σε ισχύ πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού .
Η Κοινοπραξία παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Η Νέα Οδός, υπογραμμίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Οδός, για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου για το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 που βρίσκεται σε λειτουργία από Ξυνιάδα έως και Τρίκαλα.
Η Ολυμπία Οδός δίνει στους οδηγούς τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν:
Πριν από το ταξίδι
· Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.
· Μην ξεκινάτε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι ξέρετε να τις τοποθετήσετε. Ένα ζευγάρι αδιάβροχα λεπτά γάντια είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση.
· Προτιμήστε να ταξιδέψετε πρωινές ώρες.
· Βεβαιωθείτε ότι το καλοριφέρ & το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά και ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.
· Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.
Οδηγώντας στο χιόνι
· Μην πατάτε δυνατά το γκάζι και αποφεύγετε τις απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας.
· Οδηγείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνη, με χαμηλή ταχύτητα και απαλές κινήσεις του τιμονιού.
· Επιβραδύνετε, κατεβάζοντας σταδιακά τις ταχύτητες και αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το πεντάλ του φρένου.
· Διευκολύνετε το έργο των εκχιονιστικών κρατώντας αποστάσεις. Μην τα προσπερνάτε και μην τους φράσσετε τον δρόμο.
· Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.
Τοποθέτηση αλυσίδων
· Εάν η Τροχαία διατάξει την υποχρεωτική χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, σταματήστε στο πλησιέστερο parking ή Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) του αυτοκινητόδρομου, προκειμένου να τις τοποθετήσετε. Μην ξεχνάτε ότι οι αλυσίδες:
· Τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς και στα οχήματα με μόνιμη τετρακίνηση τοποθετούνται στους μπροστινούς τροχούς.
· Είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.
· Η ταχύτητα με αλυσίδες σε χιονισμένο οδόστρωμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40χλμ./ώρα.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υποδεικνύει στους οδηγούς να καλέσουν στο 1025 ή στο 2710-562.000.

Έκτακτες ρυθμίσεις και στην Κρήτη

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην Κρήτη μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης -και για την ασφάλεια των πολιτών- θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμιση τόνου σε όλο το οδικό δίκτυο του Τμήματος Βόρειου Οδικού Άξονα που διέρχεται από τον Νομό Χανίων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τις 6:00 της Κυριακής 5.1.2020 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 6.1.2020.
Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμιση τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τις 6:00 της Κυριακής 5.1.2020 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 6.1.2020.
Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου από το 106ο έως το 174ο χιλιόμετρο θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμιση τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τις 06:00 της Κυριακής 5.1.2020 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 6.1.2020.
Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το Εθνικό Δίκτυο που διέρχεται από τον Νομό Λασιθίου, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμιση τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας από τις 6:00 της Κυριακή 5.1.2020 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 6.1.2020
Από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συντρέχουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς και τα φορτηγά αυτοκίνητα ημερησίου- περιοδικού Τύπου εφόσον είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Με ανακοίνωσή του το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις , ενώ από το Δήμο Χανίων έγινε γνωστό ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παραμείνει ανοικτός ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ, Ιόνια Οδό και Κρήτη"

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Πλοία του Π.Ν. σε Σάμο και Λέσβο για να φιλοξενήσουν μετανάστες

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Σάμου, προκειμένου να φιλοξενήσουν μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δήλωσε σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην Ματίνα Ηρειώτου ο Περιφερειάρχης Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουτζούρης, τα πλοία αυτά φιλοξενήσουν γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και άλλα ευπαθή άτομα που διαμένουν στους καταυλισμούς των νησιών, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη χώρα.

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώνονται στο νησί ανάμεσα σε μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, ο κ. Μουτζούρης επισήμανε ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο η αποσυμφόρηση της Μόριας, με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες μεταναστών που συνυπάρχουν εκεί.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Πλοία του Π.Ν. σε Σάμο και Λέσβο για να φιλοξενήσουν μετανάστες"

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Θεοφανείων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στη Δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων, στο ξενοδοχείο «ROYAL OLYMPIC», στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής Ιλισσού και στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά.

Ειδικότερα, θα γίνουν οι εξής ρυθμίσεις:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄, ως εξής:

-Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.

-Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

-Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

-Γλύκωνος, στο τμήμα της μπροστά από την Δεξαμενή.

-Φωκυλίδου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γλύκωνος και Πινδάρου.

-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσακάλωφ και Σκουφά.

-Ηροδότου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ και της Πλατείας Δεξαμενής.

-Ηρακλείτου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλατείας Δεξαμενής και της οδού Σκουφά.

-Πατριάρχου Ιωακείμ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσακάλωφ και Ηροδότου.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, για τον αναγκαίο χρόνο διέλευσης της πομπής από τον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής στο ξενοδοχείο «ROYAL OLYMPIC» και επιστροφής της στον Ιερό Ναό, στην οδό Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 09.00΄ έως 13.00΄, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄, ως εξής:

-Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Εθν. Αντιστάσεως.

-Ακτή Μιαούλη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και 2ας Μεραρχίας.

-Εθν. Αντιστάσεως, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Τσαμαδού.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Θεοφανείων"

Χαφτάρ: Κάλεσε του Λίβυους να πάρουν τα όπλα

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ κάλεσε του Λίβυους να πάρουν τα όπλα μετά την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Με διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής, ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε γενική κινητοποίηση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις στη Λιβύη.

“Σήμερα κηρύσσουμε τζιχάντ και γενική επιστράτευση. Οι άνδρες και οι γυναίκες, αξιωματικοί και πολίτες, θα προμηθευτούν όπλα” είπε ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και τόνισε ότι οι δυνάμεις του θα «αντιμετωπίσουν και θα αποκρούσουν» οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα σταλούν στη χώρα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαφτάρ: Κάλεσε του Λίβυους να πάρουν τα όπλα"

Δήμος Αθηναίων: Μήνυση για ύποπτες κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού σχολικής επιτροπής

Μήνυση κατ’ αγνώστων, μετά από εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, υποβλήθηκε για αδικαιολόγητες, ύποπτες κινήσεις ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό σχολικής επιτροπής.

Η μήνυση υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3.1.2020) από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθηναίων, Μανόλη Καλαμπόκα και τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη εκλήθησαν άμεσα ο πρόεδρος και ο οικονομικός διαχειριστής της επιτροπής για τις απαραίτητες διευκρινίσεις και πάραυτα ελήφθη η απόφαση για υποβολή μήνυσης, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος το συντομότερο δυνατό και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

“Σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων είναι άτεγκτος και δεν επιδεικνύει καμία ανοχή. Η υπόθεση θα διερευνηθεί τόσο από την Δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε αμέσως, όσο και από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων για να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν”, τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Μήνυση για ύποπτες κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού σχολικής επιτροπής"

Ν. Μαριάς: Απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθούν τα θύματα στο ΜΑΤΙ

Σε προγενέστερα άρθρα μας έχουμε αναλύσει τον σημαντικά ρόλο που διαδραματίζει το Δικαστήριο της ΕΕ στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Όχι μόνο σε σχέση με τα κράτη μέλη και τους Θεσμούς της ίδιας της Ένωσης αλλά και για τους πολίτες των κρατών μελών της. Σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ μέσω της ερμηνείας αλλά και εφαρμογής του Δικαίου της ΕΕ έχει κατοχυρώσει σημαντικά δικαιώματα των πολιτών των κρατών μελών της Ένωσης ιδίως σε σχέση με την ισότητα των δύο φύλων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την προστασία των καταναλωτών κλπ. Βεβαίως υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα αποφάσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ που στηρίζει και νομιμοποιεί τη λιτότητα και συνακόλουθα τις διάφορες πολιτικές μείωσης μισθών και συντάξεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι νομικοί και όχι μόνο, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τη νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ και συχνά προστρέχουν σ΄ αυτήν. Μάλιστα η νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ ιδίως σε σχέση με την ερμηνεία του δικαίου της ΕΕ αξιοποιείται από όλα τα δικαστήρια των κρατών μελών παρότι συνήθως εκδίδεται με αφορμή κάποια υπόθεση που προέρχεται από συγκεκριμένο κράτος μέλος της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα επικεντρωθούμε σε μια σημαντική Απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που εκδόθηκε πρόσφατα και η οποία παρότι αφορά εκ πρώτης όψεως τη Λιθουανία εντούτοις ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο τα θύματα της τραγωδίας στο ΜΑΤΙ.

Σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική Απόφαση η μη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών «112» που επιβάλλεται από την Οδηγία 2002/22/ΕΚ συνιστά παραβίαση του Δικαίου της ΕΕ με σημαντικές έννομες συνέπειες στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ υποχρέωση αποζημίωσης του ιδιωτών για τις ζημιές που έχουν υποστεί εξ αυτού του λόγου.

Αφορμή για την έκδοση της Απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ αποτέλεσε προδικαστικό ερώτημα που τέθηκε από Δικαστήριο της Λιθουανίας όπου η πλημμελής λειτουργία του «112» είχε ως αποτέλεσμα να μην διασωθεί μια νεαρή κοπέλα η οποία αφού είχε πέσει θύμα απαγωγής και βιασμού εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η νεαρή κοπέλα παρότι βρισκόταν κλεισμένη μέσα στο πορτ-μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου εν τούτοις κατάφερε μέσω του κινητού της να τηλεφωνήσει τουλάχιστον 10 φορές στο «112» ζητώντας βοήθεια. Πλην όμως λόγω πλημμελούς λειτουργίας του συστήματος οι Αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη θέση της καλούσας καθότι δεν γινόταν από το Λιθουανικό «112» αναγνώριση κλήσης και συνακόλουθα εντοπισμός του σχετικού τηλεφωνικού στίγματος και της θέσης του θύματος.

Οι συγγενείς του θύματος άσκησαν αγωγή με αίτημα να υποχρεωθεί το Λιθουανικό Δημόσιο να τους καταβάλει χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη. Προς υποστήριξη της αγωγής τους οι ενάγοντες-συγγενείς του θύματος, ισχυρίστηκαν ότι η Λιθουανία δεν διασφάλισε ορθώς την εφαρμογή στην πράξη της Οδηγίας 2002/22/ΕΚ. Η εν λόγω παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής πληροφοριών της θέσης του θύματος στους αστυνομικούς της μονάδας επιχειρήσεων, γεγονός που παρεμπόδισε τη διάσωση του θύματος.

Το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε λοιπόν ότι η πλημμελής λειτουργία του συστήματος του «112» συνιστά παραβίαση του Δικαίου της ΕΕ η οποία θεμελιώνει ευθύνη του κράτους μέλους για τις ζημίες που υπέστησαν οι ιδιώτες στο βαθμό που υπάρχει άμεση ή και έμμεση αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της παράβασης και της ζημιάς που υπέστησαν.

Δυστυχώς στην τραγωδία στο ΜΑΤΙ η μη λειτουργία του «112» είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης των κατοίκων ούτως ώστε να μπορέσουν έγκαιρα να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ως εκ τούτου οι συγγενείς των 103 θυμάτων της τραγωδίας στο ΜΑΤΙ θα μπορούσαν να στραφούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου και να απαιτήσουν χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης εφόσον βέβαια αποδείξουν ότι ο θάνατος των οικείων τους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν λειτουργούσε το «112». Ομοίως για τους ίδιους λόγους θα μπορούσαν να εγείρουν αξιώσεις και οι εκατοντάδες εγκαυματίες τόσο για ηθική βλάβη όσο και για πλήρη υλική τους αποζημίωση για τις δαπάνες που έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν στο μέλλον για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη αλλά και για ενδεχόμενες πλαστικές εγχειρήσεις και λοιπή θεραπεία. Επιπλέον και οι λοιποί πυροπαθείς δύνανται να αξιώσουν δικαστικά να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές που υπέστη η περιουσία τους και ιδίως όσα αυτοκίνητά τους κάηκαν ολοσχερώς ή εν μέρει.

Καθώς μάλιστα μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του «112» ενδεχόμενες ζημίες εξ αυτού του λόγου μπορούν επίσης να στοιχειοθετήσουν νέες αξιώσεις άλλων συμπολιτών μας για ενδεχόμενες βλάβες που θα υποστούν σε άλλα περιστατικά λόγω της συνεχιζόμενης πλημμελούς λειτουργίας του «112».

*Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,

Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,

πρώην Ευρωβουλευτής

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Μαριάς: Απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθούν τα θύματα στο ΜΑΤΙ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news