facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Πουλάει… τρέλα ο Ερντογάν μετά τη νέα Navtex: Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα του διαλόγου

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της νέας παράνομης NAVTEX για παράταση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 29 Νοεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα της διπλωματίας και του διαλόγου!

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα. Ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα του διαλόγου και της διπλωματίας, ούτε και θα το κάνουμε. Η Τουρκία πάντα δείχνει διάθεση να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετείχαμε ενεργά στις -υπό το ΝΑΤΟ- συνομιλίες με την Ελλάδα και συμφωνήσαμε για την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών, ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

Επιπλέον, ο Ερντογάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο: “Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας. Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη. Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας. Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου”.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news