facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Σε πλήρη εγρήγορση οι ελληνικές δυνάμεις έναντι της τουρκικής κινητικότητας

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο ελληνικός πολεμικός στόλος μετά τις πληροφορίες ότι προσεχώς αναμένεται να αποπλεύσει το τουρκικό ερευνητικό “Oruc Reis” για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το “Oruc Reis” εκτιμάται ότι θα αναχωρήσει ενδεχομένως εντός δύο ημερών από το λιμάνι της Αττάλειας με στόχο να κατευθυνθεί στη θαλάσσια περιοχή που από τις 21 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, είχε δεσμεύσει με σχετική ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Από το υπ. Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η νέα τουρκική ΝΟΤΑΜ για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά του Πολεμικού τους Ναυτικού, νότια του Καστελόριζου, να συνδέεται με την πρόθεση τους να βγάλουν στα ανοιχτά το “Oruc Reis”.

Παράλληλα, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του στόλου έχουν τεθεί σε δίωρη ετοιμότητα, εξαιτίας των πληροφοριών που υπάρχουν ότι η Τουρκία θα επιχείρηση να προχωρήσει σε νέα κλιμάκωση αντιδρώντας έτσι στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξυ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Έτσι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων επιτήρησης στο Νότιο Αιγαίο, με τις ελληνικές δυνάμεις να παρακολουθούν στενά την κινητικότητα του τουρκικού στόλου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news