facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι δύο αντιεξουσιαστές για τα εκρηκτικά στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο ενώ διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής και δεν είπαν τίποτα παραπάνω στην απολογία τους.

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες του, οι δύο αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για την τοποθέτηση εκρηκτικών στο σπίτι του πρώην υπουργού Δ.Σταμάτη, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 8 αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα.

Οι κατηγορούμενοι στις 11.45 το πρωί μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο σπουδαστής σκηνοθεσίας, οι οποίοι φέρονται ως φυσικός αυτουργός και ως συνεργός αντίστοιχα, παραδέχονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο αλλά αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο από την αστυνομία και εξηγούν τους λόγους σε απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλαν στην ανακρίτρια, ενώ διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής και δεν είπαν τίποτα παραπάνω στην απολογία τους, σύμφωνα με τους συνηγόρους. Η απολογία τους διήρκεσε 15 λεπτά της ώρας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Κατηγορούνται για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, συμμορία, κατά περίπτωση.

grtimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news