facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Με έξοδα του ελληνικού κράτους σε καραντίνα 14 ημερών οι τουρίστες που βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό

Αντί να ανακάμψει η οικονομία της η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει και.. «μέσα» από τους σχεδιασμούς για τον τουρισμό, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό θα διαμένουν σε ξενοδοχεία για 14 ημέρες με έξοδα του ελληνικού κράτους!

​Αυτή είναι η δεύτερη ανησυχητική ανακοίνωση αναφορικά με τον τουρισμό μέσα σε λίγες ημέρες μετά την υποχρεωτική καραντίνα μίας ημέρας που επίσης θα πληρώνει το ελληνικό κράτος.

Η Ελλάδα πέρυσι δέχθηκε 31 εκατομμύρια τουρίστες. Ακόμα και μόλις 5 εκατομμύρια να έρθουν φέτος αντιλαμβάνεται κανείς ότι και το 1% να βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό θα σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρει και να πληρώσει τη διαμονή 50 χιλιάδων ανθρώπων για 14 ημέρες σε ξενοδοχεία!

«Φροντίζουμε αυτό το καλοκαίρι η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά – μακάρι και κανένα- καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι στις χώρες της Ευρώπης από όπου περιμένουμε τουριστικές ροές, συντονίζονται προς τα κάτω».

Ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε δε πως τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία για 14 ημέρες, με κόστος που θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο.

Με λίγα λόγια αν κάποιος βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό θα μένει αποκλεισμένος στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο για 14 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το ελληνικό κράτος θα πληρώνει για τη διαμονή του.

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που είχε σχεδιάσει διακοπές για 5 ημέρες;

Αλήθεια θα πάρει κανείς τουρίστας ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, δηλαδή να μείνει αποκλεισμένος σε ξενοδοχείο σε μία ξένη χώρα για 14 ημέρες;

Πλέον οι διακοπές θα μοιάζουν με «λόττο» με όσους τουρίστες που έρχονται να κάνουν... τάματα μη και βρεθούν θετικοί και περάσουν την ταλαιπωρία της ζωής τους, την οποία θα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Πως θα γίνει το «άνοιγμα» των αεροδορμίων σε 3 φάσεις.

Βροχή ερωτημάτων δέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα τόσο οι αεροπορικές όσο και τα δύο αεροδρόμια, «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία», που πρόκειται να ανοίξουν πρώτα για τις διεθνείς πτήσεις στη χώρα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος του τουρισμού, ενώ μόλις πρίν από λίγο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε αεροπορικές οδηγίες με διευκρινίσεις για την παράταση της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας για τις διεθνείς πτήσεις σε δύο φάσεις.

Μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής από το υπουργείο Τουρισμού για τις 29 χώρες οι οποίες παρουσιάζουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και «ανοίγουν» για τις πτήσεις στη χώρα μας με δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επιβάτες από τις 15/6, ήρθαν οι ανακοινώσεις του Σαββάτου - από το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη φορά - ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον κόσμο», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά για τη λίστα των 29, πλην της λίστας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπλοΐας, EASA, η οποία αναφέρει τα αεροδρόμια πληγεισών περιοχών με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης της μόλυνσης Covid-19, καταρτίζεται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της EASA και βασίζεται στις πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και άλλους οργανισμούς υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η λίστα της EASA θα ανανεώνεται συνεχώς και σε αυτή περιλαμβάνονται αεροδρόμια εντός κι εκτός Ε.Ε., από διάφορες περιοχές στην Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία κ.α.

Αυτές οι νεότερες ανακοινώσεις από το ΥΠΕΞ έδωσαν αφορμή για δημοσιεύματα σήμερα στη Βρετανία σύμφωνα με τα οποία «η Ελλάδα λέει τώρα ότι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα από τα μέσα Ιουνίου, την ίδια στιγμή που η Ισπανία αναφέρει ότι η επιδημιολογική εικόνα του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να βελτιωθεί πριν δεχθεί Βρετανούς επισκέπτες».

Σύμφωνα τώρα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όσον αφορά την πρώτη φάση έως τις 15 Ιουνίου, οι διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, γίνονται σε όλους τους επισκέπτες τεστ κατά την άφιξή τους και απαιτείται να διανυκτερεύσουν σεκαθορισμένο ξενοδοχείο. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τότε ο επιβάτης τίθεται σε «αυτοκαραντίνα» για 7 ημέρες, ενώ αν είναι θετικό, μπαίνει σε καραντίνα υπό επίβλεψη για 14 ημέρες.

Η δεύτερη φάση είναι από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου, όπου διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Εάν ο επισκέπτης προήλθε από αεροδρόμιο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας- EASA, τότε θα υποβάλλεται μόνο σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την άφιξη. Εάν προέρχεται από αεροδρόμιο στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον EASA, τότε θα υπόκειται σε υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη και ακολουθείται η διαδικασία διανυκτέρευσης σε καθορισμένο ξενοδοχείο, η "αυτοκαραντίνα" των 7 ημερών αν το τεστ είναι αρνητικό και αν είναι θετικό η καραντίνα υπό επίβλεψη 14 ημερών».

Στην τρίτη φάση από την 1η Ιουλίου και μετά, διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα και στους επισκέπτες γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

«Πρόσθετοι περιορισμοί σχετικά με ορισμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news