facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Χαρδαλιάς: Κλείνει η πλατεία της Αγίας Παρασκευής που έγινε το Steet Party

Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες, και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια, διαμήνυσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, υπογράμμισε εξίσου και κατέστησε σαφές πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ενημέρωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε 6 περιπτώσεις, και δη σε 3 περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού. Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεότερας.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news