facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κοροναϊός: Μικρή αύξηση κρουσμάτων, αλλά μεγάλη μείωση θανάτων στην Ιταλία

Στα 231.732 έφθασε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία, με 593 νέους ασθενείς να προστίθενται το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 33.142 με μόλις 70 νεκρούς την τελευταία ημέρα.

Παράλληλα, 150.604 άνθρωποι έχουν ιαθεί εκ των οποίων 3.503 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 7.379 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 40.118 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες θεραπείας. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 9 περισσότεροι άνθρωποι. Οι νεκροί είναι 47 λιγότεροι, ενώ θεραπεύθηκαν 1.070 περισσότεροι άνθρωποι.

Στο μεταξύ, το ίδρυμα Gimble, το οποίο προάγει την έρευνα στον τομέα της υγείας, εξέφρασε σήμερα σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τον καθημερινό απολογισμό της περιφέρειας της Λομβαρδίας και την αξιοπιστία των στοιχείων της. Παράλληλα, το ίδρυμα διετύπωσε την άποψη ότι τρεις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά (Λομβαρδία, Πεδεμόντιο και Λιγουρία) δεν είναι έτοιμες για να επιτρέψουν, στις 3 Ιουνίου, την ελεύθερη διέλευση από και προς την υπόλοιπη χώρα.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει γίνει αλλοίωση στοιχείων από τους συνεργάτες του και χαρακτήρισε τις κατηγορίες του ιδρύματος Gimble «σοβαρότατες, προσβλητικές και ιδίως αναληθείς».

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news