facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Επέκταση της μείωσης ενοικίων, δάνεια σε όλους και ΕΣΠΑ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Εμπορίου κύριου Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του Ε.Σ.Α Σταύρου Καφούνη, για την άμεση αντιμετώπιση μεταξύ άλλων, τριών βασικών θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας και αποτελούν κομβικό σημείο για την επιβίωση τους.

Ο Σταύρος Καφούνης, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές, επιλύοντας πολλά θέματα κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις έμειναν κλειστές, έθεσε τα τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα και καθυστερούν την καταβολή τόσο του επιδόματος των 800€ σε πολλούς επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη, όσο και της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τέλος, αφού έθεσε τεχνικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς, ζήτησε συγκεκριμένα από τον υπουργό:
• Την επέκταση της θεσμοθετημένης μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις εμπορικές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2020, επιδιώκοντας δίκαιη κατανομή του κόστους, μεταξύ ενοικιαστών, ιδιοκτητών και κράτους, τεκμηριώνοντας το με παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

• Την άμεση επέμβαση του, με θεσμοθέτηση κανόνων, που δεν θα επιτρέπουν στις τράπεζες να δημιουργούν προσκόμματα στην διαχείριση του νέου δανείου covid 19, το οποίο χωρίς να δημιουργεί νέες "κόκκινες" τρύπες, πρέπει να φτάσει σε όλους τους νοικοκύρηδες που στάθηκαν όρθιοι στην δεκαετή κρίση και σήμερα απειλούνται από την υγειονομική.

• Την απλοποίηση εκταμίευσης ΕΣΠΑ με μόνη την δέσμευση του επιχειρηματία για την υλοποίηση της επένδυσης και τη δημιουργία νέων ειδικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις εμπορικές επιχειρήσεις, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση τους και τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο κ. Καφούνης κατέθεσε συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις και δήλωσε ότι το θέμα της ρύθμισης των ενοικίων και της χρηματοδότησης, θα το διεκδικήσει με κάθε τρόπο, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση μέχρι την ικανοποίηση του. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε με τις άμεσες παρεμβάσεις τους, να επιλύσουν τα κρίσιμα αυτά θέματα που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι βούληση του είναι να σταθεί στο πλευρό του Ε.Σ.Α και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όπως έμπρακτα έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει δραστικά εξασφαλίζοντας το απαραίτητο οξυγόνο για την επιβίωση αυτών που πάντα αποτελούσαν την παραγωγική δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news