facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Θέλει και «μπράβο» ο Α. Τσίπρας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκλείδωσε την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας»

Το «μπράβο» από τους Ευρωπαίους θέλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως τόνισε βοήθησε στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και της Αλβανίας.

Το «ντόμινο των εξελίξεων που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών», ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών «ξεκλείδωσε», όπως υποστήριξε, «την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και κατ' επέκταση της Αλβανίας, συμβάλλοντας έτσι και στην αναθέρμανση των συνομιλιών Βελιγραδίου - Πρίστινας».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως «ευτυχώς - ειδικά δεδομένης και της παρούσας κρίσης - με αυτές τις εξελίξεις ανετράπη η επιδεινούμενη πορεία που είχαν πάρει τα Δυτικά Βαλκάνια, όταν πάγωσε η διαδικασία διεύρυνσης την περίοδο 2014-2017, με συνεχόμενες πολιτικές και εθνοτικές κρίσεις και αποδυνάμωση του ρόλου της ΕΕ προς όφελος αλλότριων δυνάμεων». Παράλληλα, επισήμανε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών προήλθε από δυνάμεις της ευρύτερης προοδευτικής οικογένειας που προέταξαν τον αμοιβαίο σεβασμό και τις αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο και με πολιτική βούληση αντιμετωπίζεται ο εθνικισμός, ασχέτως του πολιτικού κόστους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «στη σημασία που έχει η στήριξη της ενταξιακής πορείας της Σερβίας, καθώς και της Αλβανίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις υπέρ των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, για να πραγματοποιηθεί η πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη».

Επιπλέον, κάλεσε τους ευρωσοσιαλιστές «να στηρίξουν ενεργά τον Ζόραν Ζάεφ στις επικείμενες εκλογές ως παράδειγμα προοδευτικού ηγέτη για την περιοχή, που αγωνίζεται υπέρ των ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα και δεν επενδύει στη συνεχή αναβολή της επίλυσής τους, τονίζοντας παράλληλα ότι τα νέα από το Βερολίνο αποδεικνύουν πως πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για δυτικοευρωπαίους ηγέτες».

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news