facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την αναστολή του παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής:
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορωνοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.
Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.
Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Η έκκληση από ΕΣΑμεΑ

Νωρίτερα, σχετική επιστολή-διαμαρτυρία προς το υπουργείο γνωστοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.
Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» έχουν οδηγήσει στην ολοκληρωτική αναστολή της λειτουργίας του, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.
Η αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων και σοβαρών ιατρικών πράξεων του εν λόγω τμήματος έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αυτών των παιδιών, εάν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα απευθύνονται παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με χαμηλό εισοδηματικό προφίλ, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος νοσηλείας εκτός δημόσιων νοσοκομείων.
Η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από το υπουργείο να επιληφθεί άμεσα!
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news