facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Γέμισε “άδειες καρέκλες” το Σύνταγμα – Διαμαρτυρία των επαγγελματιών στην εστίαση

Στην αντεπίθεση περνάνε οι επαγγελματίες στην εστίαση οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με άδειες καρέκλες.

Στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) τοποθετήθηκαν συμβολικά στο Σύνταγμα 200 άδειες καρέκλες και ζητούν την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης.







Η πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία πραγματοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ εκτός από το Σύνταγμα άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Οι άδειες καρέκλες είχαν ταμπέλες με διάφορα αιτήματα όπως η επιδότηση ενοικίου στο 100%, η μείωση ΦΠΑ στο 6%, η μείωση 50% στα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2020 και πολλά άλλα.

Καββαθάς: Ο κλάδος δεν θα είναι βιώσιμος στο εγγύς μέλλον

Για την πανευρωπαική διαμαρτυρία με τις άδειες καρέκλες και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης μίλησε στο newsit.gr ο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών. Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε τα τρία βασικά αιτήματα που έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον καφέ στο 6%, η επιχορήγηση των επιχειρήσεων του κλάδου με κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία του και η στήριξη των θέσεων εργασίας με την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους κατά 50% τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news