facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Καλαμαριά: Διώξεις για οχτώ αδικήματα στους δύο αντιεξουσιαστές

Ποινική δίωξη για 8 αδικήματα ασκήθηκε εις βάρος των δύο αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδήγηθηκαν νωρίτερα σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης η οποία τους απήγγειλε τις εξής κατηγορίες:απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, συμμορία.

Πρόκειται για έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν σπουδαστή σκηνοθεσίας οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην πρώτη ανακρίτρια για να απολογηθούν. Ο 27 χρονος και ο 28χρονος που σύμφωνα με τους συνηγόρους τους αρνούνται τις κατηγορίες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα. 
adexoysiastes2
Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, προκλήθηκε ένταση με τον σπουδαστή ο οποίος ήταν δεμένος πισθάγκωνα και άρχισε να φωνάζει: «Βάλτε τις χειροπέδες από μπροστά. Δεν είμαστε ζώα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, είστε ανθρωποφύλακες. Δεν είμαστε σφαχτάρια. Με έχετε 8 ώρες δεμένο. Πονάνε τα χέρια μου. Είμαστε εδώ για συγκεκριμένο λόγο. Δεν είμαστε ζώα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 28χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα πολυκατοικία της περιοχής, που όπως αποδείχτηκε μετά διαμένει σε αυτήν ο πρώην υπουργός.

adexoysiastes2
Στην ίδια πολυκατοικία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news