facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ξένη Δημητρίου στην Προανακριτική: Οι φάκελοι των πολιτικών προσώπων αρχειοθετήθηκαν γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία

Οι φάκελοι των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis τέθηκαν στο αρχείο επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία, επιβεβαίωσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά τη νέα της κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διάλογοι έχουν ως εξής:

Θ. Πλεύρης: Ελέγχονται σήμερα τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων ο φάκελος αρχειοθετήθηκε;

Ξ. Δημητρίου: Όχι

Θ. Πλευρης: Δηλαδή κρίθηκαν μη σοβαρές ενδείξεις και γι αυτό δεν κλήθηκαν καν να πουν τις απόψεις τους;

Ξ. Δημητρίου: Ακριβώς

Σε άλλο σημείο η κυρία Δημητρίου υποστήριξε πως η εισαγγελία Διαφθοράς οφείλει να μην μεταχειρίζεται τις καταγγελίες των μαρτύρων κατά το δοκούν.

Θ. Πλεύρης: Έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας να μην καταγράψει μια καταγγελία που θα καταθέσει ένας μάρτυρας

Ξ. Δημητρίου: Η διαδικασία είναι γνωστή

Θ. Πλεύρης: Ο Μ. Σαράφης μας είπε ότι είχε επισημάνει στην εισαγγελία διαφθοράς το όνομα του Μανιαδάκη. Αυτή η μαρτυρία όμως δεν καταγράφηκε στην κατάθεση του. Είχε το δικαίωμα αυτό η κυρία Τουλουπάκη;

Ξ. Δημητρίου: Δεν ξέρω. Δεν ήμουν παρούσα.

Θ. Πλεύρης: Σας ρωτώ με βάση τον Κώδικα

Ξ. Δημητρίου: Θα έπρεπε αν ο μάρτυρας το κατέθεσε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η κυρία Δημητρίου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από προηγούμενη αναφορά της για τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ενώ στην προηγούμενη κατάθεσή της είχε αναφέρει πως «γνωρίζαμε που έμενε ο προστατευόμενος μάρτυρας Μανιαδάκης», όταν ο κ Πλεύρης της ζήτησε εξηγήσεις, η κα Δημητρίου υποστήριξε πως το «γνωρίζαμε» δεν αφορούσε την ίδια αλλά τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η κυρία Δημητρίου φέρεται να παραδέχθηκε πως από τις 7 Ιανουαρίου του 2019 της είχε πει ο Ιωάννης Αγγελής ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι πίσω από το ψεύτικο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο στη Βιέννη δόθηκε δήθεν στον κ. Αγγελή στικάκι αλλά αρνήθηκε να το πάρει. . Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ξ. Δημητρίου είπε πως ο Ι. Αγγελής δεν είχε επαρκή στοιχεία και γι’ αυτό δεν τον συμπεριέλαβε στις αναφορές.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την κατάθεση της κυρίας Ξενης Δημητρίου αναφέρουν: «Η Εισαγγελέας ΑΠ κ Δημητρίου για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής της εκμυστηρεύτηκε όταν έδωσε την παραίτηση του ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν πίσω από την στοχοποίηση του και την υπόθεση Νovartis. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι ο κ. Αγγελής είχε ενημερώσει την Εισαγγελέα του ΑΠ για τις ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλο, πράγμα που επιβεβαιώνει πλήρως την θέση του κ. Αγγελή ότι για το Ρασπούτιν – Παπαγγελόπουλο είχαν μιλήσει με την κ. Δημητρίου και άλλα πρόσωπα. Σημειωτέον αμέσως μετά από την παραίτηση και την αναφορά του ονόματος Παπαγγελόπουλο ορίστηκε συνάντηση μεταξύ Δημητρίου Αγγελή και Καλογήρου στο γραφείο του Υπουργού για το δημοσίευμα και τους χειρισμούς στην υπόθεση Νοβάρτις. Άρα ήταν σε γνώση όλων ότι ο Αγγελής είχε καταγγείλει την εμπλοκή Παπαγγελόπουλο και για αυτήν την εμπλοκή παραιτήθηκε».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news