facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός - Ρωσία: Πάνω από 10.000 τα νέα κρούσματα

Η Ρωσία είναι πλέον η δεύτερη χώρα παγκοσμίως που επλήγη σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό μετά τις ΗΠΑ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων.

Τα κρούσματα στην πατρίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν σκαρφάλωσαν στις 242 χιλιάδες, ενώ η χώρα καταγράφει μέχρι σήμερα μόλις 2.116 θανάτους.

H νόσος Covid- 19 έχει αφήσει γερά το αποτύπωμά της και στο Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ καθώς και η σύζυγός του, πρώην πρωταθλήτρια πατινάζ στον πάγο, βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο Πεσκόφ έχει ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο.

«Ναι, αυτό αληθεύει, είμαι άρρωστος, λαμβάνω θεραπεία», δήλωσε ο ίδιος στο ρωσικό πρακτορείο «Tass». Η σύζυγός του, Τατιάνα Νάβκα, με χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Θετικοί στη νόσο Covid - 19 έχουν βρεθεί ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο υπουργός Δημοσίων Έργων, Βλαντίμιρ Γιακούσεφ και η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Λιουμπίμοβα. Όλοι λαμβάνουν θεραπεία και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η θνητότητα στη Ρωσία παραμένει πάντως επισήμως πολύ χαμηλή, με 2.116 νεκρούς (107 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο), σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμα και η Γερμανία, η οποία συχνά αναφέρεται ως πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση.

H εξήγηση για την χαμηλή θνητότητα που δίνουν οι αρχές της Μόσχας είναι ότι άντλησε τα διδάγματα από την εξέλιξη της επιδημίας στη δυτική Ευρώπη κλείνοντας γρήγορα τα σύνορά της, αναδιοργανώνοντας πλήρως το νοσοκομειακό της σύστημα και προχωρώντας σε μαζική ιχνηλάτηση για να απομονώσει τα ασυμπτωματικά ή με ελαφρά συμπτώματα κρούσματα της Covid-19.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες» που προέρχονται κατά βάση από την αντιπολίτευση, η Ρωσία έχει υποβαθμίσει κατά μερικές χιλιάδες τη θνητότητα και υποπτεύονται πως οι αρχές αποδίδουν σε άλλες αιτίες θανάτους ασθενών με Covid-19.

Τις τελευταίες έντεκα ημέρες, πάντως, η χώρα καταγράφει καθημερινά πάνω από 10 χιλιάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Από χθες, ωστόσο, ξεκίνησε μια προσεκτική άρση του lockdown κατά περιφέρειες, βασιζόμενη στη χαμηλή θνητότητα που εμφανίζει ο νέος κορωνοϊός στη χώρα.

Η Ρωσία επαίρεται για την πολιτική των μαζικών διαγνωστικών τεστ που ακολουθεί, καθώς έχει πραγματοποιήσει περίπου 5,8 εκατομμύρια τεστ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news