facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Έρευνα σοκ για νεκρούς και κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία – Ζαλίζουν οι αριθμοί

Οι νεκροί από κορονοϊό στην Ιταλία είναι σύμφωνα με την Wall Street Journal πολύ περισσότεροι από 13.155. Τα κρούσματα ίσως να είναι και εκατομμύρια.
Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι αποκαλύπτει μια έκθεση που επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι Ιταλοί δεν έχουν τους πόρους και την δυνατότητα να κάνουν τεστ σε όλους όσους χάνουν την ζωή τους εκτός νοσοκομείων.
Η Ιταλία, η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό χειρότερα από κάθε άλλη χώρα μετράει επισήμως 13.155 νεκρούς.
Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορονοϊό είναι πολλά. Μεταξύ αυτών οι 24 νεκροί σε ένα Γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο. Σε κανέναν από αυτούς δεν έγινε τεστ για κορονοϊό.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη στο Λόντι.
Η έκθεση, ανέλυσε τους θανάτους στην Λομβαρδία που είναι η πιο σκληρά χτυπημένη περιοχή από τον κορονοϊό και κατέληξε ότι πολλοί πολίτες που πεθαίνουν τον τον ιό δεν φτάνουν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν.
Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που γνωρίζουμε επίσημα. Ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν την δυνατότητα περίθαλψης και πρόσβασης σε δομές υγείας.
Ο δήμαρχος της πόλης Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι κι εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι στιγμή να εξαπολυθούν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.
Η Wall Street Journal έκανε και συνεντεύξεις με άλλους τοπικούς αξιωματούχους αλλά και γιατρούς και γραφεία τελετών, ομάδες δηλαδή που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους και το συμπέρασμα που βγαίνει ότι ότι τα δυο επίκεντρα του κορονοϊού στην χώρα το Μπέργκαμο και η Μπρέσια έχουν τουλάχιστον διπλάσιους νεκρούς από όσους έχουν καταγραφεί από τον Φεβρουάριο.
Στο Κογκάλιο την πόλη με 8.700 κατοίκους πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού.
Το ίδιο ισχύει και για τα κρούσματα στην Ιταλία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα 111.000 κρούσματα είναι πολύ λίγα και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοαντάδες χιλιάδες και ίσως και έξι εκατομμύρια. 
Στο Μπέργκαμο που έχει χτυπηθεί άσχημα από τον κορονοϊό καταγράφηκαν 125 νεκροί τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 553 με μόνο 201 να συνδέονται με τον κορονοϊό.
Γιατρός που μίλησε στην Wall Street Journal είπε ότι ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους καθώς ασθενοφόρα δεν παραλαμβάνουν ασθενείς από 94 ετών και άνω αφού υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.
DailyMail/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news