facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για ασθενή που πιθανώς νόσησε ξανά από κορονοϊό

Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ έχει μπει η περίπτωση μιας γυναίκας που φέρεται να ξεπέρασε μια φορά τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός αλλά να νόσησε ξανά! Είναι το πρώτο περιστατικό πιθανής επαναλοίμωξης που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Ο συναγερμός του ΕΟΔΥ σήμανε με αφορμή μια γυναίκα που είχε νοσηλευτεί με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό στα τέλη Μαρτίου, πήρε εξιτήριο στις 6 Απριλίου αλλά φέρεται να νόσησε ξανά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο του Mega.

Αν και όταν βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα είχε αναρρώσει, το Σάββατο (25.04.2020) έκανε ξανά εξετάσεις κορονοϊό, βρέθηκε ξανά θετική και μπήκε ξανά στη μονάδα COVID-19.

Το περιστατικό έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλοίμωξη ενός ασθενούς από τον ιό.

Οι γιατροί που μίλησαν το MEGA, εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι το θετικό τεστ της ασθενούς, δεν σημαίνει απαραίτητα επαναλοίμωξη. Θα πρέπει, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να δούμε εάν και η συμπτωματολογία της ασθενούς είναι συμβατή με εκείνη του νέου κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ενός ασθενούς που έχει νοσήσει ήδη μια φορά (σ.σ. με αφορμή ανακοίνωση του ΠΟΥ πως δεν πρέπει να δοθούν «διαβατήρια» ανοσίας), ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη χθεσινή ενημέρωση, ανέφερε πως ανίχνευση του ιού με μοριακό έλεγχο PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, μπορεί να αφορά σε κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων.

Όπως διευκρίνισε, με βάση τα δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού, η μακρά παραμονή του υλικού του ιού σε κάποιον που έχει περάσει τη νόσο, δεν φαίνεται να ισοδυναμεί με μόλυνση ή με μετάδοση.



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news