facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

«Το καλοκαίρι θα μειωθούν τα κρούσματα, δεν θα μηδενιστούν»

Στο πότε αναμένεται να μειωθούν τα κρούσματα του κοροναϊού, τονίζοντας ότι ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος μήνας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις τον Απρίλιο ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν θα περιοριστούν τα μέτρα προστασίας» τόνισε χαρακτηριστικά

«Το καλοκαίρι τα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να μειωθούν» είπε ο καθηγητής κατά 30 με 40% αλλά «δεν αναμένεται να μηδενιστούν». Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου σημείωσε «δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κοροναϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Ουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα».

«Η μετάδοση του κοροναϊού στην Ελλάδα είναι διαφορετική λόγω της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού» τόνισε και δήλωσε πως «τα κρούσματα κορονοϊού σε νεότερες ηλικίες είναι μεμονωμένα».

«Όταν θα έρθει ξανά ο χειμώνας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κοροναϊού στην Ελλάδα. Αυτό είναι ενδεχόμενο. Όμως δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί, όσα λέμε όμως είναι εικασίες» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.



news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news