facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ουκρανία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Τσερνόμπιλ

Για τρίτη ημέρα καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση εντός της ζώνης αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας, η φωτιά εκτείνονταν το απόγευμα σε 350 στρέμματα από 100 στρέμματα το πρωί.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, δύο ελικόπτερα Mi-8 και ένα αεροσκάφος An-32P έχουν εμπλακεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής έχουν ριφθεί στη φωτιά 72 τόνοι νερού.

Πρόσθετες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης από την περιοχή Zhitomir της Ουκρανίας στάλθηκαν στην περιοχή.

Η ουκρανική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών διαβεβαιώνει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Κίεβο και την περιοχή γύρω του βρίσκονται εντός των κανονικών επιπέδων.

Η ραδιενέργεια στο Κίεβο είναι 0,013 microroentgen/ώρα, ενώ στην περιοχή του Κιέβου είναι 0,011 microroentgen/ώρα. Το αποδεκτό επίπεδο είναι 0,05 microroentgen/ώρα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον υπαίτιο της πυρκαγιάς: Έναν 27χρονο που έκαιγε σκουπίδια και ξερόχορτα.

Στις 26 Απριλίου 1986 σημειώθηκε στο Τσερνόμπιλ το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο αντιδραστήρας Νο 4 του πυρηνικού σταθμού εξερράγη μολύνοντας, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και τα τρία τέταρτα της Ευρώπης.

Μετά την καταστροφή αυτή, οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή απομακρύνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ένα τεράστιο έδαφος, που κάλυπτε περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έμεινε εγκαταλειμμένο.

Τρεις ακόμη αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου συνέχισαν να λειτουργούν μετά την τραγωδία. Ο τελευταίος σταμάτησε να λειτουργεί το 2000, σηματοδοτώντας το τέλος κάθε βιομηχανικής δραστηριότητας στο Τσερνόμπιλ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news