facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο Ερντογάν έκοψε πρόγραμμα βοήθειας του Δήμου Κωνσταντινούπολης σε άπορους

Ο ‘πόλεμος’ μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναζωπυρώθηκε με μια πρωτοβουλία του τελευταίου να βοηθήσει τους άπορους πολίτες.

Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε μια εκστρατεία βοήθειας προς τους άπορους πολίτες που παραμένουν στο σπίτι λόγω του νέου κορωνοϊού (COVID-19) και σε αυτήν υπήρξε άμεση αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών που σταμάτησε τη συλλογή βοήθειας του Δήμου.

Η Νομική Συμβουλευτική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Δήμου κατέθεσε αγωγή για τη διακοπή και την ακύρωσης αυτής της πρωτοβουλίας και της κατάσχεσης των λογαριασμών που ανοίχτηκαν για τον σκοπό αυτόν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στη συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, των προέδρων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχει νόημα να είσαι κράτος μέσα στο κράτος. Αυτές οι εκστρατείες γίνονται μόνο από τις μονάδες που ανακοινώνει το κράτος μας», αφαιρώντας έτσι την πρωτοβουλία από τον Ιμάμογλου.

Αναφερόμενος στο ποσό που κατασχέθηκε ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μικρό ποσό και τόνισε ότι «εάν οι δήμοι προβούν σε τέτοιες εκστρατείες γίνονται κράτος μέσα στο κράτος. Αυτό οι νόμοι δεν το επιτρέπουν».

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news