facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Προσπάθησαν να βαφτίσουν ελληνικά εκατοντάδες χιλιάδες αυγά από την Βουλγαρία

Υπόθεση παράνομης εισαγωγής και ελληνοποίησης αβγών εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά τους ελέγχους που διεξάγει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Πρόκειται για ελέγχους, που εστιάζουν – εκτός των άλλων – και στην αποφυγή εισαγωγής στην αλυσίδα παραγωγής και κατανάλωσης, πρώτων υλών ή προϊόντων, τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας και προκαλούν πλάνη στους καταναλωτές σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους.

Οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, βρήκαν τα εξής:

Σε αποθήκη επιχείρησης χονδρικού εμπορίου αβγών στην Αττική, εντοπίστηκαν 324.000 αβγά τα οποία είχαν εισαχθεί από την Βουλγαρία. Τα αβγά δεν έφεραν κωδικό εκτροφής, ούτε συνοδεύονταν από τα παραστατικά ώστε να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας εισαγωγής και εμπορίας των αβγών αναζητήθηκε, αλλά δεν εντοπίσθηκε.

Βρήκαν επίσης αυτοκόλλητες ταινίες, ετικέτες και υλικά συσκευασίας για να τα «βαφτίσουν» «Ελληνικό Προϊόν», με λογότυπο άλλης εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της χονδρικής εμπορίας αβγών.

Έγινε έλεγχος και σε αυτή την εταιρεία και κατασχέθηκαν εικονικά τιμολόγια που αναφέρονται σε συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τα κατασχεμένα στοιχεία παραπέμπουν σε παράνομη διακίνηση αβγών (ελληνοποιήσεις) και θα αποσταλούν στην Α.Α.Δ.Ε. προς περαιτέρω αξιοποίηση και έλεγχο”.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news