facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κίνημα «δεν πληρώνω ενοίκια»… στην εστίαση – «Ας πάνε οι ιδιοκτήτες στα δικαστήρια», λένε οι επιχειρηματίες

«Αντάρτικο» έχουν αποφασίσει να σηκώσουν οι επαγγελματίες της οργανωμένης εστίασης και όχι μόνο όσον αφορά στην καταβολή των ενοικίων του Απριλίου και του Μαΐου, ακόμη και αν καταλήξουν στα δικαστήρια με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Όπως λένε άνθρωποι του κλάδου, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της τεράστιας ζημιάς που έχουν υποστεί από την κρίση. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις τους έχουν μειωθεί πάνω από 80% μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Διεκδικούμε να μην πληρώσουμε ενοίκιο για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε το μειωμένο κατά 40% μίσθωμα», σημειώνουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ακόμη και οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν έχουν πενιχρά έσοδα που δεν αρκούν ούτε για τα λειτουργικά έξοδα.

Υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγμένων οικονομιών της Ευρώπης που έχουν αποφασίσει είτε να απαλλάξουν ολοσχερώς τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση καταβολής των ενοικίων για όσο διάστημα πλήττεται η οικονομική δραστηριότητα.

Όπως λένε, υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων που κατανοούν τις δυσκολίες που βιώνει μια επιχείρηση και αποδέχονται ακόμη και μεγαλύτερη μείωση απ’ όση έχει ορίσει το Κράτος, υπάρχουν όμως και πολλοί που είναι ανένδοτοι και δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία των συζητήσεων. «Δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο να μας ακούσουν τι έχουμε να τους πούμε…», αναφέρουν σχετικά.

Ενδεικτική της «ακαμψίας» κάποιων ιδιοκτήτων, υπογραμμίζουν, είναι πως όχι μόνο δεν αποδέχονται μειώσεις, αλλά ζητάνε και την ετήσια αναπροσαρμογή των μισθωμάτων βάση του συμβολαίου τους.

Τα ενοίκια αποτελούν σημαντικό έξοδο για τις αλυσίδες και υπολογίζεται πως ανάλογα με την τοποθεσία και το ακίνητο κυμαίνεται από 8% έως 15% των συνολικών λειτουργικών δαπανών.

Μάλιστα, στα προνομιακά ακίνητα, στα εμπορικά κέντρα, στις κλειστές αγορές (αεροδρόμια, σταθμοί, κα.), το μίσθωμα μπορεί να ανέλθει από 25% έως 35%. Στα αεροδρόμια μάλιστα, υπάρχει και ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα, το οποίο συμφωνείται ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιέσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν αρχίσει να ασκούν και μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι που διατηρούν εμπορικά καταστήματα σε δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news