facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Γαλλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού λαμβάνει το Παρίσι και αρκετές ακόμη χώρες της Γαλλίας. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται αφενός η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους όσοι βγαίνουν από το σπίτι τους, καθώς και η απαγόρευση της αθλητικής δραστηριότητας στους Παριζιάνους από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η απαγόρευση στο Παρίσι αποφασίστηκε αφότου πολιτικοί και γιατροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας εξακολουθούν να κυκλοφορούν πολίτες που κάνουν τζόκινγκ ή συνωστίζονται στις αγορές, παρά τις κυβερνητικές οδηγίες να παραμένουν στο σπίτι και να περιορίζουν τις εξόδους τους στις απολύτως απαραίτητες.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν από κοινού ότι από την Τετάρτη θα απαγορεύονται οι εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και έως τις 7 το απόγευμα.

Με την ίδια λογική, του περιορισμού της διασποράς του ιού, αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Νίκαια, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι δημότες θα λάβουν εντός δέκα ημερών μία μάσκα την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν επί έναν μήνα. Το ίδιο μέτρο εξετάζεται επίσης στις Κάννες και τον Παρίσι.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στις οδηγίες που επί εβδομάδες έδιναν αξιωματούχοι στη χώρα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι μάσκες δεν είναι χρήσιμες εν προκειμένω, πιθανότατα λόγω των ελλείψεων που καταγράφονταν.

Guardian/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news