facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σήμερα η καταβολή του ειδικού επιδόματος των €600 στους επιστήμονες

Σε 155.314 δικαιούχους επιστήμονες θα καταβληθεί σήμερα το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ μετά την κατάργηση του προγράμματος κατάρτιση τηλεκατάρτισης.

Την εκταμίευση 86,84 εκ. ευρώ για την πίστωση των ενισχύσεων ενέκρινε με υπουργική απόφαση, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Οι 17.700 που έλαβαν πριν το Πάσχα την προκαταβολή των 400 ευρώ θα λάβουν τώρα τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Όπως έγραψε το «Mononews», έχουν την δυνατότητα να μπουν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση και επιστήμονες που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στο κατηργημένο πρόγραμμα, αρκεί να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 8 Μαΐου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα στην οποία υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από την 1η Απριλίου.

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση των επιστημόνων είναι ήδη διαθέσιμη στην πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr/. Εκεί μπαίνουν οι επιστήμονες για την οικονομική ενίσχυση- αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα για δυο περιπτώσεις (εμφανίζεται το μήνυμα η αίτηση έχει υποβληθεί) :

-Για επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται πως στην διαδικασία Α το ΚΕΚ έστελνε email ενημερώνοντας τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher και έδινε τους κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος

-Για επιστήμονες που είχαν επιλέξει την διαδικασία τύπου Β. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία, στέλνοντας στο δικαιούχο email και ενημερώνοντας πως ενεργοποιήθηκε το voucher. Και σ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Όσοι δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης αλλά είναι δικαιούχοι των 600 ευρώ μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση να υποβάλουν την αίτησή τους.

«Κλειδί» στην νέα διαδικασία είναι η επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητα βάσει ΑΦΜ. Επίσης οι περίπου 17.700 που έχουν λάβει την προκαταβολή των 400 ευρώ, θα λάβουν τώρα τα 200 ευρώ που απομένουν.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news