facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Μετά το Πάσχα τα 400 ευρώ στους ανέργους- Ικανοποίηση στο Μαξίμου για το 2% στο 7ετες ομόλογο

Λίγες ώρες μετά τη νέα επιτυχημένη έκδοση 7ετούς ομολόγου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Το βασικό της αντικείμενο ήταν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία και η πορεία υλοποίησής τους.

Πέραν των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, όπως οι αναστολές ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, η επιδότηση επιτοκίου ενήμερων δανείων, η περίοδος χάριτος δανειακών υποχρεώσεων, σήμερα και αύριο, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων:
  • Το επίδομα των 800 ευρώ σε 685.165 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή (και έχουν δηλωθεί στο σύστημα Εργάνη και ταυτοποιηθεί από τους εργοδότες). Η συνολική δαπάνη είναι 548.132.000 ευρώ.
  • Το ποσό των 400 ευρώ στους πρώτους 17.728 επιστήμονες με επιταγές κατάρτισης που ενεργοποιήθηκαν από 9 έως 12 Απριλίου. Οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν την άλλη εβδομάδα.
Παράλληλα, προωθείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να πληρωθεί μετά το Πάσχα το επίδομα των 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τους μακροχρόνια ανέργους.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 2 δισ. ευρώ με την έκδοση επταετούς ομολόγου και επιτόκιο 2%. Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου, τον Ιούλιο του 2019, η Ελλάδα είχε δανειστεί 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,9%. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δανειστεί το Φεβρουάριο 2018, πάλι με επταετές ομόλογο, ποσό 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,5%, δηλαδή με επιτόκιο πολύ υψηλότερο από το επιτόκιο με το δανείστηκε σήμερα η χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ακόμη λοιπόν και μέσα στην παγκόσμια οικονομική καταιγίδα, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές με λογικό επιτόκιο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιτης.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news