facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Στους 30.000 οι νεκροί, διπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα

Κάτω από τον εφιάλτη του κορωνοϊού ζουν οι πολίτες των ΗΠΑ, της χώρας που καταμετρά πλέον 30.000 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Η Αμερική βρίσκεται πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.

Σε μία μόνο εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι θάνατοι, γεγονός που εγείρει ζωηρή ανησυχία.

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στις ΗΠΑ υπερβαίνουν τις 600.000, ενώ απασχολεί πολύ το θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να επιδιώκει την συγκεκριμένη ενέργεια εντός ολίγων εβδομάδων, με τους κυβερνήτες ωστόσο να μην συντάσσονται με την άποψή του.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της πολιτείας που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε πάνω από 750 νεκρούς, Άντριου Κουόμο, τονίζει ότι ο Τραμπ δεν είναι βασιλιάς και πως βρίσκονται ακόμη στη ζώνη του κινδύνου.

Σχολίαστηκε, ακόμη σε μεγάλο βαθμό η απόφαση - «βόμβα» του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλλει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κίνηση που φτάνει ύστερα από επικρίσεις αξιωματούχων του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου περί μη έγκαιρης δραστηριοποίησης από πλευράς του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, έβαλε κατά της Κίνας τονίζοντας πως εξακολουθεί να κρύβει στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news