facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Λέσβος: 400 μετανάστες έφτασαν στο νησί – Έλεγχο στις ΜΚΟ από τις Αρχές

Διαρκείς είναι οι αφίξεις λέμβων με μετανάστες από το νωρίς το πρωί στη Λέσβο, με γύρω στα 400 άτομα να έχουν αποβιβαστεί μέχρι τώρα σε διάφορα σημεία στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν με πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου έφτασαν 53 με πάνω από 30 παιδιά (πάλι από το Αφγανιστάν). Τρεις ακόμα βάρκες έφτασαν και σε άλλες περιοχές με 50, 40 και 45 μετανάστες αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, στη θάλασσα το λιμενικό επιχειρεί να εμποδίσει πολλές ακόμα περιπτώσεις με βάρκες από μετανάστες που επιχειρούν να μεταβούν στα νησιά. Από την άλλη πλευρά, η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα των ελληνικών αρχών, παραβιάζοντας πλέον ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιούν οι Ελληνικές Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ζητώντας διαβατήρια. Για την εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στη Μυτιλήνη.

Από την άλλη, διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι της Παναγιούδας, οι οποίοι έχουν κλείσει τον δρόμο στη διασταύρωση πριν τη Μόρια, στο ύψος του νεκροταφείου του χωριού, προκειμένου να μην περάσουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες, προς το ανοιχτό κέντρο.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news