facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

KTEO: Κλείστε μας τώρα

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ζητούν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απόφαση για την άμεση αναστολή της λειτουργίας των. Παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες αθρόα προσέλευση πολιτών στα ΚΤΕΟ που εκμεταλλεύτηκαν τον ελεύθερο χρόνο για να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα του τεχνικού ελέγχου.

Στις παρούσες συνθήκες όμως η εξάπλωση του κορονοϊού Covid 19 θέτει ζήτημα απειλής των υπέρτατων αγαθών της ζωής και της υγείας. Όπως σε όλα τα σημεία συνάθροισης κοινού, έτσι και στα ΚΤΕΟ υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος μετάδοσης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε χτες να παρατείνει μέχρι την 30η Απριλίου τα δελτία τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ). Αυτό σημαίνει, ότι όποιο δελτίο λήγει, μπορεί να μην ανανεωθεί μέχρι τότε. Δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο και δεν θα επιβληθεί πρόστιμο. Εξαιρούνται αναγκαστικά μόνο φορτηγά και λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και άρα ελέγχονται κι από άλλα κράτη.

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στα ΚΤΕΟ. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους πολίτες να μην βγουν από το σπίτι τους ειδικά για να πάνε στα ΚΤΕΟ και να μην συνωστιστούν με άλλους οδηγούς εκεί. Έχουν δοθεί και συγκεκριμένες οδηγίες σε ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ για την αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον, δεν θα γίνουν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

Από την πλευρά τους όμως τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αντιδρούν σ’ αυτό: «Η πρόσφατη παράταση της ισχύος των Δελτίων Ελέγχου έως την 30/4/2020 αδιαμφισβήτητα εντάσσει τις επιχειρήσεις των ΚΤΕΟ στις πληγείσες, αφού ανακόπτει την προγραμματισμένη πελατειακή ροή που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, ατυχώς δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον άνω υπαρκτό κίνδυνο που απειλεί την υγεία και τη ζωή μας, αφού από τη μία στερεί από τα ΚΤΕΟ το αντικείμενο δράσης του, αλλά από την άλλη δεν αναστέλλει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα διατηρείται ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να σταθεί στο ύψος της κρίσιμης περίστασης και άμεσα, πριν έχουμε κρούσματα να προχωρήσει:

1. Στην ρητή επισφράγιση της αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ της χώρας, για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς,

2. Στην ισόχρονη αναστολή της υποχρέωσης ΚΤΕΟ και κάρτας ελέγχου καυσαερίων για όλους τους υπόχρεους πολίτες,

3. Στην αναστολή για εύλογο χρονικό διάστημα μετά την επανέναρξη λειτουργίας των ΚΤΕΟ, των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι τρίτων, π.χ. Προμηθευτών, Εκμισθωτών, Ελληνικού Δημοσίου, ΕΦΚΑ κλπ.

4. Στη λήψη ειδικών μέτρων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού και για την αποτελεσματική οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ακούγεται περίεργο μια επιχείρηση να ζητά από το κράτος να την κλείσει, είναι όμως εύκολο να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει αν ρίξει μια ματιά στη διαδικασία: Έρχεται ο πολίτης στο ΚΤΕΟ με το όχημά του. Ο υπάλληλος του ΚΤΕΟ πρέπει να μπει και να χρησιμοποιήσει τα χειριστήρια του οχήματος. Ο πολίτης παραμένει για ώρα στην αίθουσα αναμονής μαζί με άλλους ανθρώπους, πελάτες και προσωπικό. Όλα αυτά δεν μπορεί να συνεχιστούν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Εδώ αν θέλετε μπορείτε να ακούσετε όσα μας είπε σχετικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κωνσταντίνος Βήκας χτες στην εκπομπή A Speed.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news