facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Koρωνοϊός - Ισπανία: Κλείνει τα χερσαία σύνορά της με την Ευρώπη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η Ισπανία. Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας».

Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Tι θα συμβεί με Μέσα Μεταφοράς και Αστυνομία

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news