facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Διάβημα Αθήνας στον Τούρκο πρέσβη

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κω και είχε σαν στόχο τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώνονται όπως είναι η πάγια τακτική μας όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Πέτσας σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος παρομοίασε με ναζί τους Ελληνες, λέγοντας ότι «προσπαθεί διαρκώς να δυναμιτίζει το κλίμα με τέτοιες δηλώσεις και ότι η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου».

Σε ό,τι αφορά την τουρκική ακταιωρό που χτύπησε σκάφος του Λιμενικού, το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους και αναφέρει για το χρονικό ότι στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news