facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Κλείνει τα «σύνορα» με την Τουρκία το Ψευδοκράτος

Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους αποφάσισε, μεταξύ άλλων, χθες βράδυ, ότι επιτρέπεται η διέλευση μέσω οδοφραγμάτων μόνο σε Τουρκοκυπρίους μέχρι την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος για έκτακτα μέτρα αναφορικά με τον κορωνοϊό αναφέρει:

1. Στον «δημόσιο τομέα», όλοι οι «δημόσιοι υπάλληλοι» εκτός της «αστυνομίας», της «πυροσβεστικής», του τομέα υγείας, της «πολιτικής αεροπορίας» και των πλείστων υπηρεσιών θα θεωρηθούν σε υποχρεωτική διοικητική άδεια μέχρι τις 27/03/2020 (όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020)

2. Στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, τα καζίνο, οι φούρνοι και η αγορά, όλα τα καταστήματα, όλες οι επιχειρήσεις, τα βενζινάδικα, οι χώροι διασκέδασης, τα γραφείων, κλπ. θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27/03/2020

3. Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων, είναι σαφές ότι πολλοί από τους πολίτες μας πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν πρέπει να εξέρχονται εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη. Από την άλλη πλευρά, οι αρχές, ζητούν όπως να μην βγαίνει κάποιος στον δρόμο εκτός αν αυτό είναι άκρως σημαντικό.

4. Από τις 14.03.2020 και ώρα 02:00 μέχρι τις 1.04.2020, μόνο οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα από τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές πύλες εισόδου καθώς επίσης και τα άτομα με «νόμιμη» άδεια στο ψευδοκράτος. Σε όλους τους υπόλοιπους απαγορεύεται η διέλευση και είσοδος μέχρι την 01/04/2020

5. Ανεξάρτητα από τη χώρα από την οποία προέρχονται, οι Τουρκοκύπριοι και όσοι εισέρχονται στο ψεθδοκρατος από πύλες ξηράς, θάλασσας και αέρος θα παραμείνουν υπό έλεγχο και σε κατοίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Για όσους δεν συμμορφώνονται θα υπόκεινται σε δικαστικά μέτρα.

6. Μεταξύ 14/03/2020 και 01/04/2020 έχει ληφθεί απόφαση όπως απαγορευτούν όλες οι δημοσιές συγκεντρώσεις ενώσεων, ομάδων, κοινωνικών συνόλων και να μην γίνει συναθροίσεις για μαζική λατρεία.

7. Έχει αποφασιστεί η χρήση του «δημόσιου» νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείου ασφάλειας και η παροχή επαρκούς προσωπικού, εξοπλισμού και καθώς και κάθε είδους άλλων αναγκών του νοσοκομείο να αυξηθούν για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αναγκη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news