facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Σούπερ Μάρκετ: Με καθυστέρηση & μόνο για τρεις ημέρες το διευρυμένο ωράριο (ΦΕΚ)

Με τρεις ημέρες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, να προκληθεί σύγχυση, δημοσιεύθηκαν οι προναγγελθείσες από την περασμένη Τετάρτη, μέσω δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ΠΝΠ και ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση:
Το ωράριο «παρατείνεται κατά «μία (1) ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:
Τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00».
Παράλληλα «θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια για την Κυριακή 22.3.2020 και με ωράριο 09:00 – 17:00, ενώ θα πωλούν και εφημερίδες.
«Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στην παρούσα. Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου που προβλέπονται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου εικοστού δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68)», καταλήγει η απόφαση.
Υπενθυμίζεται, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Γεωργιάδης ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και αναλόγως το διευρυμένο ωράριο μπορεί να διατηρηθεί.
Κάθε αλυσίδα το δικό της ωράριο
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών της aftodioikisi.gr κάποια σούπερ μάρκετ (.σ.σ. για παράδειγμα «Σκλαβενίτης», «Μασούτης», «Lidl») λειτουργούσαν παράτυπα με το νέο ωράριο που είχε προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (7 πμ με 10 μμ) και άλλα (για παράδειγμα «ΑΒ Βασιλόπουλος», “Market in”, “My Market”) με το παλιό (8 πμ με 9 μμ).
Μάλιστα, οι ίδιοι αναγνώστες καταγγέλλουν ότι σε κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» υπήρξε ένταση μεταξύ πελατών που πήγαν να ψωνίσουν μετά τις 9 το βράδυ, και προσωπικού, που δήλωνε ότι «έχει οδηγίες από την διοίκηση να κλείσει στις 9». «Μα, ο Σκλαβενίτης εδώ πιο πάνω είναι ανοιχτός αλλά έχει πολύ κόσμο, γι’ αυτό φύγαμε και ήρθαμε εδώ», διαμαρτύρονταν οι συγκεκριμένοι πελάτες αλλά, τελικώς, το κατάστημα, δεν άνοιξε.
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news