facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Απειλές Σοϊλού: Οι μετανάστες θα ξαναπάνε στα ελληνοτουρκικά σύνορα μόλις τελειώνει η πανδημία του κοροναϊού

Κάθε αμφιβολία, πως η κρίση στα ελληνοτουρικά σύνορα τον περασμένο μήνα ήταν υποκινούμενη από την Τουρκία, θέλησε να διαλύσει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού με χθεσινές δηλώσεις του.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πώς όταν η πανδημία φτάσει στο τέλος της, οι μετανάστες θα επιστρέψουν στα σύνορα.

«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ηταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό» και πρόσθεσε: «Όταν η πανδημία του κοροναϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ' όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε».

Κουμουτσάκος: Τα γεγονότα στον Έβρο ήταν επιθετικό σχέδιο εκβιασμού Ελλάδας και Ευρώπης


Τις δηλώσεις αυτές του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Οι χθεσινές δηλώσεις Σοϊλού απαντούν σε όσους διατηρούσαν ακόμη την παραμικρή αμφιβολία ότι τα γεγονότα στον Έβρο ήταν ένα επιθετικό σχέδιο ωμού εκβιασμού Ελλάδας και Ευρώπης με «όπλο» την εκμετάλλευση μεταναστών» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news