facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Αναβρασμός στη Ροδόπολη Σερρών - Έκτακτο συμβούλιο για τη δημιουργία κλειστού κέντρου

Στο πόδι βρίσκονται από το πρωί οι Σέρρες μετά την είδηση ότι μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή της Ροδόπολης το κλειστό κέντρο για πρόσφυγες που προγραμματίζει να λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση. Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προανήγγειλε ο δήμος Σιντικής την Τετάρτη (4.3) στις 13:00 με θέμα της συνεδρίασης: «Η λειτουργία μεταναστευτικής δομής στο πρώην στρατόπεδο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ στην Ροδόπολη». Στο νέο περίκλειστο κέντρο, το οποίο θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να μετακινηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

«Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να δημιουργηθεί η κλειστή δομή στο πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη. Θα αντιδράσουμε και δεν θα το επιτρέψουμε. Το στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στο χωριό. Δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και πρόσθεσε: «Στις Σέρρες φιλοξενούνται περίπου 1.500 πρόσφυγες και άλλοι περίπου 150 άτομα σε ξενοδοχεία. Υπερκαλύπτουμε την ποσόστωση που πρέπει να φιλοξενήσουμε». Στο μεταξύ, την Τρίτη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και τα άτομα αυτά επιστρέφονται –χωρίς καταγραφή– στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής.

Το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη

Το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» λειτουργούσε έως τα τέλη του 2012 ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οπότε και λόγω κρίσης έβαλε λουκέτο. Παρά το αίτημα του δήμου Σιντικής να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για οικο-τουριστικούς λόγους, μια και η Ροδόπολη γειτνιάζει με τον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης και την οροσειρά του Μπέλες, η απάντηση ήταν αρνητική. Το 2012, υπήρξε απόφαση της τοπικής Κοινότητας Ροδοπόλεως και του Δ.Σ. Σιντικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Φύλαξης μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Βασιλειάδη. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, στις 10/6/2015 με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. Σιντικής, μετά από εισήγηση της νέας δημοτικής Αρχής, ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση, ζητώντας κατηγορηματικά να μην χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο για φιλοξενία μεταναστών.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news