facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στην Τουρκία! Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Ο κορονοϊός αλλάζει και την καθημερινότητα της Τουρκίας καθώς μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση αποφασίσθηκαν έκτακτα μέτρα.

Σχεδόν πέντε ώρες συνεδρίαζαν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον πρόεδρο Ερντογάν και αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα. Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες, ενώ τα παιδιά θα

συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Ακόμη ανακοινώθηκε πως για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους.

Ο κ. Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ενώ όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στη χώρα θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους για 14 ημέρες.

Ο κ. Καλίν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news