facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αναστασιάδης για απαγόρευση κυκλοφορίας: Δεν θα ανεχτώ καμία κατάχρηση εξουσίας

Για τα μέτρα περιορισμού στην Κύπρου λόγω κορονοϊού αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως “ περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού” και παράλληλα διαβεβαίωσε πως

“δεν θα ανεχτεί την όποια κατάχρηση εξουσίας που θα παραβιάζει άνευ λόγου το οικογενειακό άσυλο του κάθε πολίτη”.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει πως κατανοεί τις αντιδράσεις μιας μερίδας πολιτών για τα νέα μέτρα της κατ΄εξαίρεση διακίνησης. “Συμμερίζομαι τη δυσφορία που προκαλεί ο νέος τρόπος ζωής που έχει επιβληθεί όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως λόγω της πανδημίας”, σημειώνει .

“Θα ήθελα να κατανοήσετε πως περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού. Το δίλημμα όμως δεν είναι τι θα επιθυμούσα, αλλά τι επιβάλλεται να πράξω, κάτω από τις συνθήκες που βιώνουμε, ώστε να νιώθω πως δεν υστέρησα των ευθυνών μου την ώρα των δύσκολων αποφάσεων”, επισημαίνει.

Προσθέτει πως “η ευθύνη του ιδίου και της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας, της ζωής αλλά και της εργασιακής ασφάλειας του καθενός από εσάς”.

“Τούτο πράττοντας, σας διαβεβαιώ πως δεν θα ανεχτώ την όποια κατάχρηση εξουσίας που θα παραβιάζει άνευ λόγου το οικογενειακό άσυλο του κάθε πολίτη. Προτιμώ αυστηρά να κρίνομαι για τις σημερινές μου αποφάσεις παρά να αντιμετωπίσω τον πόνο και την πικρία σας γιατί από την δική μου ατολμία χάθηκαν ζωές αγαπημένων σας”, υπογραμμίζει.

“Με την ίδια τόλμη που πήρα οδυνηρές αποφάσεις στο παρελθόν, το ίδιο θα πράξω και τώρα. Όπως τότε με τη συνεργασία όλων ξεπεράσαμε την κρίση, έτσι και τώρα θα κερδίσουμε και τούτη την μάχη. Θα τα καταφέρουμε”, καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης.



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news