facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Χάος στην Ιταλία – Κλειστά θέατρα και μουσεία – Σε καραντίνα ο Βορράς

Η Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Σε καραντίνα η Βόρεια Ιταλία


Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς.

Κάθε πρόσωπο του οποίου η μόλυνση από τον νέο κοροναϊό θα επιβεβαιώνεται, θα περιορίζεται υποχρεωτικά κατ’ οίκον, σύμφωνα με το κείμενο του διατάγματος αυτού.

Αυτά τα δρακόντεια μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, δεν έχουν προηγούμενο στη γηραιά ήπειρο. Μοιάζουν με αυτά που έχουν υιοθετηθεί στην κινεζική επαρχία Χουμπέι απ’ όπου ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο, η επιδημία. Εκτός από τη Λομβαρδία, το κυβερνητικό διάταγμα αφορά ένα μέρος του Βένετο (περιοχή της Βενετίας) και της Εμίλια Ρομάνια (περιοχή της Μπολόνια), κυρίως τις πόλεις Πάρμα και Ρίμινι, καθώς και το ανατολικό τμήμα του Πεδεμόντιου (περιοχή του Τορίνο).

Το Μιλάνο έχει λίγο λιγότερους από 1,4 εκατομμύριο κατοίκους και δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Λομβαρδία, τον οικονομικό και βιομηχανικό πνεύμονα της ιταλικής χερσονήσου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news