facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ – Αυστηρή καραντίνα και για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες

Αυστηρότερα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού λαμβάνει η Ελλάδα, απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα πολιτών που δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Από την Τετάρτη το πρωί δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες που δεν είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα και είναι ξένοι, μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν από τη χώρα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, για τους πολίτες της ΕΕ που έρχονται από το εξωτερικό, και κυρίως για όσους έρχονται από τη Βρετανία, θα απαιτείται η παραμονή τους σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Υπενθύμισε δε ότι για τους Έλληνες που επιστρέφουν στη χώρα υπάρχει σύσταση να μείνουν σε καραντίνα. «Αυτό θα περιφρουρηθεί», τόνισε.

Αύριο σταματούν να λειτουργήσουν χιλιάδες εμπορικά καταστήματα και δήλωσε ότι οι λαϊκές αγορές μένουν ανοικτές αλλά μόνο για πωλήσεις τροφίμων. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι από αύριο Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα που έρχονται σε επαφή με το κοινό με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα pet shop, τα εμπορίας φυτοφαρμάκων και γεωργικών φαρμάκων, τα περίπτερα, τα βενζινάδικα, τα κέντρα παραλαβής των e-shop.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι απαγορεύονται τα σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό, ενώ αναστέλλονται οι εξετάσεις για άδειες οδήγησης.

Δήλωσε δε ότι δεν θα κατασχεθούν για κανένα λόγο εισαγωγές πρώτων υλών που αφορούν την κατασκευή αντισηπτικών μασκών.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζοντας την κυκλοφορία στους διαμένοντες σε αυτά. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες. Ο ίδιος μάλιστα αναφερθείς στα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού μεταξύ των μεταναστών που διαβιούν στα Κέντρα Υποδοχής και Αποκατάστασης είπε ότι τα μέτρα θα ληφθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Θέλει ψυχραιμία, είμαστε εδώ και πολεμάμε», είπε από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας και επανέλαβε: «Θεωρούμε τον εαυτό μας μολυσμένο και πέρνουμε μέτρα, συνεχίζουμε τη ζωή μας με εγρήγορση και όχι με καταγγελίες». Αν υπάρξει κρούσμα είτε σε ΚΥΤ, είτε στις φυλακές θα πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα κάνει ό,τι πρέπει, είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι στο παρελθόν είχε πάει ο ίδιος στο κέντρο αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news