facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τσαβούσογλου: «Τα σύνορα άνοιξαν δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε με το ζόρι»

Λίγη ώρα πριν οι κεφαλές της ΕΕ πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ο Ερντογάν δείχνει την περιφρόνησή του.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να παίζει τα παιχνίδια του με πιόνια τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ταυτόχρονα και μέσω του υπουργού Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δείχνει πόσο περιφρονεί τους ευρωπαίους αλλά και τους γείτονές του.

Ο Τσαβούσογλου παρουσία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών δήλωσε: «Τα σύνορα άνοιξαν. Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε με το ζόρι. Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να τους παρέχουν άσυλο. Πρέπει η ΕΕ να δείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καρφώνεται μόνος του ο Ερντογάν – Τράβηξαν πίσω πρόσφυγες και μετανάστες από τις Καστανιές

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή αλλά και την άφιξη των κεφαλών της ΕΕ είναι αποκαλυπτικά για το παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες είναι ότι η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με όσα είδαμε το προηγούμενο τριήμερο. Κάποιοι, έχουν τραβήξει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων και δεν βλέπει κανείς τις εικόνες συνωστισμού πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Την ίδια ώρα πάντως αυτό που δείχνει ξεκάθαρα ότι τα νήματα τα κινεί ο Ερντογάν προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση καθώς φοβούνται ότι το επόμενο επεισόδιο που θα δούμε στο σήριαλ του Ερντογάν θα είναι «καραβιές» με απελπισμένους πρόσφυγες στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

O πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, προκειμένου να πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα και να ενημερωθούν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ αργότερα θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news